Míg ​a halál el nem választ 33 csillagozás

Mary Jo Putney: Míg a halál el nem választ

A baj sohasem jár egyedül. Így gondolja ezt a szépreményű Lady Jocelyn Kendal, akinek nem elég az édesapja elvesztése miatti gyász, helyzetét az atyai végrendelet is tovább súlyosbítja. A testamentum értelmében, ha hozzá akar jutni örökségéhez, két éven belül férjet kell találnia. A határidő vészesen közeledik, és a férfi, akibe Jocelyn szerelmes, nem viszonozza az érzelmeit. Egy nap megismerkedik egy őrnaggyal, aki súlyosan megsebesült a waterlooi csatában, deréktól lefelé megbénult, és az orvosok szerint csak rövid ideje van hátra. Furcsa egyezséget kötnek: a férfi feleségül veszi Jocelynt, így ő hozzájuthat az örökségéhez, cserébe pedig az immár vagyonos Lady életjáradékkal gondoskodik az őrnagy húgáról. A házasság meg is köttetik, csakhogy a férfi állapota ezután rohamosan javulni kezd, így a frigy ahelyett, hogy megoldást nyújtana Jocelynnek, újabb megpróbáltatások elé állítja.

Eredeti megjelenés éve: 1988

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Romantikus Regények General Press

>!
General Press, Budapest, 2006
328 oldal · ISBN: 963964823X · Fordította: Janáky István

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

David Lancaster · Ian Kinlock · Sally Lancaster


Kedvencelte 3

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

Ani249>!
Mary Jo Putney: Míg a halál el nem választ

Ha már kényszerházasság, akkor egy haldokló katonával. Jocelyn gondjai ott kezdődtek, mikor a férje meggyógyul. Szórakoztató, történelmi romantika. Érdekes a kor kettős mércéje. A férfi tarthat szeretőt, akár még is jelenthet vele, de a nő, ha félrelép, válás, és kiközösítés vár rá.

hársvirág>!
Mary Jo Putney: Míg a halál el nem választ

Kicsit sántikáló regény ez a lelkileg szenvedő lady-ről, aki megijed a szerelemtől, miközben akkora önbizalommal rendelkezik, amitől egy hadsereg is falnak menne…
De végeredményben élvezhető. (Ha tudod, melyik polcra tegyed!)
Muszáj megosztanom veletek a kedvenc mondataimat e műből:
1. „szempilláin keresztül felnézett a férfira” – Kipróbáltam: Az ember nem tud keresztülnézni a saját szempilláin!
2. „éles, elemző tekintettel” -Na és az milyen? Honnan látod valaki tekintetén, hogy elemző???
3. „Egyedül Ízisz (a lady macskája) elégedetlenkedett: keserves nyávogásban tört ki, amikor Jocelyn elindult, minthogy a csomagok halmából nyilván kikövetkeztette, hogy úrnője hosszú útra készül.” -A macskazseni, aki megszámlálja a csomagokat és ha ez még nem elég, a számból következtetéseket von le az utazás hosszára vonatkozóan! Fantasztikus! (Én nem kedvelem a macskákat,de egy ilyet elfogadnék és mutogatnám is!)
Észrevételeimből kikövetkeztethető a regény abszolútértéke.

5 hozzászólás
Syssy922>!
Mary Jo Putney: Míg a halál el nem választ

Emlékszem, hogy amikor régebben olvastam, akkor nem tetszett annyira. Végig idegesített Jocelyn. Főleg a folyamatos Candoverezéssel. Most se lett a kedvencem, de valahogy most sokkal jobban átjött, hogy miért lett olyan, amilyen. Az előző olvasásnál szerintem csak felületesen olvastam el a beszélgetést. Így már jobb volt, viszont az emlékeimben nem pontosan volt meg a vége sem, ezért sokkal rosszabb jelenetet vártam a végén, amiért mégse volt annyira kellemes olvasni.
Ezek után most Richard Dalton könyvére újra kíváncsi vagyok, bár emlékeim szerint az se lett annyira jó.

Rozinante>!
Mary Jo Putney: Míg a halál el nem választ

Imádtam az egész könyvet. Előbb olvastam a Bukott Angyalok sorozatát az írónőnek, mint ezt, de már akkor érdekelt Jocelyn személyisége. Kimondottan tetszett, hogy az a jelenet is benne volt, mint ami a Szirmok a szélben című kötetben is lejátszódik. Nagyon szerettem ezt a párhuzamot. Az egész regény hangulata nagyon megfogott. A szerelemtől óvakodó nő, és a „halálra ítéltetett” katona sorsa, ahogy egybekapcsolódik, majd bonyolódik, nekem nagyon tetszett. David személyiségét kimondottan szerettem, míg Jocelyn-nel egy-egy résznél nem tudtam azonosulni. Mindent egybevetve, imádtam és a polcomon a helye (nem csak a molyos polcon :D )

Veress_Éva>!
Mary Jo Putney: Míg a halál el nem választ

Az írónőtől elvárható szokásos színvonal. Kedves kis könnyed olvasmány a romantikus regények kedvelői számára!

Elhaym>!
Mary Jo Putney: Míg a halál el nem választ

Történet valós beszámolókból merít. Rafe is újra feltűnik. Új szereplők közül Richard Daltonnak és Ian Kinlocknak lesz fontos szerepe a későbbiek folyamán. Megismerjük milyen volt ekkor az orvostudomány, jogrendszer. Cselekmény jól és érdekesen indult, de aztán ellaposodott.


Népszerű idézetek

miaow P>!

– Mindig is az a hír járta a sebészekről, hogy faragatlan, istenkáromló banda. Jó tudni, hogy a pletykák ebben az esetben igazak!
Ahelyett, hogy megsértődött volna, Kinlock harsányan felnevetett; az arca most derült fel, amióta találkoztak. – Azt elfelejtette megemlíteni, hogy nyersek, érzéketlenek és kulturálatlanok is. Ezért szólítják őket „uram”-nak a „doktor úr” helyett… Bizony, züllött egy társaság vagyunk, kislány, ezt jobb , ha az eszébe vési.

73. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ian Kinlock · Sally Lancaster
miaow P>!

– Az élet sokkalta kényelmesebb, ha nem várjuk el, hogy tisztességes legyen.

139. oldal

Kapcsolódó szócikkek: David Lancaster

Hasonló könyvek címkék alapján

Margaret Mitchell: Elfújta a szél
Allison Pataki: Sissi – Az ifjú császárné
Margaret Landon: Anna és a sziámi király
Margaret Landon: Anna és a király
Jókai Mór: Egy magyar nábob
Fábián Janka: Lotti öröksége
Juliette Benzoni: A farkasok ura
Juliette Benzoni: Az árnyak grófnője
Jennifer Ashley: Lord Cameron bűnei
Elizabeth Peters: Óvakodj a múmiától!