Csajos ​esték 16 csillagozás

Mary Kay Andrews: Csajos esték

Grace ​Stanton elegáns életmódblogja, a GraceJegyzetei jövedelmező üzletté nőtte ki magát, hála a népszerű receptjeinek, lakberendezői és barkácsötleteinek. Amikor azonban rájön, hogy a férjének viszonya van az asszisztensével, az élete és a karrierje egy pillanat alatt összeomlik. Grace visszaköltözik az anyjához, és onnan küzd meg a férjével, aki a fejébe vette, hogy még ennél is kényelmetlenebb helyzetbe hozza, kizárja a közös házukból, visszavonja a hozzáférését a bankszámláikhoz, átveszi a GraceJegyzetei szerkesztését, és még a nő internetes hírnevét is tönkreteszi. A férjet ebben a viselkedésében támogatja a hírhedt nőgyűlölő bíró, Stackpole, aki nem is próbálja megvédeni Grace-t, inkább elküldi egy válássegítő terápiás csoportba. Grace gyorsan összebarátkozik a csoport tagjaival, és szerelmi kalandba bonyolódik az egyetlen férfi taggal. Emellett annak is utánajár, miért viselkedik olyan különösen a bíró és a terapeuta, valamint új blogot indít, amelyben végigkíséri egy… (tovább)

>!
I.P.C., Budapest, 2018
464 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636356552

Most olvassa 1

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 23

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Boritek70 P
Mary Kay Andrews: Csajos esték

Az írónőtől korábban is olvastam már, és „Az élet virágos oldala” pont nekem való, csajos, virágos helyes könyv volt. Ebben a kötetben sem csalódtam. A stílus még mindig tetszik, egyszerű, túlzott sallangoktól és csicsáktól mentes. A történet kicsit klisés, és kiszámítható, de olykor nagyon is életszerű, sok olyan elemmel, ami nagyon is ismerős lehet.
Grace, a csilivili divatos életmódbloggerek életét éli, menő lakással, férjjel, úgy érzi, minden klappol az életében, egészen addig, míg egy éjszaka a férjét az asszisztensével találja félreérthetetlen tevékenység közepette. Innentől az élete elég meredek fordulatot vesz, meglehetősen ostoba módon hagyja kisemmizni magát, aztán szép lassan igazi barátokra, új szerelemre, valamint régi, csilivili-mentes önmagára talál. A házfelújítós-lakberendezős részeket kimondottan szerettem (én is imádok ilyesmivel molyolni), és a váltott szemszög is tetszett. A kutyáról és a Pampalini-nadrágos pasiról nem is beszélve. Nem kell ettől a könyvtől világmegváltást várni, kikapcsolós olvasmánynak pont jó. :)

>!
kritta
Mary Kay Andrews: Csajos esték

Ismét sikerült sajnos egy nagyon középszerű olvasmányt kiválasztanom a nyáron. Történet bántalmazott, megcsalt nőkről, akik kicsinyes – bár jogos – bosszú után kiáltanak. Ebből következik a bonyodalom, ami összeláncolja a nőket és az egy szem férfit. Kicsit olyan volt olvasni, mint egy hullámvasúton ülni. Voltak részek, amelyeket nagyon élveztem és voltak, amiktől kiakadtam. A blogolással kapcsolatos, illetve a diy részek érdekesek voltak, a romantikus szál – Wyatt&Grace – is rendben volt, de az ami a köztes űrt kitöltötte az nagyon unalmas volt. Valamint a szereplők kissé bugyutának voltak beállítva, sokszor nem látták a fától az erdőt, amit én nagyon nem szeretek, még a romantikusok vonatkozásában sem. A mellékszereplők sem tudtak kibontakozni teljesen, mert sokat és sokféle női karaktert vitt bele az írónő az egysíkú cselekménybe. A végén sincs csattanó, sőt pukkanó sem, de ezt már a legelejétől érezzük is. A leírások jók voltak, amitől nem volt zavaró a könyv hossza sem. Egy igazán csajos könyv, ami kikapcsol, gyorsan olvasható, de pont ennyi idő alatt felejthető is.

>!
csillabella
Mary Kay Andrews: Csajos esték

Nagyon vártam ezt a könyvet, örültem, hogy kiadják, és ez sem okozott csalódást, akár a többi Mary K.A. könyv.
Grace menő blogger, mindene megvan az életében, amiről álmodott, egy napon azonban rajtakapja a férjét az asszisztensével, és minden tönkrement, amiben valaha is hitt. Válása nem ment zökkenőmentesen: a bíró „terápiára” ítélte, hogy kimondja a válást, és a férje mindenben igyekezett betenni neki.
Szerencsére mindig akadt valami/valaki, ami vigaszt nyújthatott, vagy erőt adott Grace-nek, hogy folytassa, és kitartson. A csoport tagjaival összebarátkozott, férfi is került a képbe, talált új projectet, ami leköti.
Ez a könyv, bár borúsan indul, nagyon sok erőt tud adni az újrakezdéshez, tele szerethető karakterekkel, emberi jósággal,és értékekkel.

Bővebben:
https://kesztenye.blog.hu/2018/08/19/mary_kay_andrews-_…

>!
Betonka_Wass
Mary Kay Andrews: Csajos esték

Mindenkinek mást és mást jelenthet ez a történet, mert nem vagyunk egyformák, de az üzenet egyértelmű: van élet a válás után!

Bóvebben: https://betonkabulija.blogspot.com/2018/08/mary-kay-and…


Népszerű idézetek

>!
Boritek70 P

Kudarcot vallottam mindenben, különösen feleségként. Ha nem tudtam megtartani Ericet, hogyan lehetnék sikeres a munkámban? Hogyan lehetnék jó anyja a lányomnak Darbynek? Így hát már nem is próbálkozom, mert akkor nem tudok kudarcot vallani. Minden nap kicsit jobban összemegyek. Hamarosan láthatatlanná válok. Észreveszi majd valaki egyáltalán?

>!
Boritek70 P

– (…) ne felejtsd el, hogy az életben soha semmi nem lesz száz százalék. De akkor sem rejtőzhetsz el, nehogy véletlenül megint megsérülj. Miféle élet lenne az?
– Biztonságos – felelte Grace.
– Nem – rázta a fejét hevesen Rochelle. – Nem biztonságos lenne, hanem unalmas. És szomorú. Egy elvesztegetett élet.

>!
Boritek70 P

– Szerintem dr. Matska hamarosan fogadja is. Tud várni?
– Az állatorvos neve dr. Matska? – Grace próbált nem felkacagni.


Hasonló könyvek címkék alapján

Elizabeth Gilbert: Eat, Pray, Love 2. – Hűség
Anne Tyler: Az alkalmi turista
Livia Norton: A Tét
Luanne Rice: Téli szerelem
Daniela Sacerdoti: Ments meg
Elena Ferrante: Amikor elhagytak
Patricia Highsmith: Carol
Taylor Jenkins Reid: Evelyn hét férje
Anna Woltz: Gipsz, avagy hogyan szereltem meg egy nap alatt a világot
Nicholas Sparks: Kéz a kézben