A ​lázadó özvegy (A jó útra tértek testvérisége 2.) 46 csillagozás

Mary Jo Putney: A lázadó özvegy

Amikor ​1814 nyarán a brit hadsereg bevonul Washingtonba, Callista Brooke-ot, a város köztiszteletben álló varrónőjét végzetes sorscsapás éri. Mindenét elveszíti, amiért eddig küzdött: a megélhetését, a házát, a szeretteit, sőt még az élete is veszélybe kerül. Egy jóképű angol úriember siet a segítségére, és kimenti az erőszakos katonák karmai közül. A védtelen özvegy azonnal felismeri az idegent: Richard Audley az, a halottnak hitt gyermekkori barátja, aki tizenöt éve egyszer már megpróbálta megmenteni őt – de akkor nem járt sikerrel. Most azonban a férfi megfogadja, hogy akár az élete árán is megvédelmezi Callie-t, és elkíséri Baltimore-ba, ahová az asszony a családját küldte a háború elől. A kalandokkal teli, veszélyes út során azonban ráébred, hogy a barátságnál sokkal többet érez a védence iránt, és elhatározza, hogy ráveszi a nőt, térjen vissza vele a közös gyermekkoruk helyszínére, Angliába, ahol új élet vár rájuk.

Mary Jo Putney sorozatának (A jó útra tértek… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Romantikus Regények General Press

>!
General Press, Budapest, 2018
308 oldal · ISBN: 9789634521358 · Fordította: Bánki Vera
>!
General Press, Budapest, 2018
308 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634521341 · Fordította: Bánki Vera

Enciklopédia 1


Kedvencelte 1

Most olvassa 3

Várólistára tette 22

Kívánságlistára tette 21

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Zsuzsanna_Makai>!
Mary Jo Putney: A lázadó özvegy

Kellemes, szórakoztató kikapcsolódás kalandokkal, szerelemmel, szerethető főszereplőkkel, és történelemmel.
Nagyon tetszett a jellemfejlődésük, és hogy a rengeteg nevükkel való játék, melyik név, melyik korszakhoz kötötte őket.
Az is nagyon cuki volt, h Gordon kb minden második fejezet végén megkérte Callie kezét, aki, hogy haladtunk a történetben, már volt úgy, h úgy is gondolta, h érdemes lesz elgondolkodni rajta.
A negyedik testvér csavarját fölöslegesnek éreztem. A borítót bedig borzasztónak tartom.

Joxer P>!
Mary Jo Putney: A lázadó özvegy

Egy egész jó és olvasmányos történelmi romantikus regény, ami nem nélkülözi a nem várt csavarokat sem.
Megérdemelte volna az 5 *-ot, ha nem lett volna egy mozzanat benne, ami nálam rögtön 1* levonást ért: spoiler Ezt a viselkedést én nem éreztem helyénvalónak az adott szituációban, hisz a történet folytatásában bőven kaphatunk ízelítőt főhősünk túltengő férfiasságából.

Yizri36 P>!
Mary Jo Putney: A lázadó özvegy

Egy nagyon kellemes olvasmány volt, aminek az egyik része Amerikában, a másik része pedig Angliában játszódott.
A könyv Richard és Callista történetét követi nyomon, akik gyerekkoruk óta a legjobb barátok. Amikor Callistát akarata ellenére férjhez akarják adni, Richard megszökteti, ám ez balul sül el. Évekkel később Richard azt a feladatot kapja, hogy utazzon Amerikába kiemenekíteni egy brit származási özvegyet a csatatérről. Nem is sejti, milyen kalandok várnak rá odaát.
Tetszett, hogy kicsit belepillantottunk az amerikai-brit háborúba és ezúttal nem a brit oldalról szemléltük az eseményeket. Az írónő kitért az akkori rabszolgaság, valamint a felszabadítás kérdésére és arra, hogy milyen jogai lehetnek egy ottani félvérnek. Ez külön felüdülés volt már a sok bigott brit nemes után. XD Aztán az események újból Angliában játszódnak. Örökösödési kérdés, gyilkosság, kibékülés a múlltal.
Élvezhető történet volt. Jobban tetszett, mint az első rész. De talán egy kicsit túlírt volt.

Cs_N_Kinga>!
Mary Jo Putney: A lázadó özvegy

Jó könyv volt ez. De még mindig nem az a történelmi romantikus, amit én szeretek. Más a stílus, más a kor is, legalábbis nem az angol-amerikai háborúk/csaták idején játszódót szerettem meg. Ennek ellenére a történet könnyen olvasható volt. Voltak benne fordulatok, nehéz sorsok, fejlődésen átment karakterek. De még mindig hiányolom a humort! Ez egy egész csillag mínusz nálam. Ez nekem egyszer olvasós, nem lett kedvenc sajnos. De lehet valaki pont ezt szereti. Azért a női karakter, Callie vagy Cathrine akárhogy is hívjuk, nem volt semmi. A férfi…. hát néhol egy ijedt kisfiú, néhol a félelmet nem ismerő férfi érdekes volt ez is. De nem sikerült megszeretnem őket. De Callie előtt le a kalappal, bárki példaképe lehetne.

