Tolvajok ​esküje (Tolvajok tánca 2.) 66 csillagozás

Mary E. Pearson: Tolvajok esküje

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Kazi és Jase túlélték a megpróbáltatásokat, és szerelmük erősebb, mint valaha. Új élet vár rájuk: a Ballenger család száműzetése véget ér, Tor Őrhelyéből királyság lesz, és ők végre együtt nézhetnek szembe minden kihívással.

Baljós üzenetet kapnak, és amikor Tor Őrhelyére sietnek, a Ballenger család otthonát feldúlva találják, őket pedig egy támadás szakítja el egymástól. Kazi és Jase megjárják a saját poklukat, és új ellenségekkel és furcsa szövetségesekkel találkoznak. A halál pedig türelmesen várja új prédáját…

Eredeti megjelenés éve: 2019

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Gabo SFF könyvek GABO

>!
GABO, Budapest, 2020
464 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634069676 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
>!
GABO, Budapest, 2020
464 oldal · ISBN: 9789635660391 · Fordította: Miks-Rédai Viktória

Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Jase Ballenger · Kazimyrah (Kazi) · Paxton Ballenger · Synové · Caemus · Montegue · Priya Ballenger · Vairlyn Ballenger


Kedvencelte 12

Most olvassa 2

Várólistára tette 74

Kívánságlistára tette 146

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

reccs P>!
Mary E. Pearson: Tolvajok esküje

Már jól ismerjük azokat a történeteket, ahol a törékeny lányból erős harcos lesz. De mi történik, ha ezt megfordítjuk? Beleszeretni egy fiúba és megszeretni a családját, a történelmét, az nem éppen a része egy rettegett harcos küldetésének. Ezt Kazi is tudja, mégis van, amit ő sem irányíthat.
Ismét egy hatalmas fordulattal indul be a történet, amit aztán rengeteg bonyodalom követ. A Ballengerek városát, illetve őket magukat már nem kell újra bemutatni, viszont akikről korábban kevés információt kaptunk, azokról ebben a részben bőven esik szó.
Kazi ismét bebizonyítja, mennyire elszánt és talpraesett. A nehéz helyzetekben is kitartó és leleményes. A döntései mindig logikusak, és persze ravaszak. Az elejétől egy kidolgozott, és kifejezetten megnyerő személyiség. Jase pedig továbbra is méltó párja. Ismét bizonyítja, hogy nem véletlenül választotta őt az apja utódjának. Montegue új, érdekes része a történetnek. Számos új fordulatot hoz a bonyolult, és eléggé tébolyult személyiségével, céljaival.
Ismét nagyszerű a történetvezetés. Rengeteg fordulatot tartogat, végig kiszámíthatatlan és izgalmas. Végül viszont minden szál összefut, minden bonyodalom jól kidolgozott befejezést kap.
A borító gyönyörű, a stílus nagyon élvezhető, és a fordítás is jó. Nehéz erről a könyvről bármi rosszat is írni.
Lezárul a fennmaradottak történetének egy újabb fejezete, amelyben főhőseink örökre beírták magukat a történelmükbe, és persze a mi szívünkbe. Remélem, az írónő tartogat még hasonló kincseket a számunkra.

deen>!
Mary E. Pearson: Tolvajok esküje

Nekem ez a rész annyira nem tetszett, mint az első. Ennek elsődleges oka, hogy nagyon lassan haladt a cselekmény, a könyv kétharmadában alig jutottunk egyről a kettőre. Mondhatnám azt, hogy a könyv vége kárpótolt ezért, mert ott nagyon felpörögtek az események és végre visszakaptam azt a lendületet, ami az első rész jellemezte. Azonban most ez egy kicsit kevés volt. Érdekesen szövődött a cselekmény, fokozatosan derült ki, hogy ki kicsoda, ki mellett áll, mik a tervek. Az írónő nagyon jól ír, ahogy eddig is, lenyűgözött. A romantikus részeket is annyira finoman kerültek kibontásra, mint ahogy egy bimbó kinyílik. Szép történet volt, élveztem, csak számomra kicsit lassan került kibontásra a cselekmény.

