Tolvajok ​tánca (Tolvajok tánca 1.) 58 csillagozás

Mary E. Pearson: Tolvajok tánca

A Ballengerek családja nemzedékek óta él a törvényen kívül, azt állítva, hogy az ő nemzetségük a legősibb a Fennmaradottak közül. Az új családfő hatalmát azonban belső hatalmi harcok és külső fenyegetések kezdik ki.

A vendai királynő három ifjú nőt, elit testőrsége tagjait küldi a Ballengerek fészkébe, hogy színe elé hurcoljanak egy árulót. A kis csapatot egy legendás tolvaj vezeti, aki élete legnehezebb feladatára készül.

Amikor a törvényen kívüli vezér és a tolvaj találkoznak, macska-egér játék veszi kezdetét, amelyben mindketten titkokat őriznek és próbálnak feltárni – mit sem tudva arról, hogy a legsötétebb titok mind közül az egész kontinens jövőjét veszélyezteti.

A Fennmaradottak krónikája, mely Az árulás csókjával vette kezdetét, most a kontinens új szegletébe vezet el, már megszeretett régi és lebilincselően izgalmas új szereplők közé.

Eredeti megjelenés éve: 2018

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

>!
GABO, Budapest, 2019
498 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634067894 · Fordította: Miks-Rédai Viktória

Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Arabella Celestine Idris Jezelia (Lia) · Rafe · Kazimyrah (Kazi) · Jase Ballenger · Jalaine Ballenger · Mason Ballenger · Priya Ballenger · Synové · Vairlyn Ballenger


Kedvencelte 13

Most olvassa 14

Várólistára tette 173

Kívánságlistára tette 238

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

>!
Nymeria96
Mary E. Pearson: Tolvajok tánca

Újraolvasva is hatalmas kedvenc. <3<3
Jase és Kazi történetét épp annyira szerettem olvasni, mint néhány évvel ezelőtt Lia kalandos utazását.
A cselekmény egy pillanatra sem vált unalmassá, az első oldalaktól az utolsókig izgatottan olvastam.
A főszereplők mellett a mellékszereplők is nagyon szimpatikusak voltak. Különösen szerettem Kazi társait, Wrent és Synovét, és a hármójuk közötti összetartást, illetve Jase családját.
Maga a kiadás nagyon szép és igényes lett, a fordítással is elégedett vagyok, és külön örülök, hogy a térképek is belekerültek.

>!
GABO, Budapest, 2019
498 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634067894 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
>!
kocybaba P
Mary E. Pearson: Tolvajok tánca

Mary E. Pearson ez alkalommal is remek munkát végzett és megvett kilóra.:) Lia kalandozásait követően más vidékre látogunk el, időben jóval a nagy háború után járunk, de azért nagy megelégedésemre, ha csak pár oldal erejéig is, de a régi szereplőkkel is még összefuthatunk. A főszerep viszont kizárólagosan a Ballengereké és rahtanoké, akik ugyanúgy a bűvkörükbe vontak. Kazit és Jaset is éppúgy megszerettem, mint anno Liat és Rafe-t, és a köztük lévő fifikás szerelmi felálláson már meg sem lepődtem. Hazugságok, ellentétek és titkok kibogozásra váró hálója vette küröl őket. Sorozat lévén csodálkoztam, hogy így spoiler a kapcsolatuk, erre egyáltalán nem számítottam, habár ez aligha kisebbítette az örömömet. Amúgy aki a románcot nem részesíti előnyben, az sem marad parlagon. A misztikus történetek, a csipetnyi fantasy, a részletgazdag leírások, az intrikák útvesztője, a csodásan felépített világ, valamint a sokoldalú, könnyen szerethető mellékszereplők garantálják az emlékezetes és tartalmas szórakozást.

