Lányrablás (Elveszett lordok 5.) 37 csillagozás

Mary Jo Putney: Lányrablás

Az ​apró termetű, aranyhajú Sarah Clarke-Townsend vőlegénye halála utána lassan beletörődik, hogy vénkisasszonyként végzi, és a sors unalmas életet szánt neki, amikor a hétköznapok egyhangúságát egy váratlan esemény töri meg.
Ikertestvérével, Ashton hercegnéjével épp egy elhagyatott templomot látogatnak meg, amikor emberrablók lepik meg őket, és Sarah vakmerő ötlettől vezérelve az állapotos Mariah helyébe lép, így a gazemberek őt hurcolják magukkal. Ezzel kezdetét veszi a várva várt kaland, és egy szerencsés véletlennek köszönhetően a vonzó, titokzatos Bow Street-i nyomozó, Rob Carmichael siet az ifjú hölgy megmentésére. Veszedelmes útjuk során, ahogy igyekeznek hazajutni Írországból, a férfi és a nő között heves vonzalom ébred, ám a társadalmi különbségek és a múlt sötét, fájó titkai miatt úgy tűnik, vágyaik sosem teljesedhetnek be. Anglia partjainál azonban olyan meglepetések fogadják őket, amelyek egy csapásra felforgatják mindkettejük életét…

Mary Jo Putney… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Romantikus Regények

>!
General Press, Budapest, 2014
344 oldal · ISBN: 9789636436346 · Fordította: Hajnal Gabriella
>!
General Press, Budapest, 2014
344 oldal · ISBN: 9789636435486

Kedvencelte 4

Most olvassa 1

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

Zsuzsanna_Makai>!
Mary Jo Putney: Lányrablás

Ez volt a sorozat eddigi legjobb, és egyben legösszetettebb része.
Minden volt benne; kirándulásból lett emberrablás, majd szöktetés, menekülés, vihar, hajótörés. Hirtelen jött rang, család, társaság, társak, támogatók.
Szóval nem igazán lehet azt mondani, hogy unalmas volt, de pl én még a humorát is kedveltem, pl amikor a néhai gróf menyasszonya bejelentkezett, vagy amikor nagyanyám a botjával bökötte a rég halottnak hitt unokáját.
Tök jó volt, tök szórakoztató volt!
Mindenképp újraolvasós!

Silverlight>!
Mary Jo Putney: Lányrablás

Nem kifejezetten szeretem az írónő könyveit és ez főleg a stílusának köszönhető. Néhol kissé unalmassá válnak a történetei, s sokáig nem tudja lekötni a figyelmemet. Bár ez a könyve meglepően elnyerte a tetszésemet. Izgalmas és kalandos történetet tár az olvasók elé, de a kalandok kb. a könyv feléig tartanak. Én jobban élveztem volna, ha végig a menekülésről szólt volna az egész könyv. Tökéletes képet ad az arisztokrácia életéről, helyzetéről. Ismét egy erős női karakter jelenik meg, akinek hatalmas szíve van, s nem fél magát feláldozni a családjáért.

>!
General Press, Budapest, 2014
344 oldal · ISBN: 9789636435486
Timi0320>!
Mary Jo Putney: Lányrablás

Az előző rész elolvasása óta vártam, hogy jobban megismerhessem Rob történetét. Szimpatikus karakternek tűnt eddig is, de ebben a részben teljesen megbizonyosodtam róla.
Sarah szintén egy szerethető,vidám, talpraesett hölgy, ő is szimpatikus lett.
Kicsit izgultam a kettejük kapcsolata miatt, mert mindkettejüket érte komoly veszteség.
A történet szintén nagyon tetszett,nem hagyott unatkozni. Sokat mosolyogtam olvasás közben. Mary Jo Putney nagyon ért a történelmi romantikus storyk megírásához. :)
Egyértelműen kedvencem lett a a sorozat és az írónő is.

Ingryd>!
Mary Jo Putney: Lányrablás

Már nagyon vártam a folytatást, de nem tetszett annyira, mint elsőre gondoltam. A könyv első fele a lányrablás és menekülés izgalmas, fordulatokban gazdag, de a „kastélyba” érkezés után ellaposodik a történet. Nem igazán történt utána semmi, ezért alig haladtam az olvasással. Ettől függetlenül a sorozat része, ami nem hiányozhat belőle…

Odilia>!
Mary Jo Putney: Lányrablás

nekem ez is bejött :-))) még 1 kötet, s várhatom az új megjelenést, amire már szerencsére nem kell sokat várni.

krisztina0419>!
Mary Jo Putney: Lányrablás

Mindig örülök, ha látom, hogy a kiadó jelzi, hogy új M.J.P. könyvet ad ki. De miután becsukom a könyvet, már nem örülök ennyire. Komolyan mondom belefásult az írónő, meg én is. Hová lett belőle az a tűz és lendület,ami a Bukott angyalok és Őrzök sorozatát stb. hatja át? Ezek a friss könyvei iszonyat uncsik, de tényleg.
Banális jelenetek és szereplők. Alig kötötte le a figyelmemet ez a történet,és alig vártam, hogy befejezzem. Sajnálom,pedig a régi történetit imádtam.

