73. legjobb ifjúsági könyv a molyok értékelése alapján
84. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
89. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján

Az ​árulás szíve (A Fennmaradottak krónikái 2.) 636 csillagozás

Mary E. Pearson: Az árulás szíve

Egy hercegnő keresi a helyét az újjászületett világban.

A Venda barbár birodalmában foglyul esett Lia és Rafe számára alig van esély a menekülésre. Kaden, hogy megmentse Liát, akit korábban meg kellett volna ölnie, most azt állítja, hogy a hercegnő különleges adottságot birtokol – ez pedig felkelti a vendai komizár érdeklődését.

Semmi sem fekete vagy fehér többé. Rafe hazudott Liának, ám feláldozta a szabadságát, hogy megvédje. Kaden az életére tört, most mégis megmenti. A vendaiakról pedig, akiket Lia világéletében barbárnak hitt, kiderül, hogy távolról sem azok.

Liának meg kell küzdenie a neveltetésével, az adottságával és saját érzéseivel, miközben veszedelmes játékba fog az ellenséges főváros szívében… és döntései mindörökre megváltoztatják hazája, Morrighan és a saját sorsát.

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Gabo SFF könyvek

>!
GABO, Budapest, 2016
404 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634062547 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
>!
GABO, Budapest, 2016
408 oldal · ISBN: 9789634062806 · Fordította: Miks-Rédai Viktória

Kapcsolódó zóna

!

Fennmaradottak krónikái

62 tag · 46 karc · Utolsó karc: 2020. február 10., 19:01 · Bővebben


Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Arabella Celestine Idris Jezelia (Lia) · Rafe · Kaden · Jeb McCance · Komizár · Aszter · Calantha · Stavik


Kedvencelte 172

Most olvassa 24

Várólistára tette 177

Kívánságlistára tette 296

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Nymeria96
Mary E. Pearson: Az árulás szíve

Abszolút kedvenc!! <3
Imádtam minden egyes oldalát és szerintem messze lekörözi a sorozat első részét.
Míg Az árulás csókja első fele jóval könnyedebb hangvételű, ez a rész inkább komorabb és sötétebb hangulatú lett, és a történet is sokkal több izgalmat és meglepetést tartogat.
A világfelépítés nagyon különleges; és az új helyszín, Venda is hamar elnyerte a tetszésemet, leginkább a kultúrájával.
Kedveltem Liat az első részben is, de a karakterfejlődésének köszönhetően ebben a részben sokkal szerethetőbb volt, illetve Kaden és Rafe POW-ját is mindig szívesen olvastam.

>!
GABO, Budapest, 2016
404 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634062547 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
>!
Mrs_Curran_Lennart P
Mary E. Pearson: Az árulás szíve

Amikor kézbe vettem a könyvet, gondoltam olvasok belőle pár oldalt, mert a kihívás miatt csak a hét végéig kell elolvasnom. Na persze. Egyszerűen beszippantott a történet. Mindig is szerettem az ármányról és cselszövésről, palotai intrikákról szóló könyveket. Hasonlóan a Halál szolgálóleányai sorozathoz, a hangsúly itt is azon van, hogy ki tud jobban hazudni, és sötétebb terveket szőni. Szegény Liának rengeteget kell hazudnia, hogy túlélje a komizár kedveskedéseit. Kaden a fickóhoz képest egy vajszívű orgyilkos. Sajnos a vége megint körömlerágósra sikeredett. Remélem még idén megkapjuk a folytatást!

6 hozzászólás
>!
_Eriii
Mary E. Pearson: Az árulás szíve

Törni zúzni volna kedvem! Nem hiszem el, hogy hogyan lett vége. Azonnal akarom a folytatást. Az elsőt is nagyon szerettem, de ez, szóhoz sem jutok annyira jó volt. Végig izgultam az egész könyvet. Lassan haladt egy kicsit a történet, de az új hely, az új dolgok, annyi izgalmat tartogatnak, hogy eszedbe sem jut unatkozni, mert folyton aggódsz. Lia egy nagyon bátor és erős karakter. Egyszerűen nem találtam semmi kivetni valót benne. Rafe es Kaden-et is imádtam. Egy kicsit mérges vagyok az írónőre, miért kellett ez a szerelmi háromszög, miért? A szívem szakad meg Kadenért. Hogy én hogy gyűlölöm a függővéget…..Ajánlom nagyon.

>!
DarknessAngel
Mary E. Pearson: Az árulás szíve

Imádom! Ez a sorozat csak egyre jobb, és jobb lesz. Lia továbbra is szuperjó karakter, tetszik az erős személyisége, és hogy nem retten meg még a komizár előtt sem.
A helyváltoztatás is érdekes volt, viszont itt már kevesebb romantika jutott bizonyos okokból. De ami volt, azt imádtam! ^^
Tudtam, hogy Kaden se annyira rosszfiú, mint mutatja magát. Én tényleg megkedveltem őt, és remélem majd ő is kap egy szép befejezést.
De szívszerelmem továbbra is Rafe marad. ♥ Jaj, nekem… hogy lehet valaki ennyire imádnivaló?! *-* Teljességgel oda voltam meg vissza a lopott pillanatokért, amit Liaval kettesben töltöttek. És Rafe 4 katonája? Tökéletesek :D
Szóval megint egy csomó kalandban volt részünk, és egyre többet tudunk meg a Venda-énekről is. Annyira kíváncsi vagyok, hogy fog ez az egész véget érni. Némelyik új szereplő is elnyerte a tetszésemet, főleg Aszter :(
És ha azt hittem, az első rész függővége volt a gyötrelmes, akkor ez a befejezés egyenesen kínszenvedés. Kérem, kérem a következő részt!