aurorakönyvmoly P>!
Mary E. Pearson: Tolvajok esküje

Mary E. Pearson remekl ért, hogy fordulatos, romantikus fantasy-t írjon, ami egy pillanatig sem unalmas vagy sablonos, viszont eléri az olvasónál, hogy még akarjon olvasni az általa kigondolt világról. Ami viszont sajnos ebben a kötetben nem tágult tovább.

Az első kötet is a borítója miatt az egyik nagy kedvencem és ez a második esetében sincs máshogy.A két kötet közül mégis ez volt számomra a fordulatosabb, lendületesebb. Kifejezetten tetszik Pearson írásában, hogy a karaktereket off, nem rest kínozni és nem alkalmazza „a csodával határos módon máris jól van” elemeket. Viszont éppennek „hála”, azért akadt olyan karakter, akit bár szerettem, sajnáltam és olyan is akadt, akit gyűlöltem, de megszerettem a kötet végére. Ez a másik jó Mary írásaiban: szépen tud zsonglőrködni az olvasó karakterekhez fűződő érzelmeivel. És ez az érzelmi zsonglőrködés nem csak a karakterek kapcsán, de konkrétan a karakterek életében is nagyon szépen érződik és süt a lapokról a gyűlölet épp úgy, mint a békés szeretet. Mindeközben a történet nem laposodik el, nincs az az érzése az olvasónak, mintha oldalakon át csak a karakterek érzéseiről olvasna, miközben a cselekmény egy helyben tötyörög.

Az biztos, hogy előzmények nélkül is olvasható, de igazán kerek világot és élményt akkor ad ez a két rész, ha az előzményköteteket is elolvassa előtte az ember. Viszont akkor, ahogy kezdtem is, lehet, hogy még többet akarna belőle. Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki szereti a könnyed, romantikus fantasy könyveket, amik azért még sem olyan felszínesek, mint amennyire sok esetben érződhetnek :)

perpetua P>!
Mary E. Pearson: Tolvajok esküje

Szomorú vagyok, miért nincs ebből még több rész? :( Annyira megszerettem Kazi és Jase párosát is és annyira imádom ezt a világot, aminek ők is a részesei. Az írónő izgalmas eseményeket tartogatott a második kötetre is, bőven volt miért izgulni. Az ilyen erős főhősnők nagy kedvenceim, és Kazi kiemelkedő közöttük is. Olyan jó volt nézni, hogy a legkétségbeejtőbb helyzetekben is képes higgadtan gondolkodni, terveket sző és a végsőkig kitart. Szükség esetén pedig ott terem Jase, akinek szintén nem lehet elfeledkezni az érdemeiről. Más volt most ez a rész, mert már megismertük őket elég alaposan a Tolvajok táncában, láthattuk, hogyan bontakozik ki szerelmük és az események alakulása miatt most ez a kapcsolat picit háttérbe szorult, maga a történet volt hangsúlyosabb. Ezért végül is nem bántam volna kicsit több romantikus részt, de akkor teljesen más könyvet kaptunk volna, és az lehet nem is tetszett volna ennyire. :D Kellett egy érdekes főellenség a történetbe, amit megkaptunk Montegue személyében. Kicsit emlékeztetett a Komizárra, de mivel őt is szerettem, így nem bántam a hasonlóságot. Látok én még potenciált a sorozatban, vannak még szereplők, akiket jó lenne megismerni, csak szurkolni tudok, hogy olvashassunk róluk. :)

