Méregnaplók (Méregnaplók 1.) 236 csillagozás

Maryrose Wood: Méregnaplók

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A 18. század végén járunk: Jessamine Luxton a Hulne Apátság romjai között él édesapjával, a köztiszteletben álló gyógyszerésszel, akinek élete célja, hogy minél többet megtudjon a gyógyhatású növényekről. Ennek érdekében a világ minden tájáról igyekszik beszerezni a különlegesnél különlegesebb egyedeket, melyek közül a legveszélyesebbeket egy zárt méregkertben tartja.
Egy napon különös fiú érkezik a Hulne kunyhóba: a neve Gyom és a jelek szerint rendkívüli kapcsolat van közte és a növények között. Kicsoda Gyom Mi lehet a titka? És mi készül a méregkert falai mögött?
A gótikus elemekkel átszőtt, izgalmas és romantikát sem nélkülözi regény a méregkert különös világába kalauzolja az olvasót, ahol sosem szabad elfelejtenünk, hogy a megfelelő dózisban minden méreg: még a szerelem is.

Eredeti mű: Maryrose Wood: The Poison Diaries

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Lybrum, Debrecen, 2010
220 oldal · ISBN: 9638901903 · Fordította: Hudácskó Brigitta

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Gyom · Oleander- A Mérgek Hercege · Jessamine Luxton


Kedvencelte 31

Most olvassa 6

Várólistára tette 151

Kívánságlistára tette 99


Kiemelt értékelések

>!
Levandra P
Maryrose Wood: Méregnaplók

Merőben új élmény volt számomra ez a könyv és egyszerűen imádtam! Magába szippantott a számomra meghökkentő fordulataival, sötétségével, titkaival. Fantasztikus leírások, magával ragadtak a világba, benne éltem, láttam magam előtt a Hulne apátságot, a vad romantikáját, a felfedezésre váró apró információ morzsákat. Régen láttam ennyire élő karaktereket. Jessamine egyszerre volt ijesztő és szeretni való. Szerettem volna megvédeni. És Gyom – mennyire haragudtam ezért az idétlen névért! Imádtam mindkét karakter botlásait, gyarlóságát és fájt a szívem értük. A történet pedig… *-*

>!
Sol
Maryrose Wood: Méregnaplók

Adott egy srác, aki valamilyen oknál fogva képes beszélni a növényekkel, és ennyi! Minden tiszta és egyszerű, és ha ezt a furcsa alapot képesek vagyunk elfogadni, már jöhet is a történet. A történet pedig annyira jó, hogy minden negativitása ellenére képesek vagyunk azonosulni vele. Mert igen, Maryrose Wood története dark fantasy a javából, és előrebocsátom, nem lesz részed boldog beteljesülésben! Ez a kötet tragédiával és csalódással ér véget, és olyan érzékletesen van leírva benne minden egyes esemény, hogy szinte ott látod lezajlani azokat magad körül, és ahogy átéled, a rabjává válsz.

A könyv cselekményét sok száz rejtély és titok tarkítja, de a legizgalmasabb mindezek közül Gyom próbatétele lesz. Nem szeretnék sokat elárulni a történtekből, de a szenvedés, amit szerelméért kell kiállnia, és ennek kidolgozott szimbólumrendszere már bőven elég ahhoz, hogy merjem ajánlani a könyvet. Készülj fel, mert nagyon lélekromboló hatása van! Alig várom a második részt!

Teljes értékelés: http://konyvvadaszok.blogspot.hu/2016/05/maryrose-wood-…

>!
Jean P
Maryrose Wood: Méregnaplók

Az elején azt gondoltam, hogy azt fogom írni, hogy ez egy aranyos, kedves kis könyv. Ami részben igaz is. De erre nem számítottam! Ilyet! És hogy van vége?! És nincs meg a következő rész!! Tudnom kell, akarom a folytatást!

6 hozzászólás
>!
KoŁibri
Maryrose Wood: Méregnaplók

Meztelen lelkedre puhán és nesztelen tekerednek sorai…
Hűvösen cseppen beléd minden szava…
Izgatott félelme óvatosan oldódik fel a véredben…
De csak a végén lobbant lángra és emészt el a gonoszság mérgének fájdalma…
Metsző kiáltásod elnyeli a homályba vesző sűrűség…
Tehetetlenül remegve, bosszúd és vágyad beléd fojtódik a következő könyv erejéig…
Biztosan engedsz a csábító suttogásnak? Biztosan ki akarod nyitni a történet kapuját? Ha egyszer belépsz oda, nincs menekvés, soha többé nem térsz vissza…

>!
Fairy
Maryrose Wood: Méregnaplók

Elég rövidke kis könyv hamar kivégeztem.
Nekem nem nagyon jött be a könyv.
A növényes részek és a növények leírása viszont nagyon tetszett.
Az apa tette undorító szerintem,ilyen áron én biztos,hogy nem szeretném a tudást.
Azért elolvasom a folytatást is.

>!
PimPo
Maryrose Wood: Méregnaplók

Már régen kinéztem ezt a könyvet, és azt hittem hogy soha nem sikerül elolvasnom. De most végre megtört a jég. És azt kell hogy mondjam, hogy még tetszett. Egyedi kis könyv, alig tudtam letenni. A borító meg nagyon szép.:D A téma nagyon érdekes ahogy a növények vannak a központban.
A szereplőkkel nem tudtam azonosulni. Az apját már az elején nem bírtam, így nem volt nagyon meglepő a tette. Remélem sikerül Gyomnak és Jessamine-nak újból egymásra találni. Na és ez a vég…oh.

