Téged ​nem lehet elfelejteni (A gyanú árnyékában 1.) 80 csillagozás

Mary Higgins Clark: Téged nem lehet elfelejteni

A ​The New York Times No. 1 bestsellerében egy manhattani baleseti sebészt a kisfia szeme láttára ölnek meg egy játszótéren. Öt év elteltével a gyilkos még mindig szabadlábon van
Amikor Laurie Moran férjét brutálisan meggyilkolták, csak a hároméves Timmy látta az édesapja gyilkosának arcát. Az átható kék szempár még öt évvel később is kísérti álmában Timmyt.
Laurie-t még nagyobb félelem nyomasztja a gyilkos fenyegetése, amelyet odakiáltott a fiának, miközben elmenekült a helyszínről: Mondd meg anyádnak, ő lesz a következő, utána pedig te jössz
És az asszonynak most ismét gyilkossággal van dolga, ezúttal egy megtörtént, de megoldatlan bűnügyekkel foglalkozó tévésorozat producereként.
A sorozat első részében egy nő húsz évvel korábbi, felderítetlenül maradt meggyilkolása a téma. Az élénk társasági életet élő asszonyt a friss diplomás lánya tiszteletére rendezett gála után megfojtva találták az ágyában. A nagy port kavaró gyilkosság országszerte szerepelt a… (tovább)

Eredeti cím: I've Got You Under My Skin

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
XXI. Század, Budapest, 2016
302 oldal · ISBN: 9786155373923 · Fordította: Simonyi Ágnes
>!
XXI. Század, Budapest, 2016
302 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155373879 · Fordította: Simonyi Ágnes

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Alex Buckley · Laurie Moran · Grace Garcia


Kedvencelte 5

Most olvassa 3

Várólistára tette 93

Kívánságlistára tette 78

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Bea_Könyvutca P>!
Mary Higgins Clark: Téged nem lehet elfelejteni

Nem mondanám kifejezetten kriminek, mert egyik gyilkosság sem a jelenben történt, és nem is határozottan nyomozás folyik az ügyben, hanem egy induló tévéműsor kapcsán valamiféle rekonstruálás.

Tetszett, hogy mindenkit külön fejezetben bemutatott az író, és minden fejezetben újabb és újabb informácóval látott el. Már a legelső fejezetek után próbáltam találgatni, hogy ki lehetett a gyilkos, de akkor a következő fejezetben ismét megtudtam egy plusz információt az adott személyről, és máris mentesült a gyanúm alól, csak azért, hogy a legközelebbi, róla szóló fejezetben ismét gyanakodjak rá.

Remek kikapcsolódás volt, nem voltak nagy bonyodalmak, de zseniális csűrés-csavarás a szereplőket illetően igen. Kíváncsian várom, milyen bűnügyet visz képernyőre legközelebb Laurie Moran, és hogyan alakul a továbbiakban a magánélete.
Bővebben:http://konyvutca.blogspot.hu/2016/06/mary-higgins-clark…

cicus61 P>!
Mary Higgins Clark: Téged nem lehet elfelejteni

Ez nagyon jó kis könyv volt! Az írónő az egyik kedvenc krimiíróm, persze Agatha Christie után. Úgy tudja csűrni-csavarni a történetet, hogy csak kapkodtam a fejem. Ez a forgatás húzás fantasztikus ötlet volt, kicsit mint mikor Poirot összehívja a gyanus egyéneket és ott leplezi le a tettest. Végig izgalmas volt, félelmetes azért, mikor valakit annyira utálnak, mint Betsy asszonyt, mondjuk teljesen jogosan. A kékszemű gyilkos a másik szál a történetben, na az sem semmi. Így összehozni egy történetet, hogy kétféle gyilkosság is szerepel, teljesen más szereplőkkel, ez sem semmi. Ajánlom!

Ács_Milán>!
Mary Higgins Clark: Téged nem lehet elfelejteni

Nem igazán szoktam krimit olvasni, olyan egyszerű oknál fogva, hogy nem tartozik a kedvenc műfajom közé. Viszont meglepő módon, ez nagyon tetszett.
Érdekes volt a történet, hogy egy húsz évvel ezelőtti gyilkosság végére akartak pontot tenni és megtalálni a gyilkos személyét, ennyi idő elteltével. Pozitívum volt, hogy az egyes fejezetek rövidek voltak és ahogy haladtam az olvasással, apránként csepegtette az információkat az írónő a szereplőkről. Egészen a végéig nem tudtam kitalálni, hogy ki is Betsy valódi gyilkosa. Olvasás közben több név is felmerült bennem és mindig más személyekre gondoltam. Nem lehetett egyértelműen senkit sem gyanúsítani. És ez tette izgalmassá számomra az olvasást.

Judit_Megyeri IP>!
Mary Higgins Clark: Téged nem lehet elfelejteni

Régen nagyon szerettem Mary Higgins Clark regényeit, aztán jó pár évig semmit sem olvastam tőle. Féltem is, hogy most nem lesz ugyanaz az élmény, de szerencsére nem így történt. Annak ellenére, hogy a regény narrációja régi típusú (távoli E/3, nincsenek különválasztva a nézőpontok, hanem egyik szereplő fejéből ugrálunk a másikba), hamar visszaszoktam ebbe a fajta történetmesélésbe. A főszereplő Laurie viszont talán épp a távoli narráció miatt annyira nem került közel hozzám, és kicsit el is veszett a többi szereplő között. A krimi szál szerencsére végig feszült volt és érdekes. Nagyon jól fenntartotta az írónő az izgalmakat azzal, hogy egészen a végéig nem lehetett tudni, ki a tettes. A valóságshow forgatási háttér pedig még érdekesebbé tette a történetet. Van a regényben egy leheletnyi romantikus szál is, ami érzésem szerint a későbbi részekben jobban ki fog bontakozni. Itt még csak említés szintjén van jelen. Fél csillagot az utolsó pár oldal miatt vontam le, ott egy icipicit összecsapottnak éreztem a történéseket.

