Karó (True Blood 5,5.) (Anita Blake, vámpírvadász 8,5) 116 csillagozás

MaryJanice Davidson – Laurell K. Hamilton – Charlaine Harris – Angela Knight – Vickie Taylor: Karó MaryJanice Davidson – Laurell K. Hamilton – Charlaine Harris – Angela Knight – Vickie Taylor: Karó

„Öt szexi vámpírtörténet, két extra csemegével: egy új Anita Blake, és egy új True Blood / Sookie Stackhouse sztorival fűszerezve!”

Eredeti megjelenés éve: 2005

Tartalomjegyzék

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2009
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632543277 · Fordította: Csató Gabriella, Gálvölgyi Judit, Lukács Lászlóné, Weisz Böbe

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Anita Blake · Jean-Claude · Galahad


Kedvencelte 4

Most olvassa 4

Várólistára tette 56

Kívánságlistára tette 55

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

bartok_brigitta P>!
MaryJanice Davidson – Laurell K. Hamilton – Charlaine Harris – Angela Knight – Vickie Taylor: Karó

Egy kihívás miatt kezdtem el a könyvet. Három novellát el is olvastam belőle – köztük a kötelező True Bloodosat –, viszont ez a könyv botrányosan rossz. A vámpír spoiler és az erotikus játékaiknál betelt a pohár.
Nope, nope. Fúj. Ez botrányosan rossz.
Ez az első félbehagyott könyvem. spoiler

2 hozzászólás
BubbleTea>!
MaryJanice Davidson – Laurell K. Hamilton – Charlaine Harris – Angela Knight – Vickie Taylor: Karó

Már harmadjára olvastam ezt a könyvet, nem értem, eddig miért nem értékeltem….

1. novella: A lány, akit elbűvölt a halál
Ez a novella valószínűleg azoknak érdekes, akik imádják Anita Blake stílusát és Jean-Claude eleganciáját, kék szemét, csábos ajkait és őrült karakterét. A történet igazából egy aranyos, romantikus szösszenet, ami tökéletes kikapcsolódás két Anita Blake kötet között. Mondtam már, hogy mennyire imádom Jean-Claude-ot?
5/4,5 csillag

2. novella: Egyszavas válaszok
A True Blood sorozatot imádtam, minden részét többször is láttam, de valahogy a könyvekkel nem jutottam semmire. Egyszer elkezdtem olvasni, és eljutottam a harmadik kötet végéig, de nem bírtam tovább. Nekem nagyon monoton volt az egész sorozat, és főként azt sajnáltam, hogy E/1-ben íródott. Szerintem jobb lett volna, ha E/3 és más szemszögek is benne vannak.
Ennek a novellának előnye Bubba, aki szerintem egy fantasztikus szereplő, én nagyon kedveltem/kedvelem. :)
5/3,5 csillag

3. novella: Nyílt színi harapás
Nekem nagyon tetszett ez a kis novella a vámpír állatorvossal. Érdekes volt és eszméletlenül romantikus, nagyon tetszett, a karakterek is nagyon szórakoztatóak voltak, jókat nevettem rajta. Egyetlen dolog nem tetszett, az pedig az volt, mikor a gonosz vámpír megölése helyett elkezdtek filozofálni a kapcsolatukról. Ez nagyon nem volt odaillő, teljesen kizökkentik az olvasót.
5/4 csillag

4. novella: Galahad
Imádtam ezt a boszis-vámpíros Merlines történetet! Szórakoztató volt, izgalmas és nagyon romantikus. Egyetlen dolog nem tetszett az író fordító néha használt olyan szavakat, hogy jaj…!
5/4,5 csillag

5. novella: Vérszomj
Az összes közül sajnos ez tetszett a legkevésbé. :( Valahogy a szereplők nem ragadtak meg, nem váltott ki belőlem különösebben érzelmet. Egyáltalán nem izgultam, vagy hüledeztem a romantikus részeknél. Valami hiányzott belőle.
5/3 csillag

Összességében a könyvet 4 csillagra értékeltem, szerintem érdemes elolvasni. Romantikus, vámpíros és erotikus novellákat olvashatunk benne.

agi89>!
MaryJanice Davidson – Laurell K. Hamilton – Charlaine Harris – Angela Knight – Vickie Taylor: Karó

A csillagozásnál szimpla matekot használtam. :)

Laurell K. Hamilton: A lány, akit elbűvölt a halál
5*
Imádtam. Jean-Claude rajongóknak kell. :D

Charlaine Harris: Egyszavas válaszok
3,5*
Így hogy senkit nem ismertem élvezeti értéke közelített a nullához. De összességében nem volt annyira rossz. Aki olvasta a True Blood sorozatot biztos jobban élvezi.

