Az ​árulás csókja (A Fennmaradottak krónikái 1.) 1140 csillagozás

Mary E. Pearson: Az árulás csókja

EGY HERCEGNŐ KERESI A HELYÉT AZ ÚJJÁSZÜLETETT VILÁGBAN.

Megszökik az esküvője napján. Ősi iratokat lop el a kancellár titkos gyűjteményéből. A saját apja küld fejvadászokat utána.
Ő Lia hercegnő, Morrighan Királyságának Első Leánya.
Morrighan Királyságának rendjét hagyományok és egy letűnt világ történetei szabják meg, de bizonyos hagyományoknak Lia nem hajlandó engedelmeskedni. Az elrendezett házasság elől menekülő és új életre vágyó lány az esküvője reggelén egy távoli halászfaluba szökik. Egy fogadóban talál munkát, ahová hamarosan két idegen érkezik, de Lia mit sem tud arról, hogy egyikük az elhagyott herceg, a másik pedig egy ellene küldött orgyilkos.
Megtévesztés és árulás szövi hálóját a három fiatal köré, és Lia veszedelmes titkokra bukkan, amelyek elpusztíthatják a világát. A titkokon túl azonban olyasmit is talál, amire nem számított – szerelmet.

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: 15 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Gabo SFF könyvek GABO

>!
GABO, Budapest, 2015
406 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634061274 · Fordította: Miks-Rédai Viktória
>!
GABO, Budapest, 2015
408 oldal · ISBN: 9789634061526 · Fordította: Miks-Rédai Viktória

Kapcsolódó zóna

!

Fennmaradottak krónikái

74 tag · 49 karc · Utolsó karc: 2021. február 16., 14:51 · Bővebben


Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Arabella Celestine Idris Jezelia (Lia) · Rafe · Kaden · Jeb McCance · Pauline · Sven Haverstrom · Finch


Kedvencelte 278

Most olvassa 62

Várólistára tette 783

Kívánságlistára tette 886

Kölcsönkérné 11


Kiemelt értékelések

DarknessAngel >!
Mary E. Pearson: Az árulás csókja

Egyszerűen tökéletes! Imádom, szeretem, csókolom, ölelem… Rég volt már, hogy egy ennyire jó könyv a kezem ügyébe akadt.
Kezdeném a borítóval, ami szintén csodaszép, + az a két pasi a háttérben… :) A cselekmény is nagyon izgalmas, elvégre egy szökött hercegnőről szól. Csak úgy faltam a lapokat, alig birtam letenni, annyira érdekes volt.
Lia egy nagyon szerethető karakter, már az elején belopta magát a szívembe. Tetszett a temperamentuma, a feleselése, és hogy hercegnő létére egyáltalán nem elkényeztetett.
A herceg már az első feltűnésekor szimpatikus volt, és volt is egy sejtésem vele kapcsolatban, viszont akkor még az orgyilkos nem bukkant fel. Amint ez megtörtént, már nem tudtam, hogy pontosan mire számítsak, de ami a végén kiderült, hát az nagyon sokkolt. Mary E. Pearson nagyon kicseszett velem.
Olvasás közben teljesen elvesztem a történetben. Magába szippantott, és nem eresztett. Levontam a saját következtetéseimet, hiszen minden annyira „egyértelműnek” tűnk. Aha, persze. A végén a padlóról kellett felkaparnom az államat.
Ezek után teljes bizonyossággal állíthatom, hogy újraolvasós lesz, többszörösen.
Nincs egyetlen rész sem, amit ne imádtam volna. Rafe ♥ az egyetlen befutóm, teljesen az ujja köré csavart ^^ Persze Kaden-t is megkedveltem, de a közelébe se ér annak, amit Rafe iránt érzek♥♥♥
Nem ömlengek itt tovább, egyszerűen olvassátok. Nálam hatalmas kedvenc lett.

