Az ​árulás szíve (A Fennmaradottak krónikái 2.) 930 csillagozás

Mary E. Pearson: Az árulás szíve Mary E. Pearson: Az árulás szíve Mary E. Pearson: Az árulás szíve

Egy hercegnő keresi a helyét az újjászületett világban.

A Venda barbár birodalmában foglyul esett Lia és Rafe számára alig van esély a menekülésre. Kaden, hogy megmentse Liát, akit korábban meg kellett volna ölnie, most azt állítja, hogy a hercegnő különleges adottságot birtokol – ez pedig felkelti a vendai komizár érdeklődését.

Semmi sem fekete vagy fehér többé. Rafe hazudott Liának, ám feláldozta a szabadságát, hogy megvédje. Kaden az életére tört, most mégis megmenti. A vendaiakról pedig, akiket Lia világéletében barbárnak hitt, kiderül, hogy távolról sem azok.

Liának meg kell küzdenie a neveltetésével, az adottságával és saját érzéseivel, miközben veszedelmes játékba fog az ellenséges főváros szívében… és döntései mindörökre megváltoztatják hazája, Morrighan és a saját sorsát.

Eredeti megjelenés éve: 2015

404 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634062547 · Fordította: Miks-Rédai Viktória

Kapcsolódó zóna

Fennmaradottak krónikái

88 tag · 49 karc · Utolsó karc: 2021. február 16., 14:51 · Bővebben

Arabella Celestine Idris Jezelia (Lia) · Rafe · Kaden · Jeb McCance · Aszter · Komizár · Calantha · Stavik

reccs P>!
Mary E. Pearson: Az árulás szíve

Megáll a hegy tetején, legurít egy kavicsot a lejtőn, aztán nézi, ahogy megállíthatatlanul egyre hatalmasabb lavinát zúdít magával.
Ezt a képet látom magam előtt, ha erre a történetre gondolok. Lia egyetlen döntésével az első kötet elején olyan események sorát indította el, amit sosem hitt volna.
Lia már nem ugyanaz a hercegnő, aki egykor megszökött a kötelessége elől. Annyi sötétséggel, szenvedéssel szembesül, hogy már egészen máshogy látja a világot. Nagyon erős, kitartó, intelligens főhősnő, egy percre sem változik át nyafogó kamaszlánnyá.
Rafe és Kaden is hiteles, erős karakterek. Mivel mindkettőjüket megkedvelteti az írónő, nagyon nehéz megbirkózni a szerelmi háromszöggel.
A komizár megjelenése nagyon izgalmassá, és egyben aggasztóvá tette ezt a részt. Talán az ő könyörtelen jelenléte hozza a könyv sötétebb hangulatát. Jól fölépített, meggyőző a szerepe.
Az énekek és az adottság nagyon egyedivé, misztikussá teszi ezt a világot. Ezekről is egyre több derül ki, de még van mit elárulnia a befejezésnek.
De a hercegnő, a herceg és az orgyilkos története ezzel még nem ért véget. Tovább kell küzdeniük ebben a kegyetlen, titokzatos világban, nekünk pedig reménykedni a sikerükben.

Nymeria96>!

Abszolút kedvenc!! <3
Imádtam minden egyes oldalát és szerintem messze lekörözi a sorozat első részét.
Míg Az árulás csókja első fele jóval könnyedebb hangvételű, ez a rész inkább komorabb és sötétebb hangulatú lett, és a történet is sokkal több izgalmat és meglepetést tartogat.
A világfelépítés nagyon különleges; és az új helyszín, Venda is hamar elnyerte a tetszésemet, leginkább a kultúrájával.
Kedveltem Liat az első részben is, de a karakterfejlődésének köszönhetően ebben a részben sokkal szerethetőbb volt, illetve Kaden és Rafe POW-ját is mindig szívesen olvastam.

GABO, Budapest, 2016
404 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634062547 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
Mrs_Curran_Lennart P>!
Mary E. Pearson: Az árulás szíve

Amikor kézbe vettem a könyvet, gondoltam olvasok belőle pár oldalt, mert a kihívás miatt csak a hét végéig kell elolvasnom. Na persze. Egyszerűen beszippantott a történet. Mindig is szerettem az ármányról és cselszövésről, palotai intrikákról szóló könyveket. Hasonlóan a Halál szolgálóleányai sorozathoz, a hangsúly itt is azon van, hogy ki tud jobban hazudni, és sötétebb terveket szőni. Szegény Liának rengeteget kell hazudnia, hogy túlélje a komizár kedveskedéseit. Kaden a fickóhoz képest egy vajszívű orgyilkos. Sajnos a vége megint körömlerágósra sikeredett. Remélem még idén megkapjuk a folytatást!

