18. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
26. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján

Az ​árulás szépsége (A Fennmaradottak krónikái 3.) 370 csillagozás

Mary E. Pearson: Az árulás szépsége

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Lia túlélte Vendát – de a Morrighan elpusztítására törekvő gonosz erő is életben maradt, és csak a hercegnő állíthatja meg.
A közelgő háború miatt Liának nincs más választása, magára kell öltenie az Első Leány, a katona – és a vezér – szerepét. Amikor megpróbálja figyelmeztetni Morrighant, összekülönbözik Rafe-fel, és nem tudja, megbízhat-e Kadenben, aki követte őt.
A Fennmaradottak krónikájának fináléjában árulókat kell leleplezni, áldozatokat kell hozni, és végre kell hajtani a lehetetlent, mert valamennyi királyság sorsa a tét.

A kötet tartalmazza a birodalmak múltját elbeszélő történetet, a Morrighant is.

Tartalmazza a Morrighan c. kisregényt is.

Eredeti mű: Mary E. Pearson: The Beauty of Darkness

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: 18 éves kortól

>!
GABO, Budapest, 2017
630 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634064343 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
>!
GABO, Budapest, 2017
632 oldal · ISBN: 9789634064688 · Fordította: Miks-Rédai Viktória

Kapcsolódó zóna

!

Fennmaradottak krónikái

25 tag · 28 karc · Utolsó karc: 2019. február 9., 14:10 · Bővebben


Enciklopédia 14

Szereplők népszerűség szerint

Arabella Celestine Idris Jezelia (Lia) · Rafe · Kaden · Jeb McCance · Pauline · Sven Haverstrom · Tavish Baird · Branson király · Gwyneth · Orrin del Aransas


Kedvencelte 107

Most olvassa 27

Várólistára tette 146

Kívánságlistára tette 223

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Nymeria96 
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége

Az árulás szépsége méltó lezárása a sorozatnak, olyan befejezés, amelyben szerintem a legtöbb olvasó reménykedett.
A történet izgalmasra sikerült, telis-tele váratlan fordulatokkal.
Lia igazi vezetővé válik, felnő a rá váró feladatokhoz, véghezviszi a terveit és nem hagyja magát félrevezetni.
A szerelmi háromszög talán a legkegyetlenebb, amit valaha olvastam, Rafe és Kaden is egyaránt illik Liához, és amikor az egyikkel van, vérzik a szívem a másikért.
Persze ebben a részben ez is megoldódik, bár számomra eléggé semmilyen a Kaden-spoiler vonal.
Ja, és még valami, „A kisfiút elnevezték Rhysnek.” Na itt kész voltam :))))
És a Morrighan. *.* Imádom. ❤❤❤
Jafir and Morrighan meséje csodálatosra sikerült, úgy olvastam volna tovább. :)

1 hozzászólás
>!
DarknessAngel 
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége

Elérkeztünk az út végére. Volt dolgok, amiket egyáltalán nem így képzeltem, és voltak, amikre már az előző rész óta vártam, de szerencsére a végeredményt nagyon-nagyon szerettem.
Ezt a sorozatot biztosan nem fogom egykönnyen elfelejteni, annyira a szívembe zártam. Lia útja, az egész jellemfejlődése, a bátorsága és az a jó szíve… rendesen fáj tőle elbúcsúzni. Nagyon tetszett, ahogy a sarkára állt, és igazi királynőként viselkedett. Szerettem, hogy mennyire szereti Vendát és Morrighant, viszont sajnáltam, hogy Dalbreck már nem állt olyan közel a szívéhez. Tudom, hogy Dalbreck Rafe felségterülte, és hogy nem az volt a fő célpont, de akkor is. Megértettem Rafe bánatát és félelmét, tiszteltem, hogy végül elengedte Liát, utáltam, amit azután cselekedett, és közben mégis szerettem. Szóval hol imádtam, hol haragudtam rá, hol agyon ölelgettem volna.♥
A történet izgalmas volt, csak úgy olvastatta magát. Szerettem volna, ha több Pauline és Kaden részt kapunk, igaz Rafe szemszögből is elfogadtam volna még egy párat. Ármánykodás, harc, szerelem… meg volt benne minden ami kell, nekem a végére mégis maradt egy pici hiányérzetem. Jó lett volna, ha kicsit bővebben kifejti az írőnő a dolgokat, vagy ugrottunk volna pár évet, hónapot a jövőbe, mert nagyon szerettem volna tudni, hogy spoiler Hiába volt boldog a vége, én még elviseltem volna pár romantikát. :)

Ami viszont még nagyon sokat dobott a könyvön, az Morrigan története. No az, valami brutálisan jó volt! *-* Tuti, hogy majd azt is újraolvasom. Morrigan és Jafir… imádom, imádom, imádom.♥ Ők miért nem kaptak folytatást?

