Egyetlenem 28 csillagozás

Mary Jo Putney: Egyetlenem

Az ​ifjú és gyönyörű Diana Lindsay hosszú évek óta él a világtól elvonultan. Egy napon azonban, számot vetve tragikus múltjával, felhagy önkéntes vidéki száműzetésével, és egy boldogabb és teljesebb élet reményében Londonba költözik, még ha egyetlen út is áll előtte: kurtizánná lenni.
Egy csapásra a legkörülrajongottabb nővé válik egész Londonban; ártatlan bája és természetes kedvessége minden férfiszívet rabul ejt. Pedig ő beérné egyetlen férfival: egy vonzó és titokzatos lorddal. Gervase Brandelin, St. Aubyn vicomte-jának szívéhez azonban nem könnyű megtalálni az utat. A nyughatatlan férfi múltja sötét árnyai elől menekülve, folyton a veszélyt keresi, miközben elkötelezetten szolgálja hazája ügyét a Napóleon ellen vívott háborúban. Veszélyes és zaklatott élete megváltozik, amikor szenvedélyes viszonyukban Diana önzetlen szeretete és bölcs odaadása soha nem tapasztalt, ám mindig áhított érzéseket ébreszt benne. A mindennél jobban vágyott boldogsághoz azonban olyan sok… (tovább)

Eredeti mű: Mary Jo Putney: Dearly Beloved

Eredeti megjelenés éve: 1990

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Romantikus Regények

>!
General Press, Budapest, 2010
498 oldal · ISBN: 9789636432218 · Fordította: Pálfalvi Ilona

Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
Isabel_Rose I
Mary Jo Putney: Egyetlenem

Nem volt valami kiemelkedő, sem az írónő munkásságát tekintve sem pedig a történelmi romantikus műfajt nézve.
A túlzott érzelmekkel nem is lett volna olyan nagy gondom, de annyira lassú volt és kevés fordulattal rendelkezett, hogy jó ideig tartott elolvassam.
A férfi szereplő meg annyira nem volt szimpatikus, hogy egy úton nem mennék vele, nem hogy mást csináljak…:D
Viszont a borítója nagyon tetszett és tudom, hogy az írónőnek vannak ennél sokkal de sokkal jobb regényei is. :)

>!
vikiniki2
Mary Jo Putney: Egyetlenem

Úgy indultam neki, hogy kapok majd egy aranyos romantikus történetet. Hát, nem azt kaptam. A történet maga még egész ötletesre sikerült és tényleg az írónő stílusának köszönhetően olvastatta magát a könyv, de közben elképesztően idegesítőek voltak a pontatlanságok és hibák. Az író megpróbált komoly lélektant is belevinni a történetbe, de kb. olyan szinten sikerült, mintha valaki olvasna egy-két cikket Freud munkásságáról leöntené egy kis cukormázzal, hogy kellően csöpögjön és mindezt megpróbálná, mint komoly művet eladni. Egyszerűen a karakterek viselkedése és a történések, amik ahhoz vezettek, hogy ilyenek legyenek, nem egyeztethetőek össze. Kicsit végig olyan érzésem volt, mintha az író úgy gondolta volna, hogy vegyünk egy elég unalmas történetet, kreáljunk hozzá jó pár lélektani problémát, csomagoljuk be és kész. Csak így pont hogy teljesen hiteltelenné és idegesítővé teszi az egészet.

>!
miaow P
Mary Jo Putney: Egyetlenem

Hölgyeim s – hogy sértődés ne essék – Uraim, nekem eme regény bizony tetszett a több negatív vélemény ellenére is. Biza igaz, hogy már az elején sejthető, hogy ki kicsoda a történetben, de pont ez tette izgalmassá a várakozást: mint olvasó tudod, hogy minden kiderül majd, de azt nem, hogy miként, mikor, no meg hogyan lesz tovább. S igaz ugyan, hogy a való életben az ilyen kemény élethelyzeteken átesett hőseink között aligha így alakultak volna az dolgok, de oda se neki, hiszen ez a történet egy fantázia szülte mese, hát hadd szárnyaljon a képzelet. Engem igencsak élvezetes utazásra repített az írónő, szórakoztatott, egy-egy fordulatával meglepett, néha el-elgondolkodtatott, azaz a regény szépen teljesítette a feladatát.

