Az ​egyezség (Túlélők klubja 2.) 31 csillagozás

Mary Balogh: Az egyezség

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Vincentet, ​Darleigh vikomtját ki akarja házasítani a családja. Vincent jó parti, gazdag, hatalmas birtok tulajdonosa, kitűnő társalgó, kedves mosolyú, fess férfi. A Túlélők Klubjának vak tagja. És elege van az anyja, a nővérei gyámkodásából meg a leendő ara elfojtott, mégis szinte égető ódzkodásától. Úgy érzi, menekülnie kell, el mindentől, ami a vakságát bélyegnek, őt magát fogyatékosnak tartja. Elszökik, és meg sem áll gyerekkora kedves színhelyéig, Barton Coombsig, ahol ünnepséget rendeznek a tiszteletére. De mintha itt is visszaélnének azzal, hogy nem lát; egy sznob család kiszemeli őt a lányuk számára, és tőrbe csalva házasságra kényszerítenék. A lehetetlen helyzetből azonban kimenti egy lány, egy szinte láthatatlan kisegér, akit alig ismernek a városkában.
Ki Sophie Fry? És miért avatkozik bele ő is az életébe? Vajon jó szándék vezeti? Vincent szíve azt súgja, igen, így a jótett és egy meghitt beszélgetés tapasztalatára hagyatkozva ajánlatot tesz a fiatal nőnek: legyen… (tovább)

Eredeti mű: Mary Balogh: The Arrangement

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
General Press, Budapest, 2017
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634520573 · Fordította: Bánki Vera
>!
General Press, Budapest, 2017
304 oldal · ISBN: 9789634520580 · Fordította: Bánki Vera

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Hugo Emes, Lord Trentham · Martin Fisk · Vincent Hunt, Darleigh vikomt


Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 20

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
perpetua P
Mary Balogh: Az egyezség

Annyira jó volt ez az alapanyag, de a végeredményhez hiányoltam egy kis fűszert.
Akinek tetszett az első rész, ezt is fogja szeretni, én viszont ugyanazokat a hibákat éreztem, itt is. Nagyon különleges módon találnak egymásra a főszereplőink. VIncent majd összeroppan a nyomás alatt, ahova nőrokonai juttatják. Nem tudják elfogadni, hogy vak emberként is lehet teljes életet élni. Vagy ha nem is teljeset, de egyáltalán nem kell nyomoréknak bélyegezni valakit emiatt. Végső elkeseredésében megszökik, és gyerekkori otthonában találkozik Sophia-val, akivel jelen esetben nem azonnali vonzalom alakul ki közöttük, de kölcsönösen segítséget nyújthatnak a másiknak.
Az igazi szenvedélyt hiányoltam a történetből, nem az a baj, hogy nem egyből alakul ki a szerelem, de legalább idővel látni szerettem volna, hogy több van bennük. A vége is kis egyszerűre sikerült, felesleges drámázás nélkül, pedig sokszor írtam már, hogy arra is szükség van. Ez egy tökéletes vázlat, ami némi javítással, feszültséget keltő jelenetekkel, több szerelmes, szenvedélyes pillanattal, esetleg pár igazán váratlan fordulattal egy remek olvasmánnyá válhatott volna.

>!
SzAngelika
Mary Balogh: Az egyezség

„Nekünk kell megtalálnunk azt, ami boldoggá tesz bennünket…”

Nem állíthatom, hogy izgalmas fordulatokban bővelkedő történelmi románcot rejtenének a lapok. Inkább csendesen folydogáló, a szereplők jellemének fejlődésére fókuszáló szerelmi történet ez. Úgyhogy elsősorban azoknak ajánlanám, akik szívesen olvasnának egy kedves, érzelmes mesét önmagunk és szeretteink hibáinak, hiányosságainak elfogadásáról, no meg arról, hogy egymás támogatásával szinte minden lehetséges.

Bővebben: https://angelikablogja.blogspot.com/2017/10/mary-balogh…

>!
Odilia P
Mary Balogh: Az egyezség

Semmi váratlan fordulat, semmi egetrengető dráma, mégis egy tökéletes történelmi romantikus!

spoiler

>!
miaow
Mary Balogh: Az egyezség

Nem éppen mozgalmas, nem éppen feszültséggel – magaslatokkal vagy mélységekkel – teli, izgulós, hanem egy lassabban csordogáló, elmélyülős, lelkizősebb történet ez két sérült ember életbe visszatalálásáról, önmaga darabjainak összeszedéséról. Cselekmény szempontjából súrolja az unalmasság határát, de mégsem nevezném kifejezetten annak, hiszen bőven leköti figyelmünket a párunkban végbemenő belső folyamatok sora. Hiszen mindkét hősünk nehéz problémákkal bír: Vincent látása elvesztése után az önálló, tartalmas, emberhez s férfihoz méltó életért harcol, Sophie önmaga alulértékelése ellen vív csatákat. Együtt s egymásért küzdenek. Igazán bájos s példamutató mese ez egymás támogatásáról, az elfogadásról, a kitartásról, az emberségességről, s az inas, Martin, ill. a Túlélők Klubja tagjai révén csodálatos barátságokról. S aminek kifejezetten örültem, hogy semmi valóságtól elrugaszkodott spoiler heppiend, ami lerombolná a regény tartalmas, érzékenyítő mondanivalóját.

