Bár ​igaz lenne! 24 csillagozás

Marybeth Mayhew Whalen: Bár igaz lenne!

Idilli amerikai kisváros – egy csaknem tragikus baleset sötét felfedezések egész sorát indítja el.

Az észak-karolinai Sycamore Glen kívülről a békés, átlagos amerikai kisváros képét mutatja, de a fehér deszkakerítések mögött egyik háztól a másikig húzódó titkok hálója feszül.
Mindannyian csöndben viselik saját múltjuk súlyát, míg a környék kedvenc strandján történt baleset meg nem bolygatja a kényes egyensúlyt. És amikor a körülmények úgy hozzák, hogy egy régi lakos visszatér,önkéntes száműzetéséből Sycamore Glenbe, az összefonódó élettörténetek szövete bomlani kezd..
Egy tikkasztó nyár során rég eltemetett titkok kerülnek felszínre, és a szomszédok rádöbbennek, hogy lehetetlen igazán megismernünk a hozzánk legközelebb állókat is.
De vajon szeretni is lehetetlen őket? És megbocsátani nekik?

Pillants be a szomszéd ajtók mögé!

Eredeti megjelenés éve: 2016

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Kristály pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634574309 · Fordította: Károlyi Eszter

Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 50

Kívánságlistára tette 58

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

KönyvMoly_1989>!
Marybeth Mayhew Whalen: Bár igaz lenne!

Igazából nem értem a pöttyöt, ugyanis ez messze nem pszicho-thriller… Inkább Arany Pöttyös könyvnek mondanám. Kicsit valóban hasonlít a Született feleségek című sorozatra, csak abban több volt a csavar és a krimi.
Romantikus vízparti olvasmánynak mondanám, annak egész jó lenne! Gyorsan olvasható, könnyen emészthető regény szimpatikus szereplőkkel.

mozso87>!
Marybeth Mayhew Whalen: Bár igaz lenne!

Kicsit féltem, mivel a Született feleségekhez hasonlították a történetet, de pozitívan csalódtam. Az mondjuk tényleg igaz, hogy messze van a pszichothrillertől. Viszont magával ragad a könyv, beszippant és nem enged az utolsó oldalig:)

roganedina>!
Marybeth Mayhew Whalen: Bár igaz lenne!

Ez meg mi a búbánatos isten haragja volt?! Krimi, thriller, pszicho??? Született felesége? Aki ezt rá merte írni, szerintem el se olvasta a könyvet! Nagy humbug az egész. Folytonos nyervákolás, unszimpatikus szereplők, nulla krimi! Kár volt megvennem… Ekkorát csalódni könyvben! Amúgy a címnek mi köze a történethez? És miért kellett mindenkinek ilyen idiótának lenni benne??? Jesszus…

3 hozzászólás
PerczeneNiki>!
Marybeth Mayhew Whalen: Bár igaz lenne!

Na ez se nem pszicho se nem thriller igazán. Nagyon különbözik a Kristály pöttyös sorozat többi részétől (azoktól legalábbis, amiket eddig olvastam).
Sajnos miután elolvastam a borítón a Született feleségeket, a könyv elejét azon a hangon hallottam, amelyik a Született feleségekben mesél (nem sok részt láttam, a nevére nem is emlékszem). Egyébként teljesen helytálló ajánlás, nem áll messze a sorozattól. A szereplők szerethetők, szimpatikusak, de mindenkinek van valami titka, amire aztán vagy fény derül vagy nem. Inkább mondanám langyos nyári olvasmánynak, mint izgulos thrillernek.

3 hozzászólás
cocos55>!
Marybeth Mayhew Whalen: Bár igaz lenne!

Negatív felhang nélkül inkább kellemes kis limonádé történetnek mondanám, mint kriminek, de ettől függetlenül tetszett. Sőt a mondhati krimi szálít az eltűnt kislányról nyugodtan ki lehetett volns hagyni, hiszen a történet szempontjából nem sok jelentősége volt. Szimpatikus, szerethető szereplők, a változatosság kedvéért, kirívóan neurotikus vagy pszichopata beütésekkel rendelkező egykori „menő csaj” karakter nélkül. A fülszöveget kissé megtévesztőnek találtam, talán csak a megfogalmazása miatt, de komolyabb titkokra, rejtélyekre számítottam. Mindent egybevetve kellemes olvasmány volt, hiányzott már egy olyan könyv amiben minden szereplőnek a sorsa a jól bevált happy enddel végződik.

szandi_nemeth P>!
Marybeth Mayhew Whalen: Bár igaz lenne!

Krimitől és thrillertől olyan messze van, mint én a szupermodellek alakjától, de nagyon jó könyv volt. Krimi kihívásra olvastam, és a leírása is jónak ígérkezett, köröm lerágósnak, de végül teljesen mást kaptam, mint amire számítottam.
Először az első 50 oldalig kb, annyira nehéz volt rá jönnöm is, hogy épp kiről van szó, annyi szereplő szerepel a könyvben, és ilyen 4-5 oldalas fejezetek vannak, folyton ugrálunk, hogy épp kiről olvashatunk, és nehéz volt rájönnöm, hogy most megint kiről van szó? Ez ki is volt, jajj, vissza kell lapoznom. Ez nem tetszett, meg az se, hogy nem krimi volt, de ennek ellenére nagyon jó olvasánynak tartottam. Lekötött, érdekeltek a titkok, hogy kiről mi fog kiderülni, olvastatta magát, kicsit sem volt unalmas vagy lapos. A szereplők kedvelhetőek voltak, mindenkinek érdekelt a sorsa. Szerintem nagyon jó nyári olvasmány, nem értem miért ilyen alacsony a százalék, ne hagyjátok magatokat megtéveszteni, jó kis könyv ez :)

dynamail>!
Marybeth Mayhew Whalen: Bár igaz lenne!

Elolvastam, nem volt rossz, de nem hagyott bennem mély nyomokat…

Baranyai_Lilla>!
Marybeth Mayhew Whalen: Bár igaz lenne!

Nehezen haladtam sajnos a könyvvel, mivel eleinte nem igazán kötött le/ nem tudtam úgy belehelyezkedni a történetbe. Ez lehet azért is volt, mert – személyes okokból – nem tudtam folyamatosan, minden nap olvasni egy kicsit, volt amikor egy hétig is pihent a könyv. A regény története tetszik, miképpen a hangulata is remek, igazi kis könnyed olvasmány, szerencsére a fejetek se hosszúak.


Népszerű idézetek

PerczeneNiki>!

Bryte elengedte Christophert a medencébe a lányokkal, aztán elfoglalta helyet a csapat többi tagja mellett, akik összegyűltek a szokott helyükön – nyugágyak, hűtőtáskák, törölközők és szatyrok összedobált halma jelentette az alaptábort.


Hasonló könyvek címkék alapján

Karen Rose: Közelebb, mint hinnéd
Réti László: Kaméleon
Dennis Lehane: Sötétség, fogd meg a kezem
Helena Silence: Ezüsthíd
Chris Carter: A keresztes gyilkos
Joël Dicker: Az igazság a Harry Quebert-ügyben
Caleb Carr: A Halál angyala
Douglas Preston – Lincoln Child: Titkok háza
E. K. Blair: Bang
Thomas Harris: A vörös sárkány