Az ​amazon és a katona (A jó útra tértek testvérisége 1.) 25 csillagozás

Mary Jo Putney: Az amazon és a katona

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Will ​Masterson egy bárói cím és jókora vagyon örököseként kényelmes életet élhetne angliai otthonában, ő mégis katonának áll. Sok-sok évnyi borzalmas, Napóleon elleni háborúskodást követően úgy határoz, mielőtt hazatérne, még elvállal egy utolsó küldetést. Csakhogy amint eléri úti célját, a hegyek között megbúvó, aprócska királyságot, San Gabrielt, újra kell gondolnia a jövőre vonatkozó terveit. Nem mást sodor ugyanis a karjába a sors, mint álmai asszonyát…
Athena Markham egy igazi amazon: magas, bátor, és fittyet hány a társadalmi konvenciókra. Mindig is többre értékelte a függetlenségét, mint egy férfi szerelmét. Amikor azonban Will felbukkan, úgy érzi, vele tenne egy próbát.
Bimbózó románcukat azonban kisvártatva próba elé állítja az élet. San Gabrielt veszély fenyegeti, a két fiatal pedig úgy dönt, hogy együtt száll szembe a fenyegető ellenséggel. A haláltól sem riadnak vissza, hogy megmentsék az országot és a lakóit. A megpróbáltatásaik során megismerik a másik… (tovább)

Eredeti mű: Mary Jo Putney: Once a Soldier

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
General Press, Budapest, 2017
304 oldal · ISBN: 9789636439781 · Fordította: Hajnal Gabriella
>!
General Press, Budapest, 2017
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636439774 · Fordította: Hajnal Gabriella

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Justin Ballard


Várólistára tette 41

Kívánságlistára tette 29

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Via_BertaღVivienღ P
Mary Jo Putney: Az amazon és a katona

Hatalmas bánatomra ez a könyv nem igazán az én ízlésem. Ha ezzel a történelmi romantikussal kezdtem volna meg az ismerkedést a műfajjal, akkor bizony nem folytattam volna kalandos utamat a múlt románcaiban.
Ami miatt elolvastam a könyvet az @FairyDust kihívása, ő választotta nekem, én pedig előtte a hangzatos cím, fülszöveg és igen csak szép borító miatt tettem fel a saját várólistámra. A megígért szenvedély jelen van, de sajnos a színhely, a 19. századi Spanyolország területén található aprócska ország nem jött be. Valamint a köré épített háborús időszak sem. A szereplők közötti párbeszéd sokszor túl hosszú volt nem hittem volna, hogy ilyet valaha is íni fogok xdd a témák pedig unalmasak, többnyire a háború, az országocska sorsa, de nem az izgalmas, vagy szívszorító módon volt megíva.
A szereplők sem kerültek hozzám közel, nem éreztem a szikrát, nem mosolyogtam az évődéseiken, amit nagyon sajnálok, mert talán ezt szeretem a legjobban… mosolyogni azon, ahogy egymás felé közelednek, udvarol a férfi a nőnek, évődnek.
Remélem azért más új GP-es könyv jobban be fog jönni!

6 hozzászólás
>!
Odilia P
Mary Jo Putney: Az amazon és a katona

Ez a könyv kicsit más mint az Elveszett lordok, mégis abszolút 5 csillag :) Nagyon jól bevezeti a további köteteteket, emlékeztet a régi szereplőkre és ráadásul nem egy hanem két akadémiai növendék szerelmi történetét olvashatjuk :)

>!
kritta
Mary Jo Putney: Az amazon és a katona

Ajánlom mindazoknak, akik szeretik a gyorsan pergő eseményeket, ahol még a romantika is teret kap, de nem eltúlzott módon. Aki hagyományos hercegnős, kastélyos leányálomra számít az csalódni fog, mert ez annál sokkal szórakoztatóbb és merészebb.

Részletes értékelés:
http://konyvlelo.blogspot.hu/2017/03/mary-jo-putney-az-…

>!
Timi79
Mary Jo Putney: Az amazon és a katona

A pocsék címválasztás ellenére egy szerethető történetet kaptam Mary Jo Putney-tól. Elájulva nem voltam, de korrekt a sztori, inkább kalandregénynek titulálnám, mint romantikus könyvnek. Szerintem egy kicsit eljárt felette az idő, a romantikus regények kedvelői több szenvedélyt kapnak a hasonló történetektől. Az írónő korábbi munkáit nem ismerem, így nincs viszonyítási alapom, de biztos vagyok benne, hogy nem ez a legjobb írása. A cselekmény és a helyszín egyébként érdekes, de mély nyomot nem hagyott bennem a sztori.
Rövid értékelés:
http://napisorok.blogspot.hu/2017/08/mary-jo-putney-az-…

>!
anesz P
Mary Jo Putney: Az amazon és a katona

Kétségtelen, hogy nem ez az írónő legjobb műve, de nem volt olyan rossz.
Az eldugott királyság, a napóleoni háborúk pusztításai, a felelősség, az uralkodás terhe, a magánélet és a hercegnői feladatok összeérhetetlensége, na meg a múlt árnyai és bűnei tették emlékezetessé a történelmi romantikus történetet. A vége pedig igazán szívmelengető volt. Nekem a megbocsátás, az emberség és a nagylelkűség győzelméről szólt leginkább.