Baráth_Zsuzsanna P>!
Mary E. Pearson: Tolvajok esküje

Mi lesz abból, ha a rathan és a Patrei összefog a királyság megmentéséért? Egy nagyon jó fantasy. A sorozat első része hatalmas kedvencem lett, ezért nem volt kérdés, hogy a folytatást is el fogom olvasni, amit egyáltalán nem bántam meg, bár maradt bennem egy lehelletnyi hiányérzet. Ennek oka az volt, hogy az előző részhez képest kevésbé volt pörgős a cselekmény (de a végső, mindent eldöntő csata kárpótolt mindenért), és a végkifejlet is egy picikét túl cuki lett, de ennél több hibát tényleg nem tudok felróni ennek a remek könyvnek. Az írónőnek nem volt könnyű dolga, magasra tette a lécet az első résszel, amit sikerült megugrania, ha a túlszárnyalnia nem is. Kár, hogy ezzel a kötettel lezárultak Kazi és Jase kalandjai, nagyon szívesen olvastam volna még róluk, a Ballengerekről, Tor Őrhelyéről, jó volt ebben a birodalomban kalandozni főhőseinkkel. Eléggé formabontó módon azzal kezdődik a regény, hogy a két szerelmes milyen boldog, túl szép, hogy igaz legyen, ezért naná, hogy viharos sebességgel úgy alakulnak az események, hogy el kell válniuk egymástól, és egymástól teljesen függetlenül kell mindent megtenniük azért, hogy immár közös otthonuk megmeneküljön a gonosz ellenféltől. A legyőzendő ellenség egy király, akit korábban mindenki lebecsült, azt hitték, hogy gyenge és nincsenek nagy ambíciói, ezért nem törődtek vele, ami lehetőséget adott neki arra, hogy évekig készüljön a hatalomátvételre, amelyet a Patrei távollétében azonnal meg valósított. A szerző írástudományát dicséri, hogy tökéletesen átlátjuk – ha nem is értjük meg – milyen motivációi és okai voltak Montegue-nak, és az utolsó csatáig fenn tudja tartani az olvasó érdeklődését. Tényleg kár, hogy a vége egy kicsit el lett nyújtva, de végül is érthető, hogy velünk együtt nehezen vesz búcsút a szereplőktől a szerző.
A teljes kritika itt olvasható:
https://smokingbarrels.blog.hu/2021/05/26/konyvkritika_…

SzRéka >!
Mary E. Pearson: Tolvajok esküje

A borítótól kezdve, a szereplőkön át, egészen az érzelmekig, amik csak úgy hemzsegtek olvasás közben, ez a könyv egy csoda. Elfogult lennék? Simán előfordulhat. De egy nem mindennapi élménnyel ajándékozott meg az írónő (és a kiadó, meg a fordító), amit remélem sosem fogok elfelejteni. ♥
Az első könyv olyan módon érhetett volna véget, ahogy azt a lelkibékém igényelte: szépen, lezártan. Ehhez képest az utolsó, alig egy oldalas fejezet úgy felrúgta az elégedettségemet, hogy alig bírtam kivárni a másnapot, amikor is elkezdtem ezt a részt. Zseniális húzás volt, csöndesen, a háttérben lappangott, azt várva, hogy lecsaphasson a mit sem sejtőkre. És olyan váratlanul ért, amikor ez bekövetkezett, hogy onnantól kezdve le sem bírtam tenni. Aki csak megjelent, tartogatott valamilyen meglepetést, és nem lehetett mást tenni, mint sodródni az árral.
Imádtam a váltott szemszöget. Kazi és Jase még az eddigieknél is jobban megmelengették a szívemet. Sosem hazudtolták meg magukat, kitartottak egymásért, titkok nélkül, szerelemmel telve harcoltak a másikért – a romantikus énem repesett az örömtől. ♥ A Ballengerek egyszer nagyon kiakasztottak, viszont utána mindannyian, egytől egyig bebizonyították, hogy mitől is család az ő nagy családjuk: tűzön-vízen át, összetartóan dacoltak a lehetetlennel. És a Ballengerek lehetségessé tették még a lehetetlent is.
Sírás, nevetés, düh, meghatottság, döbbentség – ezek az érzelmek nem egyszer megjelentek nálam olvasás közben. Mégis, ami a leginkább elárasztott az utolsó soroknál, az az elégedettség volt. Mostantól egy rejtvényt sem fogok úgy elolvasni, hogy ne Kazi jutna eszembe róla. Egy csillagra sem fogok anélkül felnézni, hogy ne Jase jelenne meg a szemeim előtt. És remélhetőleg egy nap sem fog úgy eltelni, hogy ne csodálnám meg a polcomat, rajta ezzel a két gyönyörűséggel, és közben biztosan ezekre a tolvajokra fogok gondolni, akik ellopták a szívemet. :)

