Sosemvolt ​nyár (Bűbájoló történet 3.) 34 csillagozás

Mary Robinette Kowal: Sosemvolt nyár

Jane ​Ellsworth, vagyis Lady Vincent, miután a Napóleon ellen vívott háborúban megmentette férje életét és komoly szolgálatot tett királyának, férjével és egyben bűbájolótársával együtt Londonba utazik teljesíteni egy újabb, komoly megbízást. Húga, Melody is velük tart, hogy Jane a londoni társasági élet forgatagában méltó kérőt találhasson számára. Miközben a házaspár a csodás illúziók megteremtésén fáradozik Stratton ír származású bárójának báltermében, Jane-nek gyanús események keltik fel a figyelmét.

A hidegárusok, a bűbájoló fiúk, akiket azzal vádolnak, hogy ők a felelősök az 1816-os nyár szokatlanul hűvös időjárásáért, munka nélkül tengetik napjaikat, és félő, hogy előbb-utóbb fellázadnak. Ugyanekkor előbukkan Vincent múltjából az apja, aki kitagadta őt; és a jelek arra mutatnak, hogy megbízójuk fia is rosszban sántikál.

Jane-nek egyszerre kell megküzdenie a nőket háttérbe szorító, a szegényeket sanyargató brit főnemesekkel és intrikus apósa gonoszságával. De… (tovább)

>!
I.P.C., Budapest, 2015
480 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636355159 · Fordította: Szántai Zsolt

Kedvencelte 3

Most olvassa 1

Várólistára tette 31

Kívánságlistára tette 16

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Erzsebeth P
Mary Robinette Kowal: Sosemvolt nyár

Kissé erőltetett, mesterkélt és finomkodó volt nekem ez a rész. A történet felüdítő hatása elmaradt.
Jane a befejező részben is elég sokszor volt jellegtelen és idegesítő.
Hiába…ennek a sorozatnak tényleg az első része az ékkő.

>!
papeerzsepi
Mary Robinette Kowal: Sosemvolt nyár

Ez a befejező rész volt a legizgalmasabb és a legérdekesebb a számomra. A végkifejlet egyszerre robban be és zúdul az olvasó nyakába az addig csak cseppenként és észrevétlenül adagolt feszültség. Egy gát átszakadásához tudnám hasonlítani.Egyébként, aki szereti a fantasy és a viktoriánus korban játszódó romantikus történeteket annak ez a trilógia kötelező!

>!
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P
Mary Robinette Kowal: Sosemvolt nyár

Bűbájoló történet 3

Jó kis befejezése volt a trilógiának a történet. Igaz vegyes érzelmeim voltak a sorozat olvasásakor, túlságosan elvont volt, néha kaotikus.
Nem különösen kedveltem a szereplőket, olyan langyosak voltak az érzelmek, semmi szexi nem volt bennük.
Azért teljesen eredeti elképzelés volt ez a nem létező művészeti ág, mármint az éterből tartós bűbájt csinálni. A Napoleoni háborúra is kiterjeszteni is jó ötlet volt, abban a részben volt sok izgalom.
Szóval kicsit felejthető könyv volt, nem lett a kedvencem.

>!
miaow P
Mary Robinette Kowal: Sosemvolt nyár

Kebelbarátok nem lettünk sem az írónővel, sem e sorozatával, de ez a rész – számomra – olvashatóság s emészthetőség szempontjából fejlődést mutat az előző két részhez képest. Már majdnem le tudott kötni a történet: mozgalmasabbra, pörgősebbre sikeredett, s valahogy a bűbájolásos társadalom világa is jobban megjelent. A végén még izgultam is, ez az érzés némileg kárpótolt az eddigi kötetek lagymatagságáért.

>!
krisztina0419
Mary Robinette Kowal: Sosemvolt nyár

Féltem,hogy Melody szemszögéből fogjuk a könyvet olvasni, de örülök, hogy nem így történt.
Még mindig nem tudtam megszeretni Melodyt. Bár most Jane-nek is kissé meglódult a fantáziája. Örülök annak, hogy bár már Jane és Vincent, azért még mindig érdekesnek és izgalmasnak tartom a történetüket. Jobban tetszett,mint az előző rész.
Kíváncsi vagyok, hogy a továbbiakban mi fog velük történni, hiszen velük tényleg már olyan sok minden megtörtént.

