The ​Kiss of Deception (The Remnant Chronicles 1.) (Remnant Chronicles universe) 17 csillagozás

Mary E. Pearson: The Kiss of Deception Mary E. Pearson: The Kiss of Deception Mary E. Pearson: The Kiss of Deception

In this timeless new trilogy about love and sacrifice, a princess must find her place in a reborn world.

In a society steeped in tradition, Princess Lia’s life follows a preordained course. As First Daughter, she is expected to have the revered gift of sight—but she doesn’t—and she knows her parents are perpetrating a sham when they arrange her marriage to secure an alliance with a neighboring kingdom—to a prince she has never met.

On the morning of her wedding, Lia flees to a distant village. She settles into a new life, hopeful when two mysterious and handsome strangers arrive—and unaware that one is the jilted prince and the other an assasin sent to kill her. Deception abounds, and Lia finds herself on the brink of unlocking perilous secrets—even as she finds herself falling in love.

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Henry Holt, 2014
492 oldal · ASIN: B00I1W23A4
>!
Henry Holt, 2014
496 oldal · ISBN: 9780805099232

Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

>!
alice_kingsley
Mary E. Pearson: The Kiss of Deception

(a csillag 3,87, de egy matekfaktos tudjon kerekíteni)
Hú. Hát… Nem is tudom.
Úgy a könyv felénél ért egy csalódás és mérges is voltam kicsit amiatt, hogy spoiler de talán el tudom nézni. Egy kicsit.
Amúgy ettől függetlenül tetszett a történet, de a vége megint mi a fene volt, miért nem lehet rendes véget írni egy könyvnek sem, aminek van következő része?
(amint sikerül teljesítenem az 'olvassunk el először minden könyvet itthon' című személyes kihívásomat, valószínű ez a sorozat lesz az egyik, amit rögtön folytatok)

4 hozzászólás
>!
Rileey
Mary E. Pearson: The Kiss of Deception

Egyszer volt, hol nem volt, volt egy hercegnő, aki olyan nevet viselt, mint senki más széles e világon. A hercegnő úgy döntött, hogy elmenekül az öreg és ronda herceg elől, mert az apja egy gonosz dög, hogy férjhez akarja adni szerelem nélkül. Egy Teravin nevű városkában köt ki a cselédjével együtt, és új életet kezd, megtalálja álmai szakmáját, a felszolgálóságot. Egy nap jön két pasi, a herceg és az orgyilkos, akik útközben cimbik lettek, és első látásra beleszeretnek a hercegnőbe, aki mindkét pasit szexinek találja. A herceg meg akarja ismerni ezt a bátor lányt, akinek volt mersze elmenekülni a házasságtól, nem volt olyan nyomi, mint a herceg, aki elvette volna, pedig nem akarta. Ezért ahelyett, hogy otthon örömtáncot lejtene, amiért megszabadult egy ekkora tehertől, inkább kíváncsifáncsi. Az orgyilkosnak pedig ki kéne nyírnia a lányt, de ez nehéz falat, mert hát na, a hercegnő olyan csodálatos, hogy kinyírhatatlan. A csattanónk ittennék az vóna, hogy az E/1-es szemszögekből nem tudjuk, hogy ki a herceg és ki az orgyilkos, és, hogy ki az, akibe Lia beleesik.(Úristen, ki sem tudom találni, halvány lila gőzöm sincs! *elsápadazizgalomtól*)
Hát gyerekek, én annyira belelkesültem ettől a könyvtől, annyira imádom Liát, hogy még egy interjút is készítettem vele a blogomra: http://chasingcraziness.blogspot.com/2014/09/mary-e-pea…

5 hozzászólás
>!
NagyEdina96
Mary E. Pearson: The Kiss of Deception

Imádtam! Érdekes volt rögtön izgalmasan indult, igaz a könyv közepe felé belassultak az események, de cserébe a szerelmi száll kezdett kibontakozni. A vége pedig hihetetlenül izgalmas lett.
Ötletes húzás volt az írónőtől, ahogy csavarta a szálakat. Sosem lehetett tudni ki az orvgyilkos, s ki a herceg. Mindig másra gyanakodtam, s megdöbbentem, amikor spoiler kiderült az igazság.
Majdnem minden szereplőt megkedveltem. Rafe, Kaden és Lia nagy kedvenceim lettek.
Amit nagyon sajnáltam, hogy Lia spoiler. Sejthető volt, hogy ez lesz a vége az utolsó találkozásuk után, de valahogy túl gyors volt. Pedig úgy megkedveltem.
Alig várom a folytatást, hisz rengeteg titokra nem derült még fény. Vajon Lia tényleg birtokolja az adottságot? Az anyja évekig elfojtotta benne? Félt-e a saját lányától? Megbocsájt Rafenek Lia? Mi lesz a szerelmük sorsa? Mind túlélik? Stb…
Ami még nagyon megfogott az a csoda szép és ötletes borítója. Gyönyörű és sejtető. Ahogy a herceg és az orvgyilkos megbújik a háttérben, s a lány ábrázolása is találó. Engem megnyert.
Nagyon jó könyv csak ajánlani tudom!

>!
Pabu
Mary E. Pearson: The Kiss of Deception

Ahhoz képest, hogy elvileg kinőttem a célközönség átlagéletkorából és elég sokáig úgy tűnt, hogy szerelmi háromszögről van szó, egészen tetszett.
Érdekesnek mondható a világ, már az a kevés, amit megtudunk belőle, mert nem derül ki, hogy Morrighan-nek mi baja mindenkivel, tulajdonképpen mi akar lenni a gift, miért nagy szó, ha valaki first daughter.
A főszereplő szinte végig erős, csak akkor törik meg, amikor tényleg nagy trauma éri, amúgy abszolút egy nagyszájú, belevaló, erős önérzetű lány.
A történet felépítése elég érdekes, hogy nem derül ki,ki kicsoda, csak kb. a könyv háromnegyedénél, de igazából nincs benne nagy fordulat, elég egyértelmű volt, hogy kibe szeret bele.
Nagyon hülyén lett vége, vagy írt volna még egy-két fejezetet mögé, vagy hamarabb be kellett volna fejezni, de ez így nagyon nem volt okés :(

>!
obietero
Mary E. Pearson: The Kiss of Deception

Nem volt annyira rossz, talán csak nem vettem komolyan, hogy ez csak egy ifjúsági fantasy, amiben semmi komoly nem történik. Miután elfogadtam, hogy ez csak egy kalandos mese, már jobban tudtam élvezni, de akkor is sok volt számomra a két fiú közt vacillálás, a szerelem hajkurászása, a ruhák és szívügyek taglalása. 14-16 évesen nagyon élveztem volna, és most is néha jól esik a sok komorabb műfajtársa között egy-egy limonádé.


A sorozat következő kötete

The Remnant Chronicles sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Alexandra Christo: To Kill a Kingdom
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses
Laura Sebastian: Ash Princess
Arwen Elys Dayton: Seeker (angol)
Alwyn Hamilton: Rebel of the Sands
Sabaa Tahir: A Torch Against the Night
Holly Black: The Cruel Prince
Marissa Meyer: Cress (angol)
Dan Wells: Ruins
Ransom Riggs: Miss Peregrine's Home for Peculiar Children