Tolvajok ​tánca (Tolvajok tánca 1.) 205 csillagozás

Mary E. Pearson: Tolvajok tánca

A Ballengerek családja nemzedékek óta él a törvényen kívül, azt állítva, hogy az ő nemzetségük a legősibb a Fennmaradottak közül. Az új családfő hatalmát azonban belső hatalmi harcok és külső fenyegetések kezdik ki.

A vendai királynő három ifjú nőt, elit testőrsége tagjait küldi a Ballengerek fészkébe, hogy színe elé hurcoljanak egy árulót. A kis csapatot egy legendás tolvaj vezeti, aki élete legnehezebb feladatára készül.

Amikor a törvényen kívüli vezér és a tolvaj találkoznak, macska-egér játék veszi kezdetét, amelyben mindketten titkokat őriznek és próbálnak feltárni – mit sem tudva arról, hogy a legsötétebb titok mind közül az egész kontinens jövőjét veszélyezteti.

A Fennmaradottak krónikája, mely Az árulás csókjával vette kezdetét, most a kontinens új szegletébe vezet el, már megszeretett régi és lebilincselően izgalmas új szereplők közé.

Eredeti megjelenés éve: 2018

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Gabo SFF könyvek GABO

>!
GABO, Budapest, 2019
498 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634067894 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
>!
GABO, Budapest, 2019
500 oldal · ISBN: 9789634068099 · Fordította: Miks-Rédai Viktória

Enciklopédia 24

Szereplők népszerűség szerint

Arabella Celestine Idris Jezelia (Lia) · Rafe · Jase Ballenger · Kazimyrah (Kazi) · Synové · Wren · Aram Ballenger · Gunner Ballenger · Jalaine Ballenger · Mason Ballenger · Priya Ballenger · Samuel Ballenger · Vairlyn Ballenger


Kedvencelte 39

Most olvassa 17

Várólistára tette 313

Kívánságlistára tette 396

Kölcsönkérné 11


Kiemelt értékelések

reccs P>!
Mary E. Pearson: Tolvajok tánca

Mary E. Pearson egy varázsló a maga műfajában. Már megalkotott A Fennmaradottak krónikáiban egy csodálatos világot, amihez már csak néhány új szereplő, és egy teljesítésre váró küldetés kellett.
A világfelépítés ismét tökéletesre sikerült. Pont annyit mutat be, amennyit a történethez tudnunk kell, se többet, se kevesebbet. Ebben a történetben egy újabb szegletét ismerhetjük meg a világuknak, amely legalább olyan izgalmas, mint a korábban megismert királyságok.
Jó újra találkozni a régi szereplőkkel is, de az újak is annyira szerethetőek, hogy kárpótolnak, amiért már nem a régieké a főszerep. Kazi egy olyan főhős, akiért érdemes végig izgulni a történetet. Egyszerre aggasztóan titokzatos, de sebezhető és szerethető is. Már az elejétől egyértelmű, hogy egy ilyen főszereplő körül csakis egy nagyon bonyolult és fordulatos történet kerekedhet. Jase pedig méltó párja ebben. Öntudatos, tiszteletet parancsoló, de mindenekelőtt utolsó csepp véréig hűséges azokhoz, akiket egyszer eldöntötte, hogy megvéd. Nincs tökéletesnek feltüntetve, sőt számos alkalommal együtt haragszunk rá Kazival, mégis összességében annyira tiszteletre és szeretetre méltó személyiség, hogy lehetetlen a végére nem egy boldog befejezésben reménykedni a számára. A kettejük kapcsolata pedig olyan, mint egy tánc. Egy nagyon vad és veszélyes tánc, aminek kiszámíthatatlan a vége.
A Ballenger család csodás új színt hoz ebbe a világba. Nagyon jó ötlet, hogy nem a már jól megismert királyságokban, hanem egy eddig ismeretlen, titkokkal övezett helyen játszódik. Egy újabb szálát ismerhetjük meg a Fennmaradottak történetének a Ballengereken keresztül, akik hihetetlen módon kívül rekedtek a többiek látókörén a történelmükkel együtt.
Elképesztően fordulatos az elejétől a végéig. Valahogy mindig úgy alakítja a történetet, hogy minden fejezetben legyen mit várni, legyen miért izgulni. Egyetlen unalmasabb szakasza sincs, pedig nem rövid. Sosem lehet tudni, hogy merre fognak kanyarodni az események. A kiszámíthatatlansága teszi olyan izgalmassá.
A történetet, a szereplőket, a világot átszövi valami varázslatos titokzatosság, amitől ez a könyv egyszerűen letehetetlen.

