A ​néma virág (Menyasszony 1.) 59 csillagozás

Mary Jo Putney: A néma virág Mary Jo Putney: A néma virág

Dominic Renbourne-t ikertestvére, Kyle ráveszi, hogy udvaroljon helyette az árván maradt, dúsgazdag Lady Meriel Grahamnek. A lányról azt suttogják, hogy bolond, és a színjátéknak csak néhány hétig kellene tartania. Arra viszont egyikük sem számít, hogy Dominicot elvarázsolja a hangtalan nő tündéri szépsége, és az a titokzatos kapcsolat, mely őt a természethez, a fákhoz és a virágokhoz fűzi. Meriel mostanáig távol tartotta magát mindenkitől, napjait egyedül töltötte, messze attól a rémálomtól, amely kisgyermekként kis híján tönkretette, és most ez a jóképű férfi, betolakodva csöndes világába, nyugtalanságot és vágyat ébreszt benne. Dominic sejti, hogy Merielnek titka van, és nem tud ellenállni a lány szelídíthetetlen szellemének. Ugyanakkor rettegni kezd: vajon a lány megbocsátja-e neki a csalást, ha megtudja, hogy ő nem Kyle?

Eredeti mű: Mary Jo Putney: The Wild Child

Eredeti megjelenés éve: 1999

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Romantikus Regények

>!
General Press, Budapest, 2009
320 oldal · ISBN: 9789636431419 · Fordította: Gieler Gyöngyi
>!
General Press, Budapest, 2001
320 oldal · keménytáblás · ISBN: 9639282073

Kedvencelte 7

Várólistára tette 42

Kívánságlistára tette 19


Kiemelt értékelések

>!
Trice29 P
Mary Jo Putney: A néma virág

A szereplők és a történet nagyon tetszett. Végig erős volt, fenntartotta a figyelmemet. A tökéleteshez egy valami hiányzott, nekem kicsit sótlan volt. Szerettem volna több érzelmet.

>!
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P
Mary Jo Putney: A néma virág

Menyasszony trilógia 1

Gyönyörű borító, színvonalas tartalom. Imádtam.
Ez egy meseszép, megható történet volt. Nagyon tetszett, még itt-ott meg is ríkatott.
A szereplőket nagyon megkedveltem, az érzőszívű lelkükért, nagyon kíváncsi voltam, hogyan kerülnek helyre a személycsere miatti események. Nagyon szeretem, mikor ikrek vannak egy történetben.
Rejtélyek és múltbéli titkok kísérték végig a történetet, amik fokozatosan bontakoztak ki.
Minden volt a könyvben, ami tökéletessé tesz egy történelmi romantikus történetet.
remek kezdete volt ez a trilógiának, amiben az a legjobb, hogy nincs függő vége, csak lazán kapcsolódnak a részek, így minden rész önállóan is megállja a helyét.

>!
Szédültnapraforgó
Mary Jo Putney: A néma virág

Első olvasmányom az írónőtől és elsőre kedvenc lett. Annyira izgalmas, torokszorító, de egyben kedves történet, hogy élmény volt olvasni.
Megkedveltem a szereplőket kevés kivétellel – a gonoszokat nem bírom – Dominic és Meriel remek párost alkottak. Rajtuk kívül még több szerelmi szál is alakult a regényben.
Remekül érezni lehetett a 19. századi anglia neveltetését, persze a vágy már akkor is működött :) Jó volt, hogy egy kis Indiát is belecsempésztek a történetbe. Kamal is kedves volt a szívemnek. Jó, hogy megtalálta a helyét Angliában.
Szerettem Meriel és Dominic állatszeretetét, jó volt olvasni, hogy a Renbourne testvérek mennyire ragaszkodnak egymáshoz (Dominic, Kyle és Lucia)
A kedves szomszédok: Ames és a lánya Jena spoiler Aztán a festőházaspár is nagyon szimpatikus volt, akiknél megtartották az esküvőt…utána volt egy kis krimi szál is, de a lényeg, hogy a spoiler

2 hozzászólás
>!
Odilia P
Mary Jo Putney: A néma virág

I.M.Á.D.T.A.M.

Sokáig kerülgettem ezt a történetet, mert egy ismerős a Catherine Anderson: A lélek dala c. könyvhöz hasonlította. TÉVEDETT. Szerencsémre :))))

3 hozzászólás
>!
Tóth_Orsolya_3 P
Mary Jo Putney: A néma virág

Imádtam, ahogy Dominic „megszelidítette” Merielt. Nagyon olvasmányos, megindító, nem egy szokványos történelmi romantikus történet.