7 hozzászólás
>!
vikcs P
Mary E. Pearson: Az árulás szíve

"Az izgalmas első rész és a kemény függővég után szinte belevetettem magam a folytatásba. Ha lehet, akkor ez a rész még fordulatosabb, még összetettebb volt. Sokkal élvezhetőbb volt úgy, hogy újra több szemszögből olvashattuk a történetet, igazából mindegyikük gondolatait nagyon szerettem olvasni.

Ez a rész már sokkal komolyabb és komorabb hangvételű volt, mint az első, hiszen egy olyan ártatlan, mégis szenvedő népet láthatunk, akik a politika és a hatalom miatt éhezésre ítéltettek. Egy helyet, ahol nem létezik a gyerekek fogalma, ahol egy lopásért levághatták akár a kezedet is, ahol mindennaposak a kivégzések, ahol csak a cselszövés megy.

Folytatódik az ármánykodás, a hazudozás, a tervek szövögetése és a titkolózás.
Picit hiányoltam a romantikát, meg persze Rafe-t, de amikor olvashattam róla és a romantikusabb közös részekről, akkor csak úgy röpködött a szívem. Imádtam a lopott csókokat. Ő a kedvencem, de igazából ismét mindkét férfit megkedveltem különböző okokból. :)
Lia karakterét ismét csak csodálni tudom, annyi erő és tartás van benne, annyi élni akarás és segítőkészség, valamint cseppnyi komiszság és leleményesség, hogy sok ember példát vehetne róla.

Úgy érzem, a befejező rész még rengeteg kérdést és választ tartogat nekünk, valamint nagyon kíváncsi vagyok már, hogy mi lesz a végkifejlet. :)"

Bővebben a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2017/08/mary-e-pearso…

>!
szadrienn P
Mary E. Pearson: Az árulás szíve

Ha ifjúsági fantasy olvasására vállalkozom, akkor mindenképpen a hercegnős, orgyilkosos, mágiával átitatott, mesés birodalmakban játszódó változat jöhet szóba, YA szerző legyen a talpán, aki engem ebben a műfajban még egyszer vissza tud rángatni a gimnáziumi iskolapadba.
A Fennmaradottak krónikái igényes, színvonalas, fantáziadús sorozat, ami egy pillanat alatt kiragadja az olvasót a mindennapokból. A fordítás gyönyörű, különösen szerettem a régmúltból előbukkanó törzsi szövegtöredékeket, emlékverseket.
Amíg az első részben az idilli halászfaluban játszódó harmonikus fejezetek voltak számomra emlékezetesek, és persze az eredeti, váratlan szerzői csavar, ami teljesen összezavarta az előzményeket, addig a második rész hangulata inkább sötét, komor, néha véres és erőszakos.
A sorozatot ajánlom mindazoknak, akik mesére, bűbájra, varázslatra vágynak, de azt sem bánják, ha néha gyilkos indulatok söpörnek végig a képzeletbeli tájon.

3 hozzászólás
>!
VNoémi
Mary E. Pearson: Az árulás szíve

A második kötetet befejezve még mindig úgy gondolom, hogy ez az egyik kedvenc romantikus fantasym, mert nekem még fiatal felnőttként is szükségem van ezekre a misztikus, hercegnős sztorikra, ahol még léteznek hercegek, és romantikus tolvajok, akik képesek a változásra. Léteznek még mondák és krónikák, amik igaz történeteket mesélnek el. Mary E. Pearson könyvei a könyvespolcom legszebbjei.

Talán ami leginkább magával ragad a regényben, hogy a középkorban játszódik, misztikus és romantikus, ugyanakkor nem egy lányregény, ami nem képvisel semmilyen mélyebb tartalmat, vagy nem használ rejtélyeket, összefüggéseket. Hangulatfestő, és képes nagyon messzire repíteni a fantáziánkat.

https://egyszervolt-konyvsarok.blogspot.hu/2016/05/mary…

>!
Infierno
Mary E. Pearson: Az árulás szíve

Ez egy tökéletesen megírt történet volt. Az előző részhez képest rengeteget fejlődött az írónő. Valami hátborzongató volt, ahogy leírta némelyik részt, mindent úgy láttam magam előtt, mintha csak egy filmet néznék. A városok leírása is nagyon korhű lett, nagyon jól el lehetett képzelni, hogy nézhet ki a Sanctum vagy éppen Venda.