>!
Lobo P
Mary Jo Putney: Az amazon és a katona

Valamiért a fülszöveg alapján úgy képzeltem, hogy gagyi kitalált királyságról meg hercegnőcskékről lesz szó, de nagyon félrevezető volt a tartalom. Ugyanis főszereplőink egyrészt nem azok a friss, fiatalos, első igaz szerelembe esők, hanem már felnőttek, érettek, teljesen kifejlett jellemmel és múlttal rendelkeznek. Gyakorlatiasan állnak a dolgokhoz, első pillantástól kezdve nem annyira a szenvedély, hanem az ész vezeti őket, nagyon szimpatikus volt, ahogy igyekeztek megismerkedni, sokat beszélgettek és nem titkolóztak igazán egymás előtt. Ami meg a kitalált országot illeti, nem is tűnt nagyon távolinak az egész helyzet a valóságtól: a keret, a napóleoni háborúk történelem és nagyon sok hasonló törpeállam volt az évszázadok folyamán, ahol a harcvonalak áthúzódtak és az emberek ezt jól megszenvedték. Putney kiválóan, rengeteg apró részlettel és mégse unalmasan ábrázolja az országot, az embereket a szokásaikat és a lehetőségeiket, meg a hozzáállásukat az újjáépítéshez. Sőt még egy második szerelmespár is feltűnik a színen, akiknek igazából szerintem sokkal hálásabb szerep is jut, mert kicsit úgy éreztem, hogy a nagyon felnőtt Will és Athena között sokkal kevesebb a kémia, mint a fiatalok között volt. Ráadásul az ő kapcsolatuk megoldása jóval frappánsabbra sikerült mint a főszereplőké.

Egészében véve inkább történelmi (még ha kitalált történelmi) regény volt ez, mint romantikus, úgyhogy aki jobban szereti a fordulatokat, kalandokat és célokat, mint a szenvedélyes jeleneteket, azoknak jobban be fog jönni Az amazon és a katona története, mint azoknak, akik az érzelmekre utaznak, s azt kell mondjam én is kicsit az utóbbi kategóriába tartozom :)

Részletesen: http://olvasonaplo.net/olvasonaplo/2017/02/02/mary-jo-p…

>!
carduelis
Mary Jo Putney: Az amazon és a katona

Jó kis történelmi-romantikus volt, bár inkább történelmi, de nagyon érdekfeszítő. Egy kis ibériai kitalált királyságban játszódik, és igazán érzékletesen írja le az írónő a háború pusztításait, az emberek élni akarását és új életük felépítését. Ezek mellé kapunk erős, bátor és kedves főszereplőket, akikről öröm olvasni.
Kellemes nyári olvasmány, limonádé mellé :D

>!
Kriszta_Fazekas_Szabó
Mary Jo Putney: Az amazon és a katona

Szerintem ez volt a leggyengébb regény amit Putney-tól olvastam.


Népszerű idézetek

>!
miaow 

– Skót vagyok. Mi a nyavalyának érdekelne egy falkára való angol véleménye?

151. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Justin Ballard
>!
andicica1993

Egy hercegnő legyen nőies, szép tartású és kecses. Ezenkívül persze okos, könyüreletes és rendelkezzen kiváló ítélőképességgel. Véletlenül se legyen fennhéjázó, de viselkedjen a rangjához illően, és teljesítse a kötelességét. Egyszóval hercegnőnek lenni fáradságos dolog. Ám kötelesség ide vagy oda, egy lánynak még lehetnek álmai.

>!
beatrix_0823 P

A „soha" nagyon hosszú idő. A kor előrehaladtával az ember változik. A dolgok, amelyek korábban elképzelhetetlennek tűntek, egyszer csak vonzóvá válnak.

79. oldal


A sorozat következő kötete

A jó útra tértek testvérisége sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lisa Kleypas: Ősszel történt
Margaret Mitchell: Elfújta a szél
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett
Julia Quinn: Ami Londonban történt
Sarah MacLean: A csábítás kilenc szabálya
Julia Quinn: Lent délen, édes…
Julia Quinn: Hogyan fogjunk márkit
Judith McNaught: Álomkirályság
Diana Gabaldon: Az utazó 1-2.