Nixii P>!
Mary E. Pearson: Tolvajok esküje

A kimondott szavakat mindenki hallja, de csak kevesen értik a szívet, ami mögöttük van.

Bár húztam az olvasást, amennyire csak bírtam, végül mégis elfogytak a lapok. Nem volt több mondat, több szó, én pedig elvesztem. Elvesztem, mert hátra kell hagynom a világot. Fáj a szívem, mert búcsúznom kell…

A második rész bőven tartogatott meglepetéseket, hol kapkodtam a fejem, hol zakatolt a szívem, hol sikítani tudtam volna. Igazi érzelmi hullámvasút. Ez a rész olyan volt, mint a könyvben leírt sárkány. Éhes, gonosz lény, amely a fogai közé fog és többet nem ereszt.

A szereplők a szívemhez nőttek, ugyanakkor Jase az én szívszerelmem. A kedvencem, a mindenem. Szörnyű dolgokat kell átvészelnie, de erős marad. Hűsége családja, az emberei és Kazi iránt, mély tiszteletet ébreszt bennem. Kazi pedig az én hősnőm. Az ereje, a tudása, az éles esze…Egy rahtan, egy harcos, akinek a vágya egy család és Jase…

A könyv végén mindenki megkapja a jutalmát, az utolsó fejezetek megmelengették a szívem, eltöltöttek boldogsággal és reménnyel. Levágták a sárkány fejét, a világ biztonságban van és Tor Őrhelye immár spoiler

Örülök, hogy olvashattam, hogy részese lehettem. Boldog vagyok, hogy harcolhattam Jase oldalán, lophattam Kazi narancsaiból, lőhettem Synové nyilaival, megfoghattam Wren ziethe-jét, magamhoz ölelhettem a Ballenger család tagjait, és megsimogathattam az asthik-kat.

Én így búcsúzom a Tolvajok esküjétől, és a szívemhez közel állóktól. Úgy szerettelek Titeket, remélem nemsokára újra veletek lehetek egy kicsit, méltó helyet kaptok a polcomon. Viszlát!

Le pavi ena, Jase Ballenger.

BarbyMalik0112 P>!
Mary E. Pearson: Tolvajok esküje

Mary E. Pearsonban ezennel sem csalódtam. Ötvözte ebben a kötetben a mély mondanivalókat, rávilágít, mi az életben a valódi érték, és mindeközben egy felejthetetlen élménnyel gazdagít bennünket. Kiszámíthatatlan, izgalmas és fordulatos volt mindvégig a történet, ahogyan azt már az írónőtől megszokhattunk.
A különleges világ hamar ismét beszippantott, a karakterek sorsát a szívemen viseltem. Lényegében értékek ütköztek a Tolvajok esküjében. Kazi – annak ellenére, hogy tolvaj – képviselte a jót, minden cselekedete kitartásról és elhivatottságról árulkodott, hogy bármit képes lenne megtenni a szeretteiért. Míg Montegue az immorális ember megtestesítője volt a történetben, akit a becsvágy és a másokon való uralkodás hajt előre.
Fantasztikus, szédítő és tanulságos regény, mely tele van izgalommal és tiszta szeretettel.
A fantasy-rajongóknak ajánlom figyelmébe Mary E. Pearson munkásságát, ha még nem ismerkedtek volna meg vele, mert minden megvan a regényeiben, ami egy rendkívüli olvasmányélményhez szükséges: inspiráló főhősök, fordulatos cselekmény, mögöttes tartalom, mely utánozhatatlan írói stílussal párosul.

