Halálos ​tánc 41 csillagozás

Mary Higgins Clark: Halálos tánc Mary Higgins Clark: Halálos tánc

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Darcy médiasztár, sikeres tévéproducer. Szenzációs show-műsorában a telefonos társkeresés a téma. Legjobb barátnőjét kéri meg, hogy randevúzzon a jelentkezőkkel. A lány belemegy a játékba, de pár futó kaland után váratlanul és nyomtalanul eltűnik. Darcy eszeveszett keresésbe fog, és ahogy egyre több furcsa részletre derül fény barátnőjével kapcsolatban, a játék is egyre veszedelmesebb lesz. Darcy új show-t indít, amire egy hidegvérű gyilkos is felfigyel…

Eredeti megjelenés éve: 1991

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2008
384 oldal · ISBN: 9789632540085 · Fordította: Sarlós Marianne
>!
Magyar Könyvklub, Budapest, 2002
266 oldal · ISBN: 9635475969 · Fordította: Sarlós Marianne
>!
Magyar Könyvklub, Budapest, 1994
266 oldal · ISBN: 9635480458 · Fordította: Sarlós Marianne

1 további kiadás


Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Mary Higgins Clark: Halálos tánc

„… Ki a barát? Egy lélek két testben.”

A legelső krimi, amit anno volt szerencsém kézbe venni.
Ennek a könyvnek köszönhetem, hogy azóta nagy rajongója vagyok a műfajnak és töretlen keresem az egyedi darabokat.
Ez a kötet elérte, amit igazán kevés képes, hogy maradandó élményt nyújtson.
Immáron tizedik olvasáson vagyok túl, és vicces ,de már három nyelven olvastam, de még mindig a magyar tetszik a legjobban.
Természetesen kedvenc!

Bla I>!
Mary Higgins Clark: Halálos tánc

Egy ügyibe való jókötésű kötet még a Magyar Könyvklub kiadásában. Első könyvem az írónőtől egy eléggé izgalmas krimi. A belsőépítész főhősnő legjobb barátnőjét veszti el egy sorozatgyilkos által, de saját kezébe is veszi – élete veszélyeztetése árán – az ügyet, hogy kiderítse: ki volt a tettes…Jobb volt, mint gondoltam…

1 hozzászólás
Isabel_Rose I>!
Mary Higgins Clark: Halálos tánc

Nem vagyok krimi rajongó, de mivel a barátnőm nagyon szereti ezt a könyvet, és mivel az esetek 99 százalékában tetszik nekem is ami neki, ezért bár félve, de kíváncsian ültem a könyvnek.
El kell ismerjem, a lányzónak igaza volt mert tényleg egy nagyon jól megírt izgalmas regényről van szó! De még milyen izgalmasról.Chris nagyon összetett karakter: most elolvastam és beindította a pszichológiára éhes részeket az agyamban. De biztos ha újraolvasom majd, nemcsak ilyen szemmel fogok tudni ránézni.
Darcy pedig aki számomra a másik kiemelkedő karakter, nagyon szimpatikus volt. Meg tudtam érteni és együtt is sikerült éreznem vele.
Az pedig hogy a történet több szálon fut jó sok szereplővel csak fokozta bennem az izgalmat.
Az i-re a pontot pedig azt tette, hogy megismerkedhettem egy számomra ismeretlen írónővel, aki nagyon jól végzi a dolgát. :)

2 hozzászólás
Pallagi_Zoltánné_Ági>!
Mary Higgins Clark: Halálos tánc

Nagyon nagy rajongója vagyok a műfajnak.Itt maga a történet annyira magával ragadt,hogy le se bírtam tenni a könyvet.

Bonadea>!
Mary Higgins Clark: Halálos tánc

Huhhh …
Azon jár az agyam, mennyire legyek őszinte, mennyire húzzam le ezt a számomra ponyvaszerű „krimit”.
Egyszerű karakterek, egyszerű háterekkel, végtelen egyszerű ok a gyilkolásra és egyszerűen kikövetkeztethető gyilkos …. Elmaradt a várt „ huhhhh .. aztaaaa mindenit … jesszusom tééényleeeg .. ” és sorolhatnám érzések amiket az utolsó oldalaknál él át az ember egy igazán ütős krimi befejeztével.

Összességében azt mondanám, ha nincs más könyved 1-2 napig, akkor olvasd el, DE ha szereted az igazi, csavaros krimiket, akkor tartsd magad távol ettől a könyvecskétől.

Sajnálom Mary Higgins Clark, de nem leszel a kedvencem.

Ercsusz >!
Mary Higgins Clark: Halálos tánc

Életem első krimije. Az elején borzasztóan idegesített a rengeteg mellék szál, emiatt nagyon lassan haladtam vele, mert rettentesen untam. Bár így belegondolva nem is azok idegesítettek igazán, hanem hogy mindenkinek elmondta benne az élettörténetét. Még a csövesnek, aki megtalálta a testet. Így a történet végére belátom, hogy ez néhol tényleg lényeges volt, mert ahogy haladt a sztori, úgy forrtak egybe a dolgok és így fokozta az izgalmat és jobban megérthettem az adott ember viselkedését és gondolkodását. Kb a közepétől kezd beindulni az egész, és onnantól már számomra is élvezhető volt.
Az biztos, hogy ha én szarvas lennék, a gyilkos pedig vadász, akkor tökéletesen tiszta célpontot biztosítottam volna a mezőn álldogálva. Rengeteg ilyen filmet néztem már, de mégis majdnem csak akkor jöttem rá, amikor ténylegesen kiderült, ki is a gyilkos.