_Eriii>!
Mary E. Pearson: Az árulás szíve

Törni zúzni volna kedvem! Nem hiszem el, hogy hogyan lett vége. Azonnal akarom a folytatást. Az elsőt is nagyon szerettem, de ez, szóhoz sem jutok annyira jó volt. Végig izgultam az egész könyvet. Lassan haladt egy kicsit a történet, de az új hely, az új dolgok, annyi izgalmat tartogatnak, hogy eszedbe sem jut unatkozni, mert folyton aggódsz. Lia egy nagyon bátor és erős karakter. Egyszerűen nem találtam semmi kivetni valót benne. Rafe es Kaden-et is imádtam. Egy kicsit mérges vagyok az írónőre, miért kellett ez a szerelmi háromszög, miért? A szívem szakad meg Kadenért. Hogy én hogy gyűlölöm a függővéget…..Ajánlom nagyon.

bhannaa>!
Mary E. Pearson: Az árulás szíve

Szívszorító volt! Főleg a vége…
Az első könyv után, egyből vettem a kezembe a második kötetet. Nem csalódtam, egyszerűen gyönyörű volt.
Nagyon sok szenvedés, remény és fordulat volt ebben a részben. Nem kérdés, hogy megkapja-e az 5 csillagot!
Végre elértünk Vendàba, és jobban megismerhettük ezt a birodalmat. Nagyon szépen és alaposan ismertük meg a különböző törzseket illetve a szokásokat. Itt minden más volt, míg Morrighan-be volt királyság itt a komizár uralkodott mindenki felett és konkrétan megvásárolt mindenkit azzal amivel az orgyilkosok vagy a katonák visszatértek. Először még nagyon szimpatikus volt a komizàr és esküszöm kedveltem majd 180 fokos fordulatott vett a személyisége és megutáltam. Nálam a vége tette rà a pontot az i-re ès kész voltam. Hogy tehetett ilyet? Hogy volt erre lelke?! Borzadály!
Számomra Venda egy gyönyörű hely, és szerintem -annak ellenére hogy ilyen volt a komizárjuk- a táj meseszèp volt.
Megismerhetjük Karden múltját illetve Calantha-ét is. Ez nálam telitalálat volt, mert imádom mikor megtudjuk egy-egy szereplő háttértörténetét. Nagyon nagy karakterfejlődéseket is láthattunk Karden felől, hisz az a kemény orgyilkos akit az első részben megismerhettünk eltűnt és átvette a helyét egy olyan személy, aki érzett és megtelt szeretettel és reménnyel!
Még most sem tudom kinek szurkolok.
Kaden vagy Rafe? Rafe vagy Kaden?
Rafe végig hazudott, és elég jól…
Szerencsére a komizár nem nagyon sejtett semmit, abból amit terveztek. Ő nem tudott annyit ott lenni Lia-nak mint Kaden de viszont a nagyon fontos pillanatokban ott volt és “felemelte” Lia-t.
Kaden viszont sokkal többet volt vele, és volt egy két édes pillanatuk is.
Teljes katyvasz van most a fejemben, de talán Rafe felé húz a szívem!
Ebben a részben imádtam Lia-t. Erős, és ravasz lány! Megmutatta, hogy felkell áldoznunk magunkat egy nemes célért illetve a szeretteinkért!
Most sem untatott az írónő, és mikor nem történt különösebben semmi akkor is érdekelt és olvastatta magát a könyv. Itt sem maradtak el a váratlan fordulatok, és most már megtudom mondani, hogy ez lett a kedvenc részem! Teljesen magába szívott a kötet.
Új szereplőkkel is megismerkedhettünk, de közülük egyértelműen Aszter volt a kedvencem. Annyira édes, és segítőkész volt! A végén pedig ledöbbentem…
MI VOLT EZ?! ISTENEM REMÉLTEM, HOGY CSAK VICC AZ EGÉSZ DE NEEEEM NEEEEM…
Azok az utolsó mondatok, mindkét szereplőtől…
Mondanom sem kell megkönnyeztem!
Viszont ebben a részben kicsit háttérbe szorult Pauline, és szerintem ezt a szálat még lehetett volna boncolgatni. Ahhoz képest mennyire hiányzott neki Lia, nem nagyon eröltette meg magát a csajszi.
Emiatt egy kicsit csalódott vagyok, de ami Verendába történtek azok kielégítettek és így nem vonok le egy fél csillagot sem!
Nem is kérdés, hogy kezembe veszem-e a harmadik részt! Nagyon nagy elvárásokkal indulok majd neki, és várom mi fog kisülni ebből a bonyolult szerelmi szálból illetve, hogy milyen lesz a háború.
Kétség kívül, új kedvenc sorozatom lett!
Remélem méltó befejezést fogunk kapni, és hogy Lia meg Rafe végre összejönnek…
Vagy talán Kaden-nel?! (;´༎ຶٹ༎ຶ`)