2 hozzászólás
>!
Gyöngyi0309 P
Mary Jo Putney: A néma virág

Ez a könyv is véletlenül akadt a kezembe spoiler
Nem olvasok túl sok romantikus regényt, de néha jól esik, az ilyen egyszerűbb történet, főleg így az ünnepek közeledte tájékán. Ez tetszett. A waterlooi csata idején játszódik Angliában a történet. A csata csak érintőleges szerepet kap benne az egyik szereplő miatt. A korszak jó, „kosztümös” könyv, azokat szeretni szoktam.
A történetet áthatja a természet szeretete, helyet kapnak benne állatok, növények, megjelenik a szép, angol vidék…illetve szó van benne egy kedvenc távol-keleti országomról Indiáról is. Mindemellett az egyik főszereplő ikerpár tagja, az ikreket meg nagyon bírom. spoiler
Egy könnyed olvasásnak – amikor sokat nem vársz – jó volt.
A Menyasszony-trilógia mindhárom kötetében más-más szereplő kapja a főszerepet. Az első sztori Dominicé volt, kíáncsian várom Kyle történetét.

>!
leontin
Mary Jo Putney: A néma virág

Olvasmányos regény, messze kiemelkedik a többi Putney írás közül. Végre nem tökéletes emberek a főszereplők, egy gyerekkorában sérült lány szemén keresztül nézhetünk körül a világban. Az elfogadásról is szól ez a történet, nagyon érzékenyen megírva, olyan témát érintve (a korabeli elmebetegekkel való bánásmódot), amihez kevesen merészeltek volna ebben a formában nyúlni.

>!
Timi0320
Mary Jo Putney: A néma virág

Mary Jo Putney ezzel a könyvével sem okozott csalódást. Meglepő, hogy több negatív kritikát is olvastam a könyvről, meg hogy unalmas.
Szerintem teljes jól meg van írva ez a kis történet. Két fiatal akiknek megvannak a maguk démonai, csak akkoriban ezt úgy vették, hogy az illető őrült.
Dominic és Meriel szimpatikus karakterek, és annyira jól összeillenek,kiegészítik egymást.
A végén pedig amikor már nem számít az olvasó semmi különlegesre, még egy megdöbbentő csavart is kapunk.
Nekem 5 csillag a könyv, és biztos, hogy több Putneyt fogok olvasni. :)

>!
rikkabe
Mary Jo Putney: A néma virág

Első könyvem az irónőtől és szerencsére semmi csalódás! Nem annyira hagyományos történet, szerethető szereplők, jól megírt könyv. Minden megvan benne, ami kell egy jó történelmi romantikushoz! Biztos fogok még olvasni az irónőtől….

>!
Ingryd
Mary Jo Putney: A néma virág

Tipikus történelmi romantikus regény. Minden kötelező eleme megvan: szórakoztató, izgalmas, titkokkal teli és romantikus. Nagyon feldobta a történetet az indiai szál. Nagyon tetszett.


Népszerű idézetek

>!
Ingryd

– A karma kerekei lassan forognak, de nagyon jól őrölnek.

314. oldal

>!
Ingryd

A házasság egy életre szóló elkötelezettség. Nem szabad félvállról venni.

39. oldal

>!
Ingryd

Hogy is lehetne elmagyarázni, mi a barátság? A maga módján ugyanolyan titokzatos, mint a szerelem, bár szerencsére gyakoribb.

257. oldal

>!
Ingryd

A szülők és gyerekek azért vannak, hogy bánatot okozzanak egymásnak.

294. oldal

>!
Tóth_Orsolya_3 P

– A némaságban lehet, hogy biztonságot találsz, de rengeteget veszítesz. A beszélgetés az egyik legjobb dolog az életben.

– A gondolatok megosztása a legközelebbi kapcsolat, ami két ember között kialakulhat fizikai érintés nélkül. Sőt a beszéd sokszor talán bizalmasabb, mint az érintés.

>!
Ingryd

– Mondtam már mostanában, hogy mennyire szeretlek?
– Szörnyen rég nem, legalább egy órája!

319. oldal

>!
Ingryd

– Őrültség új módon látni a világot? A művészek is ezt teszik. És persze, néha őket is őrültnek tartják. De enélkül az őrültség nélkül a világ szegényebb hely lenne.

116. oldal

>!
Tóth_Orsolya_3 P

Most már értem, Meriel miért zárkózott magába. Ez egy módja annak, hogy életben maradjunk egy elviselhetetlen világban.

>!
danlin

Feszült csönd lett. Jena és Kamal csak nézték egymást. Aztán fájdalmas bizonytalansággal Jena megérintette az erős, barna kezet, mely a padon pihent. A mozdulat olyan könnyű volt, hogy Kamal akár tudomást sem vehetett volna róla.
De ő csak lassan felé fordította tenyerét, és megszorította Jena kezét. Csak ennyi, de félreismerhetetlen gyöngédség és ígéret volt a mozdulatban.

252. oldal


A sorozat következő kötete

Menyasszony sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Leah Scheier: Csak a te hangodat hallom
Elizabeth Kostova: Hattyútolvajok
Daniel Keyes: Billy Milligan háborúi
Ken Kesey: Száll a kakukk fészkére
Dennis Lehane: Viharsziget
Dan Wells: Szellemváros
A. F. Brady: Vakság
Daniel Keyes: Jóslatok az őrültek házából
Jennifer Ashley: Lord Mackenzie tébolya
Paulo Coelho: Veronika meg akar halni