9 hozzászólás
>!
_Eriii P
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége

Egy eszméletlen befejezés egy eszméletlen sorozatnak. Nagyon szerettem, teljesen elvarázsolt az írónő álmodta világ. Minden volt benne amit egy fantasyben szeretek. Harc a hatalomért, ármánykodás, véres csata, lehetetlen szerelem. A történet hihetetlenül izgalmas, én szinte lélegzet visszafojtva olvastam minden egyes sorát, és olyan rengeteg minden történik e 630 oldalon, hogy nem maradt egy épp körmöm. A főszereplők egytől egyig a szívemhez nőttek. Ilyenkor olyan rossz, hogy egy ilyen fantasztikus sorozat véget ér. Ajánlom nagyon….

>!
Mrs_Curran_Lennart P
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége

Megérdemli a maximumot a könyv, igazán jól sikerült. Az első kötet óta az írónő meghatványozta az izgalmakat. Lia nagyon elhivatott, beáldozza akár a saját szívét is az országáért. Volt néhány szomorú és dühítő jelenet is, amikor felhördültem olvasás közben. Az biztos, hogy az írónő nem vette túl nyálasra Lia és Rafe szerelmét. Rafe tettei többet mondtak minden szónál. Kaden története is jól végződött. Végre kiderült, ki az apja ( itt volt egy kis csavar), és ő is megtalálta a maga boldogságát. Külön örültem az előzmény kötetnek, Morrighan történetének.
Az, hogy egy hét alatt olvastam el, a kiadó hibája. Egy ilyen vastag könyvet nem szabadna ragasztott kötésben kiadni. Elzsibbadtak közben az ujjaim. Ami a műfaját érinti, megérdemli a disztópia jelzőt is. Sokat gondolkodtam rajta, hol játszódhat, alighanem a volt USA délnyugati területein. Az előző részben a romváros akár Las Vegas is lehetne.

5 hozzászólás
>!
vikcs P
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége

"Ismét búcsúznom kell egy fantasztikus könyvsorozattól. Nagyon megkedveltem a szereplőket, a világot, az írónőt és remek fantáziáját. Kíváncsi voltam, az utolsó rész vajon megugorja-e a többi kötet színvonalát, de azt kell mondanom, hogy egy kicsit sem csalódtam. :)

Picit tartottam a hosszú oldalszámtól, féltem, hogy esetleg elrontja az írónő felesleges tartalmakkal vagy drámázással, de semmi ilyesmi nem volt, minden a helyén volt, minden tökéletes volt.

Odáig voltam a romantikus részekért, bár ez ismételten elég gyengécske volt, de önmagában nagyon édes, és imádtam őket. Megértettem a nehézségeiket, átéreztem a szenvedésüket és a fájdalmukat, és osztoztam az örömükben is.
Rafe most is imádnivaló volt, legszívesebben megölelgettem volna, kiszakítva a lapok közül, máskor pedig rendesen fejbe vágtam volna a papucsommal.
Lia rengeteget fejlődött az első részhez képest, már az elején is kemény csaj volt, de most aztán tényleg odateszi magát a királyságáért és a szeretteiért, igazi érett, felelősségteljes nővé válik.
Kaden… igazából őt is nagyon szeretem..főleg, hogy most már megismerhettük a teljes történetét, hogy miért lett az aki, hogy igazából vajszíve van, és egy nagyon rendes pasas. Örültem, hogy végül megtalálta a boldogságot az életben.:)

A könyv elejétől érezhető volt a sejtelmes, borzongató veszély, amely végigkísért minket a történet alatt, a háttérből mindig kikacsintgatott, és nem hagyott nyugodni. Folyton aggódtam, hogy mi fog történni a szereplőimmel, hogy mi lesz a királyságok sorsa, hogy mi fog történni a nagy csatában.

Nagyon boldog vagyok, amiért a kezembe vettem, és elolvastam ezt a történetet. Kaptam belőle tanulságot, reményt, valamint rengeteg érzelmet és kellemes olvasási élményt.
Én csak ajánlani tudom nektek, szinte minden korosztálynak, hisz semmit nem visz túlzásba az írónő, ezért a kisebbektől kezdve a nagyokig célt talál ez a könyv. "

Bővebben a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2017/09/mary-e-pearso…

2 hozzászólás
>!
Naiva P
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége

Összességében nagyon szeretem ezt a sorozatot, de még mindig úgy gondolom, hogy a sorozat első része a legerősebb. Azért mert az számomra egy valami jónak a kezdete. Szerettem a karaktereket, csodáltam a hősnő kitartását, lelki erejét, elszántságát. Még a történet háttere is zseniálisan meg volt alkotva, lenyűgöző írásmóddal. Az egész történetben imádtam a csavarokat a váratlan fordulatokat, ezért, ill. ezekért valamit mindenképpen hiányoltam a végéről. Mondjuk egy tartalmas epilógust, mert ez így hagyott némi keserű szájízt. spoiler Mind a három kötet borítója meseszép. Talán ez lett a legszebb.
Morrighan kora krónikák egyik első lánya és a barbár Jafir (hullarabló) története olyan felemelő volt. Olyan édesek voltak és már az első találkozásuknál minden érzelmük átjött.

>!
Milli88 P
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége

„Egy életet sokféleképpen fel lehet áldozni, és nem is kell mindig meghalni hozzá.”

Szóhoz sem tudok jutni. Amikor a kezembe vettem az első könyvet eszembe sem jutott, hogy a hardadik rész végére ilyen függő lesz belőlem.
Az utolsó 100-150 oldalt lélegzet visszafojtva, karót nyelt háttal olvastam. Szinte pislogni is alig mertem. Láttam, hogy egyre fogynak a lapok, és még mennyi mindennek kell történnie, mindjárt vége, de még nem lehet vége. Így nem…
De teljes nyugalommal jelenthetem, hogy ez a sorozat mind a köteteket,mind pedig a befejezést tekintve TÖKÉLETES.

A végére minden és mindenki a jól megérdemelt helyére került, és a lapok kevés száma ellenére mégsem éreztem összecsapottnak a végét.

Külön öröm volt a legeslegvégén olvasni Morrighan és Jafir történetét.

KEDVENC!!! ❤

„Paviamma”

15 hozzászólás
>!
Tóth_Orsolya_3 P
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége

„Száz módja is van, hogy valaki szerelembe essen.”

Ez így van. Én képes voltam egy sorozatba beleszeretni. ;)
Kaland, izgalom, ármány, szerelem, árulás, harc, nevetés, sírás. És mindez egyetlen sorozatban.
Határozottan kedvenc lett.

2 hozzászólás
>!
Evelena
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége

Belélegzett.
Hosszú hónapok várakozása után ott folytatódott, ahol korábban elfogytak az utolsó lapról a sorok. Túlmagyarázás, komplikálás helyett pörgött tovább a történet, a saját útját járva.

Hosszan benntartott.
Elkalauzolt ugyanabba a világba, a megoldáson dolgozó szereplők sokaságával, akik készek felvenni a küzdelmet a komizár tervével szemben. Jezelia bátorsága tagadhatatlanul süt minden tettéből, igazi uralkodó, aki Morrighan és Venda érdekét is nézi egyszerre. Hihetetlenül erős lány, aki bármire képes azért, amiben hisz. Rafe csak a szívét követi, amiért nagyon büszke vagyok rá, mert annyi csodálatos dolgot tesz. Kaden egy új arcát mutatja meg, bemutatva azt, milyen messzire jutott, mennyit látott a világból. Pauline szintén egyedülálló karakterré fejlődte ki magát, hol van már az az egykori lány?
Nagy csata készülődik, vár, lopózik a sötétben. Az ellenség mindenhol ottvan, a falak közé is képes beférkőzni. Sok a veszteség, sok minden várat megoldásra. Egy percig sem enged el, sokszor elképesztenek az olvasott sorok, egyszerűen mesteri.

Kilélegzett.
Úgy eresztett el, hogy közben mégis örökre magához láncolt. A szeretet, a hit erejét magában hordozva, elhozta a benne rejlő jövőt is a történet.

Majd egy új történettel ajándékozott meg pár lapon túl. Mely valójában régebbi is, nem igazán új. Mégis annyi minden kiderül belőle. A bátor és erős Morrighan, ki túl lát. Jafir, ki oly hévvel tud szeretni, hiába kapott az élettől annyi fájdalmat. Egy páratlan birodalom születésének története elevenedett fel, mindent túlélő szerelem segítségével. A találkozások, a vágyakozások mind-mind színesítik ezt a történetet, ami a későbbi alapját adja. Nagyot alkotott az írónő, hihetetlen olvasmány.

>!
deen
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége

„Egy életet sokféleképpen fel lehet áldozni, és nem is kell mindig meghalni hozzá.”

Lia túlélte Vendát, de annyi minden vár még rá…
Annyi bizonyos, hogy egy csodálatos és egyben szomorú befejezést olvashattam. Minden benne volt, ami várható, szerelem, barátság, bátorság, bosszú, bánat, önfeláldozás, halál, de ott pislákolt benne végig a remény. És ezt az utolsó momentumot az írónő végig kiválóan alkalmazta. A szereplőkkel együtt én is reménykedtem, hogy van egy jobb út, hogy létezik egy olyan változat, ahol minden rendbe jön és mindenki megtalálja a maga útját. Végül persze eljutottunk az utolsó oldalig, és azt kell mondjam, tökéletes volt ez a befejezés. Volt, akinek az elvesztését nagyon sajnáltam, és haragudtam érte, de megértem, hogy nem lehetett minden szereplőt megóvni. Fantasztikus sorozat volt, egy igazán jó, fordulatokkal teli befejező kötettel. A szereplők között forrt a levegő, Rafe és Kaden is megérdemelte volna az igazán boldog befejezést Liával. Én mégis örülök a „nyertesnek”, mert ő állt közelebb a szívemhez. Szerencsére az írónő a „vesztes” felet sem hagyta elkallódni, és ez így is volt jó. Ha már mindenki ennyi szenvedésen ment keresztül, megérdemelték a boldogság lehetőségét.
A Morrighan történet pedig elmondta, hogyan is került Morrighan olyan távol a törzsétől, és mi igaz abból, hogy egy zsák búzáért cserélte egy hullarabló. Morrighan egy kivételes nő volt, aki hitt abban, hogy létezik egy jobb élet, és meg is kereste azt.


Népszerű idézetek

>!
Nymeria96 

– Hogy szereztél egy orgyilkost és egy frissen megkoronázott királyt bizalmasodnak?
– Az isteneknek veszekedett humorérzéke van.

467. oldal, Nyolcvanadik fejezet (Gabo, 2017)

>!
Nymeria96 

Egy életet sokféleképpen fel lehet áldozni, és nem is kell mindig meghalni hozzá.

529. oldal, Nyolcvannyolcadik fejezet (Gabo, 2017)

>!
anikho P

Nem számít, hányszor semmisül meg és születik újjá a világ, én mindig emlékezni fogok rá, kik voltunk mi ketten, együtt.

502. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Rafe
>!
Tóth_Orsolya_3 P

Sehová sem vezet, ha túl sok időt töltünk a múlt boncolgatásával.

Kapcsolódó szócikkek: Rafe
>!
Nymeria96 

A szerelem nem ér egy csapásra véget, akármennyire is jó volna, vagy akármennyire nincs helye az ember életében. Nem is lehet megparancsolni, hogy érjen véget, ugyanúgy, ahogy az eljegyzési papírok nem teremtik meg. Talán cseppenként kell elszivárognia, mint a vérnek, amíg a szív hideggé, érzéketlenné, jórészt holttá válik.

469. oldal, Nyolcvanadik fejezet (Gabo, 2017)

>!
Nymeria96 

Egy földműves, egy herceg, egy király. Szerettem. Szerettem mindenkit, akinek a bőrébe valaha bújt, és mindenkit, akivé majd ezután válik – még ha nem is leszek ott, hogy lássam.

484. oldal, Nyolcvanharmadik fejezet (Gabo, 2017)

Kapcsolódó szócikkek: Arabella Celestine Idris Jezelia (Lia) · Rafe
>!
anikho P

A sötétség gyönyörű volt. Egy árnyék csókja. Simogatás, lágy, mint a holdsugár.

(első mondatok)

>!
Evelena

Lehet, hogy most nem tűnik így, de ma erősebb lettél, mint tegnap voltál. Holnap még erősebb leszel.

164. oldal

>!
VNoémi P

Egy egész élet áll előttünk, száz holnap, és még sokkal több.

127. oldal - 22. fejezet (Gabo, 2017)


Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Throne of Glass – Üvegtrón
Arwen Elys Dayton: Seeker
Alwyn Hamilton: A szultán foglya
Sara Raasch: Hó mint hamu
Victoria Aveyard: Vörös királynő
Sabaa Tahir: Szunnyadó parázs
Cinda Williams Chima: Lángvető
Gabriella Eld: Remények Jordan számára
Erika Johansen: Tear ostroma
Szakács Eszter: A Szelek Tornya