Végre egy olyan főszereplőt kaptunk, aki kiáll magáért, okos és rafinált, nem egy nyafogós, butuska, akit már megszokhattunk más történetekből. Kaden és Rafe karaktere is szerethető volt, de én még a komizárt is kedveltem.

A végén az a tragédia nagyon elkeserített, és ami utána következik, nyitva hagyja a kérdést, hogy vajon hogy folytatódik ezután?

>!
oldmoviegirl01 P
Mary E. Pearson: Az árulás szíve

Venda.
Ahol nem ejtenek foglyokat.
Ahol mindennaposak a kivégzések.
Ahol nem számít az emberi élet.
Ahol nagy csatára készülnek.
Ahol gyilkossággal lehet hatalmat szerezni.
Ahol hazugsággal és megtévesztéssel lehet életben maradni.
Ahol Kaden megnyílik egy kicsit.
Ahol Lia idegen hercegnőként is elvarázsolja emlékverseivel a lakosokat.
Ahol váratlan szövetségesekre lelni.
Ahonnan szinte lehetetlen elmenekülni.
Tarts ki, Lia!

5 hozzászólás
>!
Evelena
Mary E. Pearson: Az árulás szíve

Különleges gyöngyszem a sorozat a regények ékszerdobozában. Fantáziabirodalom, ahol a második könyvben egy teljesen új helyre, Vendába kalauzol el bennünket az írónő. Nekem egy kicsit Perzsia hercege hangulata volt a történetnek néhol, amit nagyon szeretek, így itt is tetszett. Annyira egyedi, ötletes, egy teljesen új mondavilág, elképzelés, másodjára is bámulatba ejtett.
A komizár személyén meglepődtem, úgy hittem, hogy egy pocakos, idős, parancsolgató fő gonosz érkezik és ezzel szemben teljesen más alakot kaptunk.
Lia elképesztően bátor és erős.
Rafe nekem ebben a részben kicsit túl keveset szerepelt, de most is nagyon édes volt.
Kaden drágát most nagyon megkedveltem, sokkal összetettebb ő, mint eddig sejthettük. Nagyon sajnáltam a végén. :(
Vannak szívemnek kedves és kellemetlen szereplők is, de a történet és a mondavilága egyedisége annyira elvarázsolja az olvasót, hogy főként csak arra lehet figyelni.
Rengeteg minden történt, és volt pár apró rész, ahol kicsit unatkoztam, de a kötet végére annyira izgalmas lett a cselekmény, hogy úgy érzem, szükségem van a folytatásra, de most! :)


Népszerű idézetek

>!
DarknessAngel

– Megérte, Lia. Minden kilométer, minden nap. Végigcsinálnám újra az egészet. Három földrészen is végigkergetnélek, ha ez az ára, hogy veled legyek.

357-358. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Rafe
13 hozzászólás
>!
Evelena

– Az értelemből épített tornyok a fák tetejéig érnek. A hitből építettek a csillagokig.

295. oldal

>!
anikho

– Azt akarja, hogy ezt vegyem fel?
– Nem Morrighanben vagyunk.
– Én meg nem egy zsák krumpli vagyok.

>!
anikho

A tenyerem csattanása az arcán visszhangot vert a helyiségben.
Felemelte a kezét, megdörgölte az arcát, és oldalra fordította a fejét.
– Be kell vallanom, nem éppen efféle fogadtatásra számítottam, miután annyi kilométeren át loholtam a nyomodban a kontinensen keresztül. Nem térhetnénk vissza a csókolózós részre?

Kapcsolódó szócikkek: Rafe
>!
VNoémi

A remény sikamlós hal, nem tarthatod sokáig a markodban…

184. oldal - 28. fejezet (Gabo, 2016)

>!
anikho

Te sose voltál rendes hercegnő. De te vagy minden, amire vágyom. Emlékezz erre. Téged szeretlek, Lia. Nem egy rangot. És nem azért, mert egy darab papír így diktálja. Hanem mert így érzek.

359. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Rafe
>!
anikho

Akkor most nem lennék itt. Mert akkor Terravinben lennék, és a legbosszantóbb lánnyal csókolóznék, akire valaha szemet vetettem, és két királyság ereje sem választatna el tőle.

Kapcsolódó szócikkek: Rafe
>!
VNoémi

(…) ha a túlélés a cél, nincsenek szabályok.

96. oldal - 14. fejezet (Gabo, 2016)

>!
Lanore P

Milyen furcsa.
Milyen nagyon furcsa.
Akárcsak elhinni, hogy van, ami örökké tart.
Egy könnycsepp.
Mintha számítana valamit.


A sorozat következő kötete

A Fennmaradottak krónikái sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Empire of Storms – Viharok birodalma
Arwen Elys Dayton: Seeker
Veronica Roth: Árnyak és jelek
Sabaa Tahir: Szunnyadó parázs
Renée Ahdieh: Harag & hajnal
Leigh Bardugo: Ruin and Rising – Pusztulás és felemelkedés
Stephanie Garber: Caraval
Sara Raasch: Hó mint hamu
V. E. Schwab: Egy sötétebb mágia
Brent Weeks: Túl az árnyakon