Tolvajok ​tánca (Tolvajok tánca 1.) 297 csillagozás

Mary E. Pearson: Tolvajok tánca

A Ballengerek családja nemzedékek óta él a törvényen kívül, azt állítva, hogy az ő nemzetségük a legősibb a Fennmaradottak közül. Az új családfő hatalmát azonban belső hatalmi harcok és külső fenyegetések kezdik ki.

A vendai királynő három ifjú nőt, elit testőrsége tagjait küldi a Ballengerek fészkébe, hogy színe elé hurcoljanak egy árulót. A kis csapatot egy legendás tolvaj vezeti, aki élete legnehezebb feladatára készül.

Amikor a törvényen kívüli vezér és a tolvaj találkoznak, macska-egér játék veszi kezdetét, amelyben mindketten titkokat őriznek és próbálnak feltárni – mit sem tudva arról, hogy a legsötétebb titok mind közül az egész kontinens jövőjét veszélyezteti.

A Fennmaradottak krónikája, mely Az árulás csókjával vette kezdetét, most a kontinens új szegletébe vezet el, már megszeretett régi és lebilincselően izgalmas új szereplők közé.

Eredeti megjelenés éve: 2018

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Gabo SFF könyvek GABO

>!
GABO, Budapest, 2019
498 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634067894 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
>!
GABO, Budapest, 2019
500 oldal · ISBN: 9789634068099 · Fordította: Miks-Rédai Viktória

Enciklopédia 24

Szereplők népszerűség szerint

Arabella Celestine Idris Jezelia (Lia) · Rafe · Jase Ballenger · Kazimyrah (Kazi) · Synové · Wren · Gunner Ballenger · Mason Ballenger · Priya Ballenger · Aram Ballenger · Jalaine Ballenger · Samuel Ballenger · Vairlyn Ballenger


Kedvencelte 65

Most olvassa 20

Várólistára tette 381

Kívánságlistára tette 497

Kölcsönkérné 13


Kiemelt értékelések

Dóri_Margit P>!
Mary E. Pearson: Tolvajok tánca

„Mondj nekem egy történetet, Jase […]”

Nem ismerem még a Fennmaradottak krónikáit, de régóta szemeztem ezzel a sorozattal.
Ez egy nagyon szépen megírt történet elfeledett életekről.
Erőszakos és durva életszituációkkal tűzdelt, még is van egy kis szikra, egy kis szerelemnek hely, ebben az őrült kegyetlen világban.

Nagyon szépen ívelő Jase és Kazi szerelme. Nem szeretem a lassú égésű romantikusokat, de ez valami gyönyörűen lett felépítve.
Kazi egy igazán ritka kincs kategóriájú nő, a félelmeivel, a humorával és azzal az okos agyafúrt eszével. Ő rengeteget tanít olvasás közben az életről. Jase pedig a családjával együtt egy mosolyogtató biztonságos közeget nyújt. Szép volt Jase!
Nagyon szerettem, elragadott. ❤
Szerettem a mellékszereplőket is egytől egyig. A világa pedig, meseszép.
A rejtvények pedig szívmelengetőek és különlegesek.

