Az ​imádott Jenna Fox (Jenna Fox 1.) 320 csillagozás

Mary E. Pearson: Az imádott Jenna Fox

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A 17 éves Jenna Fox felépülőben van egy borzalmas balesetből, amelynek következtében egy éven át kómában feküdt. A balesetet megelőző életéből semmire sem emlékszik. Szülei átadják neki a családi videótárat, s a filmek láttán előtörnek az emlékképek. Csakhogy felmerül benne a kétség: a saját emlékeiről van-e szó? És miért nem hajlandó beszélni vele a balesetről a család egyetlen tagja sem? Jenna kíváncsisága egyre fokozódik, miközben rájön, hogy hazugságok hálójában vergődik. Ki kell derítenie az igazságot, bármi áron…

Eredeti megjelenés éve: 2008

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Ciceró, Budapest, 2011
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635397365 · Fordította: Németh Anikó Annamária

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Jenna Angeline Fox


Kedvencelte 34

Most olvassa 9

Várólistára tette 188

Kívánságlistára tette 160

Kölcsönkérné 11


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Mary E. Pearson: Az imádott Jenna Fox

Fura egy könyv volt, bár ifjúsági sci-fi, mégis elég erőteljes morális kérdéseket taglal. Mitől ember az ember? Bármilyen eszközzel meg kell valakinek az életét menteni? Meddig mehet el a tudomány? A könyvben már bekövetkezett az, ami felé most haladunk – a rengeteg antibiotikumtól a baktériumok immunissá válnak és óriási járványok törnek ki. Ez a történet igazából egy trilógia része, bár elég szépen le lett zárva. Azért érdekelne a folytatása is.

5 hozzászólás
ViveEe P>!
Mary E. Pearson: Az imádott Jenna Fox

Ez a könyv is a bizarr kategória nálam. Pedig simán el tudok képzelni egy ilyen jövőt, és ez elszomorít.
Ez nem az a könyv, amin izgulsz. Ezen a könyvön vagy elgondolkozol, vagy simán csak félrerakod, és elfelejted.
Bevallom, annyira idegen tőlem az egész téma, hogy utóbbi csoportba tartozom.
Nem vagyok szülő, így biztosan nem tudom tökéletesen értékelni a helyzetet, de egyáltalán nem értem meg, amit tettek. Egyértelmű a könyvben, hogy senkinek sem jó ez az egész. Lilyt kedveltem, mert én is úgy gondolkodom, ahogy ő. Jó, hogy mindkét oldal képviseli magát.
Elég hamar rájöhet mindenki mi történt Jennával, de egyébként azon kívül, hogy próbálja elfogadni magát, megérteni magát és a helyzetét, és elhelyezni magát a világban.. nem történik semmi a könyvben.
Egyáltalán nem ragadott meg a könyv, és kezdem azt gondolni, hogy az amnézia témát sem szeretem pedig még Mara a polcomon figyel.

4 hozzászólás
Nita_Könyvgalaxis>!
Mary E. Pearson: Az imádott Jenna Fox

Bemész a boltba. Meglátsz egy szépséges puzzle-t, nem is kérdés, hogy hazaviszed. Amint hazaérsz, alig várod, hogy nekikezdhess kirakni a képet. Kiborítod a darabokat, kezedbe fogod őket, és igyekszel megtalálni a helyüket.
Először nem gyanakszol. Stimmelnek a színek, egyre nagyobb lelkesedéssel kirakózol. Aztán ahogy egyre több részlet a helyére kerül, gyanút fogsz. Biztos, hogy ez a kép volt a dobozon? Megnézed, összehasonlítod, egyformának tűnik, de mégsem az. Amikor kész vagy, már biztos vagy benne: nem azt kaptad, amit ígértek. Viszont amit kiraktál sem tűnik annyira rossznak, csak más. Most aztán gondolkodhatsz, visszaviszed-e boltba vagy sem.