4 hozzászólás
>!
Baráth_Zsuzsanna P
Mary E. Pearson: Tolvajok tánca

Egy rahtan sohasem téved. A királynő elit testőrségének tagjai félelmetes harcosok, az egész birodalomban tisztelik őket, ha rájuk bíznak egy feladatot, azt tűzön-vízen keresztül végigviszik. Ezúttal azonban hangyányi hiba csúszott a számításba. Pontosabban egy jó magas, kisportolt, dögös tetkóval rendelkező hiba, amely miatt Fényvesvizi Kazi – aki nemcsak amazon, hanem mestertolvaj is – néha elveszíti szem elől a célt, mert amilyen mázlista a csaj, naná, hogy beleszeret uralkodónője ellenségébe. Vagy lehet, hogy mindenki téved, és a Ballengerek nem is törvényen kívüliek, és egyáltalán nem a rossz oldalon állnak? Mire választ kapunk ezekre a kérdésekre, már annyira beleéljük magunkat a történetbe, hogy már nem lepődünk meg semmin és abban a percben, ahogy becsukjuk a könyvet, már kezdjük is vágni a centit a folytatásig, mert ez bizony hatalmas kaland volt, olyan csavarral a végén, ahogyan az a nagykönyvben meg van írva. Jómagam egyáltalán nem vagyok fantasy-rajongó, és nőiesen bevallom, hogy a gyönyörű borító ejtett rabul – na és az írónő előző könyvei iránti egyöntetű rajongás a molyon – , mégis azonnal beleszerelmesedtem ebbe az elsőre szimplának látszó, aztán egyre inkább bonyolódó sztoriba, amely tökéletesen szórakoztatja az olvasót, egyáltalán nem kiszámíthatóak a fordulatok, a kaland és az érzelmek tökéletes egyensúlyban vannak. Ráadásul ez még csak egy sorozat első része, vagyis valószínűleg sokat fogunk még kalandozni Kazival és Jase-vel a birodalomban, amely jó nagy bajban van, csak még azt nem tudja senki, hogy pontosan mi is a probléma. Nem baj, majd kiderül, egyelőre örüljünk annak, hogy itt van nekünk ez a jó kis kalandregény, amelyben van dráma, szerelem, akció, politika, rejtélyek és még egy csöppnyi mágia is.
A teljes kritika itt olvasható:
https://smokingbarrels.blog.hu/2019/04/02/konyvkritika_…

>!
perpetua P
Mary E. Pearson: Tolvajok tánca

Lia kalandjai véget értek, de felcsillant a szemem, hogy újra a világába csöppenhetek az Írónő újabb regényével. A fülszöveg se érdekelt, azonnal a kosaramban landolt. :)
A történet később játszódik, de nem kellett hiányolnom a számos régi történet, amit már a trilógiánál is szerettem. Egy eddig ismeretlen vidékre utazunk, Pokoltorkába, ahol a Ballenger család „uralkodik”. Ide szólítja a kötelesség a királynő félelmet nem ismerő rahtan harcosait. Két merőben más nézőpont találkozik és az ellenségekről kiderülhet, hogy talán nem is annyira ellenségesek. Kazi már gyerekként árva maradt, de keményen küzdött és most szeretne megmutatni, hogy kiérdemelte királynője bizalmát. Jase családja nem ismeri el Morrighan fennhatóságát, de szeretnének békében élni. A két fiatal szerencsétlen körülmények között kerül közelebb egymáshoz és már akkor elolvastam tőlük. Mindketten kemények, a saját céljaik vezérlik, nem számít, hogy ehhez megtévesztés, hazugság netalán vérontás szükséges. Mégis megtalálják a közös hangot, és annyira aranyosan bontakoznak ki az érzéseik. Jase népes családjában bőven akadnak szerethető szereplők, nem beszélve Kazi rahtan társnőiről. Nagyon szeretném, hogy ugyanilyen sokat szerepeljenek a folytatásban is.
Néhol talán picit lassabban haladtak az események, de tagadhatatlanul nagyon alaposan megismerhettünk a Fennmaradottak ezen ágát. Olvasás közben néha elbizonytalanodtam a csillagozást illetően, de az a könyv, ami egy-egy sorával libabőrössé tesz, nem érdemel kevesebbet a maximumnál. :)

4 hozzászólás
>!
BarbyMalik0112 P
Mary E. Pearson: Tolvajok tánca

A Tolvajok tánca egy elképesztő, káprázatos történet egy megunhatatlan világban. Már az első oldalakon elvarázsolt, és nem engedett el a végéig, mindig tartogatott valami újat, valami páratlan fordulatot, ami miatt csak egy dolog lebegett a szemem előtt: folytatni akarom.

Kikapcsolódást nyújtott egy stresszes időszakban, menedéket a valóság árnyai elől. Ez pedig mindenképp egy jó könyv ismertetőjele.

Egyedi a története, különleges a stílusa és imádni valóak a szereplői. Kellhet ennél több?

Ajánlom minden fantasy-rajongónak, akik meg szeretnének ismerni egy rendkívüli világot, egy felülmúlhatatlan regényt, aminek minden szava kincset rejteget számunkra.

Bővebb értékelés a blogomon » https://barbyesakonyvek.blogspot.com/2019/04/mary-e-pea…

>!
Kathreen
Mary E. Pearson: Tolvajok tánca

Gyönyörű borító, izgalmas belsővel. Ebben a történetben valahogy sose tudtam, hogy mi fog történni a következő oldalon. Sokszor éreztem a késztetést, hogy előre olvassak, de erős maradtam.
Kazi, aki rathan, kap egy feladatot, és így kerül többedmagával a Ballengerek otthonába, ahol sehol nem az, aminek látszik. Jó volt felfedezni, hogy milyen nagy és különleges ez a hely.
Kazi és Jase szála is nagyon jól lett megírva, ahogy a teljes bizalmatlanságot levetkőzve rájönnek, hogy a másik nem is olyan rossz ember.
Igazán megszerettem a Ballengereket, az egész családot, ahogy összetartanak, segítik egymást, szeretnek, megbocsájtanak. Még annyira olvastam volna. Ide nekem a folytatást most.