„A mi történetünk Kazival szintén a csillagokkal kezdődött.” ❤❤❤

2 hozzászólás
reccs P>!
Mary E. Pearson: Tolvajok tánca

Mary E. Pearson egy varázsló a maga műfajában. Már megalkotott A Fennmaradottak krónikáiban egy csodálatos világot, amihez már csak néhány új szereplő, és egy teljesítésre váró küldetés kellett.
A világfelépítés ismét tökéletesre sikerült. Pont annyit mutat be, amennyit a történethez tudnunk kell, se többet, se kevesebbet. Ebben a történetben egy újabb szegletét ismerhetjük meg a világuknak, amely legalább olyan izgalmas, mint a korábban megismert királyságok.
Jó újra találkozni a régi szereplőkkel is, de az újak is annyira szerethetőek, hogy kárpótolnak, amiért már nem a régieké a főszerep. Kazi egy olyan főhős, akiért érdemes végig izgulni a történetet. Egyszerre aggasztóan titokzatos, de sebezhető és szerethető is. Már az elejétől egyértelmű, hogy egy ilyen főszereplő körül csakis egy nagyon bonyolult és fordulatos történet kerekedhet. Jase pedig méltó párja ebben. Öntudatos, tiszteletet parancsoló, de mindenekelőtt utolsó csepp véréig hűséges azokhoz, akiket egyszer eldöntötte, hogy megvéd. Nincs tökéletesnek feltüntetve, sőt számos alkalommal együtt haragszunk rá Kazival, mégis összességében annyira tiszteletre és szeretetre méltó személyiség, hogy lehetetlen a végére nem egy boldog befejezésben reménykedni a számára. A kettejük kapcsolata pedig olyan, mint egy tánc. Egy nagyon vad és veszélyes tánc, aminek kiszámíthatatlan a vége.
A Ballenger család csodás új színt hoz ebbe a világba. Nagyon jó ötlet, hogy nem a már jól megismert királyságokban, hanem egy eddig ismeretlen, titkokkal övezett helyen játszódik. Egy újabb szálát ismerhetjük meg a Fennmaradottak történetének a Ballengereken keresztül, akik hihetetlen módon kívül rekedtek a többiek látókörén a történelmükkel együtt.
Elképesztően fordulatos az elejétől a végéig. Valahogy mindig úgy alakítja a történetet, hogy minden fejezetben legyen mit várni, legyen miért izgulni. Egyetlen unalmasabb szakasza sincs, pedig nem rövid. Sosem lehet tudni, hogy merre fognak kanyarodni az események. A kiszámíthatatlansága teszi olyan izgalmassá.
A történetet, a szereplőket, a világot átszövi valami varázslatos titokzatosság, amitől ez a könyv egyszerűen letehetetlen.

6 hozzászólás
Nymeria96>!
Mary E. Pearson: Tolvajok tánca

Újraolvasva is hatalmas kedvenc. <3<3
Jase és Kazi történetét épp annyira szerettem olvasni, mint néhány évvel ezelőtt Lia kalandos utazását.
A cselekmény egy pillanatra sem vált unalmassá, az első oldalaktól az utolsókig izgatottan olvastam.
A főszereplők mellett a mellékszereplők is nagyon szimpatikusak voltak. Különösen szerettem Kazi társait, Wrent és Synovét, és a hármójuk közötti összetartást, illetve Jase családját.
Maga a kiadás nagyon szép és igényes lett, a fordítással is elégedett vagyok, és külön örülök, hogy a térképek is belekerültek.

>!
GABO, Budapest, 2019
498 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634067894 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
DarknessAngel>!
Mary E. Pearson: Tolvajok tánca

Úristen! Mi volt ez?! Imádom, imádom, imádom!❤❤❤
Gondoltam, hogy jó lesz, mert hát: Helló, Fennmaradottak krónikái; de még így is meglepett, hogy az írónő mekkorát alkotott. Lia és Rafe történetét már rég olvastam, viszont nagyon könnyű volt visszacsöppenni ebbe a világba és új karaktereket megszeretni.
Kazi egy fenomenális karakter. Igazán belevaló csajszi, aki szuperül trükközik és lop, de nagyon kedves és szerethető is egyben. A Jase-val való találkozása maga a tökély. Számomra ott indultak be igazán a dolgok. Egyszerűen imádtam a párosukat.♡
Jase tetteit is teljesen meg lehetett érteni. A családja nagyon szimpatikus. Nagyon remélem, hogy a folytatásban nem fog kelleni szenvednie, mert már most is annyi mindenen ment keresztül ő is és Kazi is.
Legjobb, hogy már kéznél van a befejező kötet, így mehetek is egyből nekivágni!

6 hozzászólás
Naiva P>!
Mary E. Pearson: Tolvajok tánca

Ez a könyv teljesen megbabonázott engem. Igyekeztem a lehető legjobban, leglassabban olvasni, hogy minél később érjek a történet végére.
A Fennmaradottak krónikái egyébként az egyik kedvenc YA sorozatom. Ezért magam sem értem, miért vártam eddig ennek a könyvnek az olvasásával.
Szeretem az írónő írásmódját. Úgy ír, hogy a történet közben teljesen magával ragad, közben a történet lassan csordogál.
Természetesen a kedvencem ebben a könyvben az a Kazi és Jase közötti kötelék volt. Mivel ellentétes oldalon álltak, ez nézeteltérésekhez és titkolózásokhoz vezetett. Ezek tették izgalmassá a történetet. Kazi időnként idegesített, de valahol meg tudtam őt is érteni, mert így nőtt fel. Ettől függetlenül őt is lehetett szeretni. Bár nekem Jase volt a kedvencem.
Akár csak a mellékszereplők, ugyanis őket is lehetett szeretni. Tetszett a válásfelépítés is. Komolyan alig várom, hogy elolvassam a következő könyvet, és lássam, mi történik. Már most érzem, hogy tartogat még további izgalmakat.