6 hozzászólás
Nymeria96>!
Mary E. Pearson: Tolvajok tánca

Újraolvasva is hatalmas kedvenc. <3<3
Jase és Kazi történetét épp annyira szerettem olvasni, mint néhány évvel ezelőtt Lia kalandos utazását.
A cselekmény egy pillanatra sem vált unalmassá, az első oldalaktól az utolsókig izgatottan olvastam.
A főszereplők mellett a mellékszereplők is nagyon szimpatikusak voltak. Különösen szerettem Kazi társait, Wrent és Synovét, és a hármójuk közötti összetartást, illetve Jase családját.
Maga a kiadás nagyon szép és igényes lett, a fordítással is elégedett vagyok, és külön örülök, hogy a térképek is belekerültek.

>!
GABO, Budapest, 2019
498 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634067894 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
Evelena>!
Mary E. Pearson: Tolvajok tánca

Van Mary E. Pearson könyveiben valami mágikus hatás. Tényleg valahogy sikerül életre keltenie azokat a helyszíneket és szereplőket, amiket/akiket megalkot írásaiban.
Mindegy, hogy hol átszódik a cselekmény, úgy árnyalja a történetet, úgy szövi a legendákat, hogy belemerüljön az olvasó, a részesévé váljon.
Emlékszem, nagyon bele kellett húznom az olvasásba, hogy a dedikálásra kiolvassam, hogy el tudjam dönteni, mit dedikáltassak.
Jó élmény volt találkozni az írónővel és hallgatni a vele való beszélgetést, kérdezni tőle.
A kapott kis részlet a következő részből még várat magára nálam, akkor szeretném elolvasni, ha megérkezik a folytatás.
Nagyon bravúros az a helyzet, ha ketten ennyire függnek egymástól, mint itt Kazi és Jase.
Vajon nekünk hogyan változna meg a véleményünk valakiről, akivel nagyon nem szimpatizálunk, ha több időt töltenénk el vele, ráadásul kettesben?
Voltak számomra kissé kevésbé élvezetes részek, ahol nem ment annyira gördülékenyen az olvasás.
Így az alap trilógia egyelőre nagyobb kedvenc, de a Tolvajok tánca is remekre sikeredett, tud valamit az írónő, mert engem mindig elvarázsol az írásaival. :)

deen>!
Mary E. Pearson: Tolvajok tánca

Hat évvel később térünk vissza Lia világába és bár nem ő most a főszereplő, mégis nagyon tetszett a történet. Kazi, a királynő katonája többedmagával tart Pokoltorkába, hogy egy megbízatást teljesítsen. A kaland azonban sokkal bonyolultabb, mint arra számítottak, és a kis csapatnak bizony össze kell szednie magát, ha teljesíteni szeretnék a királynő feladatát. Jase, Pokoltorka új vezetője korántsem olyan könnyű ember, szívvel-lélekkel védi a Ballengereket és a tulajdonát. A sors fintora, hogy Kazi és Jase kénytelenek összedolgozni, és ezáltal megismerik egymás látásmódját, mozgatórugóit. Az írónő remekül csavarja a szálakat és rengeteg meglepetéssel szolgál olvasás közben. Voltak megmosolyogtató és nagyon szomorú pillanatok is, rengeteg izgalom és akció. Nagyon tetszett a cselekmény összetettsége, szinte a végéig nem lehetett tudni, hogy Kazi sikerrel jár-e és hogyan dönt a királynő. Jó volt egy kicsit a királynő sorsáról is olvasni, mi történt az elmúlt években. A vége természetesen függővég, és nagyon várom a folytatást.

