Téged ​nem lehet elfelejteni (A gyanú árnyékában 1.) 49 csillagozás

Mary Higgins Clark: Téged nem lehet elfelejteni

A ​The New York Times No. 1 bestsellerében egy manhattani baleseti sebészt a kisfia szeme láttára ölnek meg egy játszótéren. Öt év elteltével a gyilkos még mindig szabadlábon van
Amikor Laurie Moran férjét brutálisan meggyilkolták, csak a hároméves Timmy látta az édesapja gyilkosának arcát. Az átható kék szempár még öt évvel később is kísérti álmában Timmyt.
Laurie-t még nagyobb félelem nyomasztja a gyilkos fenyegetése, amelyet odakiáltott a fiának, miközben elmenekült a helyszínről: Mondd meg anyádnak, ő lesz a következő, utána pedig te jössz
És az asszonynak most ismét gyilkossággal van dolga, ezúttal egy megtörtént, de megoldatlan bűnügyekkel foglalkozó tévésorozat producereként.
A sorozat első részében egy nő húsz évvel korábbi, felderítetlenül maradt meggyilkolása a téma. Az élénk társasági életet élő asszonyt a friss diplomás lánya tiszteletére rendezett gála után megfojtva találták az ágyában. A nagy port kavaró gyilkosság országszerte szerepelt a… (tovább)

Eredeti cím: I've Got You Under My Skin

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
XXI. Század, Budapest, 2016
302 oldal · ISBN: 9786155373923 · Fordította: Simonyi Ágnes
>!
XXI. Század, Budapest, 2016
302 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155373879 · Fordította: Simonyi Ágnes

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Alex Buckley · Grace Garcia · Laurie Moran


Kedvencelte 2

Most olvassa 3

Várólistára tette 97

Kívánságlistára tette 76

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
Bea_Könyvutca P
Mary Higgins Clark: Téged nem lehet elfelejteni

Nem mondanám kifejezetten kriminek, mert egyik gyilkosság sem a jelenben történt, és nem is határozottan nyomozás folyik az ügyben, hanem egy induló tévéműsor kapcsán valamiféle rekonstruálás.

Tetszett, hogy mindenkit külön fejezetben bemutatott az író, és minden fejezetben újabb és újabb informácóval látott el. Már a legelső fejezetek után próbáltam találgatni, hogy ki lehetett a gyilkos, de akkor a következő fejezetben ismét megtudtam egy plusz információt az adott személyről, és máris mentesült a gyanúm alól, csak azért, hogy a legközelebbi, róla szóló fejezetben ismét gyanakodjak rá.

Remek kikapcsolódás volt, nem voltak nagy bonyodalmak, de zseniális csűrés-csavarás a szereplőket illetően igen. Kíváncsian várom, milyen bűnügyet visz képernyőre legközelebb Laurie Moran, és hogyan alakul a továbbiakban a magánélete.
Bővebben:http://konyvutca.blogspot.hu/2016/06/mary-higgins-clark…

>!
Sol
Mary Higgins Clark: Téged nem lehet elfelejteni

Az a baj a krimivel, mint stílussal, hogy nehéz benne újszerű koncepciókat és történeteket alkotni. Mert a krimi alapja a bűntény, leggyakrabban a gyilkosság, ami – hacsak nem valami roppant csavaros eszű lángelme tökéletes bűntényéről van szó – többnyire mindig ugyanolyan. Valaki meghal, belép a hatóság, megjelenik a bűnüldözés mesteri koponyája, vagy önjelölt, vagy rejtőzködő ásza, és megoldja az ügyet. Agatha Christie gyakorlatilag mindent megírt már a témában, ő és a hozzá hasonló alkotók pedig már minden létező szituációba belehelyezték a krimit, és szinte lehetetlen felérni az ő nagyságukhoz. Na és most jön a vicc: Mary Higgins Clarknak sikerült!

Minden túlzás nélkül mondhatom: a Téged nem lehet elfelejteni fantasztikus élmény! Az írónőnek sikerült egészen páratlan koncepciót teremtenie, mert ugye nem sok gyilkosság oldódik meg filmforgatásnak köszönhetően. A bűnesetet itt nem egy nyomozó, hanem a világ szeme és az amiatt A gyanú árnyékában szereplőire nehezedő teher oldja meg.

Teljes értékelés: http://konyvvadaszok.blogspot.hu/2016/06/mary-higgins-c…

Még egyszer köszönöm a @21_Század_Kiadó -nak a könyvet! :)

2 hozzászólás
>!
robinson P
Mary Higgins Clark: Téged nem lehet elfelejteni

Lapos, bár olvasmányos, sok helyen eltúlzott-elnyújtott, annyira izgis, mint egy Barátok közt. A technikai részek inkább komolytalanok voltak, mintsem valódiak. Kedvencem a kávés rész, ami többször ismétlődik, és harmadfokú égést okoz MINDKÉT kezén…. aha… gondolom, egy vödörnyi kávét vitt éppen… Karakterek helyett ruha, ékszer, smink! és ebédmenű leírásokra szorítkozott. Kezdő krimi kedvelőknek, szívproblémákkal küzdő nyugdíjas nénikéknek egy hosszú vonatútra megteszi.
http://gaboolvas.blogspot.hu/2017/01/teged-nem-lehet-el…

>!
Ács_Milán
Mary Higgins Clark: Téged nem lehet elfelejteni

Nem igazán szoktam krimit olvasni, olyan egyszerű oknál fogva, hogy nem tartozik a kedvenc műfajom közé. Viszont meglepő módon, ez nagyon tetszett.
Érdekes volt a történet, hogy egy húsz évvel ezelőtti gyilkosság végére akartak pontot tenni és megtalálni a gyilkos személyét, ennyi idő elteltével. Pozitívum volt, hogy az egyes fejezetek rövidek voltak és ahogy haladtam az olvasással, apránként csepegtette az információkat az írónő a szereplőkről. Egészen a végéig nem tudtam kitalálni, hogy ki is Betsy valódi gyilkosa. Olvasás közben több név is felmerült bennem és mindig más személyekre gondoltam. Nem lehetett egyértelműen senkit sem gyanúsítani. És ez tette izgalmassá számomra az olvasást.