28 hozzászólás
Naiva P>!
Mary E. Pearson: Az árulás csókja

Egy hercegnő, egy herceg és egy bérgyilkos, magával ragadó, kalandos története. Kell ennél több? Az ilyen könyveket olyan jó újraélni.
Egy kicsit bővebben; ez a könyv sokkal több, mint amit a szépséges borítója sugall. Izgalmas, fordulatos, tele apró titkokkal, amik hatalmas és nem várt fordulatokat okoznak, amelyekből óriási csattanók születnek.
A karakterek egytől egyig szerethetőek. Lia, aki a látás ajándékával rendelkezik egy mindenre elszánt, kitartó, erős akaratú, a korlátait folyton feszegető hősnő. Rafe az egyes számú, magas titokzatos jóképű, akinek a szerepe eléggé lassan bontakozik ki. Egy kicsit szeszélyes, bonyolultabb természet.
Kaden, a kettes számú, szintén magas, szintén jóképű és titokzatos idegen, aki kevésbé szeszélyes, vidámabb természet. spoiler Az ő karaktere és szerepe is lassan bontakozik ki. Valamivel viharosabb és számomra sokkal érdekesebb volt a kapcsolata Liával.
Imádtam a feszültséget, a rejtélyt a történetben, ahogy azt, is, hogy a romantika lassan bontakozott ki, de az teljesen kielégítő volt. Ha nagyon tág értelemben vesszük, van egy fajta szerelmi háromszög, de mivel Lián múlik az egész, és egyértelmű, hogy kihez is vonzódik, így nem sérül senki. Egyelőre. Nem csak a romantika, de maga a történet is kicsit lassú, de a könyv világa gyönyörűen van ábrázolva és igen részlet gazdag. Van egy kis utópisztikus-középkori hangulata, de nem csak a versek hangulata miatt. Lenyűgöző volt.

12 hozzászólás
reccs P>!
Mary E. Pearson: Az árulás csókja

Egy herceg, egy hercegnő és egy bérgyilkos. Árulás, szökés, üldözés. Meg persze egy csepp mágia. Kész is egy nagyszerű young adult fantasy regény.
Csakhogy ez a könyv még többet rejt, mint amit a fülszöveg sugall. Elmerülünk egy titkokkal, ősi rejtélyes varázzsal átszőtt, misztikus, középkorias világban. A fordulatok, az események folyamatos pörgése teljesen beszippant.
Lia nagyon kedvelhető főszereplő. Egyszerre magabiztos, céltudatos és eltökélt, de kétkedő saját képességeivel, érzelmeivel kapcsolatban.
A herceg és a bérgyilkos kilétét nagyon izgalmas, ahogy ködbe burkolja. Bár még annyira sok nem derül ki róluk ebben a részben, egyértelmű, hogy mindkettőjük bonyolult, összetett, kidolgozott karakter, akik képesek a jellemfejlődésre.
Lia a legelső tettével rengeteg ember életére lesz befolyással, amit még nem is sejt. A szereplők belekeverednek egy hosszú, veszedelmes kalandba. De nincs többé visszaút, vállalnuk kell döntéseik következményeit.
Már a kezdő kötet is annyira mozgalmas, fordulatos, hogy a folytatás csak még jobb lehet ennél.

Nymeria96>!
Mary E. Pearson: Az árulás csókja

Imádtam!! <3
Nem most olvastam először, de annyira jó volt visszatérni ebbe a világba és újraélni a történetet. Az első oldalaktól kezdve magával ragadott, akárcsak az első olvasás alkalmával, és nem is eresztett egészen a végéig.
Lia nagyon szimpatikus szereplő, még ha nem is értettem mindig egyet a döntéseivel, a könyv közepétől azonban kezdetét veszi a jellemfejlődése, és innentől kezdve a karaktere is sokkal érdekesebb számomra.
Rafe és Kaden is szerethetőek voltak, de most sokkal inkább spoiler voltam.
Emlékszem, amikor először olvastam, milyen könnyen estem bele az írónő csapdájába a herceg és az orgyilkos kilétét illetően. Pedig annyira biztos voltam a megérzésemben… :D
Az írásmód lebilincselő, Mary E. Pearson gyönyörűen bánik a szavakkal.
Jöhet a folytatás!!

anikho>!
Mary E. Pearson: Az árulás csókja

Az ilyen történetek miatt imádok olvasni!
Nagyon szerettem, hatalmas kedvencet avattam. Kellett is már egy új könyv, ami tényleg új. Új szereplők, új kaland, új szerelembeesés. Megkaptam? Igen!

Minden amit a fülszöveg ígért, megvan a könyvben. A misztikum, a legendák, a kaland, és a szerelem is. Féltem a háromszögtől.. de alaptalanul. Az én szívemet Rafe rabolta el… és remélem a folytatásban (amit borzasztóan várok kedves @gabokiado! :) visszahozza mutatóba :)

Liát könnyű volt megkedvelni, mind a gondolatai, mind a cselekedetei miatt; remekül azonosultam vele. A fiúk kilétét illetően nem ért meglepetés, összeraktam a fejemben, és kiderült, hogy jól gondoltam. És baromira örültem, hogy jól gondoltam. :D Biztos összetörök, ha nem így alakulnak a dolgok. – Azért nyugi, az elején én is elbizonytalanodtam. :D – A blogon lehet teszek célzásokat, hogyan jöttem rá; itt nem szeretnék spoilerezni. :)

