Tengerparti ​emlékek (Ház a parton 3.) 20 csillagozás

Mary Alice Monroe: Tengerparti emlékek

Olivia egy előkelő charlestoni üzletemberhez megy feleségül, és a vagyona kezelését a férjére bízza. Egyedül a kis tengerparti házát tartja meg magának, ahol a nyarakat tölti. Amikor azonban az egyik nyaralás alatt megismerkedik Russell-lal, a szenvedélyes biológussal, az asszonynak választania kell a kötelesség és a szerelem között.

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
General Press, Budapest, 2020
476 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634524151 · Fordította: Simonné Kajsza Krisztina
>!
General Press, Budapest, 2020
448 oldal · ISBN: 9789634524168 · Fordította: Simonné Kajsza Krisztina

Várólistára tette 28

Kívánságlistára tette 21


Kiemelt értékelések

Trixi >!
Mary Alice Monroe: Tengerparti emlékek

Egy kicsit zavarban voltam az elején, mert miután olvastam az 1. részt – amit kellően kereknek és lezártnak éreztem – nem tudtam, hogy mit lehet ezen folytatni. De hát a kíváncsiság nagy úr :D, így elkezdtem olvasni a 3. részt (?), úgy, hogy még a 2. rész meg sem jelent. Aztán pár oldal után világossá vált, hogy az 1. részben emlegetett Miss Lovie nyári szerelmének a története lesz ez, csak most nem pár oldalban, hanem több, mint 400-ban. Túl sok újdonságot nem adott, csak jobban ki lettek fejtve a történések, Lovie tetteinek mozgatórugója, lelki vívódásai. Nem mondanám, hogy rossz volt, mert nem, csak ismerve minden csattanót elég feleslegesnek, ezáltal kicsit unalmasnak tartottam ezt a folytatást, azaz inkább „the beginning”-t.

4 hozzászólás
Tímea_Kocsis_2>!
Mary Alice Monroe: Tengerparti emlékek

Kicsit nehezen szántam rá magam erre az olvasásra, mert a történet kilóg a sorozat időrendjéből. Egyfajta visszaemlékezés, ahogy a cím is mutatja Tengerparti emlékek és még akkor is inkább az első rész után lenne logikus. Sajnos a tragikus kimenetel előre borítékolható a sorozat ismeretében. Két boldogtalan házasság, az egyik ráadásul egy bántalmazó kapcsolat és persze a hetvenes évek társadalmi normái az amerikai délen. spoiler Az álcserepes teknősök most is cukik, Cara aranyos, Palmer pedig gyerekként sem a legszimpatikusabb oldalát hozza.

Sister>!
Mary Alice Monroe: Tengerparti emlékek

Valóban nem a sorozat legerősebb darabja, pedig a főszereplő Olivia Rutledge nagyon szerethető karakter. Úgy érzem, egy kicsit kiegyensúlyozatlan maradt a történet: maga a cselekmény nem ölel fel akkora időt, mint amennyire a könyv oldalszáma indokolná. Hiába volt érdekes a teknősökről olvasni, a sokadik ellenőrző nap kissé unalmasan vette ki magát.

Több súlyosabb témát is érint, de mind közül itt a 70-es évek és azon belül is a nők helyzetéről, választási lehetőségeiről szóló részek voltak a legérdekesebbek és legtanulságosabbak. Nem tudom, hogy Lovie helyében képes lettem volna-e ugyanerre, és szemet hunytam volna a történtek felett… Nehéz kérdések ezek.

Így azt mondanám, hogy ha valaki most kezdene a sorozatba, inkább ezt olvassa el először, mert a Ház a parton is egészen más élményt nyújt majd az előzmények ismeretében.

kondorszasa>!
Mary Alice Monroe: Tengerparti emlékek

Ahogy olvastam, nagyon vágytam a tengerpartra, hogy én is részese lehessek az álcserépteknős poronytok kikelésének! És mindemellett éelthűen jeleníti meg a ’70-es évek női valóságát: azaz a nőknek milyen választási lehetőségeik voltak. Elgondolkodtató, felkavaró könyv.

horn_mici P>!
Mary Alice Monroe: Tengerparti emlékek

Mary Alice Monroe regényeihez képest ez eddig a leggyengébb regény folytatása. Talán mégis hiányzik még egy láncszem? Eddig a Tengerparti emlékek úgy volt hirdetve, hogy a 2. rész, de most azt írják a 3. rész. Mindenesetre nem igazán fogott meg ez a múltbéli történet.

Kaktuszvirág>!
Mary Alice Monroe: Tengerparti emlékek

Különösen a feléig nagyon vontatott. Túlságosan sok a teknős program. Dél Karolina varázslatos, de a korhoz képest meglepően konzervatív. Olvastam már a témában sokkal jobban megírt történetet. A könyvek sorrendje érthetetlen.

Reka_Takacs>!
Mary Alice Monroe: Tengerparti emlékek

Ez a könyv nekem nem tetszett. Valószínüleg azért mert olvastam az előző kettőt, de unalmasnak találtam. Sokszor csak a párbeszédeket olvastam el és a végén meg oldalakat ugrottam, hogy legyen már vége. Azért adtam a 3 csillagot, mert a másik kettő tetszett.


Népszerű idézetek

kondorszasa>!

„ Ez a csodálatos, sebesült tengeri teknős megtanított arra, hogy az élet döntések sorozatából áll. A kihívást az jelenti, hogy elviseljem a döntéseim következményeit, bármi történjen is. Mi értelme lenne azon búslakodni, mi lett volna, ha…? Élek, és ma egy másik döntést kell meghoznom. Aztán holnapután még egyet…és így tovább; egyik csapás a másik után ebben az életnek nevezett őrült futamban…”

kondorszasa>!

„- A női természetünknél fogva erősek vagyunk, mégis rugalmasak, mint a pálmafák a viharban, de nem törünk el. Ebben rejlik az erőnk. Ezért tűrjük évszázadokon át a kimondhatatlan megpróbáltatásokat…”

201. oldal


A sorozat következő kötete

Ház a parton sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Baráth Viktória: A napfény földje
Karen Swan: A rejtett ösvény
Colleen Hoover: Hopeless – Reménytelen
Kristin Hannah: Téli kert
Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz
Lisa Kleypas: A kék szemű ördög
Vi Keeland: A kemény főnök
Debbie Macomber: Tengerparti menedék
Vi Keeland: Órákon át kívánlak
Susan M. Boyer: Délvidéki pezsgés