MaryJanice Davidson: Nyílt színi harapás
4,5*
Sokan ezt a történetet lehúzták, de nekem ez volt az egyetlen olyan ami komplex volt, nem volt hiányérzetem, hogy valamit nem tudok, mert nem ismerem az előzményt. Jókat röhögtem rajta.

Angela Knight: Galahad
1*
Borzalmas, szörnyű, soha többé. A fordítás meg kritikán aluli… Bahhh

Vickie Taylor: Vérszomj
4*
A másik olyan történet ami gördülékenyen olvasható. De összességében nem egy nagy durranás.

dreamborder>!
MaryJanice Davidson – Laurell K. Hamilton – Charlaine Harris – Angela Knight – Vickie Taylor: Karó

OMG…bárcsak megkímélhettem volna magam ettől a könyvtől. Ilyenkor sajnálom, hogy nem tudok ellenállni egy-két kihívásnak. Különben szépen eltűnhetett volna a süllyesztőben ez a valami. Nem tudom, hogy olvastam-e valaha ilyen rosszat.
Alig. Bírtam. Végigszenvedni.
Az első sztori Anitáé. Talán azért rakták az első helyre, nehogy már az első oldalon elijessze az olvasót. Nagyon lapos, nagyon semmilyen egy igazi AB-hez képest, de az 5 novella közül ez volt a legjobb!
A második történet főszereplője Sookie volt a True Bloodból, ez is még az olvasható kategóriát erősítette, na de a 3. novella olyan borzalmas volt, hogy az első oldalak után feladtam.
Aztán jött Galahan spoiler , majd a könyv egy középszerű vámpírnovellával záródik.
Ha rám hallgattok, elkerülitek a könyvet. Messziről. Ez különösen a Hamilton és a Harris rajongóknak szól!

3 hozzászólás
mcborzaska>!
MaryJanice Davidson – Laurell K. Hamilton – Charlaine Harris – Angela Knight – Vickie Taylor: Karó

Laurell K. Hamilton és Charlaine Harris novellája miatt döntöttem úgy, hogy elolvasom a könyvet. Kár volt. Szerencse, hogy nem fizettem érte sokat, és el is tudtam passzolni. A novellák némelyike rövid volt, ezért kevéssé kidolgozott, illetve unalmas.

kte P>!
MaryJanice Davidson – Laurell K. Hamilton – Charlaine Harris – Angela Knight – Vickie Taylor: Karó

Ez a könyv egy kis vámpíros-erotikus egyveleg.
Anita Blake története felvet egy komoly morális kérdést, de aztán már a tények következnek, nem kínál megoldást, követendő példát, érveket és ellenérveket. Emiatt kicsit csalódás volt, amúgy a szokásos színvonal.
Sookie történeteket eddig nem olvastam, egy darabig nem is akartam belecsapni, de aztán úgy gondoltam, hogy jó alkalom arra, hogy belenézzek érdekel-e. Nem volt rossz, a megszokott vámpíros kliséken túl érdekes a gondolatolvasós téma.
A nyílt színi harapás közelítette meg a legújítóbb módon a témát. Jópofa volt Sophie és Liam kapcsolata és az új vámpírkirálynő hozzáállása is. :)
A Galahad című történet a vámpíros témát a Merlin-féle világba helyezi, nem volt rossz. Kissé túlteng benne az erotika.
A Vérszomj című történet hőse a szintetikus vérrel igyekszik megoldani a vámpírok problémáit, persze idekeverednek a nők és a szex is.
A végén további könyvajánlók vannak, amelyek csak rátettek egy lapáttal arra az érzésre, hogy a vámpírtörténetek meglehetősen egy kaptafára készülnek. Vérivás, szex, gyilkolászás, nehéz ennél többet beletenni a témába.