Mindenkinek ajánlom olvasásra! Alaposan felépített háttérvilág, amiről még koránt sem tudunk mindent, utalva ez mindarra, hogy a következő könyvben még több információt tudunk meg az Ősökről. Régi dalok és mondák, amiknek súlyos mögöttes értelme van. Egy igaz szerelem kibontakozása, ami totálisan levett a lábamról. :)
Egy varázslatos új világ, amit minden olvasó(lány)nak meg kell ismernie.
Olyan szép az egész, mint maga a borító.

bővebben: http://anikhomolyol.blogspot.hu/2015/10/mary-e-pearson-…

11 hozzászólás
vikcs>!
Mary E. Pearson: Az árulás csókja

"Régóta kiszúrtam magamnak a Fennmaradottak trilógiát, elsősorban a borítók miatt, hiszen gyönyörű mindegyik részé. Másrészt rengetegen dicsérték, magasztalták ezt a sorozatot, szóval a nyáron gyorsan beszereztem az összes részt, és végre most nekiálltam olvasni.
A borítón kívül még szeretném kiemelni a fordítót, Miks-Rédai Viktória nevét. Úgy gondolom, az ő neve már eleve garancia arra, hogy egy könyv nagyon szuper lesz.

Most pedig térjünk rá a bejegyzés elemi részére, a könyvre. Hű… igazából nem tudom mire számítottam, de erre nem. Lehengerlő volt, az biztos, mert volt egy akkora csavar a könyvben, hogy fél óráig csak pislogtam és lapozgattam a könyvet, hogy ez nem lehet, biztos csak félreolvastam, vagy valami… Az írónő konkrétan pofon csapta az olvasót, elárult, amitől padlót fogtam.

Bevallom, a könyv feléig nem igazán tetszett a könyv, egy erős négyesre értékeltem, néha picit elkalandoztam is, de amikor megtörtént a csattanó, és amikor az érzelmek is már erősen jelen voltak, akkor valami megfordult bennem, és elkezdtem falni az oldalakat. Hát, ez a két fickó teljesen megőrjített. Kaden és Rafe mindketten titokzatosak és egyszerre nagyon szerethetők is. Mindkettőjükhöz vonzódtam, de Rafe vitte el a pálmát. Igen, van szerelmi háromszög, viszont egyáltalán nem a rosszabbik fajta, mert elég gyengéd, és Lia már a legelején érzi, ki érdekli jobban. De persze, ki tudja még, hogy mi lesz a folytatásokban. :)"

Bővebben a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2017/08/mary-e-pearso…

7 hozzászólás
MFKata>!
Mary E. Pearson: Az árulás csókja

Van, ami örökké tart… az, ami számít!

Tartottam tőle az elején, de annyira felesleges volt. Lia története beszippant és nem ereszt. Nagyszerű karakterek, izgalmas kalandok, gyönyörű írásmód, csodás világ. Kell ennél több? Igen, a folytatás ;-)

Bővebben»
http://mfkata-about.blogspot.hu/2015/11/mary-e-pearson-…

5 hozzászólás
Evelena P>!
Mary E. Pearson: Az árulás csókja

Évekkel ezelőtt történt. Bizony, bizony, egy könyv után keresgéltem és a keresés közben egy olyan könyves blogra akadtam, ahol a hátteret sok-sok gyönyörű borító színesíti. (gondolom sejtitek, melyikre gondolok :) ) Akkor észrevettem egy borítót a sok között, ami különösen magára vonta a figyelmemet, keresgéltem és megtaláltam, már akkor tudtam, hogy ezt a könyvet el kell olvasnom, mert valami nagyon vonzott benne.
Most pedig, hogy olvastam, elmondhatom, hogy jó volt a megérzésem, a gyönyörű borító, gyönyörű belsőt is rejt.
Nem akármilyen történet, a főszereplő hercegnő, Lia otthagyja az eddigi életét, hogy maga dönthessen a sorsáról. Bár a szövevényes mítoszok és a legendák elől nehéz elmenekülni…
A menedékén megjelenő két vonzó fiú kilétéről pedig ő mit sem sejt. Ahogy csavarként az olvasó sem. Legalábbis elég hosszan (be kell vallanom, azért sikerült kitalálnom, hogy ki az orgyilkos és ki a herceg).
Egyszerűen nagyszerű, lekötötte minden gondolatomat. Izgalmas, mesés, ősi, romantikus, váratlan és bizsergető. A főszereplők egytől egyig erős személyiségek, akik harcolnak azért, amiben hisznek.
Szerelmi háromszög, ó te, ismételten felbukkanó, itt is megjelensz és megnehezíted az olvasást, mert Rafe-ben és Kaden-ben is van valami vonzó.
El fog bűvölni és egyre kíváncsibbá tesz. Csak ajánlani tudom. :)