2 hozzászólás
miaow P>!
Mary Jo Putney: Lányrablás

A sorozat eddigi részeihez képest ez a kötet langyosabb: úgy érzem, mintha a szakácsnő ugyan a jól bevált receptjét használta, de az az összetevőt, ami igazán fenségessé tette volna az ételt, véletlenül kifelejtette. Bár így is finom, könnyen emészthető, de ízlelőbimbóinkat nem stimulálja különösebben. Könnyed, aranyos olvasmány, szerethető, de nem annyira izgalmas egyéniségű szereplőkkel, s fordulatos, de nem annyira meglepő eseményekkel. A sorozat egyes részeiben (sajnos?) megannyi hasonló mozzanatot fedezhet fel az olvasó, de sablonosság ide vagy oda, amíg leköt, örömet ad, szórakoztat, picit netán elgondolkodtat, addig elnéző vagyok. Jó kis sorozat ez, bizony.

pillangovirag>!
Mary Jo Putney: Lányrablás

Nagyon szeretem az írónő műveit, de ez a könyve eltér a megszokottól, vontatott volt, igaz egy háztartás fellendülést és egy csendes házastársi kapcsolat kialakulásának lehetünk tanúi a könyvben. A szereplők nagyon szerethető karakterek Rob karakterét nagyon megkedveltem a könyv vége felé, főleg minden csapot papot ott hagyva csak rohan a kedveséhes aki természetesen két lábbal áll a földön s minden vágya, hogy segíthessen élete párjának beileszkedni az öt megillető körökben. Mindent egybevetve nagyon jó kis történet szórakoztató olvasmány csak ajánlani tudom.

Lady_E>!
Mary Jo Putney: Lányrablás

Szeretem ezt a stílust, és az kétségtelen, hogy Mary Jo Putney kiváló írónő.
Szerettem olvasni, ahogy ez a két ember egymásra talál. Mindketten megérdemelték.
Ami meg számomra mindig öröm, hogy a hősnő nem egy teszetosza virágszál, hanem egy igazi „harcos hercegnő”.

miriel>!
Mary Jo Putney: Lányrablás

Nem Putney legkiválóbb műve és a végét nagyon elhúzza, de nekem most pont erre a kis átlagos romantikára volt szükségem.


Népszerű idézetek

Ingryd>!

– Az apró örömök a legélvezetesebbek, mert mindenütt jelen vannak.

63. oldal, 9. fejezet

Ingryd>!

– Csak vésd az eszedbe, hogy minél kevesebbet káromkodsz, annál hatásosabb lesz, amikor megteszed!

186. oldal, 24. fejezet

Ingryd>!

– Az éhség a legjobb szakács.

52. oldal, 7. fejezet

Ingryd>!

– Az ösztönei olyanok, akár egy tolvajé, vagy mint egy kopóé.

150. oldal, 20. fejezet

Ingryd>!

– A kívánságok ritkán teljesülnek.

175. oldal, 22. fejezet

Ingryd>!

én bízom benne, hogy megoldod, bármivel találod is szemben magad

200. oldal, 26. fejezet

Ingryd>!

a nők sorsa, amióta világ a világ az, hogy férjhez menjenek

243. oldal, 31. fejezet

Ingryd>!

– Talán az a baj, hogy te vagy túl magas.

251. oldal, 33. fejezet

Ingryd>!

Szükségem van a nevetésedre, a kedvességedre és a hozzáértésedre. Muszáj, hogy melletted legyek, különben csak félember vagyok. Szeretlek.

334. oldal, 44. fejezet


A sorozat következő kötete

Elveszett lordok sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett
Julia Quinn: Ami Londonban történt
Loretta Chase: Egy tökéletes lord
Julia Quinn: Egy csók… és minden más
Julia Quinn: Lent délen, édes…
Julie Garwood: Kastélyok
Kathleen E. Woodiwiss: A láng és a liliom
Jennifer Donnelly: A tearózsa
Julia Quinn: Wyndham elveszett hercege