És az utolsó szó jogán.:
“-Tarts ki,Lia-suttogtam.
Tarts ki értem.“

DarknessAngel >!
Mary E. Pearson: Az árulás szíve

Imádom! Ez a sorozat csak egyre jobb, és jobb lesz. Lia továbbra is szuperjó karakter, tetszik az erős személyisége, és hogy nem retten meg még a komizár előtt sem.
A helyváltoztatás is érdekes volt, viszont itt már kevesebb romantika jutott bizonyos okokból. De ami volt, azt imádtam! ^^
Tudtam, hogy Kaden se annyira rosszfiú, mint mutatja magát. Én tényleg megkedveltem őt, és remélem majd ő is kap egy szép befejezést.
De szívszerelmem továbbra is Rafe marad. ♥ Jaj, nekem… hogy lehet valaki ennyire imádnivaló?! *-* Teljességgel oda voltam meg vissza a lopott pillanatokért, amit Liaval kettesben töltöttek. És Rafe 4 katonája? Tökéletesek :D
Szóval megint egy csomó kalandban volt részünk, és egyre többet tudunk meg a Venda-énekről is. Annyira kíváncsi vagyok, hogy fog ez az egész véget érni. Némelyik új szereplő is elnyerte a tetszésemet, főleg Aszter :(
És ha azt hittem, az első rész függővége volt a gyötrelmes, akkor ez a befejezés egyenesen kínszenvedés. Kérem, kérem a következő részt!

oldmoviegirl01>!

Venda.
Ahol nem ejtenek foglyokat.
Ahol mindennaposak a kivégzések.
Ahol nem számít az emberi élet.
Ahol nagy csatára készülnek.
Ahol gyilkossággal lehet hatalmat szerezni.
Ahol hazugsággal és megtévesztéssel lehet életben maradni.
Ahol Kaden megnyílik egy kicsit.
Ahol Lia idegen hercegnőként is elvarázsolja emlékverseivel a lakosokat.
Ahol váratlan szövetségesekre lelni.
Ahonnan szinte lehetetlen elmenekülni.
Tarts ki, Lia!

vikcs>!
Mary E. Pearson: Az árulás szíve

„Az izgalmas első rész és a kemény függővég után szinte belevetettem magam a folytatásba. Ha lehet, akkor ez a rész még fordulatosabb, még összetettebb volt. Sokkal élvezhetőbb volt úgy, hogy újra több szemszögből olvashattuk a történetet, igazából mindegyikük gondolatait nagyon szerettem olvasni.

Ez a rész már sokkal komolyabb és komorabb hangvételű volt, mint az első, hiszen egy olyan ártatlan, mégis szenvedő népet láthatunk, akik a politika és a hatalom miatt éhezésre ítéltettek. Egy helyet, ahol nem létezik a gyerekek fogalma, ahol egy lopásért levághatták akár a kezedet is, ahol mindennaposak a kivégzések, ahol csak a cselszövés megy.

Folytatódik az ármánykodás, a hazudozás, a tervek szövögetése és a titkolózás.
Picit hiányoltam a romantikát, meg persze Rafe-t, de amikor olvashattam róla és a romantikusabb közös részekről, akkor csak úgy röpködött a szívem. Imádtam a lopott csókokat. Ő a kedvencem, de igazából ismét mindkét férfit megkedveltem különböző okokból. :)
Lia karakterét ismét csak csodálni tudom, annyi erő és tartás van benne, annyi élni akarás és segítőkészség, valamint cseppnyi komiszság és leleményesség, hogy sok ember példát vehetne róla.