Cs_N_Kinga>!
Mary E. Pearson: Tolvajok tánca

Nos, azt hiszem be kell látnom, hogy a későbbi értékelés nem nekem való…. Egy hétnél tovább semmiképp. Őszintén megmondom, hogy amire emlékszem, az az hogy tetszett, vitt magával a történet. Volt egy női és egy férfi főszereplőnk, akik egymás ellenségei/ellenfelei voltak a kezdetekben, vagy legalábbis úgy gondolták. Volt itt minden, kaland, intrika, szerelem, küzdelem ami egy jó könyvben kihagyhatatlan. A kitalált világ sem volt rossz, bár az elején még nagyon figyelnem kellett, néha úgy éreztem túl sok máskor túl keveset kaptunk a szereplők múltjából, vagy ebből a világból, de ennél nem is tudok nagyobb, vagy inkább más hibát mondani. Biztosan el fogom olvasni a második részt a közeljövőben, mert a vége….. nos ismét egy függő vég, és kíváncsivá is tett. A női és a férfi főszereplőnk is meg tudott lepni, a királynő is nagyon szimpatikus karakternek tűnik, bár még olyan sok mindent róla ugye nem tudunk. spoiler. A rosszfiúk méltó büntetést fognak gondolom a következő részben kapni a jók pedig győzni fognak, de még ennek tudatában is érdekel, mert nagyon jó a körítés:)))) A női testőrök ötlet külön öröm volt, hogy egy beképzelt „örököst” is térdre tudott kényszeríteni.:)))

Jagika P>!
Mary E. Pearson: Tolvajok tánca

A könyv elolvasásához nagy inspiráció volt a gyönyörű borító és a kíváncsiságom, hogy milyen is egy kortárs (kaland)regény. A történet elején elég sok közhelyet és ismerős motívumot találtam, és már úgy gondoltam, hogy abbahagyom. Mégsem tettem, s jól döntöttem, mert volt pozitívuma is a könyvnek. spoiler Tetszett a túlélés akarása, a Patrei családszeretete és védelme, valamint a váltott szemszögből olvasható szerelmi szál is…

1 hozzászólás
kocybaba P>!
Mary E. Pearson: Tolvajok tánca

Mary E. Pearson ez alkalommal is remek munkát végzett és megvett kilóra.:) Lia kalandozásait követően más vidékre látogunk el, időben jóval a nagy háború után járunk, de azért nagy megelégedésemre, ha csak pár oldal erejéig is, de a régi szereplőkkel is még összefuthatunk. A főszerep viszont kizárólagosan a Ballengereké és rahtanoké, akik ugyanúgy a bűvkörükbe vontak. Kazit és Jaset is éppúgy megszerettem, mint anno Liat és Rafe-t, és a köztük lévő fifikás szerelmi felálláson már meg sem lepődtem. Hazugságok, ellentétek és titkok kibogozásra váró hálója vette küröl őket. Sorozat lévén csodálkoztam, hogy így spoiler a kapcsolatuk, erre egyáltalán nem számítottam, habár ez aligha kisebbítette az örömömet. Amúgy aki a románcot nem részesíti előnyben, az sem marad parlagon. A misztikus történetek, a csipetnyi fantasy, a részletgazdag leírások, az intrikák útvesztője, a csodásan felépített világ, valamint a sokoldalú, könnyen szerethető mellékszereplők garantálják az emlékezetes és tartalmas szórakozást.

