Az ​utolsó hazugság 15 csillagozás

Mary Kubica: Az utolsó hazugság

Clara ​Solberg világa összeomlik, mikor férjét és négyéves kislányát autóbaleset éri, melyben Nick meghal, Maisie-nek viszont meglepő módon nem esik baja. A szerencsétlenséget balesetként könyvelik el – egészen addig, míg a következő napokban Maisie-nél rémálmok jelentkeznek, és Clara kénytelen feltenni a kérdést: mi is történt valójában azon a végzetes délutánon? Clara, akit emészt a bánat, és megszállottsággal határos módon hisz abban, hogy Nick halála több volt, mint egyszerű baleset, elkeseredett nyomozásba kezd. Ki akarhatta Nick vesztét? És ami még fontosabb: miért? Clarát semmi sem tarthatja vissza, hogy megtalálja a választ – de az igazság csak a kezdet ebben a csavaros, titkokról és csalásról szóló történetben. Miközben az elbeszélés során egymást váltogatja Clara nyomozásának, illetve Nick balesetet megelőző utolsó hónapjának leírása, Mary Kubica, a feszültségkeltés mestere eddigi leghátborzongatóbb történetét szövi, mely egy bánattól sújtott elme legsötétebb zugait… (tovább)

Eredeti cím: Every Last Lie

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
HarperCollins Magyarország, Budapest, 2018
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634485094 · Fordította: Gärtner Zita
>!
HarperCollins Magyarország, Budapest, 2018
336 oldal · ISBN: 9789634485100 · Fordította: Gärtner Zita

Most olvassa 2

Várólistára tette 21

Kívánságlistára tette 12

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

mate55 P>!
Mary Kubica: Az utolsó hazugság

Igazán érdekes a gyász lélektana. Megszüntetheti-e a házasság a magánélethez való jogunkat? Kubica gyanútlanul becsalt, és azt hittem, egy jó kis őszi, „összebújós” krimit olvasok majd, amely a – „Ki a tettes? – Ő a tettes?”- jól ismert kérdéskörét boncolgatja majd, és ha minden jól megy, akkor valamilyen izgi válasszal áll elő. Haha, szegény én. Azon kívül ugyanis, hogy alacsony fokozaton pislákoló „valami”, inkább a házasság minden negatív elemeit boncolgatja, annak minden betegségét, azokat a mérgeket, melyek ebben a cinikus, teljesítmény-központú világban hatványozott hatásfokon fertőzhetnek meg bármely tökéletesnek tűnő kapcsolatot. Mert a könyv közel sem krimi, inkább egy szenvedő anyának fikciós meséje. Vagy mondhatnám úgy is: Clara Solberg dögunalmas világa. A férje, Nick figurája (halála) leginkább azt szolgálja, hogy különböző reakciókat provokáljon ki a nőből, aki így több árnyalatát mutatja meg nekünk. Kubica könyve vérszegényen szemlélteti, hogyan spoiler tudja feldolgozni (legalább valamilyen szinten) ezt a tragédiát, és az a helyzet, hogy ennél unalmasabban nem lehetett volna mindezt papírra álmodni. Aztán egy-két csavar ide meg oda, néhány meglepő – és még a regény közegén belül is nehezen hihető – jelenség és fordulat, és a krimi szintjén meg van oldva a történet (nagyjából). A többi meg amúgy is megoldhatatlan.

2 hozzászólás
Zanit >!
Mary Kubica: Az utolsó hazugság

Egy történet, ahol az a csattanó, spoiler.
A könyv egyetlen érdekessége az volt, ahogy bemutatta, hogyan élt ez a házaspár valójában.
A férj spoiler a feleség meg spoiler
Aki izgalmakra vágyik, annak nem tudom ajánlani. Sőt, igazából senkinek sem.

Hencsulátor>!
Mary Kubica: Az utolsó hazugság

Nem állnak közel hozzám azok a könyvet, amelyek középpontjában a gyász szerepel, őszintén szólva inkább azt gondoltam, hogy egy jó kis krimit fogok olvasni, de most kicsit tanácstalan vagyok, hogy pontosan mi is volt ez.
Alapból nagyon szeretem Mary Kubica könyveit, azok is tetszeni szoktak, ahol alacsonyan áll a százalék, de ez itt most nem történt meg.
Az tetszett, hogy Nick szemszögéből olvashattam az előzményeket, Clara szemszögéből pedig a baleset utáni történteket, de emellett nem sok pozitívum jut most eszembe.
A szereplők nem voltak kicsit sem szimpatikusak, illetve minden abból indult, hogy menyire nem volt őszinte a házasságuk.
Szépen lassan csöpögtek ezek a hazugságok és mindegyik csak egyre jobban idegesített.
A befejezésnél meg konkrétan azt éreztem, hogy ennek az egésznek nem volt semmi értelme.
Sajnálom, remélem, hogy ennek ellenére a további könyvei tetszeni fognak.

Barbár>!
Mary Kubica: Az utolsó hazugság

Nem kellett volna a gyász feldolgozásából thrillert fabrikálni. nem is sikerült igazán. Clara állandóan feltett kérdései – ki gyilkolta meg, később váltakozva a szeretett-nem szeretettel – egyre unalmasabbak lesznek. A Nick fejezetek alcíme (Előtte) teljesen értelmetlen, hiszen nem követhette Nick részéről egy Utána. Egy jó thrillerhez több kell, a fekete autó nem elég.


Népszerű idézetek

mate55 P>!

Azt mondják, a halál hármasával jár.

(első mondat)

t_jeanette>!

– Mapa azt mondta, a titok azért titok, hogy ne mondjuk el másoknak

131. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Taylor Jenkins Reid: Evelyn hét férje
Katie McGarry: Pushing the Limits – Feszülő húr
Michelle Hodkin: The Evolution of Mara Dyer – Mara Dyer változása
Sara Shepard: Hibátlanok
Harlan Coben: Az erdő
Elizabeth Kostova: Hattyútolvajok
Sharon Guskin: A felejtés ideje
Blake Crouch: A pokol kapujában
Jayne Ann Krentz: Titkos nővérek
Dan Brown: Angyalok és démonok