>!
ditke3
Mary Jo Putney: Egyetlenem

A történet előre tudható, kiszámítható fordulatokban bővelkedik, óriási romantika, óriási happy end. Pár napom ráment, kihagyhattam volna…. A legrosszabb benne az volt, hogy hihetetlenül csöpögősre sikerültek a szerelmi, erotikus részletek. Egy csókot miért kell 5 összetett mondatban, abszurd hasonlatokkal, megszámolhatatlan jelzőkkel leírni??? Ja, és ezt kétoldalanként!

>!
wallery
Mary Jo Putney: Egyetlenem

Lassú, túlzottan érzelmes és kiszámítható történet. Kétségtelenül nem a legjobbak közé tartozik

>!
Sünike
Mary Jo Putney: Egyetlenem

Nagyon-nagyon tetszett. Noha sejteni lehetett, hogy kicsoda Diana, mégis izgalmas, fordulatos történet kerekedett belőle. A cselekmény soha nem ült le, mindig volt valami érdekes ami épp akkor történt, vagy előre izgulhattunk, hogy mi lesz, ha ez, vagy az a sejtésünk valóra válik. Remek kikapcsolódás volt.

>!
viki20010115
Mary Jo Putney: Egyetlenem

A férfi nagyon nem szimpatikus, viszont Diana személyisége tetszik. Az események elég jól kidolgozottak, de nincs benne sok izgalom. Egyszeri olvasásra jó, de nem túl emlékezetes. És a bevezetőn túl kell esni, addig nem szabad ítélkezni. Elég elrettentő.

>!
hársvirág
Mary Jo Putney: Egyetlenem

Elolvastam,de felháborított. Egy nő,aki kurtizán lesz,maga választja ezt az utat,de erényes és tiszta…Na ja,és még mi nem???
Tiszta olyan,mintha megpróbálná ezt a „foglalkozást” pozitív színben feltüntetni.
A férfi főszereplő szintén negatív jellem,bár az írónő próbálja jobbá tenni,de hát…nem sok sikerrel.
Szánalmasan gyenge,tele a valóságtól elrugaszkodott elemekkel…
Ha teheted, ne vedd kezedbe! Annyi jó könyve van a hölgynek,kár lenne,ha ennek alapján ítélnéd meg!

>!
fozogabi
Mary Jo Putney: Egyetlenem

Ez az első könyvem az írónőtől. A szöveges értékeléseket olvasgatva, megnyugodtam, hogy a többi ennél csak jobb lehet, ezért valószínű, olvasni fogok még tőle könyvet, ha ki tudom kölcsönözni a könyvtárból. Olvasmányos volt, könnyen haladtam vele, de a történet igencsak sántít. Háromnegyedéig még élveztem is, aztán az egész magyarázkodást nem éreztem hitelesnek.

>!
Veress_Éva
Mary Jo Putney: Egyetlenem

Kifejezetten jó kis regény volt, kellő bonyodalommal, és boldog egymásra találással. :)


Hasonló könyvek címkék alapján

Amy Harmon: Homokból és hamuból
Mary Ann Shaffer – Annie Barrows: Krumplihéjpite Irodalmi Társaság
Phyllis T. Smith: Én, Livia
Barbara Wood: Lélekláng
Pearl S. Buck: A kínai rabszolgalány
Sandra Brown: Régen várt szerelem
Jeanne Kalogridis: Medici Katalin, a démoni királyné
Kathleen E. Woodiwiss: A farkas és a galamb
Indu Sundaresan: A huszadik feleség
Juliet Grey: A fényűzés napjai