2 hozzászólás
deen>!
Mary E. Pearson: Az árulás csókja

Elvarázsolt, beszippantott, jól megkavart. Tényleg egy nagyon jó könyvet olvashattam a maga YA kategóriájában. A világ újszerű volt, tetszett, ahogy a cselekmény is. Lia nem az az átlagos hercegnő, ha kell, megvédi magát tettekkel vagy az éles nyelvével, nem zavarja a kétkezi munka. Eddigi élete egy ketrec volt, ahonnan a hagyományokat és mindenét hátrahagyva elmenekült. A történetben egy percig sem volt kérdés, hogy ez súlyos következményekkel jár, és Lia válaszút elé kerül. Az írónő nagyon jól csavarta a szálakat azzal, hogy az orgyilkos és a herceg fejezeteit egyszerre Rafe és Kaden vette át, így végig megtartotta a két fiú titkát. A szerelmi háromszöget nagy sóhajjal fogadtam, de szerencsére nem ez állt a középpontban, Lia ennél nagyobb problémákkal, borzalmakkal nézett szembe. Különösen tetszett, hogy Liával együtt fedeztük fel ezt a világot, hiszen eddig ő sem járt nagyon Civicán kívül. A könyv első felében hiányoltam a fülszövegben említett íratok felbukkanását, de végül az is előkerült és lassan egyre nagyobb jelentőséget kapott. A herceg vagy az orgyilkos? Egyértelműen a herceg nálam a befutó, de nem kétlem, hogy az orgyilkos sosem adja fel.

3 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Mary E. Pearson: Az árulás csókja

A könyv maga, egy fantasy köntösbe bújtatott disztópia. Az utalásokból (földre dobott csillag) arra lehet következtetni, hogy több száz évvel ezelőtt egy meteorit csapódhatott a földbe. A túlélők pedig visszatértek a jó öreg középkorhoz, és királyságokat hoztak létre. Morrighan hercegnője, Lia azonban az érdekházasság helyett legjobb barátnőjével karöltve elmenekül otthonról. A könyv első fele amolyan ismerjük meg a szereplőket, hogyan sikerül beilleszkedni Liának, körül forog. Nekem már előre lelőtték a poént, így nem tudom, hogy Rafe és Kaden közül kitaláltam volna-e az orgyilkos személyét. Udvarlás, szóváltások, ismerkedés. Az első kétszáz oldal lassan csordogál. Aztán bumm, teljes fordulatot vesz a cselekmény. Felpörögnek az események, és alig tudtam letenni a könyvet, annyira érdekelt a végkifejlet. Nagyon remélem, hogy a következő két részt még idén megkapjuk, mert utálom a függővégeket.

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

VNoémi>!

Ezt az életet, ezt az álmot magam kovácsolom, és csak a képzeletem szabhat határt neki. Ebben az életben egyedül én parancsolok.

24. oldal

5 hozzászólás
anikho>!

– (…) semmi sem tart örökké. Még a nagyság sem.
– Valami mégis.
Szembenéztem vele.
– Igazán? És mégis micsoda?
– Az, ami számít.

112. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Arabella Celestine Idris Jezelia (Lia) · Rafe
VNoémi>!

Talán száz módja is van, hogy az ember szerelembe essen.

196. oldal

VNoémi>!

Aznap volt a napja, hogy ezer álom elpusztuljon, és egyetlen új szülessen.

(első mondat)

anikho>!

Egy álmot évekig kovácsolhatsz, hogy aztán egy pillanat alatt szilánkokra törjön.

238. oldal

1 hozzászólás
anikho>!

Mert az első nap óta, amikor megláttalak, minden éjjel úgy alszom el, hogy te jársz a fejemben.

Kapcsolódó szócikkek: Rafe
anikho>!

Az elkerülhetetlennel kétféleképpen lehet szembenézni: vagy odavonszolnak a sorsod elé, vagy megtámadod.

297. oldal

Zizyke>!

Választás mindig van. Csak néhány döntést nem egyszerű meghozni.

1 hozzászólás
VNoémi>!

Senkit sem szabadna rákényszeríteni, hogy olyanhoz menjen hozzá, akit nem szeret.

29. oldal


A sorozat következő kötete

A Fennmaradottak krónikái sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Empire of Storms – Viharok birodalma
Stephanie Garber: Caraval
Sara Raasch: Hó mint hamu
Alwyn Hamilton: A homok leánya
Munkácsi Gabriella: A sziget vadásza
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses – Tüskék és rózsák udvara
V. E. Schwab: Egy sötétebb mágia
Renée Ahdieh: Harag & hajnal
Brent Weeks: Túl az árnyakon
Victoria Aveyard: Vörös királynő