A ​lázadó özvegy (A jó útra tértek testvérisége 2.) 18 csillagozás

Mary Jo Putney: A lázadó özvegy

Amikor ​1814 nyarán a brit hadsereg bevonul Washingtonba, Callista Brooke-ot, a város köztiszteletben álló varrónőjét végzetes sorscsapás éri. Mindenét elveszíti, amiért eddig küzdött: a megélhetését, a házát, a szeretteit, sőt még az élete is veszélybe kerül. Egy jóképű angol úriember siet a segítségére, és kimenti az erőszakos katonák karmai közül. A védtelen özvegy azonnal felismeri az idegent: Richard Audley az, a halottnak hitt gyermekkori barátja, aki tizenöt éve egyszer már megpróbálta megmenteni őt – de akkor nem járt sikerrel. Most azonban a férfi megfogadja, hogy akár az élete árán is megvédelmezi Callie-t, és elkíséri Baltimore-ba, ahová az asszony a családját küldte a háború elől. A kalandokkal teli, veszélyes út során azonban ráébred, hogy a barátságnál sokkal többet érez a védence iránt, és elhatározza, hogy ráveszi a nőt, térjen vissza vele a közös gyermekkoruk helyszínére, Angliába, ahol új élet vár rájuk.

Mary Jo Putney sorozatának (A jó útra tértek… (tovább)

Eredeti mű: Mary Jo Putney: Once a Rebel

Eredeti megjelenés éve: 2017

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Romantikus Regények

>!
General Press, Budapest, 2018
308 oldal · ISBN: 9789634521358 · Fordította: Bánki Vera
>!
General Press, Budapest, 2018
308 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634521341 · Fordította: Bánki Vera

Enciklopédia 1


Most olvassa 1

Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

>!
kiruu P
Mary Jo Putney: A lázadó özvegy

Azért lennék Lord George Gordon Richard Augustus Audley kiscicája. :)

3 hozzászólás
>!
miaow P
Mary Jo Putney: A lázadó özvegy

Hm, nem a legjobb iromány Putney asszonyság tollából, erőtlen egy történet. Remekül, figyelemfelkeltően indult a regény, aztán lagymatagon folyatódott. Sajnos az írónőnek nem sikerült érdekfeszítően megjelenítenie az akkori világot, beleértve hőseink sorsát. Igaz, a történelmi hátteret alaposan kidomborította, ráadásul valós alakokat is beleszőtt a mesébe – ezt pedig mindig nagyra is értékelem-, mégis valahogy nem telt meg élettel s izgalommal a sztori. Főszereplő párunk kapcsolata aranyos, édes, reményt visszaadó, de elég átlagos érzelmileg. A rege vége pediglen majdhogynem túl rózsaszín… Szóval picit unatkoztam. S csalódtam. De előnyére legyen mondva, egy-két eddig megismert Putney-szereplővel ismét találkozhattunk, ennek örültem.
Talán az Államokban nagyobbat durranhatott a regény, annak hazafias szíveket megdobogtató tartalma miatt, de az én vén Európához hű lelkemnek ez most kevésbé tetszett. Bízom benne, a következő rész kárpótol majd, hiszen azért nem adom fel.

4 hozzászólás
>!
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit
Mary Jo Putney: A lázadó özvegy

A jó útra tértek testvérisége 2

Jó történet volt, bár ez most kicsit langyos volt, de azért tetszett.
Tipikus második esély történet, gyerekkori barátok, akiket durván, erőszakosan szétválasztottak, 15 év után újra találkoznak. Sok kalandon mennek keresztül, visszafogott érzelmekkel, maguk sem tudják, hogy igaz szerelem az, amit éreztek és éreznek egymás iránt. Csak mikor életveszélybe kerülnek, akkor jönnek rá, hogy egész életükben, egymás egyetlen szerelmei voltak.
Érzelmileg kicsit langyosan csordogáltak az események a viszontagságok ellenére. A végére még jutott egy merénylet is, amit épphogy túléltek, viszont ez az esemény világított rá egymás iránti érzelmeik mélységére.

>!
Odilia P
Mary Jo Putney: A lázadó özvegy

Féltem ettől a kötettől, mert 1. nem szeretem a háborús romantikát, 2. nem rajongok a felmelegített kapcsolatokért. Pedig a fülszöveg alapján erre számítottam.
DE NEM
Egy abszolút pörgős, megfelelően mély, de mégis vidám romantikus könyvet olvashatunk!
Abszolút 5 csillag!!!!

>!
Enikő_Darai_Enii P
Mary Jo Putney: A lázadó özvegy

Be kell vallanom, hogy a sorozat első részért nem olvastam és sajnos ez a könyv nem nyert meg annyira, hogy nekikezdjek az elődjének.
Egy óriási klisé halmot használ alapul az írónő: gyerekkori barátok, akik aztán az élet miatt elszaladtak egymástól, de ismét találkoznak annyi év után. Jönnek a problémák, menekülniük, harcolniuk kell és mindeközben maguk sem tudják, hogy amit anno, valamint most is éreznek, az nem más mint a szerelem. Erre természetesen csak egy életveszélyes helyzet tudja rádöbbenteni őket. Innét pedig már így is mindenkinek ismerős lehet a sztori.
Semmi baj nem lenne a klisékkel, ha mindez jól, érdekesen lenne megírva. De nincs!
Érzelmileg nagyon langyin csordogáltak az események a viszontagságok ellenére is és ezen a szereplőink sem segítettek. Az egész nagyon sokáig egy macska-egér játékra hasonlított. Kerülgették egymást, szerencsétlenkedtek, aztán egyszer csak *bummm* egymás karjaiban kötöttek ki. Kérdem én: Milyen indok alapján? Hirtelen megvilágosodtak?
Sajnálom, de az egész szerelmi szál annyira klisés és logikátlan módon lett felépítve, hogy egyáltalán nem nyerte el a tetszésem. Ám a szép borító és a végkifejlet miatt, nem adok 3 csillagnál rosszabbat.


Népszerű idézetek

>!
miaow P

A bonyodalmak teszik érdekessé az életet.

130. oldal

Kapcsolódó szócikkek: élet
>!
Lyx

Semmi sem támogatja annyira az erényt, mint a kísértés hiánya.

>!
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit

A szemerkélő eső egy pillanat alatt heves zivatarrá fajult, amely bőrig áztatta őket. Eleinte jólesett a hűvös víz, de a feltámadó szélben Callie nemsokára fázni kezdett.


Hasonló könyvek címkék alapján

Karen Hawkins: A makrancos hercegnő
Lisa Kleypas: Az ördög télen
Margaret Mitchell: Elfújta a szél
Heather Graham: A szürkekabátos
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett
Julia Quinn: Ami Londonban történt
Sarah MacLean: A csábítás kilenc szabálya
Julianne Donaldson: Blackmoore
Loretta Chase: Egy tökéletes lord
Catherine Anderson: Indián hold