4 hozzászólás
perpetua P>!
Mary E. Pearson: Tolvajok tánca

Lia kalandjai véget értek, de felcsillant a szemem, hogy újra a világába csöppenhetek az Írónő újabb regényével. A fülszöveg se érdekelt, azonnal a kosaramban landolt. :)
A történet később játszódik, de nem kellett hiányolnom a számos régi történet, amit már a trilógiánál is szerettem. Egy eddig ismeretlen vidékre utazunk, Pokoltorkába, ahol a Ballenger család „uralkodik”. Ide szólítja a kötelesség a királynő félelmet nem ismerő rahtan harcosait. Két merőben más nézőpont találkozik és az ellenségekről kiderülhet, hogy talán nem is annyira ellenségesek. Kazi már gyerekként árva maradt, de keményen küzdött és most szeretne megmutatni, hogy kiérdemelte királynője bizalmát. Jase családja nem ismeri el Morrighan fennhatóságát, de szeretnének békében élni. A két fiatal szerencsétlen körülmények között kerül közelebb egymáshoz és már akkor elolvastam tőlük. Mindketten kemények, a saját céljaik vezérlik, nem számít, hogy ehhez megtévesztés, hazugság netalán vérontás szükséges. Mégis megtalálják a közös hangot, és annyira aranyosan bontakoznak ki az érzéseik. Jase népes családjában bőven akadnak szerethető szereplők, nem beszélve Kazi rahtan társnőiről. Nagyon szeretném, hogy ugyanilyen sokat szerepeljenek a folytatásban is.
Néhol talán picit lassabban haladtak az események, de tagadhatatlanul nagyon alaposan megismerhettünk a Fennmaradottak ezen ágát. Olvasás közben néha elbizonytalanodtam a csillagozást illetően, de az a könyv, ami egy-egy sorával libabőrössé tesz, nem érdemel kevesebbet a maximumnál. :)

4 hozzászólás
Baráth_Zsuzsanna P>!
Mary E. Pearson: Tolvajok tánca

Egy rahtan sohasem téved. A királynő elit testőrségének tagjai félelmetes harcosok, az egész birodalomban tisztelik őket, ha rájuk bíznak egy feladatot, azt tűzön-vízen keresztül végigviszik. Ezúttal azonban hangyányi hiba csúszott a számításba. Pontosabban egy jó magas, kisportolt, dögös tetkóval rendelkező hiba, amely miatt Fényvesvizi Kazi – aki nemcsak amazon, hanem mestertolvaj is – néha elveszíti szem elől a célt, mert amilyen mázlista a csaj, naná, hogy beleszeret uralkodónője ellenségébe. Vagy lehet, hogy mindenki téved, és a Ballengerek nem is törvényen kívüliek, és egyáltalán nem a rossz oldalon állnak? Mire választ kapunk ezekre a kérdésekre, már annyira beleéljük magunkat a történetbe, hogy már nem lepődünk meg semmin és abban a percben, ahogy becsukjuk a könyvet, már kezdjük is vágni a centit a folytatásig, mert ez bizony hatalmas kaland volt, olyan csavarral a végén, ahogyan az a nagykönyvben meg van írva. Jómagam egyáltalán nem vagyok fantasy-rajongó, és nőiesen bevallom, hogy a gyönyörű borító ejtett rabul – na és az írónő előző könyvei iránti egyöntetű rajongás a molyon – , mégis azonnal beleszerelmesedtem ebbe az elsőre szimplának látszó, aztán egyre inkább bonyolódó sztoriba, amely tökéletesen szórakoztatja az olvasót, egyáltalán nem kiszámíthatóak a fordulatok, a kaland és az érzelmek tökéletes egyensúlyban vannak. Ráadásul ez még csak egy sorozat első része, vagyis valószínűleg sokat fogunk még kalandozni Kazival és Jase-vel a birodalomban, amely jó nagy bajban van, csak még azt nem tudja senki, hogy pontosan mi is a probléma. Nem baj, majd kiderül, egyelőre örüljünk annak, hogy itt van nekünk ez a jó kis kalandregény, amelyben van dráma, szerelem, akció, politika, rejtélyek és még egy csöppnyi mágia is.
A teljes kritika itt olvasható:
https://smokingbarrels.blog.hu/2019/04/02/konyvkritika_…

aurorakönyvmoly P>!
Mary E. Pearson: Tolvajok tánca

Újraolvastam ezt a részt is, hogy a második részével egyszerre tudjam lezárni a történetet és szomorú búcsút venni off ettől a világtól.