Jenna Foxnak önmagát kell összeraknia egy képre, amelyet videofelvételeken lát, de az eredmény nem az lesz, amit várt. Csak neki nincs lehetősége kicserélni önmagát…
Megdöbbentően jó regény fontos kérdésekről, és valójában nem is mondanám ifjúságinak. Az epilógus nekem nem kellett volna, de így is remek olvasmány.

9 hozzászólás
Szami81>!
Mary E. Pearson: Az imádott Jenna Fox

Érdekes és elgondolkodtató…
…is lehetne, ha nem volna ennyire iszonyatosan vontatott.
Egy-két szál kurtán-furcsán ér véget spoiler.
Az epilógus… na, az valami szégyenletesen harmatgyenge.

Err>!
Mary E. Pearson: Az imádott Jenna Fox

Az elején a könyvnek végig érezni lehetett, hogy valami nincs rendben, valamit titkolnak Jenna előtt és alig vártam, hogy kiderüljön, hogy mi az.
Érdekes bele gondolni, hogy idővel akár mire is képes lehet az orvostudomány.
Én örülnék neki mondjuk, ha ez igaz lenne és tényleg bekövetkezne.
Az egyedüli karakter akivel nem tudtam mit kezdeni az Dane, nem derült ki róla semmi, hogy most akkor ő miért járt oda, mi volt a baja, mit miért tett.. ezt hiányoltam azért.
Hallottam, hogy nem folytatják itthon a sorozatot, mert hogy önállóan is megállja a helyét a könyv, plusz a folytatások állítólag nem is lettek jók.. és ez igaz is, mármint az első része. Szerintem tök jól le lett ez zárva. Nekem nem hiányoznak a folytatások, ha mégis megjelennének, akkor lehet, hogy elolvasnám kíváncsiságból de amúgy meg vagyok nélkülük.
A borítót pedig imádom, szerintem nagyon szuper lett. Emiatt is figyeltem fel a könyvre.

2 hozzászólás
zsiina>!
Mary E. Pearson: Az imádott Jenna Fox

Talán a megbocsátás is egyfajta változás. Csak apránként megy végbe.

Azt hittem, valami könnyű kis olvasmány lesz, de még mennyire, hogy nem volt az! Néhányszor lesokkolt, elgondolkodtatott, megnevettet, néhol pedig elég szomorú volt. Nem hittem volna, hogy ennyire szeretni fogom.

Skeletrino>!
Mary E. Pearson: Az imádott Jenna Fox

„Vele kezdődik és végződik minden lélegzetvételem.”
Az utolsó oldalak egyikén olvasható ez a mondat. És ez a mondat szinte mindent kifejez, amit egy szülő a gyermeke iránt érez. Vajon úgy cselekednék, ahogy Jenna szülei? Egészen biztos. Sok szülő így tenne? Egészen biztos. Ugyanakkor, az összes szereplő hozzáállása, cselekedete érthető, elgondolkodtató.
Most akkor MI A FRANCÉRT NEM JELENIK MEG ENNEK A SOROZATNAK TÖBB KÖTETE EZEN A NYELVEN?
…. mert hogy ez egy remek sztori, és még szerintem van benne ….

AniTiger P>!
Mary E. Pearson: Az imádott Jenna Fox

(Még egy elkaszált sorozat…)
Bár nem rajongok különösebben a sci-fi könyvekért, nagyon megfogott ez a puzzle mintás borító! Igazából 1-1 pont a javára és ellene, hiszen a disztópiákat meg szeretem – ennyit a Moly.hu-s címkéiről.

A könyv izgalmas, olvasmányos és érdekes dolgokkal foglalkozik. Nem tudom, hogy miért disztópia, inkább sci-fi. Összességében értem, hogy miért nem kapták fel az olvasók, de sajnálom, hogy nem fogják folytatni a történet kiadását.

VIGYÁZAT! Nem éreztem benne a disztópiát, kicsit inkább utópisztikus ezzel a kék szupergéllel a sztori! Szerencsére megbocsátható félrevezetés, mert enélkül is élvezhető!