Doug egy szánalmas senkiházi. Kettős életet él, mert a fiatalon elvett feleségét megunta, ráadásul négy gyerek szülése után még le is dagadtozza (férfi az ilyen?!?). Ahelyett, hogy a szoknyák után szaladgál, inkább a gyerekeivel foglalkozhatott volna.
Jay Statton az elejétől fogva gyanús volt, a második neve kiderülésekor pedig erősen gyanakodtam rá. Egy percig sem szimpatizáltam vele.
Michael Nash jó vágású, szimpatikus és segítőkész pszichológus. Könnyen bedumálja magát az ember bizalmába.
Nona Roberts és Vince D'Ambrosio párosát kedveltem. Külön külön is szimpatikusok, mondhatni tökéletesen összeillő pár. Hank pedig egy imádni és szeretni való kamasz srác.
Len Parkert eleinte nem tudtam hova tenni, aztán kiderült hogy tulajdonképpen beteg – mert ez a nagyon elfelejt mindent dolog ugye az volt?
Chris Sheridan a kezdetektől rendkívül izgalmas volt, nagyon érdekelt a karaktere.
Darcy Scott pedig a hősnő, aki végigverekszi magát a rengeteg randevúján, míg végül a saját kárán, de kideríti, ki is a sorozatgyilkos.

Az biztos, hogy bárki is írta a fülszöveget, bele sem nézett a könyvbe. Darcy belsőépítész, aki társkereső hirdetéseken ismerkedik férfiakkal.

Bencuska>!
Mary Higgins Clark: Halálos tánc

Az első könyv az írónőtől, amit olvastam.Talán az első krimi volt a kezemben,addig csak lányregényeket bújtam.

Dinah >!
Mary Higgins Clark: Halálos tánc

A történet rendben van, a szereplők is, bár néhol megakadtam az olvasásban, mert hirtelen nem tudtam, kiről is van éppen szó, úgy megsokszorozódtak pár oldal alatt. Ezt pedig tetézte a nevek hasonlósága is.

Bővebben:
http://andikonyvesblogja.blogspot.hu/2015/01/mary-higgi…

Zsuzsanna_Hernádi>!
Mary Higgins Clark: Halálos tánc

Több szálon futó, izgalmas krimi. Néhol azért kicsit sok a mellészál, de összeségében azért élvezhető, olvasmányos regény, bár a végét kicsit elkapkodottnak éreztem.

ViraMors P>!
Mary Higgins Clark: Halálos tánc

Azt kell, hogy mondjam, egészen ügyes. Nem vártam túl sokat ettől a könyvtől, de jobb volt, mint amit vártam. A társkeresős alapötlet kifejezetten tetszett. A történetvezetés is jó volt, ügyes húzás volt a több lehetséges gyanúsított, akik több ponton is hasonlítottak a gyilkosra. Egy kicsit viszont soknak éreztem a tipródást amiatt, hogy majd' mindenki felelősnek érezte magát Erin haláláért, és az írónő minden ügyeskedése ellenére viszonylag hamar ki lehetett sütni azt is, hogy ki a gyilkos, és hogy kinek kivel „kell” összejönni a végére.


Népszerű idézetek

Ercsusz >!

Van egy régi mondás, ha az életbe örömet akarsz csempészni, perdülj táncra

266. oldal

Ercsusz >!

Nona észrevette, hogy Michael Nash, míg ő aprólékosan szemüügyre vette, jól szórakozik.
– Nos, megálltam a próbát? – kérdezte.
– Hát, meg.

270. oldal

Ercsusz >!

– (…) Jó mulatást!
– Szó sincs mulatásról. Egy pszichiátriai kongresszuson helyettesítem az egyik kollégámat, akinek le kellett mondania az előadását. El tud képzelni egyetlen helyisében négyszáz pszichiátert összezárva?

313. oldal

Rouge>!

Mindig újra és újra lenyűgözte a rejtély, ahogyan a különböző sorsok egy bizonyos pillanatban összefonódnak egymással. Ugyan mennyi ebből a sors és mennyi a véletlen? Talán létezik valahol egy elkerülhetetlen és egy megmagyarázhatatlan terv, amely mindezt irányítja?

88. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Wells: Nem akarlak megölni
Karen Rose: Sikíts értem
J. D. Robb: Halálos híresség
Karen M. McManus: Lehull a lepel
Allen Eskens: Temetni jöttünk…
Jodi Picoult: Tizenkilenc perc
Jeffery Deaver: A Koporsótáncos
Torey Hayden: Szellemlány
Becca Fitzpatrick: Black Ice – Tükörjég