Vízfestés (Anyagok és technikák) 5 csillagozás

Marylin Scott: Vízfestés

A vízfestés művészetének fortélyait és eszközeit bemutató, a témát átfogóan, de lényegre törően kezelő, praktikus formátum. Száznál több alkotói folyamat lépésről lépésre történő, gazdagon illusztrált bemutatása, változatos témák, például tájak, épületek, emberek, csendéletek megörökítésének szemléltetésével. A vízfestés legfontosabb technikáinak részletes ismertetése, különös tekintettel az olyan általános szempontokra, mint a kompozíció és az ecsetkezelés, de kitérve a különleges hatásokat eredményező eljárásokra, így a pontozásos és a lazúrozó technikára is.

Eredeti cím: The Watercolor Artist's Bible

Eredeti megjelenés éve: 2005

>!
GABO, Budapest, 2016
192 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634063032 · Fordította: Németh Anikó Annamária
>!
GABO, Budapest, 2008
192 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636891527 · Fordította: Németh Anikó Annamária

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

>!
Amrita I
Marylin Scott: Vízfestés

Ezt helyenként újra kéne olvasnom, mert erre a buszos olvasás nem elég. Amellett egy rakás eszközt próbál rádumálni az emberre az elején, amikre egyáltalán nem biztos hogy egy kezdőnek tényleg egy vagyont rá kéne költeni. Amit mindenképpen megváltoztatott a világhoz való viszonyulásomon, hogy már felfigyelek rá, ahogy a reggeli fény átfesti a házak oldalát és ez nagyon szép. Nem állítom hogy mindjárt meg is tudnám festeni. Azon kívül engem a meseillusztrálás érdekel, de nem tudom kifejezetten ilyen könyv vagy kurzus létezik-e. Egynek jó volt, még lehet hogy belenézek mi előtt visszaviszem a könyvtárba.

Harmadik újraolvasás, kijegyzetelés után már kifejezetten hasznosnak érzem: saját példányra nincs szükségem, mert a használható információk mennyisége jól kijegyzetelhető, de máris több technikát használok amit a könyvből tanultam, és egy-két eszközt is megvettem kíváncsiságból. (Igazából a páromtól kaptam születésnapomra kétrekeszes hordozható víztartót és kínai ecsetet, az előbbit már kipróbáltuk, tényleg van értelme). Hogy valójában mennyire jó könyv, azt inkább majd több hasonló elolvasása és némi rajztáborozás után tudom majd hitelesebben megmondani, de végül semmiképp nem bizonyult haszontalannak.


Hasonló könyvek címkék alapján

Zsoldos Márton: Fessünk akvarellel madarakat
Jordi Vigué: Vízfestés
Szekeres Éva: Sablonfestés
Olga Gre: Kavicsfestés
F. Sehnaz Bac – Marisa Redondo – Margaret Vance: Művészi kavicsfestés
Sebők Zsolt (szerk.): Ujjfestés
Justin Éva (szerk.): Vízfestmény lépésről-lépésre
Akvarellfestészet
Jeremy Galton: Az olajfestés technikáinak enciklopédiája
Britta Dieckmann-Busch: Olajfestés