Déli ​menyegző (Nyári emlékek 4.) 10 csillagozás

Mary Alice Monroe: Déli menyegző

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Nincs is annál romantikusabb, mint egy nyári esküvő – vagy kettő! – Amerika legkeresettebb esküvői helyszínén, a Charleston környéki, festői lápvidéken. Több száz éves ültetvények, egy mohos tölgyekkel övezett sétány, egy legendás bálterem, homokdűnék az alkonyatban… Keresve sem lehetne tökéletesebb díszletet találni a két lánytestvér, Harper és Carson menyegzőjéhez. Amikor azonban egy rejtélyes idegen jelenik meg a színen, úgy tűnik, hogy egy családi titok meghiúsítja a várva várt eseményt. A lányok és a nagyanyjuk élete egy szempillantás alatt fenekestül felfordul: kitör a botrány, a szerelmesek összevesznek, még az is felmerül, hogy felbontják az eljegyzést…
A Dél-Karolina varázslatos tájain játszódó, bájos, ugyanakkor elgondolkodtató regény szereplői a nem mindennapi eseményre készülődve megtapasztalják, mit jelent az összetartozás, mennyire fontosak a családi kötelékek, illetve hogy a szeretet erejével minden akadályt legyőzhetnek.

>!
General Press, Budapest, 2017
412 oldal · ISBN: 9789634520108 · Fordította: Kolláth Nóra
>!
General Press, Budapest, 2017
412 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634520092 · Fordította: Kolláth Nóra

Most olvassa 1

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

>!
Zsófi_és_Bea P
Mary Alice Monroe: Déli menyegző

Befejező részéhez érkezett Mary Alice Monroe négy részes sorozata. Egyik szemem sír, mert nagyon jó kis sorozat volt, egy olyan nyári olvasmány, amelybe a szereplők hétköznapisága miatt teljesen és könnyen beleélhetjük magunkat, a másik szemem pedig nevet, mert igazán jó lezárást kapott a történet, minden elrendeződött, mindenki sínre tette az életét, és boldogan élnek, míg meg nem halnak.

Azért nem ment minden simán és egyszerűen, mint ahogy a bevezetemből tűnik, és ez volt az, ami nagyon tetszett nekem a könyvben, hogy nem pikk-pakk varázsütésre rendeződnek el sorsok és életek, nem simán és könnyedén zajlanak a hétköznapok, nem élnek magabiztosan és teljes önbizalommal szereplőink, hanem megismerhetjük gyengeségüket, hibáikat is.

Ettől a hősnőket a barátnőnknek érezzük, a pasasokat pedig hús-vér férfiaknak látjuk, nem egy elérhetetlen álomfiguráknak, akik csak a mesében léteznek. Mindenkinek megvan a maga rossz és jó tulajdonsága, a bizonytalansága, szomorúsága.

Olyan érzésem van most, mint amikor egy fantasztikusan jó nyaralás után haza kell menni, nekem el kell hagynom Sea Breeze-t, de szereplőink boldogan élnek ott tovább.

Folytatás: http://konyvutca.blogspot.hu/2017/08/mary-alice-monroe-…

>!
sztrapacska1213
Mary Alice Monroe: Déli menyegző

Mikor az első három részt olvastam, még úgy gondoltam, hogy ez egy trilógia, aminek a záró kötete sikerült a legjobban. Hát, azt hiszem, tévedtem. Ez a negyedik könyv az igazi lezárás, ami megmutatja, hogy a rózsaszínnek is vannak árnyalatai, a tökéletesbe is becsúszhat egy-egy homokszem. Természetesen a lányok, a nagyik és Palack is révbe ér :))) A lápvidék még mindig gyönyörű, a záró pillanatképek nagyon találóak és a receptek a végén…citromos sütemény…

>!
Magdi1017
Mary Alice Monroe: Déli menyegző

Az előző 3 részhez hasonlóan ez a rész is tetszett,könnyed kis kikapcsolódást jelentett számomra! (A nem várt fordulat alaposan felkavarja az állóvizet,amiről az előző részekben még csak utalás sem volt,de pont ezért volt letehetetlen,mert vártam,mi fog kisülni belőle!)

>!
Vizsuka
Mary Alice Monroe: Déli menyegző

Ez a könyv is nagyon tetszett, ahogy a többi és remélem lesz még egy folytatása netán :)


Hasonló könyvek címkék alapján

Susan Mallery: Született nyomozó
Cecelia Ahern: Ahol a szivárvány véget ér
Tara Sivec: Életek és édességek
Susan Elizabeth Phillips: Csillagvirág
Cecelia Ahern: Az üveggolyók titka
Elizabeth Berg: Hol volt, hol nem volt…
Juliette Fay: Édes otthon
Amy Harmon: Arctalan szerelem
Fehér Klára: Bezzeg az én időmben
Jojo Moyes: Páros, páratlan