>!
Rooxy
Mary Higgins Clark: Téged nem lehet elfelejteni

Sosem gondoltam, hogy egyszer ilyen kevésre értékelem az írónő bármely könyvét, mert az eddig tőle olvasottakat jónak tartottam. Ez azonban mérhetetlenül nagy csalódást okozott. Értelmetlen és butácska mondatok, megszámlálhatatlan ismétlés és végül egy nevetségesen elnagyolt befejezés. Egyáltalán nem volt élvezetes olvasni.
Bővebben: http://ilovebooks.blogger.hu/2019/01/18/mary-higgins-cl…

>!
Márta_Péterffy
Mary Higgins Clark: Téged nem lehet elfelejteni

Nagyon izgalmas volt, profi munka-mégsem tetszett annyira az írónő stílusa, mint régebben…

>!
bedith 
Mary Higgins Clark: Téged nem lehet elfelejteni

Érdekes volt ez krimi, mert nem szokványos, hogy TV műsor vállalkozik egy bűntény megoldására, kihagyva a rendőrséget. A „Kékszemű” gyilkos szál is adott hozzá izgalmat, így nem volt unalmas a 20 évvel korábban történtek felidézése. Mindig visszajöhettünk ezzel picit a jelenbe. Nehezen kitalálható a gyilkos kiléte, hisz mindenki bűnösnek tűnik és majdnem mindenki zsarol valakit. A végét kicsit összecsapottnak éreztem.
Tetszett, ezért kíváncsi vagyok a folytatásra is.

>!
mrsp
Mary Higgins Clark: Téged nem lehet elfelejteni

Tetszett az egész könyv koncepciója: a sorozat forgatása. Ez adott egy kis plusz löketet a történetnek, és nagyon filmszerűvé, pergővé tette a történéseket. A szereplőket az írónő szerintem jól választotta meg, és jól alakította ki a személyiségjegyeiket, mert sikerült majdnem mindannyiukat megkedvelnem,

Ami még tetszett, az az, hogy elég sok információt tudtunk meg, nem csak unalmas leíró részekből állt a történet, és a szereplők életében mélyebben is elmerülhettünk a különböző fejezetek által. Várom már, hogy mit hoz a folytatás. :)

http://mostjo.blogspot.hu/2016/08/mary-higgins-clark-te…

>!
szindilu
Mary Higgins Clark: Téged nem lehet elfelejteni

Nem volt rossz, de nem is kiemelkedő krimi. Tetszett a történet sok szemszögből való bemutatása és hogy elég „filmszerűen” volt megírva, ugyanakkor ütősebb befejezést vártam.

>!
silentscream
Mary Higgins Clark: Téged nem lehet elfelejteni

Ez volt a második könyv, amit az írónőtől olvastam. Csakúgy, mint a másik ez is elnyerte a tetszésemet. Szimpatikus volt ez a showműsoros megoldás. Illetve izgalmas volt nyomon követni, hogy vajon ki lehet Betsy gyilkosa. Tetszett, hogy sok más hasonló műfajú könyvvel ellentétben, véleményem szerint itt egyáltalán nem volt egyértelmű, hogy ki a gyilkos.. Ahogy folyamatosan haladtam a könyv olvasásával más és más emberre gyanakodtam… Szóval mindent egybevetve szerintem remekül megírt sztori, mindenképp érdemes elolvasni. :)
ui: A borító is szép lett. :)


Népszerű idézetek

>!
Bibi_️3 P

Az egyik elsô dolog volt, amit megtanultam, hogyan làssak a dolgok mögè.

>!
Bibi_️3 P

De nem te voltàl az egyetlen, aki az elsô òvodai napon szerelmes lett. Èn is az lettem.

>!
wildboszi

Egy test, egy lélek voltak.

237. oldal ,68. fejezet (21.Század Kiadó)

>!
theodora

Dr. Greg Moran a hároméves Timmy hintáját hajtotta a manhattani lakásuktól nem messze lévő Keleti Tizenötödik utcai játszótéren.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Grace Garcia
>!
wildboszi

Jól vagyok. Hagyd abba az aggódást!

329. oldal 66. fejezet (21. Század Kiadó )

>!
wildboszi

Oké, Csipkerózsika – mondta élénken. – Ideje felébrednie.

274. oldal b 83. fejezet (21. Század Kiadó)

Kapcsolódó szócikkek: Alex Buckley
>!
wildboszi

– Még élek – szólt bele a telefonba.

258. oldal 74. fejezet (21. Század kiadó)i

Kapcsolódó szócikkek: Laurie Moran

A sorozat következő kötete

A gyanú árnyékában sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Dennis Lehane: Viharsziget
A. J. Rich: Aki a tenyeredből eszik
Dan Wells: Nem akarlak megölni
J.D. Barker: Az ötödik áldozat
Jason Matthews: Az árulás palotája
E. K. Blair: Bang
Stephen King: Álom doktor
Karen Rose: Vigyázz rám
Karin Slaughter: Sebek
Stephen King: Mr. Mercedes