Úgy érzem, a befejező rész még rengeteg kérdést és választ tartogat nekünk, valamint nagyon kíváncsi vagyok már, hogy mi lesz a végkifejlet. :)”

Bővebben a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2017/08/mary-e-pearso…

Milli88 P>!
Mary E. Pearson: Az árulás szíve

”Rettenetesen kezdődött, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne jobb a vége.”

Döbbenten ülök, és nem találom a szavakat. Ez a könyv valami szédületes, káprázatos, borzalmas és szívmelengető is egyben.

Először csak kapkodtam a fejem. Vendába érkezve sok új nevet, rangot, helyiséget és információt kellett feldolgoznom. Ki kicsoda, hol is vagyunk? De aztán haladva a fejezetekkel valahogy minden és mindenki a helyére került.

Az új szereplők nagyon a szívemhez nőttek. Aszter, Zekiah, Yvet. Sőt, még Calantha is a szívembe lopta magát a könyv végére.

Kedvelem Rafe-t, de fáj a szívem Kaden-ért spoiler. Nem szeretem a szerelmi háromszögeket, de ez jelen esetben nem mondható tipikus gimis insta love-nak.
Furcsa és egyben megdöbbentő, hogy a szereplőkre nem tudok gyerekként gondolni 16-17 és 19 év. Számomra felnőttek. A cselekedeteik és a velük megtörtént események miatt.

Kíváncsian várom, hogy ebből a fantasztikus második részből, ami TÖKÉLETES volt, mi fog kisülni a végére.

Mary E. Pearson: Az árulás szíve

A második kötetet befejezve még mindig úgy gondolom, hogy ez az egyik kedvenc romantikus fantasym, mert nekem még fiatal felnőttként is szükségem van ezekre a misztikus, hercegnős sztorikra, ahol még léteznek hercegek, és romantikus tolvajok, akik képesek a változásra. Léteznek még mondák és krónikák, amik igaz történeteket mesélnek el. Mary E. Pearson könyvei a könyvespolcom legszebbjei.

Talán ami leginkább magával ragad a regényben, hogy a középkorban játszódik, misztikus és romantikus, ugyanakkor nem egy lányregény, ami nem képvisel semmilyen mélyebb tartalmat, vagy nem használ rejtélyeket, összefüggéseket. Hangulatfestő, és képes nagyon messzire repíteni a fantáziánkat.

DarknessAngel >!

– Megérte, Lia. Minden kilométer, minden nap. Végigcsinálnám újra az egészet. Három földrészen is végigkergetnélek, ha ez az ára, hogy veled legyek.

Evelena P>!

– Az értelemből épített tornyok a fák tetejéig érnek. A hitből építettek a csillagokig.

anikho>!

– Azt akarja, hogy ezt vegyem fel?
– Nem Morrighanben vagyunk.
– Én meg nem egy zsák krumpli vagyok.

anikho>!

A tenyerem csattanása az arcán visszhangot vert a helyiségben.
Felemelte a kezét, megdörgölte az arcát, és oldalra fordította a fejét.
– Be kell vallanom, nem éppen efféle fogadtatásra számítottam, miután annyi kilométeren át loholtam a nyomodban a kontinensen keresztül. Nem térhetnénk vissza a csókolózós részre?

VNoémi>!

A remény sikamlós hal, nem tarthatod sokáig a markodban…

184. oldal - 28. fejezet (Gabo, 2016)

anikho>!

Te sose voltál rendes hercegnő. De te vagy minden, amire vágyom. Emlékezz erre. Téged szeretlek, Lia. Nem egy rangot. És nem azért, mert egy darab papír így diktálja. Hanem mert így érzek.

anikho>!

Akkor most nem lennék itt. Mert akkor Terravinben lennék, és a legbosszantóbb lánnyal csókolóznék, akire valaha szemet vetettem, és két királyság ereje sem választatna el tőle.

VNoémi>!

[…] ha a túlélés a cél, nincsenek szabályok.

96. oldal - 14. fejezet (Gabo, 2016)

Lanore P>!

Milyen furcsa.
Milyen nagyon furcsa.
Akárcsak elhinni, hogy van, ami örökké tart.
Egy könnycsepp.
Mintha számítana valamit.