Értékelések 3

HENGYE>!
Mary Kay Andrews: Alkony-part

Még nem olvastam az írónőtől, de egy nagyon szórakoztató könyv volt. Drue élete egy sport baleset után teljesen megváltozik. Örököl egy házat, mely erősen felújításra szorul, és elkezd dolgozni az apjánál. Miközben az örökölt házban egy negyven éve eltűnt nő rendőrségi aktájára bukkan. A munkahelyére besétál egy nő az unokájával, akinek két éve meggyilkolták a lányát és az ügy még megoldatlan. Drue nyomozni kezd.
A könyv nem krimi és nem is romantikus, de mégis van benne krimi, romantika, családi titok. Egy kicsit nehezen indul be a történet, de a közepétől számomra letehetetlen lett.

nagy_ági P>!
Mary Kay Andrews: Alkony-part

Valamennyi, eddig magyarul megjelent M. K. Andrews könyvet olvastam. Nem hozta azt az átütő élményt, amit akár a borítója, akár az írónő stílusa miatt vártam. Sok a Dagályklubba való párhuzam.

krisztin1>!
Mary Kay Andrews: Alkony-part

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

A könyv borítójára figyeltem fel először, valami gyönyörű, és a dombornyomott cím és az írónév még hangsúlyosabbá teszi.
Drue egy igazán akaratos csaj, aki ha egyszer valamibe belevág, nem hagyja abba. Mutatja ezt azzal, hogy kitartott, és nem hagyta ott a munkáját Wendy miatt, valamint a két ügy is, ami után nyomozott, kutatott. Egy dolog van, ami idegesített vele kapcsolatban. A könyv vége felé, amikor senkit nem ért el, és képes volt bejutni a tett színhelyére. Gondolni való volt, hogy ebből csak rosszul jöhet ki.
Jaz gyilkosa nem okozott nagy megdöbbenést, az viszont meglepett, hogy Ben sem volt egy ártatlan bárányka.
Colleent úgy gondoltam, hogy Zee ölhette meg, de az talán túl átlátszó lett volna, így szerencsére az írónő kicsit megbonyolította.
A szerelmi szál nagyon minimális, de itt igazából a gyilkossági ügyeken volt a hangsúly és az apa-lánya kapcsolat helyreállításán.
Valamint olyan jó volt olvasni, ahogy Drue helyrehozta a nagyszülei házát, átalakította a saját otthonává.