Piqlet1977>!
MaryJanice Davidson – Laurell K. Hamilton – Charlaine Harris – Angela Knight – Vickie Taylor: Karó

1. Anita Blake, illetve L. K. Hamilton hozta a formáját. A történet egyetlen hibája, hogy túl rövid, így legyen 4,5 csillag.
2. C. Harrisról se írhatok mást, az értékelésem dettó, így 4,5 csillag.
3. Ó, jajj… ezt kár volt megírni. Az állatorvos vámpír még némiképp érdekes figura lett volna, de a történet átment valamiféle bohózatba, amire abszolút nem voltam felkészülve és így nem is tudtam ráhangolódni. Egy szenvedés volt olvasni számomra, csak rövidsége miatt nem adtam fel. 1 csillag… sajnálom!
4. Kellemes meglepetés! Nem nagyon tudtam sosem zöldágra vergődni a fantasy műfajával, de így, a horror figuráival ötvözve és sajátos kis világot felépítve még egy ilyen kis rövid történetben is, maximálisan élvezhető volt számomra, sőt! Felmerült bennem, hogy talán „kirándulásokat” kellene tennem a fantasy műfaja felé. Köszönet az írónőnek, ezért 5 csillagot kap! ;)
5. Szerelmi történet, kis csavarral a végén, kissé rövid, nem túl kidolgozott, de hát mit is várjunk egy novellától..? Némi True Blood-os utánérzés a művér miatt, de igazából nem rossz… 4 csillag.
Összességében a könyvre nagyjából 4 csillagot adnék, az egy történet kivételével emberi fogyasztásra alkalmasnak ítéltem. ;)

Mylinda>!
MaryJanice Davidson – Laurell K. Hamilton – Charlaine Harris – Angela Knight – Vickie Taylor: Karó

Nagy kedvencem a True Blood sorozat,ezt a könyvet is csaka Sookie Stackhouse rész miatt szerettem volna megszerezni magamnak. Mivel csak ezt a kiegészítő novellát olvastam el, így a kónyv egészét értékelni nem tudom, de fanatikus True Blood imádóként elfogultam megállapítom, hogy ez a kis történet is szuper jó volt, bár túl rövid. Imádom Harrist! :)

Még az Anita Blake novella várat magára, de azt is el fogom olvasni egyszer!:)

veri7>!
MaryJanice Davidson – Laurell K. Hamilton – Charlaine Harris – Angela Knight – Vickie Taylor: Karó

Akiket annyira reklámoztak (Ch. Harris, L. K. Hamilton) ők pont nem tetszettek, az ő történeteik unalmassak voltak, semmi fordulat, nem volt lezárás. Az a három író akit fekete kis betűvel írtak ki, az ő történeteik nagyon jóak voltak, tele humorral, fordulattal, rendes befejezéssel.

Rooxy>!
MaryJanice Davidson – Laurell K. Hamilton – Charlaine Harris – Angela Knight – Vickie Taylor: Karó

Gyakorlatilag csak az egyik novelláról tudnám azt állítani, hogy tetszett, azon kívül a True Blood-sorozathoz tartozóval tudtam még kezdeni valamit. A többi abszolút nem nyerte el a tetszésemet.
Bővebben: http://ilovebooks.blogger.hu/2018/02/04/maryjanice-davi…


Népszerű idézetek

Londonna>!

Galahad egyszeriben nem holmi ősi ragadozónak látszott, hanem embernek. Embernek, aki küszködik hálátlan, pokoli munkájával, aki harc közben is csügged. Embernek, akit Caroline ölelt, és érintett, és szeretett. Olyan esendő és magányos embernek, mint ő maga.

241. oldal Angela Knight - Galahad

Kapcsolódó szócikkek: Galahad
Francica>!

Felvettem a kabátomat a földről.
— Mennem kell.
— Hát persze. — Jean-Claude hangjában csak egy kicsit éreztem a haragot. — Engedted, hogy az irántam érzett vágyad felszínre törjön, de most megint el kell zárnod, eltitkolnod, szégyellned.
Felkaptam a vizet, de aztán ránéztem, és láttam, ahogy ott ül, lehajtott fejjel, az ölébe ejtett kézzel, visszautasítva, ahogy már rég nem láttam, és egyszeriben elszállt a haragom. Igaza volt, mert pontosan így bántam vele. Nem mozdultam el onnan, ahol álltam, kezemben tartottam a kabátomat.