>!
Syssy922
Mary Balogh: Az egyezség

Eddig még csak egy könyvet olvastam az írónőtől, de az nagyon nem tetszett. Illetve egyszer már belekezdtem az előző részébe, de az akkor nem fogott meg, ezért félretettem, hogy majd egyszer. Addig még mindig nem jutottam el, hogy azt elolvassam, de ez a kezembe került és már csak azt vettem észre, hogy a nagy részét elolvastam és tetszik. Emiatt biztos vagyok, hogy az előzőre is sort kerítek majd.
Jó volt a könyv, viszont egy dolog kivételével semmi különös nem volt benne. spoiler Viszont ezt leszámítva teljesen tipikus történet, de a jobb fajtából.
Mindkét főszereplő szimpatikus volt, egyiknél sem találtam semmi olyat a személyiségükben, ami miatt nem kedveltem volna meg őket.
Ezután nagyon várom Ben történetét is, remélem hamar megjelenik magyarul, de előtte még elolvasom Hugo és Gwen történetét.

>!
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit 
Mary Balogh: Az egyezség

Túlélők klubja 2.

Nagyon kedves, szép történet volt, nagyon tetszett.
Szeretetreméltó szereplőkkel, itt-ott humorra és sok megható részlettel. Alig várom a többi túlélő társra találásának történetét.

>!
Indie P
Mary Balogh: Az egyezség

Mint a címe is elárulja ez egy egyezség. Két sérült fél, akik úgy gondolják a kölcsönös megállapodásuk által új életre van lehetőségük. Egyikük se gondolta, hogy ebből több is kialakulhat közöttük, és megjelenek a valós érzelmek is. Ez nem egy elsöprő szerelemi történet, szépen lassan folydogál, és kezd egyre jobban elmélyülni köztük. Nekem pont ez a
lassúság tetszett benne. Nekik erre volt szükségük, hogy együtt győzzék le a félelmeiket, és egymást támogassák ebben a kapcsolatban.
Bővebben a blogunkon:
http://konyvjelzobloog.blogspot.hu/2018/02/mary-balogh-…

>!
Cat8
Mary Balogh: Az egyezség

Történelmi romantikus, amelyben hamupipőke és a vak szőke „herceg” egymásra talál.

>!
Tori0925
Mary Balogh: Az egyezség

Édes történet.
Megmutatja, hogy a vakság nem jelenti a világ végét a férfi számára.
Megmutatja, hogy a szenvedés nem tart örökké a nő számára.
A két szereplő közötti összhang nagyban hozzá járult, hogy ennyire szeretem, mégis a tényleges történet hiánya az ami a legjobban tetszett.
Azon túl, hogy a két szereplő találkozásának és kapcsolatának alakulásáról olvastam, nem sok minden történt. És ez így volt rendjén

>!
sahi P
Mary Balogh: Az egyezség

Kettős érzésem van ezzel a történettel kapcsolatban. Az én ízlésemhez képest nagyon lapos, unalmas volt, szinte alig történt benne valami. Semmi plusz akadály nem volt benne. És mégis… Tegnap kezdtem el és már be is fejeztem. Mindezek ellenére olvastatta magát. Lehet pont erre volt szükségem? Minimális dráma és könnyed olvasmány. :)


Népszerű idézetek

>!
SzAngelika

Egy olyan házban lakni, ahol van egy nagy könyvtár, az csaknem olyan, mint a mennyországban élni.

18. fejezet

>!
Arianrhod MP

– Lehet, hogy vak vagyok, Sophie, de férfi vagyok. Ha az asszonyom védelemre szorul, én mindig meg fogom védeni.

Asszonyom. Sophia előtt megjelent egy barlanglakó ősember, aki a hajánál fogva vonszol egy nőt maga után, míg a szabad kezében egy bunkót tart, hogy lesújtson egy másik ősemberre. Talán egy nap megrajzolja ezt a képet.

>!
miaow 

– Ez a nők hatalma, vagy valami hasonlóan rémes dolog, jobb hagyni, hadd tegyék, amit akarnak.
– Jóságos ég! – mormolta Flavian, és felsóhajtott. Ez te vagy, Hugo? A badajozi hős? A vad és mogorva óriás? Háromnapnyi házasság ezt tette veled? Az ember elborzad a gondolattól, hogy m… mi lesz veled egy hét múlva.
– Ez csak annyit jelent, hogy az ember szert tett a kellő bölcsességre, Flave – felelte Hugo.

130. oldal

Kapcsolódó szócikkek: házasság · Hugo Emes, Lord Trentham
>!
miaow

Amikor Vincent Hunt, Darleigh vikomt belátta, hogy ha a tavasz végéig otthon marad, kétséget kizáróan vőlegény, sőt talán férj is lesz belőle még a nyár beállta előtt, elmenekült.

(első mondat)

>!
miaow

– Ó, Martin – mondta Vincent kifulladva –, kijöttem a gyakorlatból. Ma csak nyolcvanig jutottam.
Mr. Fisk morogva félretette a kötelét, aztán rákérdezett:
– A rúd következik? Huszonöt gyakorlat?
– Rabszolgahajcsár – felelte Vincent, és felállt.
– Puhány alak.

204. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Martin Fisk · Vincent Hunt, Darleigh vikomt

A sorozat következő kötete

Túlélők klubja sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sheila Hocken: Emma meg én
Reményik László: Könnyű neked…
Lorraine Heath: Vak végzet
Elizabeth Hoyt: Szívembe zárva
Christina Dodd: Gyertya az ablakban
Catherine Anderson: Út a boldogsághoz
Kat French: A zongoristaprojekt
Susan Mallery: Született vadóc
F. L. Barclay: Esti dal
Angela Holy: Érzéki ecset