Déli ​karácsony (Nyári emlékek 5.) 12 csillagozás

Mary Alice Monroe: Déli karácsony

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A karácsonyban mindig van valami varázslatos. A tízéves Miller McClellan mégis úgy érzi, hogy ezen a télen élete legrosszabb napjai várnak rá a szeretet ünnepén. Az édesapjának ugyanis végleg ki kell kötnie a halászhajóját, az édesanyja pedig több munkát is elvállal, hogy el tudja tartani a családot. Így aztán semmi esély sincs arra, hogy Miller megkapja azt a kiskutyát, amire már régóta vágyik. De legalább a bátyja, Taylor hazatér Afganisztánból, és ez igazi karácsonyi ajándék lehet mindannyiuk számára. Nemsokára azonban kiderül, hogy Taylor nemcsak komoly testi sebeket, hanem súlyos lelki sérüléseket is szerzett a háborúban, ez pedig még jobban beárnyékolja a mindennapjaikat. A feszült hangulatban egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy Millernek kell megmentenie az ünnepet…
A Dél-Karolina csodálatos tájain játszódó, örök érvényű történet szereplői megértik, mit is jelent igazán a karácsony, közben pedig megtapasztalják az ünnep és a családi kötelékek megtartó erejét.

Eredeti mű: Mary Alice Monroe: A Lowcountry Christmas

Eredeti megjelenés éve: 2016

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Írisz könyvek

>!
General Press, Budapest, 2018
304 oldal · ISBN: 9789634521884 · Fordította: Chovanecz-Molnár Éva
>!
General Press, Budapest, 2018
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634521877 · Fordította: Chovanecz-Molnár Éva

Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 34

Kívánságlistára tette 14

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
sztrapacska1213 P
Mary Alice Monroe: Déli karácsony

Hát az embert érhetik még meglepetések… Már kétszer hittem azt, hogy a sorozat lezárult, de újra kiderült, hogy tévedtem, a déli lányok története folytatódik, igaz, ebben a regényben a nővérek csak nyúlfarknyi statisztaszerepet játszanak. A történet a Nyárutóban megismert Taylor és az ő családja, Thor a segítőkutya és a karácsony szelleme köré épül, árnyalja és részletezi Harper párjának problémáit.
Viszonylag rövid, de eseménydús néhány hét, a karácsonyt megelőző időszak, egy tisztaszívű kisfiú, egy sérült testű, lelkű fivér, egy igazi anyuka, egy minden látszat ellenére vajszívű apa, két kutyus, egy csenevész karácsonyfa és Scrooge közreműködésével sikerült néhány órára (elő)karácsonyi hangulatba kerülnöm a messzi délen, McClellanville-ben, egy garnélahalász házikójában.
„Könnyű vagyok, mint a pehely, boldog, mint az angyalok, vidám, mint egy kisiskolás. Kótyagos, mint aki beivott. Víg karácsonyt mindenkinek! Boldog új évet az egész világnak! Adjonisten! Hahó! Adjonisten!”
Az Ünnepre készülődéshez tökéletes, a előző részek olvasása nélkül is!

>!
serengeti P
Mary Alice Monroe: Déli karácsony

Flow élmény ("nembíromletenni" érzés): 5
Stílus (írói): 5
Ötlet (eredetiség): 4
Tartalom (mondanivaló): 5
Hitelesség (könyv világának átélhetősége): 3
Érzelmek (ábrázolása): 5
Izgalom: 5

Megérkezett a sorozat ötödik része is, nagy örömömre. Ez a rész bizony jobban tetszett, mint az eddig megjelent négy kötet, pedig azokat is szerettem. Ebben a kötetben nem volt annyi nyűglődés, mint a korábbiakban – ami jót tett neki –, viszont került bele nem kevés giccs, főleg az utolsó fejezetekbe. Az írónőt külön dicséret illeti a PTSD széles körben, olvasmányosan történő megismertetéséért. No és persze az állat- és emberszeretetéért, ami sugárzik a könyvből. A teljes sorozatot jó szívvel ajánlom mindenkinek.

>!
eeszter P
Mary Alice Monroe: Déli karácsony

Kellemes meglepetés volt számomra ez a könyv. Nem olvastam a sorozat többi részét, de ez engem nem szokott zavarni, itt is minden teljesen érthető volt így is. Nagyon magával ragadott a téma, hogy hogy képesek segíteni veterán katonáknak a kutyák. Tervbe is vettem, hogy olvasok még a témában mást is.

>!
csillabella
Mary Alice Monroe: Déli karácsony

Bevallom a sorozat többi részét nem olvastam, viszont ez a könyv egymagában is megállja a helyét.
Adott a 10 éves Miller, aki kutyust szeretne Karácsonyra. A család azonban anyagi gondokkal küzd, nem engedhet meg még egy éhező szájat. Bátyja Taylor poszttraumás stresszel küzd, neki szükésge lenne egy terápiás kutyára.

Nem biztos, hogy hosszútávon is emlékezni fogok erre a könyvre, de kedves kis történet, ami segített az ünnepekre hangolódni!

https://kesztenye.blog.hu/2018/12/22/mary_alice_monroe_…


Népszerű idézetek

>!
serengeti P

Lehet, hogy a törött csontjaim összeforrtak, de az agyam biztosan nem gyógyult meg. A fejemben lévő sebek sokkal súlyosabbak bármelyik sérülésnél.

>!
serengeti P

Írt egy újabb gyógyszert a depressziómra, valamit, hogy tudjak aludni, és még néhány másikat, a jóisten tudja, mire.

>!
serengeti P

Az apja is bolondult érte – a vitáik ellenére. Az jelentette a problémát, hogy túlságosan is hasonlítanak. Taylorban megvan Alistair minden jó tulajdonsága: elfogulatlan, őszinte, szorgalmas, született vezető és mélységesen jóindulatú. Mindketten jókötésűek, a válluk széles, az álluk szögletes. Taylor azonban örökölte apja néhány előnytelen jellemvonását is. Tudtak makacsak és önteltek is lenni. És Alistairhez hasonlóan Taylor sem volt az a szószátyár típus, viszont amikor megszólalt, a szavai átgondoltak voltak, és az emberek figyeltek rá.

>!
serengeti P

– Jaj, anya, nem tudtam, hogy hazajutok-e még valaha. De Taylor megtalált! – Miller szeme csillogott. – Tudtam, hogy meg fog.

>!
serengeti P

Anya megállíthatatlan, ha takarításról van szó. Engem is befogott, hogy hordjam ki a többkosárnyi szennyest, vigyem a mosogatóba a koszos edényeket, és tegyem ki a ház elé a teli szemeteszsákokat.

>!
serengeti P

Nem érzi valami jól magát… Micsoda? Ó, valószínűleg csak influenza!

>!
serengeti P

Nem írt fel több fájdalomcsillapítót. Attól tart, hogy rászokom.

>!
serengeti P

Amikor a füst oszlani kezdett, észrevettem, hogy a saját véremben fekszem, a lábam természetellenes szögben áll.


Hasonló könyvek címkék alapján

Catherine Anderson: Szélbe írt sorok
Catherine Rider: Csók New Yorkban
Richard Paul Evans: Kegyelem
Jay Asher: What Light – Micsoda fény!
24 mese téli estékre
William Wharton: Éjfélre kitisztul
Stephen King (Richard Bachman): Az átkozott út
Sarah Morgan: Csoda az 5. sugárúton
Emily March: Angyalszárnyak
Mandy Baggot: Egy karácsonyi csók