>!
Henczy005 P
Mary E. Pearson: Tolvajok tánca

Nagyon örültem, ennek a résznek, hogy továbbra is részesévé válhatok ennek a világnak. A boritó nagyon szép, igényes. Nagyon szerettem, ahogy az írónő elrepített ebbe a világba, úgy érezve magam, mintha ott lennék. Többx elgondolkodtam, hogy én hogyan tudnék boldogulni ott. Nagyon tetszettek a szereplők karakterei. A szerelmi szár megbolondított. Azt hiszem újra olvasós lesz. :-D

>!
miaow P
Mary E. Pearson: Tolvajok tánca

Meg se néztem, mit teszek a virtuális kosaramba: az írónő neve számomra garancia. S nem is csalódtam, remek történetet hozott el nekünk most is. S milyen szemet gyönyörködtető köntöst adtak rá, igazán szép élőben a könyv borítója, tudom, az sokaknál nem utolsó szempont. Belül picit más a helyzet, a szöveg szedése nekem túl aprónak bizonyult, rövidlátóként kissé terhelte a szemem. De nézzük a pozitív oldalát: így az amúgy is vaskos kötet a gyakorlatban még több izgalmas olvasnivalót rejtett. S micsoda izgalmakat! Hőseink macska-egér játéka, a kis cselek, a politikai játszmák, testi-lelki küzdelmek…, a nagyon is szürke világ, már ami az egyetemes jó s rossz megítélését illeti…, igazi kis történelmi regényes hangulat, azt pediglen kedvelem. No, s még ismerős szereplők is felbukkantak egy-két jelenet erejéig, ez vidám mosolyt csalt az arcomra. A folytatás nagyon várós.

>!
esztersara
Mary E. Pearson: Tolvajok tánca

Jujj de jó volt visszatérni ebbe a világba! Nekem kicsit lassan indult be a történet, nem sok mindenre emlékeztem a trilógiából, de ahogy belerázódtam, egyre jobban megszerettem a szereplőket és a cselekmény is magával ragadott. A borító gyönyörű, és a szerelmi szál talán még jobban is tetszett, mint az előző részekben – de minimum annyira. spoiler Izgatottam várom a folytatást.

>!
Isabel_Rose I
Mary E. Pearson: Tolvajok tánca

A szívem szakad meg de tényleg!
El nem tudom mondani mekorra Fennmaradottak Krónikái rajongó vagyok! Olvastam magyarul angolul (utóbbit hangoskönyvben is) egyszerűen, amit az írónő ott képes volt teremteni az zseniális!
Mikor megkaptam Nikitől a könyvet annnyira vártam, hogy azt a hangulatot hozza. De sajnos nekem nem sikerült maximálisan… Nem volt meg az a rejtély amit spoiler hármasa hozott, és annyira nem is volt izgalmas a számomra.
Ettől függetlenül az írónő a kedvencem marad és a folytatást is szívesen olvasnám, csak mostmár tudom, hgoy nem az előző sorozatához kell felállítsam a mércét.


Népszerű idézetek

>!
Nymeria96

Mindenben ott a varázslat, csak figyelni kell.

210. oldal

>!
Nymeria96

– Egyetlen perc is elég, hogy új útra tereljen, és a feje tetejére állítsa az életünket.

204. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kazimyrah (Kazi)
>!
Nymeria96

Senki, de főleg Eben nem fogja elfelejteni, hogy a rahtanként élt életem aznap kezdődött, amikor arcul köptem a királynőt.

18. oldal

>!
Nymeria96

Soha semmi nem egészen az, aminek látszik.

16. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kazimyrah (Kazi)
>!
Nymeria96

A gyengeség célponttá tesz, márpedig én nagyon régen ígéretet tettem magamnak, hogy soha többé nem leszek célpont. A szégyenemet mélyre rejtettem, gondosan megmunkált páncél alá, amelyet a sértések nem üthettek át.

17. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kazimyrah (Kazi)
>!
Nymeria96

– Néha fel kell adni valamit, ha nyerni akarunk valami mást, ami fontosabb nekünk.

201. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Vairlyn Ballenger
>!
BarbyMalik0112 P

– […] Mégis, mit képzelsz, ki vagy te?
A legrosszabb rémálmod, Jase Ballenger.

73. oldal

>!
Nymeria96

– Mindig hallgatnod kellene az anyádra.
– Ő is ezt mondja.

331. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jase Ballenger · Kazimyrah (Kazi)
1 hozzászólás
>!
Nymeria96

– Néha addig kell kimondani, ami a szíveden ül, amíg teheted, mert talán nem lesz rá később esélyed.

491. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jase Ballenger

Hasonló könyvek címkék alapján

Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Tahereh Mafi: Ne hazudj
Jodi Picoult – Samantha van Leer: Sorok között
Melissa Marr: Veszélyes játék
Rick Riordan: Athéné jele
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses – Tüskék és rózsák udvara
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Patrick Ness: Háború a békéért
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Sara Raasch: Hó mint hamu