1 hozzászólás
Evelena P>!
Mary E. Pearson: Tolvajok tánca

Van Mary E. Pearson könyveiben valami mágikus hatás. Tényleg valahogy sikerül életre keltenie azokat a helyszíneket és szereplőket, amiket/akiket megalkot írásaiban.
Mindegy, hogy hol átszódik a cselekmény, úgy árnyalja a történetet, úgy szövi a legendákat, hogy belemerüljön az olvasó, a részesévé váljon.
Emlékszem, nagyon bele kellett húznom az olvasásba, hogy a dedikálásra kiolvassam, hogy el tudjam dönteni, mit dedikáltassak.
Jó élmény volt találkozni az írónővel és hallgatni a vele való beszélgetést, kérdezni tőle.
A kapott kis részlet a következő részből még várat magára nálam, akkor szeretném elolvasni, ha megérkezik a folytatás.
Nagyon bravúros az a helyzet, ha ketten ennyire függnek egymástól, mint itt Kazi és Jase.
Vajon nekünk hogyan változna meg a véleményünk valakiről, akivel nagyon nem szimpatizálunk, ha több időt töltenénk el vele, ráadásul kettesben?
Voltak számomra kissé kevésbé élvezetes részek, ahol nem ment annyira gördülékenyen az olvasás.
Így az alap trilógia egyelőre nagyobb kedvenc, de a Tolvajok tánca is remekre sikeredett, tud valamit az írónő, mert engem mindig elvarázsol az írásaival. :)

KönyvBűvölő>!
Mary E. Pearson: Tolvajok tánca

A könyv hozta azt a színvonalat, amit vártam, az Mary E. Pearson megint olyat tett le az asztalra, ami lenyűgözött, és nem tudok belekötni.
Kazi egy nagyon talpraesett lány, megkedveltem őt, bár én Liával jobban tudtam azonosulni az előző kötetekben.
Kazi és Jase párosa viszont…. Verhetetlen és lélegzetelállító. Megugrotta a lécet az írónő, imádtam őket, a kapcsolatuk szép lassan alakult ki, nem volt semmi sem elsietve.
Izgalmasak voltak az új helyszínek is a történetben, és a Ballanger családot is gyorsan megkedveltem. Persze, a régi szereplőkről sem szabad elfelejtkezni. :) Apropó, régi szereplők. Az elején nekem kicsit nehéz volt belerázódnom a történetbe, mert állandóan fogtam a fejem, hogy akkor ő most pontosin ki és mit is csinált? De ez szerencsére hamar elmúlt. Furcsa volt Liát kívülről látni, pláne így 6 év után, már királynőként spoiler, de örülök, hogy egy kicsit róla is olvashattunk.

Összességében ez egy szuper olvasmány volt, mindenkinek ajánlom, nem fognak csalódni!

deen>!
Mary E. Pearson: Tolvajok tánca

Hat évvel később térünk vissza Lia világába és bár nem ő most a főszereplő, mégis nagyon tetszett a történet. Kazi, a királynő katonája többedmagával tart Pokoltorkába, hogy egy megbízatást teljesítsen. A kaland azonban sokkal bonyolultabb, mint arra számítottak, és a kis csapatnak bizony össze kell szednie magát, ha teljesíteni szeretnék a királynő feladatát. Jase, Pokoltorka új vezetője korántsem olyan könnyű ember, szívvel-lélekkel védi a Ballengereket és a tulajdonát. A sors fintora, hogy Kazi és Jase kénytelenek összedolgozni, és ezáltal megismerik egymás látásmódját, mozgatórugóit. Az írónő remekül csavarja a szálakat és rengeteg meglepetéssel szolgál olvasás közben. Voltak megmosolyogtató és nagyon szomorú pillanatok is, rengeteg izgalom és akció. Nagyon tetszett a cselekmény összetettsége, szinte a végéig nem lehetett tudni, hogy Kazi sikerrel jár-e és hogyan dönt a királynő. Jó volt egy kicsit a királynő sorsáról is olvasni, mi történt az elmúlt években. A vége természetesen függővég, és nagyon várom a folytatást.