Márta_Péterffy P>!
Mary Higgins Clark: Téged nem lehet elfelejteni

Nagyon izgalmas volt, profi munka-mégsem tetszett annyira az írónő stílusa, mint régebben…

kinga133>!
Mary Higgins Clark: Téged nem lehet elfelejteni

Könnyed krimi. Két szálon futnak az események, így a regény még izgalmasabb volt. A végén minden a helyére került, de valahogyan hihetetlen módon. Örülök, hogy olvastam.

bedith>!
Mary Higgins Clark: Téged nem lehet elfelejteni

Érdekes volt ez krimi, mert nem szokványos, hogy TV műsor vállalkozik egy bűntény megoldására, kihagyva a rendőrséget. A „Kékszemű” gyilkos szál is adott hozzá izgalmat, így nem volt unalmas a 20 évvel korábban történtek felidézése. Mindig visszajöhettünk ezzel picit a jelenbe. Nehezen kitalálható a gyilkos kiléte, hisz mindenki bűnösnek tűnik és majdnem mindenki zsarol valakit. A végét kicsit összecsapottnak éreztem.
Tetszett, ezért kíváncsi vagyok a folytatásra is.

mrsp>!
Mary Higgins Clark: Téged nem lehet elfelejteni

Tetszett az egész könyv koncepciója: a sorozat forgatása. Ez adott egy kis plusz löketet a történetnek, és nagyon filmszerűvé, pergővé tette a történéseket. A szereplőket az írónő szerintem jól választotta meg, és jól alakította ki a személyiségjegyeiket, mert sikerült majdnem mindannyiukat megkedvelnem,

Ami még tetszett, az az, hogy elég sok információt tudtunk meg, nem csak unalmas leíró részekből állt a történet, és a szereplők életében mélyebben is elmerülhettünk a különböző fejezetek által. Várom már, hogy mit hoz a folytatás. :)

http://mostjo.blogspot.hu/2016/08/mary-higgins-clark-te…

szindilu>!
Mary Higgins Clark: Téged nem lehet elfelejteni

Nem volt rossz, de nem is kiemelkedő krimi. Tetszett a történet sok szemszögből való bemutatása és hogy elég „filmszerűen” volt megírva, ugyanakkor ütősebb befejezést vártam.

Mr_Szörnyi_Börnyi>!
Mary Higgins Clark: Téged nem lehet elfelejteni

Már nem az első próbálkozásom az írónővel, de akármilyen hangulatban, akármilyen évszakban, akármilyen utazás közben, zene mellett vagy tevékenység közben olvasom, sohasem tud közepesnél jobb lenni nálam. Vesz egy elfogadható alapötletet, amelyből mondjuk, Agatha Christie bizonyára egészen emlékezetes regényt kerekített volna és azt unalmasan és meglepetéstől mentesen, gyorsan összecsapja. A szereplők karikatúrák, a történetmesélés egy vázlat. Ha jobban belegondolok a három csillaggal is felettébb nagyvonalú voltam.


Népszerű idézetek

Bibi_️3>!

Az egyik elsô dolog volt, amit megtanultam, hogyan làssak a dolgok mögè.

Bibi_️3>!

De nem te voltàl az egyetlen, aki az elsô òvodai napon szerelmes lett. Èn is az lettem.

wildboszi>!

Egy test, egy lélek voltak.

237. oldal ,68. fejezet (21.Század Kiadó)

wildboszi>!

Jól vagyok. Hagyd abba az aggódást!

329. oldal 66. fejezet (21. Század Kiadó )

wildboszi>!

– Még élek – szólt bele a telefonba.

258. oldal 74. fejezet (21. Század kiadó)i

Kapcsolódó szócikkek: Laurie Moran
theodora>!

Dr. Greg Moran a hároméves Timmy hintáját hajtotta a manhattani lakásuktól nem messze lévő Keleti Tizenötödik utcai játszótéren.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Grace Garcia
wildboszi>!

Oké, Csipkerózsika – mondta élénken. – Ideje felébrednie.

274. oldal b 83. fejezet (21. Század Kiadó)

Kapcsolódó szócikkek: Alex Buckley
Piper>!

– Azt akartam, hogy anyám boldog legyen. Robert egyértelműen igen gazdag férfi volt. A harmadrangú patkánylyukak után, amelyekben egész addigi életemben éltünk, olyan volt, mint a mennyország beköltözni ebbe a gyöngyőrű házba.
– Olyan volt, mint a mennyország? – szúrta közbe gyorsan Alex.
– Maga volt a mennyország – javította ki magát Claire.

177. oldal


A sorozat következő kötete

A gyanú árnyékában sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Dennis Lehane: Viharsziget
A. J. Rich: Aki a tenyeredből eszik
Dan Wells: Nem akarlak megölni
J.D. Barker: Az ötödik áldozat
Jason Matthews: Az árulás palotája
E. K. Blair: Bang
Stephen King: Álom doktor
Karen Rose: Vigyázz rám
Karin Slaughter: Sebek
Stephen King: Mr. Mercedes