Egy ​haláli szingli meséi 1. 163 csillagozás

MaryJanice Davidson: Egy haláli szingli meséi 1.

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

„Ez a nap – akkor még nem tudtam, hogy a halálom napja – rosszul indult, pocsékul folytatódott és rémesen végződött” Betsy Taylor arra ébred, hogy egy hullaházban fekszik és vámpírrá változott. Ez azonban még mindig jobb, mint halottnak lenni. Betsy emberfeletti képességek birtokába jut, és a másik nemre is elképesztő hatással van. Egy dologgal nem tud megbarátkozni: az új, folyékony étrendjével…

Eredeti mű: MaryJanice Davidson: Undead and Unwed

Eredeti megjelenés éve: 2004

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2011
328 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632454214 · Fordította: Beviz Boglárka

Enciklopédia 1


Kedvencelte 21

Most olvassa 7

Várólistára tette 90

Kívánságlistára tette 43

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
szilvamag
MaryJanice Davidson: Egy haláli szingli meséi 1.

A könyv nagyon jó volt, szinte végig nevettem az egészet, és ha a férjem este nem szól rám, hogy oltsam már le a lámpát, mert zavarja a fény az alvásban, akkor egy éjszaka alatt ki is olvastam volna az egészet. Úgy láttam, hogy a könyvnek van folytatása is, – mert ugye manapság, minek nincs? – de igazából úgy éreztem, hogy a történet nem ordít folytatás után, persze ha már lesz, ki nem hagynám.
http://szilvamagolvas.blogspot.com/2012/02/maryjanice-d…

>!
brena
MaryJanice Davidson: Egy haláli szingli meséi 1.

Pont jókor olvastam ezt a könyvet,annyira vágytam egy vicces vámpíros könyvre,és ezt rég el akartam már olvasni:)Imádtam.Hangosan nevettem olvasás közben.Szinte az összes oldalról tudnék idézni:)Nagyon szórakoztató volt:)))Mikor jön a 2. rész?(Lesz egyáltalán?)
U.I.:Amúgy az, hogy VP-s könyv lehet sokakat elijeszt..pedig ez tényleg jó könyv!!!!!(nem is értem, hogy kerül úgymond „egy fül alá” egy Hableányok kíméljenek-el?!)

15 hozzászólás
>!
bmgrapes I
MaryJanice Davidson: Egy haláli szingli meséi 1.

Hát kérem szépen, volt itt vér dögivel (aki szeret tocsogni, kortyolni; imádni fogja), meg szex (ahogy könyv említi : „soft pornó”, „kefélés” avagy "dugás"), de nem ezért érdemes elolvasni, hanem a humora miatt. Ezerszer viccesebb, mint a Soulless, bár a nyelvezete kevésbé választékos. Olyan, mintha az ember a Boltkóros vámpírváltozatát olvasná, ennek megfelelően egyik legtöbbször felbukkanó karakter Manolo Blahnik.

>!
Moncsycsy
MaryJanice Davidson: Egy haláli szingli meséi 1.

A legtöbb vélemény alapján valami ilyesmi gondolatra számítottam, mikor majd befejezem a könyvet: Úristen, ez nagyon/hiper/szuper/rohadt/baromi jó volt. Ehelyett ezt kaptam:
ÚRISTEN. EZ VALAMI VICC???
A könyv fülszövege azt írja, hogy „IRTÓ VICCES”. Aha. Ez nem volt SE vicces, SE humoros, SE szórakoztató, SE…
Hosszú ideje elakartam olvasni, csak mindig halasztottam a megvásárlását, de végül @Levelibéka jóvoltából sikerült beszereznem….és annyira örültem neki! Erre jön ez a hülye Betsy és mindent elront. (Ettől függetlenül még egyszer köszi a könyvet!)
Betsy, a főszereplő egy idegesítő szőke p*csa.
Persze tudja ezt magáról, de a világért sem változtatna rajta, majd mikor a koporsóban felébred, nem az a első gondolata, hogy „Mi a francot keres egy koporsóban, ha elvileg él és tud gondolkozni” hanem az, hogy „Milyen ronda divatjamúlt cipő és kosztüm van rajta, amit biztos a hülye mostohaanyja adott rá bosszúból” és rögtön rohan apucihoz és anyucihoz, hogy mégsem halt meg valamiért. Jé! Majd szép lassan rájön, hogy azért nem tud meghalni, mert egy vámpír. Egy vámpír, akinek nem árt a nap/szentelt víz/templom és emiatt ő lesz minden idők leghatalmasabb királynője. Haha. Ha ezt ő maga sem hitte el magáról, én akkor hogy tudnám? Pláne úgy, hogy az hetedik oldaltól kezdve annyira idegesített minden beszólása/gondolata, hogy a falhoz tudtam volna csapni. (Igen, a hetedik oldal valójában az első oldal…)És akkor még ott van az a fura vonzódása a kutyáknak…Szóval ez a egész vámpíros dolog egy vicc, (mert pont ő az a különleges vámpír…már csak a csillogás hiányzik) ahogy a pocsék fordítás is egy vicc és csak azért olvastam el ilyen hamar a könyvet, mert túl akartam lenni rajta.
Ja, és Sinclair…Az ultramenő-feketében is szuperszexi Sink Lair, akihez bár Betsy vonzódik, mégis gyűlöli, miközben többször is eltudja verni. Mégis milyen szexi vámpírpasi hagyja elverni magát?
Ezek után már csak annyi lenne a dolgom, hogy könyörögjek a Könyvmolyképzőnek, hogy ki ne adják a többi részt – Akkor kénytelen lennék ugyanis elolvasni, mert sorozatot nem hagyok félbe…- és ebből a sorozatból van vagy tíz rész, miközben én azt az egyet is alig bírtam elolvasni. Brrr.

3 hozzászólás
>!
borostyan P
MaryJanice Davidson: Egy haláli szingli meséi 1.

Nagyon tetszett, sok helyen hangosan felröhögtem. Azzal a prüszkölős fajtával, amikor bent akarod tartani a nevetést, de azért csak kicsúszik bizarr hangok kíséretében. :D

Egyetlen dolog nem tetszett benne: az a fene nagy cipőmánia. Már Carrie Bradshawnál is halálra tudott idegesíteni (én speciel utálom a cipőket) és itt egyetlen könyvben vagy két tucatszor kiemelve néha már őrületbe kergetett. :/

A folytatást viszont nagyon szívesen olvasnám :)
Kár, hogy itthon nem találta meg a maga közönségét a könyv. Az ilyen igényes, vidám chick-lit könyvek képesek feldobni az ember napját. Szerintem jobban is mint a manapság annyira népszerű erotikus dömping. :P Ezért sajnálom, hogy a Szingli fejvadász sorozat magyar kiadása is abbamaradt, mert az is annyira tetszett.

A borító ebben az esetben sajnos nem passzol a főszereplőhöz :(
Betsynek hosszú szőke haja van.

2 hozzászólás
>!
mazsof
MaryJanice Davidson: Egy haláli szingli meséi 1.

Nagyon vegyesek az érzéseim ezzel a könyvvel kapcsolatban. Először is, amit mindenképpen kiemelnék, hogy tényleg sokat nevettem rajta, igazából ez vitte el a hátán az egész történetet. Gyorsan olvasható, könnyed, bugyuta, tucat béna vámpírsztori, de ez vizsgaidőszakban pont megfelelt a leterhelt agyamnak. Viszont ha máskor olvasom, lehet, hogy jobban kiakadtam volna. A főszereplő, Betsy néha elképesztően irritáló, buta és idegesítő tud lenni, néha szívesen a fejére koppintottam volna az egyik drágalátos cipőjével. A történet rém egyszerű, egysíkú, kiszámítható, a „vámpírvilág” pedig katasztrófa, tele klisékkel, még paródiának is rossz. Bár meg kell valljam, nem számítottam nagyon másra a leírás alapján, így nem csalódtam nagyot. Egynek elment. :)

>!
Andilány
MaryJanice Davidson: Egy haláli szingli meséi 1.

Nem igazán tudom hova tenni ezt a könyvet. Az eleje borzasztóan idegesített. Maga a szereplő is, meg a történtek is és hogy senki sem furcsállotta az egészet. Tudom ez volt a lényeg, de ez nekem nem vicces volt, egyszerűen hihetetlen. Aztán a könyv második fele már jobban tetszett, lehet belerázódtam a könyv hangulatába, de már nevettem a poénokon és nem vettem olyan komolyan a könyvet. Sinclair felbukkanása üde színfolt volt, jókat mosolyogtam a Betsy-vel közös párbeszédeiken.

>!
jehuka P
MaryJanice Davidson: Egy haláli szingli meséi 1.

Ez nagyon gáz volt, talán nem véletlen, hogy a többi részét ki sem adták Magyarországon.
Leginkább talán valami paródia-féleségnek lehetne felfogni, bár attól tartok, az írója komolyan gondolta ezt a könyvet. A történet elég lapos, a vámpír-világ fantáziátlan és gyerekes. Főszereplőinkben semmi eredeti nincs, bizonyos jelenetek spoiler pedig igencsak szánalmasra sikerültek. Hogy miért lett mégis két és fél csillag? Mert olykor még nagy nyilvánosság előtt is hangosan felkacagtam.

>!
Vic12
MaryJanice Davidson: Egy haláli szingli meséi 1.