>!
kávésbögre P
Mary Robinette Kowal: Sosemvolt nyár

Gyengébb történet, mint az előző kettő rész – és Melody most kifejezetten unszimpatikus volt. Nekem ő az az elkényeztetett hercegkisasszony, akit egy kanál vízben kéne megfojtani. Kicsit sok volt a „nyomozós” szál, ahogy haladtunk előre, egyre inkább azt éreztem, hogy maga a bűbáj-világ háttérbe szorul, és csak a politikai/történelmi vonal dominál – ami nem baj, csak ha már egy „szirupos Jane Austen utánzatra fizettem be”, akkor jobban örültem volna, ha ennél maradunk :)

>!
Bíí
Mary Robinette Kowal: Sosemvolt nyár

Nem épp egy ilyen befejezést reméltem. Az előző könyv lezárása miatt sejtettem, hogy valami ehhez hasonló dolgot kapunk, de azért nem pont ezt. A Melody szál például nagyon nem tetszett. Nem jött át az érzés és túl halványra sikerült. Nem igazán illett a képbe. Nem sok minden történt Jane-nel és Vincent-tel sem. Csupán pár eseményről kaptunk infót, ami a múltban történt. Igazából az egész könyvnek ez volt a lényege. Ami régen volt és ami kihat a jelenre. De azért így is jó volt. Az egész összességében remek olvasmány volt. Az elejétől a végégig. Így volt jó.

>!
Cateex
Mary Robinette Kowal: Sosemvolt nyár

Nagyon-nagyon tetszett (mind a három rész). Szerintem ez volt talán a legizgalmasabb, az eleje lassan indult, de utána folyamatosan jöttek az újabb és újabb történések egészen a könyv legvégéig. Jane kissé idegesítő volt ebben a részben, haragudtam rá néha és közben együtt éreztem Melody-val.

>!
Jaslene
Mary Robinette Kowal: Sosemvolt nyár

Nagyon tetszett a könyv harmadik része is! Minden oldalát élveztem. Várom már a további részeket is. Annyira kedvelem ezt a sorozatot, hogy kihívást is csináltam szóval lehet jelentkezni a kihívásomra :D

>!
Habók P
Mary Robinette Kowal: Sosemvolt nyár

Tartottam tőle, hogy amint elfogy az Austen-mankó, a történet leül. És így is történt. Még így is olvasható, és van nagyon jó része is, de azért ez már nem olyan, mint az első kötet volt.


Népszerű idézetek

>!
Letti23

– Ennyire riasztó lennék?
– Az a gondolat riasztó, hogy elveszíthetlek.

224. oldal

>!
Letti23

– Annyira örülök! Most pedig eredj, vidd táncba szíved hölgyét!

227. oldal

>!
Letti23

Elkezdődött a zene. A párok táncolni kezdtek. Vincent úgy lépegetett, hogy egyre távolabb vitte Jane-t a húgától.
– Mégis mit…?
– Megpróbálok táncolni a feleségemmel – mormolta Vincent. – Éppen most jöttem rá, hogy ennél a táncnál senki mással nem kell beszélnem, csak rád figyelhetek. Ezt azért el tudom viselni.

229. oldal

>!
Letti23

– Ritka, hogy valaki tökéletesen teljesít. Sőt már az is ritka, hogy valaki a tökéletességre törekszik.

268. oldal

>!
Letti23

– Ha tudnánk, mire számítsunk, sok minden jóval könnyebb lenne.

283. oldal

>!
Letti23

– (…) A ludditák ismét tartottak egy felvonulást, ezúttal Bristolban. Három-négy szövőszéket sikerült összetörniük. Kettőt lelőttek. Úgy értem, ludditát, nem szövőszéket.

304. oldal

>!
Letti23

– Ó, maga meg a könyvei! Még sosem láttam ilyen könyvmolyt!

368. oldal

>!
Cateex

– Én azt mondanám, hogy az a múzsa, aki a zeneszerzőt inspirálja, nem pedig az, aki egyszerűen csak eljátssza a darabot.
– Azt hiszem, ez attól függ, hogy az ember hol és miben lel inspirációra – felelte Mr. O'Brien.

93. oldal

>!
Letti23

Jane nem sértődött meg, férje rosszkedvét és mogorvaságát betudta annak, hogy nem érzi jól magát, pedig Vincentről abban a percben akár a goromba fráterek szobrát is meg lehetett volna mintázni.

145. oldal

>!
Letti23

– Ó, te sosem hagyod abba a munkát? Ejnye! Ki merem jelenteni, még sosem találkoztam olyan megszállottal, amilyen te vagy. Persze, azt hiszem, éppen ez a legvonzóbb benned…

153. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Cassandra Clare: A hercegnő
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Eowyn Ivey: A hóleány
Leslye Walton: Ava Lavender különös és szépséges bánata
Charlie N. Holmberg: Az üvegmágus
Stephen King: A Setét Torony – Varázsló és üveg
Alexandra Bracken: Világok utazói
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara
Jeaniene Frost: Síri csendben