L.K. Hamilton - A lány, akit elbűvölt a halál

Kapcsolódó szócikkek: Anita Blake · Jean-Claude
Francica>!

A fenébe, miért nem indulok már? De persze nem nyúltam felé, és erre büszke is voltam. Néha már az is nagy teljesítmény, ha képesek vagyunk nem tenni semmit.

L.K. Hamilton - A lány, akit elbűvölt a halál

Kapcsolódó szócikkek: Anita Blake
1 hozzászólás
Londonna>!

– Nem hiszem, hogy ismerlek, kölyök. Márpedig azt hittem, ismerem a Mágiauniverzumban az összes Maját. – Fehér fogsor villant. – A szó bibliai értelmében.

166. oldal Angela Knight - Galahad

Kapcsolódó szócikkek: Galahad
Londonna>!

– Pokoli időben szállsz be. – Fejével a legközelebbi szék felé bökött. – Galahad vagyok. Foglalj helyet.
– Galahad? Az a Galahad? – Amikor a férfi mosolyogva felvonta a szemöldökét, Caroline önkéntelenül leült a mutatott székre.
Csodálatos ősi legendák rajzottak Caroline emlékezetében. Sir Galahad, Lancelot fia, a Kerekasztal lovagja. Olyan tiszta szellem, hogy Arthur király lovagjai közül egyedül ő találhatta meg a Szent Grált, Krisztus kelyhét.
A legendák azt elfelejtették említeni, hogy vámpír volt.

167. oldal Angela Knight - Galahad

Kapcsolódó szócikkek: Galahad
Londonna>!

Mi a csuda történik vele? – töprengett Caroline. Tavaly ilyenkor mondatszerkezeteket próbált beleverni unatkozó középiskolások fejébe. Most azt várják tőle, hogy segítsen Sir Galahadnek kifüstölni a gonosz vámpírok egyik fészkét, és visszaszerezni a Szentségtelen Grált. Hát úgy néz ki talán, mint Sarah Michelle Gellar?
Bár az ő lovagja bármikor veri Buffyét.

188-189. oldal Angela Knight - Galahad

Kapcsolódó szócikkek: Galahad
Londonna>!

– Örökké nyugtalanítani fog. Az elsőt sosem fogod elfelejteni.
– Nem ezt reméltem hallani, Galahad.
– Mit mondhatnék? Olyan vagyok, mint Superman – mindig őszinte. – Elvigyorodott. – Kivéve, amikor hazudok.
Caroline önkéntelenül elmosolyodott. Galahad túlságosan elbűvölő volt a lelki békéje szempontjából.
– Ez megnyugtató.

200. oldal Angela Knight - Galahad

Kapcsolódó szócikkek: Galahad
Londonna>!

Caroline nézte, hogyan megy vissza Galahad a hosszú lábával, kecses lépteivel. A francba! A pasi még úgy is jól néz ki, hogy több fémet visel, mint dobozban a szardínia.

207. oldal Angela Knight - Galahad

Kapcsolódó szócikkek: Galahad
Londonna>!

Néha átkozottul gyűlölte a munkáját. Akárhány csatát is nyert meg, a háború sosem ért véget. Mindig másik harc várt rá, újra meg újra, végtelen világ: nácik, kommunisták, terroristák, sorozatgyilkosok, mindenfajta pszichopaták.

214. oldal Angela Knight - Galahad

Kapcsolódó szócikkek: Galahad

A sorozat következő kötete

True Blood sorozat · Összehasonlítás
Anita Blake, vámpírvadász sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Ilona Andrews: Magic Bites – Pusztító mágia
J. D. Robb: A halál fényében
Darynda Jones: Második sírhant
Sylvia Day: Megigézve
Deborah Harkness: Az élet könyve
Nora Roberts: Istenek tánca
Patricia Briggs: Megszólít a hold
J. R. Ward: Megsebzett szerető