Elátkozottak ​városa 11 csillagozás

A gonosz elszabadul
Mason Murray: Elátkozottak városa

Badmenville egy csendes, porlepte kisváros a Sziklás-hegység tövében, s nyáron ideális pihenőhely. Egészen egy bizonyos éjszakáig…
Ronald Murphy egy huszonéves kezdő író Los Angelesben. Éppen első regényének kiadása előtt áll, ám magánéletében súlyos kudarc éri, s ezért örömmel fogadja el barátja meghívását egy kis badmenville-i kikapcsolódásra. Akkor még nem sejti, hogy hamarosan hátborzongató események főszereplőjévé válik.
Patrick Dansont egy ismeretlen erő irányítja egy félelmetesen kegyetlen forgatókönyv szerint. A különleges képességekkel bíró férfi nem ismer lehetetlent, ha a Küldetéséről van szó.
Jack Booner egy részeges, öreg farmer, aki elsőként lát meg „valamit”, amiben ott rejtőzik a mindent elpusztító gonoszság.

>!
Új Vénusz, Budapest, 1994
326 oldal · ISBN: 963775573X

Most olvassa 1

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

Ameriel>!
Mason Murray: Elátkozottak városa

Mason Murray: Elátkozottak városa A gonosz elszabadul

Az első 150 oldal nekem unalmas volt, nem igazán történt benne semmi. Végig azt olvastam, hogy ki kivel, merre hol. Sokszor van szóismétlés, engem irritált, amikor Harold minden mondata végén a „húsom” szerepelt.

A sejtelmes mondatok a fejezet végén elég sűrűn felbukkantak. Ez iszonyat zavaró tud lenni, mert egyből tudod, hogy hibáztak; rossz jön; nem sikerült. Néha borzongató, de semmiképp sem minden fejezet végén. Pont azt az élményt vette el, hogy nem tudom mi fog történni. Jóra gondolnak-e a karakterek?

A szereplőkkel nem volt különösebb bajom és a történet is érdekes volt, de látszik, hogy egy 25 éves könyvről beszélünk, nagyon szívesen olvasnék az írótól valami mostanit, mert volt benne potenciál.

liptonella>!
Mason Murray: Elátkozottak városa

Mason Murray: Elátkozottak városa A gonosz elszabadul

Nagyon le akartam húzni, de aztán láttam, hogy ez első könyv így meg lett bocsájtva neki egy csomó gyermekbetegség.

Valahol_Valaki>!
Mason Murray: Elátkozottak városa

Mason Murray: Elátkozottak városa A gonosz elszabadul

Lendületes, olvasmányos történet. Mivel az alkotó felhívta a figyelmem arra, hogy ez a kötet még magán viseli a kezdő írók hibáit, így ezekre egy darabig figyeltem, aztán nem mert magával sodortak az események. Rögtön az elején megismerünk egy színpatikus öregurat, és a kutyáját aki a mi szomszédunk is lehetne. Csendes kisváros ahol megjelenik a gonosz. Vajon az emberek mit tesznek? nem azt amit elvárnánk. Jelzői hasonlatai egyediek, ami miatt pontlevonás jár hogy az „egészséges” jobb egyenes tulajdonosa meghal. Egyedi a szexjelenetek leírása, melyeket az író „egymásba hullámzásnak” ír le. A párbeszédek kissé fennköltre sikeredtek, illetve egy kis naivitás is megtalálható a könyvben, ami semmit nem von le az olvasás élményérből.
Itt van elrejtve az alkotó ars poeticája.
„ Egy kis horror, egy kis sci-fi, egy kis krimi. Ezekből lesz a saját egyéni készítésű Murphy-mű. A műfajokat előszeretettel keverem, igyekezvén kiszedni mindből az előnyös tulajdonságokat . Az ars poeticám, hogy az olvasó élvezze az olvasást, szórakozzon remekül . Tegye ezt annak ellenére hogy este lefekvés előtt azért benéz az ágy alá, és a függöny mögé. ”
Ezt sikerül elérnie, és mindez ami a könyvben történik akár meg is történhetne.

Szjudka I>!
Mason Murray: Elátkozottak városa

Mason Murray: Elátkozottak városa A gonosz elszabadul

Nos nagy kíváncsian vettem kezembe Mason első könyvét,mivel a másik két alkotását(Visszatérő végzet,Lélekcsapda) már olvastam és elnyerte a tetszésemet!
És nem kellett csalódnom!Az író végig több szálon vezeti a történtet és végig izgalmakba ringatja az olvasót!Mikor az egyik fejezet véget ér,nem érünk rá izgulni,mert mindjárt a következő fejezet,újabb kérdésekre keresi a választ és visz tovább minket a kíváncsiság magas határán!Van benne minden humor,romantika,véres részletek,nyomozósdi,természetfeletti……A vége különösképpen tetszett,mert bizony,bizony nagyon elgondolkodtató és ne adja Isten,hogy ez megtörténjen,de azon se csodálkoznék ,ha az ember tényleg megérne a pusztulásra !


Hasonló könyvek címkék alapján

Anne L. Green: Heather vonzásában
Böszörményi Gyula: Nász és téboly
Ella Steel: Az indíték
R. Kelényi Angelika: Bűnös örömök városa
Ella Steel: Sors-Fordító
Veda Sylver: Titkok vihara a Boszporusznál
R. Kelényi Angelika: A lánynevelde 1.
Sienna Cole: Elmejáték
Anne L. Green: Végzetes csábító
Marilyn Miller: A vezér