Selyem ​és árnyék (Selyem trilógia 1.) 32 csillagozás

Mary Jo Putney: Selyem és árnyék

A Viktória korabeli Londonban felbukkan egy magát Peregrine hercegnek nevező dúsgazdag, titokzatos férfi, aki a Himalája lábainál fekvő Kafirisztánból érkezett. Csak a legjobb barátja tudja róla: azért jött, hogy bosszút álljon egy régi ellenségén, Charles Weldonon. Hamarosan megtudja, hogy Weldon éppen nősülni készül, és úgy gondolja, a bosszú első lépése az lehetne, ha elcsábítja a menyasszonyát. Miután azonban megismerkedik Sarával, rövidesen gyengéd érzelmeket kezd táplálni iránta, a nő pedig, aki csupán csak érdekházasságot kötött volna Weldonnal – viszonozza a közeledését. Weldon nemsokára rájön, kicsoda Peregrine valójában, és a két férfi között élethalálharc kezdődik.

Eredeti megjelenés éve: 1991

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Romantikus Regények

>!
General Press, Debrecen, 2004
400 oldal · ISBN: 9639459569 · Fordította: Janáky István

Kedvencelte 6

Várólistára tette 19

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

>!
Veress_Éva
Mary Jo Putney: Selyem és árnyék

Már többször olvastam a könyvet csak eddig mindig elfelejtettem értékelni. Az írónőtől nekem ez az egyik kedvenc regényem. Van benne minden ami egy remek romantikus regényhez kell. Nehéz múlt, fájdalmas lelki sebek, bosszú, szerelem és szenvedély.

>!
bagolyolvas P
Mary Jo Putney: Selyem és árnyék

Annyira de annyira tudtam, hogy valami hasonló dolog derül ki Peregrine-ről. Szinte borítékolni tudtam volna mégis mikor kiderült kissé sokkot kaptam, hogy igazam lett. Végig izgalmas volt és fenntartotta az ember érdeklődését, haladtak az események, szépen kibontakozott az a szerelem is. De néha annyira bugyután viselkedett Sara, kb vertem a fejem a falba, hogy ezt most miért?

>!
K_M_Jucka
Mary Jo Putney: Selyem és árnyék

A könyv tele van izgalmakkal, szépen kidolgozott szálakkal. Nem egy szokványos romantikus történet, de persze a mélyebb mondanivalók mellett a szerelem ereje itt is győzött. Peregrine tökéletes főhős, titokzatos, okos, férfias, gazdag és gyönyörű zöld a szeme. :) Lady Sara elsőre felüdülés, nem tökéletesen gyönyörű, viszont okos és bölcs. Meglátásai és ahogy a dolgokhoz hozzáállt dicséretesek. Aztán a könyv vége felé elkezdett idegesítő lenni a jó és a rossz prédikációjával, csak mert nem akarta felfogni, a férje miért akar bosszút állni Weldonon. spoiler Valamiért a nők akkor érzik magukat a legboldogabbnak, ha kikényszeríthetnek a szerelmükből valami bizonyításfélét arra, hogy ők mindennél fontosabbak a férfi számára. Tipikus eset: ha nem teszi, elhagyja. spoiler
spoiler

>!
Kormica
Mary Jo Putney: Selyem és árnyék

Még mindig nem tudok betelni az írónő könyveivel pedig már egy ideje egymás után olvasom őket. Tetszik bennük, hogy a szerelemből házasság lesz végül és nem csak együttrélés, mint sokszor a mai világban. És mindig egy komoly témát is feldolgoz közben az írónő. Most például a bosszú lélektanát. Tényleg, mi lesz a bosszúállás után amikor az embernek már semmi célja nem marad, mert 25 éve csak erre az időpontra várt és csak addig látott előre? Utána már csak az üresség marad? Vagy…… ? :) És igen! Nagyon jól megoldotta a regény ezt is.