Nagyon erősen hat az érzelmekre a könyv, éjszaka olvastam a végét és majdnem elsírtam magam. Furcsa, nehéz témákat boncolgat – lélekről, szülői elengedésről, családi kapcsolatokról, emberségről, barátságról és rengeteg bonyolult dologról. Könnyedén szoktam ítéletet mondani Jennához képest, aki egy-egy szó meghatározásáról órákig-napokig mereng. Tetszett, jó az írásmód!

http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2014/09/mary-e-pear…

Adryenne1991>!
Mary E. Pearson: Az imádott Jenna Fox

Amikor elolvastam a tartalmát, rögtön felkerült a kívánságlistámra. Nagyon tetszett a története annak ellenére, hogy fogalmam sem volt, hogy mire számítsak. A legvágyottabb könyveim közé tartozott.
A borítója nagyon tetszett.

Ezután jött a pofára esés.
Borzalmas volt. Egyáltalán nem azt kaptam, mint amire számítottam. És nem is csak azzal volt baj, hogy a történetét másnak képzeltem, hanem a stílus is furcsa volt. Azt vártam, mikor érek már a végére. Aztán a közepétől beindult egy kicsit, de a stílus még ott is érdekes volt.

Kezdek rájönni, hogy azokban a könyvekben csalódom a legnagyobbat, amit a legjobban szeretnék.

3 hozzászólás
Judit_Sike P>!
Mary E. Pearson: Az imádott Jenna Fox

Ennél a könyvnél kijött az a hibám, hogy sosem olvasom el a címkéket, ugyanis egy csomószor volt már, hogy lelőtték az egész könyvet. (pl. titokzatos fülszöveg, aztán ott van, hogy nemi erőszak – na kössz, az egész könyv el lett spoilerezve). Szóval nem olvastam el, így azt hittem, hogy egy szupi thrillert kapunk. És láss csodát, nem. Viszont nem volt rossz, annak ellenére, hogy teljesen másra számítottam.

Jenna karaktere (már amennyire meg lehet ismerni) eléggé szimpatikus volt, és végig drukkoltam neki, hogy megtalálja a megoldásokat kérdéseire. Kicsit nekem ellaposodott amikor bejött a képbe az iskola, viszont a többi rész izgalmas volt, és folyamatosan fenn tartotta az érdeklődésemet.
Amikor kiderült az igazság az eléggé megdöbbentett. Mindenre gondoltam, csak erre nem. Viszont nagyon jól ki lett találva,érdekes téma. És a mögötte lévő érzelmek, gondolatok is. Teljesen át tudtam érezni, és megállni és gondolkodni. Én vajon mit tennék?
Ja, és nagyon örülök, hogy rendes lezárást kapott, így teljesen kerek a történet, nincs függővég.


Népszerű idézetek

zsiina>!

– Bizonyos dolgokhoz időre van szükség.

Kapcsolódó szócikkek: idő
zsiina>!

– Vannak dolgok, amiket nem kell tudnunk. Csak hinnünk kell bennük.

zsiina>!

Csakhogy annyira jó érzés elengedni valami régit és elkezdeni felépíteni valami újat.

zsiina>!

Miért van az, hogy annyira félelmetesnek érezzük az ismeretlent?

zsiina>!

Egyes dolgokat muszáj elmondani még akkor is, ha ostobaságnak hangozhatnak.

zsiina>!

Van, amit nem lehet későbbre halasztani. Mert lehet, hogy nincs „legközelebb”.

No_Exist>!

Mindenkinek van legalább egy barátja.

23. oldal

Kapcsolódó szócikkek: barát

Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Krokos: Hamis emlékek
Lissa Price: A testbérlők – Leszámolás
Alexandra Bracken: Sötét örökség
Beth Revis: Across the Universe – Túl a végtelenen
Kathy Reichs: Virals – Kincsvadászok
V. E. Schwab: Viszály
Victoria Schwab: Egy sötét duett
Pierce Brown: Arany háború
Neal Shusterman: Unwind – Bontásra ítélve
Suzanne Collins: Futótűz