A borítóval kezdve az értékelést: ez az egyik kedvencem a polcomon lévő könyveim közül. Szeretem az ilyen és ehhez hasonló, egyedi és igényes borítókat. Amit kicsit sajnálok, hogy a második olvasás végére kicsit kopott a borító nyomása.

Azt gondolom, hogy ma trilógiával megadta a könnyű löketet ehhez a könyvhöz. A korábban felépített fantasy világot pedig csak színesítette ez a történet.

Ebben a kötetben is voltak szerethető és kevésbé szerethető karakterek, fordulatok épp úgy, mint a Fennmaradottak krónikáiban, annyi különbséggel, hogy ehhez jóval több szereplőt használt az írónő. Ennek kicsit éreztem előnyét és hátrányát offis. Viszont a régi karakterek mellett az újak is érdekesek és egyedi értékekkel ellátottak voltak, nem éreztem őket a korábbi kötetekhez idomuló sablonoknak. Kazit nagyon megkedveltem, Jase azért koránt sem tudta űberelni nálam Kaden-t, de nem is igazán bántam. Az írónő most is szép egyensúlyt talált a karakterek jövője és a jelene között, csavarokkal tarkította mindezt.
Az egyik ilyen, hogy nem ott folytatjuk a történetet, ahol abbahagytuk, hanem némi időbeni ugrással. Nekem kifejezetten tetszett, hogy így visszautalgatásokkal ismerjük meg a „kiesőidőt”, így az eddig felépített világ is még jobban kiszélesedett, kiszélesedhetett.

Csavaros, egyedi, romantikus, könnyed fantasy volt, ami a egyik kedvencem volt tavaly és jó volt úgy újraolvasni, hogy a függővég is megfelelő lezárást kapott. De sajnálom, hogy vége… :)


Népszerű idézetek

Nymeria96>!

Mindenben ott a varázslat, csak figyelni kell.

210. oldal

Kapcsolódó szócikkek: varázslat
Nymeria96>!

– Néha addig kell kimondani, ami a szíveden ül, amíg teheted, mert talán nem lesz rá később esélyed.

491. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jase Ballenger
1 hozzászólás
Nymeria96>!

– Egyetlen perc is elég, hogy új útra tereljen, és a feje tetejére állítsa az életünket.

204. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kazimyrah (Kazi)
Nokedli28>!

– Ha elfogadsz egy tanácsot, Patrei, sose kártyázz uralkodókkal. Csalnak.
A katonái egyetértőn mormoltak, a király pedig elvigyorodott.

2 hozzászólás
Nymeria96>!

Senki, de főleg Eben nem fogja elfelejteni, hogy a rahtanként élt életem aznap kezdődött, amikor arcul köptem a királynőt.

18. oldal

Nymeria96>!

A későn érkező igazság olyan hasznos, mint halottnak a csók.

455. oldal

Kapcsolódó szócikkek: igazság · Jase Ballenger
Nymeria96>!

– A szabadságot sosem lehet egyszer és mindenkorra megnyerni, Kazimyrah. Jön és megy, mint a századok. Nem lustulhatok el. Az emlékezet rövid. A feledéstől félek.

107. oldal

Nymeria96>!

A szerelem nem is tűnt megfelelő szónak rá, hogy kifejezzem, mit érzek Kazi iránt. Túl kicsi volt, agyonhasznált, túl egyszerű, holott minden, amit Kazi iránt éreztem, bonyolult volt, páratlan, és akkora, mint a világ.

391-392. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jase Ballenger
Nymeria96>!

– Mindig hallgatnod kellene az anyádra.
– Ő is ezt mondja.

331. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jase Ballenger · Kazimyrah (Kazi)
1 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Tolvajok tánca sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Árnyak ura
Sabaa Tahir: Szunnyadó parázs
Rick Riordan: Az Olimposz vére
Abbi Glines: A jövőm
Stephanie Garber: Finale
Elizabeth Lim: Fénytörések
Renée Ahdieh: Rózsa & tőr
Marosi Katalin: Teddy bosszúja
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője