Az ​árulás csókja (A Fennmaradottak krónikái 1.) 946 csillagozás

Mary E. Pearson: Az árulás csókja

EGY HERCEGNŐ KERESI A HELYÉT AZ ÚJJÁSZÜLETETT VILÁGBAN.

Megszökik az esküvője napján. Ősi iratokat lop el a kancellár titkos gyűjteményéből. A saját apja küld fejvadászokat utána.
Ő Lia hercegnő, Morrighan Királyságának Első Leánya.
Morrighan Királyságának rendjét hagyományok és egy letűnt világ történetei szabják meg, de bizonyos hagyományoknak Lia nem hajlandó engedelmeskedni. Az elrendezett házasság elől menekülő és új életre vágyó lány az esküvője reggelén egy távoli halászfaluba szökik. Egy fogadóban talál munkát, ahová hamarosan két idegen érkezik, de Lia mit sem tud arról, hogy egyikük az elhagyott herceg, a másik pedig egy ellene küldött orgyilkos.
Megtévesztés és árulás szövi hálóját a három fiatal köré, és Lia veszedelmes titkokra bukkan, amelyek elpusztíthatják a világát. A titkokon túl azonban olyasmit is talál, amire nem számított – szerelmet.

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Gabo SFF könyvek

>!
GABO, Budapest, 2015
406 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634061274 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
>!
GABO, Budapest, 2015
408 oldal · ISBN: 9789634061526 · Fordította: Miks-Rédai Viktória

Kapcsolódó zóna

!

Fennmaradottak krónikái

57 tag · 46 karc · Utolsó karc: 2020. február 10., 19:01 · Bővebben


Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Arabella Celestine Idris Jezelia (Lia) · Rafe · Kaden · Jeb McCance · Pauline · Sven Haverstrom · Finch


Kedvencelte 243

Most olvassa 70

Várólistára tette 685

Kívánságlistára tette 787

Kölcsönkérné 10


Kiemelt értékelések

>!
DarknessAngel
Mary E. Pearson: Az árulás csókja

Egyszerűen tökéletes! Imádom, szeretem, csókolom, ölelem… Rég volt már, hogy egy ennyire jó könyv a kezem ügyébe akadt.
Kezdeném a borítóval, ami szintén csodaszép, + az a két pasi a háttérben… :) A cselekmény is nagyon izgalmas, elvégre egy szökött hercegnőről szól. Csak úgy faltam a lapokat, alig birtam letenni, annyira érdekes volt.
Lia egy nagyon szerethető karakter, már az elején belopta magát a szívembe. Tetszett a temperamentuma, a feleselése, és hogy hercegnő létére egyáltalán nem elkényeztetett.
A herceg már az első feltűnésekor szimpatikus volt, és volt is egy sejtésem vele kapcsolatban, viszont akkor még az orgyilkos nem bukkant fel. Amint ez megtörtént, már nem tudtam, hogy pontosan mire számítsak, de ami a végén kiderült, hát az nagyon sokkolt. Mary E. Pearson nagyon kicseszett velem.
Olvasás közben teljesen elvesztem a történetben. Magába szippantott, és nem eresztett. Levontam a saját következtetéseimet, hiszen minden annyira „egyértelműnek” tűnk. Aha, persze. A végén a padlóról kellett felkaparnom az államat.
Ezek után teljes bizonyossággal állíthatom, hogy újraolvasós lesz, többszörösen.
Nincs egyetlen rész sem, amit ne imádtam volna. Rafe ♥ az egyetlen befutóm, teljesen az ujja köré csavart ^^ Persze Kaden-t is megkedveltem, de a közelébe se ér annak, amit Rafe iránt érzek♥♥♥
Nem ömlengek itt tovább, egyszerűen olvassátok. Nálam hatalmas kedvenc lett.

28 hozzászólás
>!
Naiva P
Mary E. Pearson: Az árulás csókja

Egy hercegnő, egy herceg és egy bérgyilkos, magával ragadó, kalandos története. Kell ennél több? Az ilyen könyveket olyan jó újraélni.
Egy kicsit bővebben; ez a könyv sokkal több, mint amit a szépséges borítója sugall. Izgalmas, fordulatos, tele apró titkokkal, amik hatalmas és nem várt fordulatokat okoznak, amelyekből óriási csattanók születnek.
A karakterek egytől egyig szerethetőek. Lia, aki a látás ajándékával rendelkezik egy mindenre elszánt, kitartó, erős akaratú, a korlátait folyton feszegető hősnő. Rafe az egyes számú, magas titokzatos jóképű, akinek a szerepe eléggé lassan bontakozik ki. Egy kicsit szeszélyes, bonyolultabb természet.
Kaden, a kettes számú, szintén magas, szintén jóképű és titokzatos idegen, aki kevésbé szeszélyes, vidámabb természet. spoiler Az ő karaktere és szerepe is lassan bontakozik ki. Valamivel viharosabb és számomra sokkal érdekesebb volt a kapcsolata Liával.
Imádtam a feszültséget, a rejtélyt a történetben, ahogy azt, is, hogy a romantika lassan bontakozott ki, de az teljesen kielégítő volt. Ha nagyon tág értelemben vesszük, van egy fajta szerelmi háromszög, de mivel Lián múlik az egész, és egyértelmű, hogy kihez is vonzódik, így nem sérül senki. Egyelőre. Nem csak a romantika, de maga a történet is kicsit lassú, de a könyv világa gyönyörűen van ábrázolva és igen részlet gazdag. Van egy kis utópisztikus-középkori hangulata, de nem csak a versek hangulata miatt. Lenyűgöző volt.

12 hozzászólás
>!
Nymeria96
Mary E. Pearson: Az árulás csókja

Imádtam!! <3
Nem most olvastam először, de annyira jó volt visszatérni ebbe a világba és újraélni a történetet. Az első oldalaktól kezdve magával ragadott, akárcsak az első olvasás alkalmával, és nem is eresztett egészen a végéig.
Lia nagyon szimpatikus szereplő, még ha nem is értettem mindig egyet a döntéseivel, a könyv közepétől azonban kezdetét veszi a jellemfejlődése, és innentől kezdve a karaktere is sokkal érdekesebb számomra.
Rafe és Kaden is szerethetőek voltak, de most sokkal inkább spoiler voltam.
Emlékszem, amikor először olvastam, milyen könnyen estem bele az írónő csapdájába a herceg és az orgyilkos kilétét illetően. Pedig annyira biztos voltam a megérzésemben… :D
Az írásmód lebilincselő, Mary E. Pearson gyönyörűen bánik a szavakkal.
Jöhet a folytatás!!

>!
anikho
Mary E. Pearson: Az árulás csókja

Az ilyen történetek miatt imádok olvasni!
Nagyon szerettem, hatalmas kedvencet avattam. Kellett is már egy új könyv, ami tényleg új. Új szereplők, új kaland, új szerelembeesés. Megkaptam? Igen!

Minden amit a fülszöveg ígért, megvan a könyvben. A misztikum, a legendák, a kaland, és a szerelem is. Féltem a háromszögtől.. de alaptalanul. Az én szívemet Rafe rabolta el… és remélem a folytatásban (amit borzasztóan várok kedves @gabokiado! :) visszahozza mutatóba :)

Liát könnyű volt megkedvelni, mind a gondolatai, mind a cselekedetei miatt; remekül azonosultam vele. A fiúk kilétét illetően nem ért meglepetés, összeraktam a fejemben, és kiderült, hogy jól gondoltam. És baromira örültem, hogy jól gondoltam. :D Biztos összetörök, ha nem így alakulnak a dolgok. – Azért nyugi, az elején én is elbizonytalanodtam. :D – A blogon lehet teszek célzásokat, hogyan jöttem rá; itt nem szeretnék spoilerezni. :)

Mindenkinek ajánlom olvasásra! Alaposan felépített háttérvilág, amiről még koránt sem tudunk mindent, utalva ez mindarra, hogy a következő könyvben még több információt tudunk meg az Ősökről. Régi dalok és mondák, amiknek súlyos mögöttes értelme van. Egy igaz szerelem kibontakozása, ami totálisan levett a lábamról. :)
Egy varázslatos új világ, amit minden olvasó(lány)nak meg kell ismernie.
Olyan szép az egész, mint maga a borító.

bővebben: http://anikhomolyol.blogspot.hu/2015/10/mary-e-pearson-…

11 hozzászólás
>!
vikcs P
Mary E. Pearson: Az árulás csókja

"Régóta kiszúrtam magamnak a Fennmaradottak trilógiát, elsősorban a borítók miatt, hiszen gyönyörű mindegyik részé. Másrészt rengetegen dicsérték, magasztalták ezt a sorozatot, szóval a nyáron gyorsan beszereztem az összes részt, és végre most nekiálltam olvasni.
A borítón kívül még szeretném kiemelni a fordítót, Miks-Rédai Viktória nevét. Úgy gondolom, az ő neve már eleve garancia arra, hogy egy könyv nagyon szuper lesz.

Most pedig térjünk rá a bejegyzés elemi részére, a könyvre. Hű… igazából nem tudom mire számítottam, de erre nem. Lehengerlő volt, az biztos, mert volt egy akkora csavar a könyvben, hogy fél óráig csak pislogtam és lapozgattam a könyvet, hogy ez nem lehet, biztos csak félreolvastam, vagy valami… Az írónő konkrétan pofon csapta az olvasót, elárult, amitől padlót fogtam.

Bevallom, a könyv feléig nem igazán tetszett a könyv, egy erős négyesre értékeltem, néha picit elkalandoztam is, de amikor megtörtént a csattanó, és amikor az érzelmek is már erősen jelen voltak, akkor valami megfordult bennem, és elkezdtem falni az oldalakat. Hát, ez a két fickó teljesen megőrjített. Kaden és Rafe mindketten titokzatosak és egyszerre nagyon szerethetők is. Mindkettőjükhöz vonzódtam, de Rafe vitte el a pálmát. Igen, van szerelmi háromszög, viszont egyáltalán nem a rosszabbik fajta, mert elég gyengéd, és Lia már a legelején érzi, ki érdekli jobban. De persze, ki tudja még, hogy mi lesz a folytatásokban. :)"

Bővebben a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2017/08/mary-e-pearso…

7 hozzászólás
>!
Evelena
Mary E. Pearson: Az árulás csókja

Évekkel ezelőtt történt. Bizony, bizony, egy könyv után keresgéltem és a keresés közben egy olyan könyves blogra akadtam, ahol a hátteret sok-sok gyönyörű borító színesíti. (gondolom sejtitek, melyikre gondolok :) ) Akkor észrevettem egy borítót a sok között, ami különösen magára vonta a figyelmemet, keresgéltem és megtaláltam, már akkor tudtam, hogy ezt a könyvet el kell olvasnom, mert valami nagyon vonzott benne.
Most pedig, hogy olvastam, elmondhatom, hogy jó volt a megérzésem, a gyönyörű borító, gyönyörű belsőt is rejt.
Nem akármilyen történet, a főszereplő hercegnő, Lia otthagyja az eddigi életét, hogy maga dönthessen a sorsáról. Bár a szövevényes mítoszok és a legendák elől nehéz elmenekülni…
A menedékén megjelenő két vonzó fiú kilétéről pedig ő mit sem sejt. Ahogy csavarként az olvasó sem. Legalábbis elég hosszan (be kell vallanom, azért sikerült kitalálnom, hogy ki az orgyilkos és ki a herceg).
Egyszerűen nagyszerű, lekötötte minden gondolatomat. Izgalmas, mesés, ősi, romantikus, váratlan és bizsergető. A főszereplők egytől egyig erős személyiségek, akik harcolnak azért, amiben hisznek.
Szerelmi háromszög, ó te, ismételten felbukkanó, itt is megjelensz és megnehezíted az olvasást, mert Rafe-ben és Kaden-ben is van valami vonzó.
El fog bűvölni és egyre kíváncsibbá tesz. Csak ajánlani tudom. :)

2 hozzászólás
>!
MFKata
Mary E. Pearson: Az árulás csókja

Van, ami örökké tart… az, ami számít!

Tartottam tőle az elején, de annyira felesleges volt. Lia története beszippant és nem ereszt. Nagyszerű karakterek, izgalmas kalandok, gyönyörű írásmód, csodás világ. Kell ennél több? Igen, a folytatás ;-)

Bővebben»
http://mfkata-about.blogspot.hu/2015/11/mary-e-pearson-…

5 hozzászólás
>!
deen
Mary E. Pearson: Az árulás csókja

Elvarázsolt, beszippantott, jól megkavart. Tényleg egy nagyon jó könyvet olvashattam a maga YA kategóriájában. A világ újszerű volt, tetszett, ahogy a cselekmény is. Lia nem az az átlagos hercegnő, ha kell, megvédi magát tettekkel vagy az éles nyelvével, nem zavarja a kétkezi munka. Eddigi élete egy ketrec volt, ahonnan a hagyományokat és mindenét hátrahagyva elmenekült. A történetben egy percig sem volt kérdés, hogy ez súlyos következményekkel jár, és Lia válaszút elé kerül. Az írónő nagyon jól csavarta a szálakat azzal, hogy az orgyilkos és a herceg fejezeteit egyszerre Rafe és Kaden vette át, így végig megtartotta a két fiú titkát. A szerelmi háromszöget nagy sóhajjal fogadtam, de szerencsére nem ez állt a középpontban, Lia ennél nagyobb problémákkal, borzalmakkal nézett szembe. Különösen tetszett, hogy Liával együtt fedeztük fel ezt a világot, hiszen eddig ő sem járt nagyon Civicán kívül. A könyv első felében hiányoltam a fülszövegben említett íratok felbukkanását, de végül az is előkerült és lassan egyre nagyobb jelentőséget kapott. A herceg vagy az orgyilkos? Egyértelműen a herceg nálam a befutó, de nem kétlem, hogy az orgyilkos sosem adja fel.