>!
tmezo P
Maryrose Wood: Méregnaplók

Egy fantáziadús mesének indult, aztán pedig egy tanulságos történet lett belőle.
A kapzsiság és a hatalomvágy elveszi az ember eszét, képes a céljaiért bármit megtenni, a szerelem pedig pont ugyanilyen.

>!
Wee IP
Maryrose Wood: Méregnaplók

Nagyon jó hangulatú kis könyv. Szó szerint KIS könyv. Lehetett volna hosszabb is.
Nem olvastam még ilyen formában a növényekről, új világ, új nézőpont – nagyon tetszett.
A rövidsége, és az érzelmi szál kevéssé árnyalt kibontása miatt a minusz fél csillag – de mindjárt kezdem is az Éjmélyt :)

Bővebben majd a blogon,

>!
Síontan
Maryrose Wood: Méregnaplók

Részben azért, mert rövid, részben viszont azért, mert érdekes, hamar sikerült elolvasni. (Nálam a 3 nap rövid időnek számít, és ezalatt kétszer sikerült az ihletésére álmodnom.) A vége felé egy kicsit furcsa érzésem volt, nem mindent értettem egészen, de megkapja az öt pontot, mert megérdemli. Nehezen tudom elképzelni, hogy fogják ezt folytatni, de hát én itt se találtam ki a végkifejletet se.

5 hozzászólás
>!
KyraAutumn
Maryrose Wood: Méregnaplók

Olvasás közben azon gondolkodtam, hogy kimenjek a kertbe és ott folytassam, de megakadályozott az, hogy éjszaka volt. Pedig szívesen feküdtem volna a fűben, vagy virágok között.
Gyönyörű sötét hangulata volt a könyvnek. A könyv kicsit vánszorogva indult, de aztán hirtelen megindult a történés Gyom megérkezésével, aki főhősnőnk szívében szerelmet gyújtott. Jessamine apja megmutatta nekem, hogy vannak rossz apák is akik a lányuk elé helyezik a szenvedélyeiket, ezzel ártva neki. Eredeti kis történet lett hála a növények megszemélyesítésének, és a méregkert hercegének. :)


Népszerű idézetek

>!
MissJo

Ti, emberi lények, annyira bele vagytok bolondulva a jóságba, azonban semmilyen más életforma nem képes ilyen kegyetlenségre. Csak meg kell győznötök magatokat, hogy a kihágásaitoknak van valami „célja”. Még ha csak a kapzsiság is az, vagy a vágy, vagy a puszta hatalomvágy is az, ami vezet benneteket. Kiontjátok a tieitek vérét, bemocskoljátok magát a földet, felfordulást rendeztek, és elmondhatatlan fájdalmat okoztok – és minden bűn igazolást nyer, amennyiben a ti drága, igazságos „célotok” szolgálatában áll.

207. oldal

>!
Melia

Tudod, Jessamine, a szerelem is egyfajta méreg; az egyik kedvencem, ha már itt tartunk. Megfertőzi a vért; átveszi az uralmat az elme felett; eluralkodik a testen.

179. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Oleander- A Mérgek Hercege
>!
bobo1019

Nem számít, mit teszünk, vagy mit érzünk, a természet végül mindig megkapja, ami az övé.

15. oldal

>!
bobo1019

De ki mondja meg, ki a gyenge és ki az erős? – A gonosz gyermek hangja most elhalkul. – Ha meg akarod változtatni a sorsot, akkor a következményekért is felelősséget kell vállalnod. Ugyanis nem változtathatod meg csak egyetlen lény sorsát: mindenki sorsa összekapcsolódik.

188. oldal

>!
Shanara

Ha le akarod győzni a halált, akkor azt is meg kell tanulnod, hogy tétlenül nézz szembe vele. Mert egy gyógyító sem lehet ott mindenhol, és nem is lehet – vagy kell – minden halált megelőzni.

>!
geszti

Kiskoromban ezeken a fényösvényeken ugróiskoláztam.
– Ha át tudom ugrani a fényt, anélkül, hogy belelépnék, Mama élni fog – fogadkoztam. – De ha a lábam érinti a fényt, meg fog halni.
A lábam soha, de soha nem ért bele a fénybe, erre a mai napig esküszöm – de Mama akkor is meghalt.

15. oldal

>!
Belle_Maundrell

Csak arra tudtam gondolni, hogyan létezhet, hogy egy semmi kis mag halhatatlan lehet, mikor Mama olyan könnyedén meghalt?

>!
Belle_Maundrell

Néha úgy tűnik, mintha a reggel örökké váratna magára.

>!
Belle_Maundrell

Megcsókol, újra és újra. Ledőlök a földre, és mégis repülök.


A sorozat következő kötete

Méregnaplók sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Susan Ee: World After – Túlélők világa
Josh Malerman: Ház a tó mélyén
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Neal Shusterman: Unwind – Bontásra ítélve
Amy Plum: Álomcsapda
Ilsa J. Bick: Hamvak
Paige McKenzie: Sunshine – Megkísértés
Rachel Caine: Az üvegház
Carlos Ruiz Zafón: Marina
Darren Shan: Gyilkos születik