>!
Kriana
Mary Jo Putney: Selyem és árnyék

Tetszett a könyv, bár nem egészen arra számítottam, amit kaptam.
Azt hittem, ez is egy könnyed kis szirup lesz, mint a legtöbb romantikus könyv, de nem teljesen ezt kaptam.
A történet érdekes és fordulatos volt (még úgy is, hogy a 'happy end' miatt kicsit kiszámítható volt). Tetszett, hogy az írónő nem csak az angol arisztokrácia csillogóbb felét mutatja be, hanem bepillantást enged az olvasónak a mocsok világába is. Számos mély, a mindennapokban is jól használható gondolat fogalmazódik meg a könyvben, ami önmagunk és embertársaink elfogadására tanít minket.
Összességében kellemes olvasmány volt.

>!
miaow P
Mary Jo Putney: Selyem és árnyék

Egy kimondottan figyelemfelkeltő indítást követően kissé laposnak éreztem a regényt, de úgy a felénél teljesen magával ragadott: majdnem a körmömet rágtam izgalmamban. Jó volt. Más. Nem az a csupa-csupa bűbáj, rózsaszín romantika, hiszen a történet során egy nagyon durva emberi vonásokkal, aljassággal, bűnnel s bűnhődéssel teletűzdelt világ tárul apránként elénk, megannyi lelki mélységgel s vívódással megcifrázva. Elgondolkodtató, lélekre, szívre is ható mese.

>!
dzsiudzsicu
Mary Jo Putney: Selyem és árnyék

Tetszett a könyv! Érdekes történet volt, nem mindennapi. Jó, hogy a sok pozitív jelzővel ellátott angol társadalom mellett, végre egy olyan könyv volt, ami megmutatta a „kor mocskosabb” oldalát! Tetszett Peregrine alakja, és jellemfejlődése!Nagyon sok értékes gondolatot találtam a könyvben. Többet itt is idéztem! Jó volt!

>!
baba03 P
Mary Jo Putney: Selyem és árnyék

Mary Jo Putney könyvei számomra nem a könnyedség miatt tetszenek, mindig valami mélyebb, komolyabb témát érintenek, nem úgy mint a történelmi romantikusok általában. Jelen esetben ez a bosszú. Peregrine bosszúból akarja elcsábítani Sarát, aztán az ahogy lenni szokott egymásba szeretnek, bár korántsem olyan egyszerű a helyzet, sok minden történik addig.


Népszerű idézetek

>!
dzsiudzsicu

A test sebe sohasem tudja teljesen tönkretenni a szépséget. Azt csak a lélek sebe teheti meg.

165. oldal

>!
dzsiudzsicu

[…]a szabályok betartása egyszerűbbé teszi az életet.
– Egyszerűbbé, meglehet, de sokkal unalmasabbá is.

27. oldal

>!
dzsiudzsicu

[…]a pénz csupán eszköz, nem pedig önmagában való cél.

150. oldal

>!
dzsiudzsicu

Mindannyian követünk el hibákat. Tanulj meg együtt élni vele.

>!
Kicsicsillag123

– Ne mondd, hogy nem figyelmeztettelek. Amikor Sara még kicsi volt, beleszeretett John Wesley Magaviseleti Alapszabályába. Wesley alapította a metodistáknak nevezett vallási csoportot, és azt mondta: „Tégy meg minden lehetséges jót, minden lehetséges eszközzel, minden lehetséges módon, minden lehetséges helyen, minden lehetséges alkalommal, minden lehetséges emberrel, amíg csak tőled telik.” Sara kihímezte ezt egy kendőre, és nekem is meg kellett tanulnom.


A sorozat következő kötete

Selyem trilógia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lisa Kleypas: Ősszel történt
Diana Gabaldon: Szitakötő borostyánban
Lisa Kleypas: Érzéketlen aranyifjú
Kate Quinn: A császár szeretője
Mary Robinette Kowal: Sosemvolt nyár
Julia Quinn: Ma éjjel táncolnék
Julia Quinn: Wyndham elveszett hercege
Danielle Steel: A legdrágább kincs
Amanda Quick: Míg a halál el nem választ