3 hozzászólás
>!
Mrs_Curran_Lennart P
Mary E. Pearson: Az árulás csókja

A könyv maga, egy fantasy köntösbe bújtatott disztópia. Az utalásokból (földre dobott csillag) arra lehet következtetni, hogy több száz évvel ezelőtt egy meteorit csapódhatott a földbe. A túlélők pedig visszatértek a jó öreg középkorhoz, és királyságokat hoztak létre. Morrighan hercegnője, Lia azonban az érdekházasság helyett legjobb barátnőjével karöltve elmenekül otthonról. A könyv első fele amolyan ismerjük meg a szereplőket, hogyan sikerül beilleszkedni Liának, körül forog. Nekem már előre lelőtték a poént, így nem tudom, hogy Rafe és Kaden közül kitaláltam volna-e az orgyilkos személyét. Udvarlás, szóváltások, ismerkedés. Az első kétszáz oldal lassan csordogál. Aztán bumm, teljes fordulatot vesz a cselekmény. Felpörögnek az események, és alig tudtam letenni a könyvet, annyira érdekelt a végkifejlet. Nagyon remélem, hogy a következő két részt még idén megkapjuk, mert utálom a függővégeket.

3 hozzászólás
>!
Szilvi00 P
Mary E. Pearson: Az árulás csókja

Sejtettem én, hogy jobb lesz türelmesen megvárni, míg kijön a teljes sorozat magyarul! Utálnék hónapokat vagy éveket várni a folytatásra, főleg ilyen függővég után. Azt is gyanítottam, hogy ínyemre való lesz a sorozat. Pontosan így történt! Imádtam az elejétől a végéig, kívülről és belülről is csodálatos egy könyv. Gyönyörűen megfogalmazott, izgalmas, fordulatos és romantikus lelkemet simogató történetet olvashattam. Teljesen levett a lábamról a megalkotott fantasyvilág hangulata, a szereplőket pedig egytől-egyik imádtam. Lia az utóbbi idők legszimpatikusabb hercegnője, akiről csak olvastam. A két jóképű férfi, Rafe és Kaden összetett és érdekes karakterek, őket is nagyon-nagyon szerettem. (Sajnos az ő szemszögükből íródott fejezetek nagyon rövidek voltak.) Ritkaság számba megy nálam, hogy ennyire kiszámíthatatlan legyen egy könyv cselekménye. Most viszont fogalmam sem volt, mi vár a következő oldalon, nemhogy a következő fejezetben. Annyira élveztem! Egy ilyen befejezés után pedig borítékolható, hogy hamarosan kezdem is a következő részt.

6 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
VNoémi

Ezt az életet, ezt az álmot magam kovácsolom, és csak a képzeletem szabhat határt neki. Ebben az életben egyedül én parancsolok.

24. oldal

3 hozzászólás
>!
anikho

– (…) semmi sem tart örökké. Még a nagyság sem.
– Valami mégis.
Szembenéztem vele.
– Igazán? És mégis micsoda?
– Az, ami számít.

112. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Arabella Celestine Idris Jezelia (Lia) · Rafe
>!
VNoémi

Talán száz módja is van, hogy az ember szerelembe essen.

196. oldal

>!
VNoémi

Aznap volt a napja, hogy ezer álom elpusztuljon, és egyetlen új szülessen.

(első mondat)

>!
anikho

Egy álmot évekig kovácsolhatsz, hogy aztán egy pillanat alatt szilánkokra törjön.

238. oldal

1 hozzászólás
>!
anikho

Mert az első nap óta, amikor megláttalak, minden éjjel úgy alszom el, hogy te jársz a fejemben.

Kapcsolódó szócikkek: Rafe
>!
anikho

Az elkerülhetetlennel kétféleképpen lehet szembenézni: vagy odavonszolnak a sorsod elé, vagy megtámadod.

297. oldal

>!
VNoémi

Senkit sem szabadna rákényszeríteni, hogy olyanhoz menjen hozzá, akit nem szeret.

29. oldal

>!
Zizyke

Választás mindig van. Csak néhány döntést nem egyszerű meghozni.


A sorozat következő kötete

A Fennmaradottak krónikái sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Throne of Glass – Üvegtrón
Sara Raasch: Hó mint hamu
Renée Ahdieh: Harag & hajnal
Leigh Bardugo: Ruin and Rising – Pusztulás és felemelkedés
Munkácsi Gabriella: A sziget vadásza
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses – Tüskék és rózsák udvara
Arwen Elys Dayton: Seeker
Alwyn Hamilton: A homok leánya
Veronica Roth: Árnyak és jelek
Sabaa Tahir: Szunnyadó parázs