Cs_N_Kinga P>!
Mary E. Pearson: Tolvajok tánca

Nos, azt hiszem be kell látnom, hogy a későbbi értékelés nem nekem való…. Egy hétnél tovább semmiképp. Őszintén megmondom, hogy amire emlékszem, az az hogy tetszett, vitt magával a történet. Volt egy női és egy férfi főszereplőnk, akik egymás ellenségei/ellenfelei voltak a kezdetekben, vagy legalábbis úgy gondolták. Volt itt minden, kaland, intrika, szerelem, küzdelem ami egy jó könyvben kihagyhatatlan. A kitalált világ sem volt rossz, bár az elején még nagyon figyelnem kellett, néha úgy éreztem túl sok máskor túl keveset kaptunk a szereplők múltjából, vagy ebből a világból, de ennél nem is tudok nagyobb, vagy inkább más hibát mondani. Biztosan el fogom olvasni a második részt a közeljövőben, mert a vége….. nos ismét egy függő vég, és kíváncsivá is tett. A női és a férfi főszereplőnk is meg tudott lepni, a királynő is nagyon szimpatikus karakternek tűnik, bár még olyan sok mindent róla ugye nem tudunk. spoiler. A rosszfiúk méltó büntetést fognak gondolom a következő részben kapni a jók pedig győzni fognak, de még ennek tudatában is érdekel, mert nagyon jó a körítés:)))) A női testőrök ötlet külön öröm volt, hogy egy beképzelt „örököst” is térdre tudott kényszeríteni.:)))

kocybaba P>!
Mary E. Pearson: Tolvajok tánca

Mary E. Pearson ez alkalommal is remek munkát végzett és megvett kilóra.:) Lia kalandozásait követően más vidékre látogunk el, időben jóval a nagy háború után járunk, de azért nagy megelégedésemre, ha csak pár oldal erejéig is, de a régi szereplőkkel is még összefuthatunk. A főszerep viszont kizárólagosan a Ballengereké és rahtanoké, akik ugyanúgy a bűvkörükbe vontak. Kazit és Jaset is éppúgy megszerettem, mint anno Liat és Rafe-t, és a köztük lévő fifikás szerelmi felálláson már meg sem lepődtem. Hazugságok, ellentétek és titkok kibogozásra váró hálója vette küröl őket. Sorozat lévén csodálkoztam, hogy így spoiler a kapcsolatuk, erre egyáltalán nem számítottam, habár ez aligha kisebbítette az örömömet. Amúgy aki a románcot nem részesíti előnyben, az sem marad parlagon. A misztikus történetek, a csipetnyi fantasy, a részletgazdag leírások, az intrikák útvesztője, a csodásan felépített világ, valamint a sokoldalú, könnyen szerethető mellékszereplők garantálják az emlékezetes és tartalmas szórakozást.

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

Nymeria96>!

Mindenben ott a varázslat, csak figyelni kell.

210. oldal

Kapcsolódó szócikkek: varázslat
2 hozzászólás
Nymeria96>!

– Néha addig kell kimondani, ami a szíveden ül, amíg teheted, mert talán nem lesz rá később esélyed.

491. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jase Ballenger
2 hozzászólás
Nymeria96>!

Gondosan válogasd meg a szavaidat, még gondolatban is, mert a szavak magvak, és történelem nő ki belőlük.

245. oldal

2 hozzászólás
Dóri_Margit P>!

Mert, ha bízni tudok a holnapban, vagy az azutánban, ezzel időt adok a varázslatnak, hogy megvalósuljon.

4 hozzászólás
Nymeria96>!

– Egyetlen perc is elég, hogy új útra tereljen, és a feje tetejére állítsa az életünket.

204. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kazimyrah (Kazi)
Nymeria96>!

– Kínos, nem? – kérdezte.
– Micsoda? – tudakoltam túlságosan is elvékonyodott hangon.
– Ezek a percek, amikor nem utáljuk egymást.

101. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jase Ballenger · Kazimyrah (Kazi)
Camilo>!

– Ha elfogadsz egy tanácsot, Patrei, sose kártyázz uralkodókkal. Csalnak.
A katonái egyetértőn mormoltak, a király pedig elvigyorodott.

2 hozzászólás
Nymeria96>!

Senki, de főleg Eben nem fogja elfelejteni, hogy a rahtanként élt életem aznap kezdődött, amikor arcul köptem a királynőt.

18. oldal

Nymeria96>!

– A szabadságot sosem lehet egyszer és mindenkorra megnyerni, Kazimyrah. Jön és megy, mint a századok. Nem lustulhatok el. Az emlékezet rövid. A feledéstől félek.

107. oldal


A sorozat következő kötete

Tolvajok tánca sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Aranylánc
Alix E. Harrow: Tízezer ajtó
Astrid Scholte: Négy halott királynő
Krencz Nóra: A követ
Laini Taylor: A rémálmok múzsája
Shelby Mahurin: Kígyó & Galamb
Stephanie Garber: Legendary
Renée Ahdieh: Harag & hajnal
Joss Stirling: Lélektársak – Crystal
Richelle Mead: Dermesztő ölelés