Jegesmedvék ​között (Csodakunyhó 12.) 17 csillagozás

Mary Pope Osborne: Jegesmedvék között

A sarkvidéken bizony fogvacogtató a hideg, főleg ha egy szál pizsamában csöppen oda az ember. Jackkel és Annie-vel pont ez történt. A csodakunyhó azért repítette ide őket, mert ezen a sivár, fagyos vidéken kell megtalálniuk Morgan utolsó rejtvényének megoldását. Egy fókavadász veszi őket a pártfogásába, és barátságot kötnek néhány huskyval és két kedves boccsal is. Útjuk során megtudják, hogyan képes a több száz kilós jegesmedve járni azon a jégen, ami egy gyerek súlyát sem bírja el. És választ kapnak a kérdésre: vajon léteznek-e repülő mackók, s mi az az északi fény.

Animus, Budapest, 2015
80 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633243770 · Fordította: Dobosi Beáta · Illusztrálta: Sal Murdocca
Animus, Budapest, 2011
80 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633240519 · Fordította: Dobosi Beáta · Illusztrálta: Sal Murdocca

nicosia P>!
Mary Pope Osborne: Jegesmedvék között

Megint valahol középen sikerült kezdenem a sorozatot, így nekem újdonságnak számítottak a szereplők. A történet szempontjából is jobb lett volna az elején kezdeni, mert így nem volt igazán érthető a küldetés.
Kifejezetten jót derültem Morgan Le Fay boszorkány-könyvtároson. Érdekes foglalkozás társítás. A könyv rövid, agybetűs, gyorsan olvasható, néhány teljes oldalas képpel, ezért szerintem az olvasást kevésbé kedvelő fiúknak is ajánlható. Többször ismétel, segít egy-egy információt rögzíteni. Az elején taszított, hogy egy fókavadász a gyerekek segítője, de szépen helyreteszi ezt a könyv, a felelős vadászat jegyében. Ezen túl, mesél a sarkvidékről és a jegesmedvékkel való ismerkedés nagyon aranyos.

Paulina_Sándorné P>!
Mary Pope Osborne: Jegesmedvék között

Aranyos történet volt. Szimpatikusak voltak a gyerekek, Jack és Annie. Irigykedve olvastam, hogy a jegesmedve bocsokkal játszottak. Annyira aranyosak lehetnek. Egyszer én is megnézném a sarki fényt.

Katona_Zsuzsanna>!
Mary Pope Osborne: Jegesmedvék között

Ezúttal az Északi-sarkra utazunk, ahol az eszkimók és a jegesmedvék világával ismerkedhetünk meg. Ismét van tanulnivaló. Kaland is akad. Pont annyi, amennyi ilyen korú gyerekeknek megfelelő.

Kata_Purman>!

Nagyon jó, izgalmas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!