4 hozzászólás
kiruu>!
Mary Jo Putney: A lázadó özvegy

Azért lennék Lord George Gordon Richard Augustus Audley kiscicája. :)

3 hozzászólás
Dixy05 P>!
Mary Jo Putney: A lázadó özvegy

Be kell valljam a sorozat kezdő kötete nem aratott nálam zajos sikert, így vonakodva vettem kézbe a második részt. Azonban szerencsére ez a könyv már sokkalta jobban tetszett, mint az előző. Külön hálás vagyok az írónőnek, hogy az ezt megelőző sorozata szereplői is vissza-visszaköszönnek ezekben a történetekben. Jó újra találkozni a korábban megszeretett karakterekkel, és arról olvasni, hogyan alakult az életük az eltelt időben. Nem volt ez egy egyszerű történet, számos nehéz téma előkerült benne, kezdve a gyermekkori traumákkal, egészen a háborús borzalmakig, Csak hogy pár példát említsek. Igazán szeretem azokat a történeteket, ahol főhőseink egy gyerekkori barátságra tudják alapozni kapcsolatukat. Callie és Richard párosa számos megmérettetéssel kellett szembenézzen. Mindig mikor már azt hittem végre nyugodtan hátradőlhetek, bekövetkezett egy újabb tragédia, vagy váratlan fordulat. Így volt ez a kötet végén is. A semmiből érkezett a csavar. Ennek ellenére egy könnyen szerethető, csupaszív párt kaptam, örömmel kísértem végig a történetük alakulását. Hamarosan folytatom a következő kötettel.

>!
General Press, Budapest, 2018
308 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634521341 · Fordította: Bánki Vera
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Mary Jo Putney: A lázadó özvegy

A jó útra tértek testvérisége 2

Jó történet volt, bár ez most kicsit langyos volt, de azért tetszett.
Tipikus második esély történet, gyerekkori barátok, akiket durván, erőszakosan szétválasztottak, 15 év után újra találkoznak. Sok kalandon mennek keresztül, visszafogott érzelmekkel, maguk sem tudják, hogy igaz szerelem az, amit éreztek és éreznek egymás iránt. Csak mikor életveszélybe kerülnek, akkor jönnek rá, hogy egész életükben, egymás egyetlen szerelmei voltak.
Érzelmileg kicsit langyosan csordogáltak az események a viszontagságok ellenére. A végére még jutott egy merénylet is, amit épphogy túléltek, viszont ez az esemény világított rá egymás iránti érzelmeik mélységére.

miaow P>!
Mary Jo Putney: A lázadó özvegy

Hm, nem a legjobb iromány Putney asszonyság tollából, erőtlen egy történet. Remekül, figyelemfelkeltően indult a regény, aztán lagymatagon folyatódott. Sajnos az írónőnek nem sikerült érdekfeszítően megjelenítenie az akkori világot, beleértve hőseink sorsát. Igaz, a történelmi hátteret alaposan kidomborította, ráadásul valós alakokat is beleszőtt a mesébe – ezt pedig mindig nagyra is értékelem-, mégis valahogy nem telt meg élettel s izgalommal a sztori. Főszereplő párunk kapcsolata aranyos, édes, reményt visszaadó, de elég átlagos érzelmileg. A rege vége pediglen majdhogynem túl rózsaszín… Szóval picit unatkoztam. S csalódtam. De előnyére legyen mondva, egy-két eddig megismert Putney-szereplővel ismét találkozhattunk, ennek örültem.
Talán az Államokban nagyobbat durranhatott a regény, annak hazafias szíveket megdobogtató tartalma miatt, de az én vén Európához hű lelkemnek ez most kevésbé tetszett. Bízom benne, a következő rész kárpótol majd, hiszen azért nem adom fel.

4 hozzászólás
Odilia>!
Mary Jo Putney: A lázadó özvegy

Féltem ettől a kötettől, mert 1. nem szeretem a háborús romantikát, 2. nem rajongok a felmelegített kapcsolatokért. Pedig a fülszöveg alapján erre számítottam.
DE NEM
Egy abszolút pörgős, megfelelően mély, de mégis vidám romantikus könyvet olvashatunk!
Abszolút 5 csillag!!!!

sahi P>!
Mary Jo Putney: A lázadó özvegy

Nem volt kiemelkedő számomra ez a könyv. Voltak benne érdekes, még izgalmas események is. De valahogy helyenként túl tárgyilagosnak éreztem a cselekményt. Ugyanakkor kedveltem a főszereplőket. De azért nem bántam meg, hogy elolvastam.


Népszerű idézetek

miaow P>!

A bonyodalmak teszik érdekessé az életet.

130. oldal

Kapcsolódó szócikkek: élet
Lyx>!

Semmi sem támogatja annyira az erényt, mint a kísértés hiánya.

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!

A szemerkélő eső egy pillanat alatt heves zivatarrá fajult, amely bőrig áztatta őket. Eleinte jólesett a hűvös víz, de a feltámadó szélben Callie nemsokára fázni kezdett.

anesz P>!

De megtanultam, hogy a kíváncsiság gyógyíthatatlan.

58. oldal


A sorozat következő kötete

A jó útra tértek testvérisége sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Margaret Mitchell: Elfújta a szél
Jennifer Ashley: Lord Cameron bűnei
Nermin Bezmen: Kurt Szejt és Sura
Barbara Wood: Lélekláng
Syrie James: Az elveszett Jane Austen-kézirat
Allison Pataki: Sissi – Az ifjú császárné
Julia Quinn: Lady Whistledown további megfigyelései
Elizabeth Peters: Óvakodj a múmiától!
Diane Chamberlain: Ellopott házasság
R. Kelényi Angelika: Szulejmán és a kolostor rabja