Bővebb értékelés » https://barbyesakonyvek.blogspot.com/2021/02/mary-e-pea…

1 hozzászólás
Vivien_Bernadett_Sebestyen>!
Mary E. Pearson: Tolvajok esküje

Ez a könyv szerintem felül múlta az első részt. Nagyon tetszett az a sok kaland, amin Jase és Kazi keresztül ment. Jase és Kazi az abszolút kedvenc karaktereim, de ebben a könyvben két másik szereplő is a kedvencem lett: Kerry és Paxton, de főleg a második. Nagyon meglepett, jó értelemben. A könyv vége pedig zseniális volt, egy igazi befejezés, ami nagyon jól ki volt dolgozva. Nagyon tetszett, hogy a végére vissza kaptunk egy pár szereplőt a Fennmaradottak trilógiából is. Hatalmas kedvenc könyv lett!!

Kathreen>!
Mary E. Pearson: Tolvajok esküje

Az első részt is szerettem, de ha lehet ez még jobb volt. Csak kapkodtam fejem, ahogy a történet ment előre. Család, barátság, szerelem, árulás, minden volt benne.
Kazi és Jase azt gondolta, hogy most már minden rendben lesz, aztán kiderült, hogy az otthonukba újfajta ellenség fészkelte be magát.


Népszerű idézetek

perpetua P>!

Nem mindig kell egy hadsereg a világ megmentéséhez. Néha egy ember is elég, aki nem hagyja a gonoszt győzni.

17. oldal

aurorakönyvmoly P>!

A kimondott szavakat mindenki hallja, de csak kevesen értik a szívet, ami mögöttük van.

421. oldal

aurorakönyvmoly P>!

– Nem tervezem, hogy megölessem magam – bólintottam.
– Soha senki nem tervezi.

137. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Caemus · Jase Ballenger
aurorakönyvmoly P>!

A félelem egy új kérdést szült. Lehetnek a válaszok rosszabbak, mint a tudatlanság?

45. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kazimyrah (Kazi)
aurorakönyvmoly P>!

Néha áldozatot kell hozni a legfőbb jó érdekében.

106. oldal

aurorakönyvmoly P>!

Egy poros fénysugár furakodott be a kövek között.

(első mondat)

BarbyMalik0112 P>!

– Mi lesz velünk, Jase? Megírja majd valaki a mi történetünket is?
[…]
– Majd mi ketten, Kazi. Te meg én. Együtt megírjuk a történetünket, és ezer kötetet tesz majd ki. Előttünk az élet.

24-25. oldal

aurorakönyvmoly P>!

Egy ismerős hang – a sajátom – súgta a fülembe újra az egész életemben kísértő, kegyetlen gondolatokat: az emberek néha eltűnnek az életünkből, és sosem látjuk őket többé.

57. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kazimyrah (Kazi)
aurorakönyvmoly P>!

Az igazán nagy vezetőknek nem kell vadászniuk a szeretetre. Az találja meg őket.

353. oldal

krisztin1>!

Elvesztem, de rám találtak,
s így maradtam – más rabjának.

462. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Éjfél kisasszony
Rick Riordan: A vörös piramis
Renée Ahdieh: Rózsa & tőr
David Safier: Happy Family – Szörnyen boldog család
Ilona Andrews: Áradó hold
Stephanie Garber: Finale
Sabaa Tahir: Szunnyadó parázs
Patrick Ness: Háború a békéért
Dan Wells: Ruins – Romok
Anna Banks: Nemezis