Ellopott ​mágia (Őrzők 2.) 31 csillagozás

Mary Jo Putney: Ellopott mágia

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Simon ​Malmainnek, Falconer grófjának az a feladata, hogy az Őrzők törvényét betartassa. Épp Lord Drayton várába igyekszik, hogy megbüntesse, amiért az emberiség ellen használta varázserejét. A küldetés azonban nem várt eredménnyel zárul: a férfi üldözőből üldözötté válik. Simon a kezdetben őrültnek tűnő Meg segítségével szabadul meg a várból. A lány is egyike Lord Drayton áldozatainak, aki több éven át Meg rendkívüli varázserejét használta alantas céljai megvalósításához. Miután az ifjú hölgy megszabadul az elméjét eltorzító varázslattól, egyetlen vágya, hogy elégtételt vehessen a rajta esett sérelmekért. Simon és Meg immáron együttes erővel veszi fel a harcot a lorddal szemben. A kettejük között kialakult mágikus kötés nemcsak az erejüket, hanem a köztük vibráló szenvedélyt is megsokszorozza. Végzetük azonban nem teljesedhet be mindaddig, amíg le nem győzik Lord Draytont, aki ördögi tervet eszelt ki, hogy megszerezze a Nagy-Britannia feletti uralmat…
Mary Jo Putney… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2005

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Romantikus Regények

>!
General Press, Budapest, 2012
392 oldal · ISBN: 9789636434106 · Fordította: Lukács Lászlóné

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

tigi5 IP>!
Mary Jo Putney: Ellopott mágia

Tetszett, tetszett – nemigen létezik olyan MJP mű, ami ne tetszene :) –, Simontól valahogy mégis többet vártam az első kötet alapján.

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Mary Jo Putney: Ellopott mágia

Őrzők 2

Nagyon tetszett ez a rész is, igazi csemege volt számomra. MJP remek könyveket ír, főleg történelmi romantikus és romantikus fantasy műfajban, ez a kettő a kedvenc műfajom és ez a könyv a kettőt ötvözte.
Volt sok izgalom és kaland és főhőseink a kölcsönös vonzalom alól sem tudták kivonni magukat.
A könyv borítója is nagyon szép, ahogy azt a GP-től megszokhattuk.

miaow P>!
Mary Jo Putney: Ellopott mágia

A történelmi romantikusokat kedvelő lelkemnek kellemes élményt nyújtott, kimondottan tetszett ez – az előző részhez képest – még mágikusabb elemekkel tarkított regény. Ugyan Lord Falconer alakjától többet vártam: valahogy e nagy varázserővel bíró grófot mágusként másnak képzeltem el, szóval meglepett a sorsának alakulása, üldözötté válása. De cseppet sem bánom, hogy kiderült, ő is esendő lény, s a tetejébe még szerelembe is es(end)ő… Összességében jó kis történet ez, igazi mese a maga apró tanulságaival.

miriel>!
Mary Jo Putney: Ellopott mágia

Könnyű, romantikus olvasmány, mágiával fűszerezve. Épp nekem való. Azt kaptam tőle, amit vártam: nem kellett agyalnom rajta és az ismerős szereplőkkel is jó volt újra találkozni. Az utóbbi pár gyengébben sikerült könyve után, most újra eszembe jutott, miért is kedvelem az írónőt. Tetszett.

PhantoMina_BlackSwan>!
Mary Jo Putney: Ellopott mágia

A történet jól volt kitalálva, a szereplőkkel sem volt gondom. Mégsem mondanám kiemelkedőnek.

juhaszadri>!
Mary Jo Putney: Ellopott mágia

Az igazat megvallva, sajnos már az első fejezet utolsó mondata kiverte nálam a biztosítékot. Háromszor olvastam újra. „Hogy mivé változott át?”
Maga a világ, amit Putney megálmodott, érdekes volt. Azonban nem kedveltem meg különösebben a főszereplőket. A négy fiatal felbukkanása kiszakította kicsit az egyhangúságból a könyvet. Kár, hogy nem jutottak több szerephez. spoiler

viki20010115>!
Mary Jo Putney: Ellopott mágia

Őszintén meglepett, hogy ilyen jó történet kerekedett belőle. Valamiért még nem olvastam az írónőtől. Eddig ellenszenvesnek tűntek a regényei. Úgy érzem, ezentúl nem leszek ennyire előre ítélkező.
Szóval a könyvről:
Elég érdekes szereplők, kicsit túlzásba vitt főgonosz és pár feleslegesen elejtett megjegyzés.
Összességében egy elég izgalmas romantikus regény mágiával, és visszafogott szerelmi jelenetekkel.

wallery>!
Mary Jo Putney: Ellopott mágia

Mindig szerettem/szeretem a büki könyvtárba, hogy lehetőségem van elsőként válogatni az újdonságaik között- így került a kezembe ez a könyv is. Még nem olvastam MJP mágiával kapcsolatos másik két történetét, így ismeretlenül cseppentem ebbe a világba. Nagyon könnyed, kellemes olvasmány, némi izgalommal és szerethető karakterekkel, de ennek ellenére maradandó élményeim nem hiszem, hogy lesznek, sőt késztetést sem érzek a többi elolvasására.

Arianrhod MP>!
Mary Jo Putney: Ellopott mágia

Sokkal jobban tetszett, mint az első kötet, pedig már az is megfogott. Ez a rész kicsit misztikusabb, és kevésbé történelmi, viszont rengeteg tudománytörténeti érdekességet tartalmaz a mítikus mese keretében.

Emília5>!
Mary Jo Putney: Ellopott mágia

Már sok Mary Jo Putney könyvet olvastam, stílusa nem idegen számomra, és kedvelem is. Az Őrzők trilógiának is olvastam már egy másik részét is. A varázslatok, a mágia jelenléte miatt számomra mesehangulat idéz a könyv. Romantikus, kedves, izgalmas, szeretni való főhősökkel. Tetszik a szereplők átalakulása, egymáshoz való vonzódásuk finoman hangolt leírása, majd a szenvedély kibontakozása. Végül, mint a mesében is, minden a helyére kerül.


Népszerű idézetek

Rozinante>!

– Sokféle varázslat és rituálé létezik, a szív mélyén azonban a mágia nem más, mint maga az akarat.

42. oldal

Rozinante>!

– Üljön már le, Simon, mielőtt elkoptatja a szőnyegemet! – Lady Bethany hátradőlt a karosszékben.

65. oldal


A sorozat következő kötete

Őrzők sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Amy Harmon: Homokból és hamuból
Mary Ann Shaffer – Annie Barrows: Krumplihéjpite Irodalmi Társaság
Phyllis T. Smith: Én, Livia
Barbara Wood: Lélekláng
Pearl S. Buck: A kínai rabszolgalány
Sandra Brown: Régen várt szerelem
Jeanne Kalogridis: Medici Katalin, a démoni királyné
Kathleen E. Woodiwiss: A farkas és a galamb
Indu Sundaresan: A huszadik feleség
R. Kelényi Angelika: Bűnös örömök városa