Kezdetben kissé bizonytalan voltam, mivel a fülszövegben Carrie Bradshaw-t ill. a Szex és New Yorkot emlegették, én pedig nem vagyok oda ezért a sorozatért, pontosabban totál hidegen hagy. A könyv viszont pozitív csalódás volt, jól szórakoztam rajta :) Igen, a főhősnő egy buta liba, de a beszólásain és az agymenésein jókat nevettem. Nem kell a könyvet komolyan venni, ez egyszerűen csak egy szórakoztató vámpíros sztori, nem is akar több lenni.
A levonás azért jár, mert a szexuális jellegű beszólások, jelenetek nekem egy kicsit sok volt, főleg Nick „gyógyítása”.
Valaha folytatják még ezt a sorozatot?! Mert ahhoz képest, hogy mennyire hanyagolják, kifejezetten hosszú ajánló van a végén a következő részhez…

3 hozzászólás
>!
Shanara
MaryJanice Davidson: Egy haláli szingli meséi 1.

Úgy voltam ezzel a könyvvel, hogy akartam is olvasni, meg tartottam is tőle. Sajnos az utóbbi megérzésem bizonyult jónak, de pozitívumként könyvelem el, hogy nem vettem meg, hanem kölcsönbe kaptam, Tehát csak nyertem vele.
Mi volt a problémám? Nem bírom a libákat. A főhősnő pedig az én szememben teljes mértékig az. Ha egy könyvben gyakorlatilag majd minden oldalon említésre kerül valamilyen cipőmárka, rúzs szín, esetleg frizurával kapcsolatos megjegyzés, akkor az nagyon nem az én világom. Még akkor sem, ha vámpírok is vannak benne. Pozitívumként meg kell említenem, hogy azért voltak jó jelenetei a könyvnek, amelyeken dőltem a röhögéstől. Ha a főszereplő nem ennyire csacska… Na mindegy, ez már így járt.


Népszerű idézetek

>!
SzAngelika

– Látod azokat a szarvasokat?
(…)
– Igen.
– Próbáljuk megközelíteni őket! Próbáld megérinteni a tehenet, mielőtt észlelné, hogy ott vagy mellette.
– Hogy szívrohamot kapjon? Jézusom, hiszen borja van. Micsoda szívtelen dög vagy!
– Akkor a borjút – mondta türelmetlenül.
– Hogy megijesszük Bambit? Sinclair, komolyan mondom, ha nem vámpír lennél, a pokolra kerülnél.
Kezét a szeme elé tette, és nem szólt egy szót sem, ajkát összeszorította. Ismertem ezt a tekintetet. Apám, néhány tanárom és a főnökeim néztek így néha. Valószínűleg igen erősen koncentrálhatott, hogy meg ne fojtson.

204-205. oldal

1 hozzászólás
>!
SzAngelika

Nos, ez vagyok én dióhéjban: Elizabeth Taylor a nevem (tudom, tudom… nehogy te is elkezdd), szingli, a munkám kilátástalan (nos, többé már az sem), a társam egy macska. És olyan unalmas vagyok, hogy még az a szaros macska is elkóborol havonta háromszor, hogy egy kis izgalomban legyen része.

12. oldal

>!
Zoey

– Ah,igen. Én Sinclair vagyok. És te…..?
– Baromi mérges.
– Ez a vezetékneved?

117. oldal

>!
SzAngelika

– Sinclair, te vagy a leg… leg… a fenébe is, már nem is jut eszembe semmi találó.
– Állami iskolába jártál? – kérdezte együtt érzőn.

207. oldal

>!
SzAngelika

– Az idő a legnagyobb ellenségünk – jegyezte meg Sinclair. Mint egy nő, aki épp betöltötte a harmincat, és egyszer csak rádöbben erre.

257. oldal

>!
Zoey

– Miért vette fel a telefont? – kérdezte követelőzően a hangja alapján húszas éveiben járó férfi.
– hát, mert csörgött, maga barom. És most, ha nem haragszik, igazán elfoglalt vagyok….
– De maga meghalt!

87. oldal

>!
SzAngelika

Sinclair jól kidolgozott testét olyan volt ölelni, mint egy óriási, illatos sziklatömböt. Lefogadom, hogy még a fülcimpájára is gyúrt.

275. oldal

1 hozzászólás
>!
SzAngelika

Az, hogy meghaltam, még nem jelenti azt, hogy nem élhetek teljes életet.

122. oldal

>!
SzAngelika

Jessica hűséges, kedves és csodálatos teremtés szinte minden helyzetben, de olyan temperamentumos, mint egy aligátor, akinek a tojásai veszélyben vannak.

83. oldal

>!
SzAngelika

Na jó, a „támadás” szó enyhe kifejezés, körülbelül olyan, mintha a második világháborút „szerencsétlen” eseménynek titulálnánk.

9. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Karen Chance: Holdvadász
Jeaniene Frost: Síri csendben
J. R. Ward: Életre keltett szerető
Cassandra Clare: Üvegváros
Richelle Mead: A halál csókja
Cassandra Clare: Az angyal
Spirit Bliss: A múlt árnyai
Gail Carriger: Changeless – Változatlan
Lara Adrian: A vámpír vére
Christopher Moore: Vérszívó démonok