Marvel ​– Tények zsebkönyve 2 csillagozás

Teszteld a tudásod!
Marvel – Tények zsebkönyve

Honnan származik Groot? Hogyan szerezte Fekete Özvegy a képességeit? Ki tanította varázslásra Doctor Strange-et? Ismerj meg több mint 500 bámulatos érdekességet a Marvel-képregények világából!

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Kolibri, Budapest, 2020
128 oldal · ISBN: 9789634376934 · Fordította: Sepsi László

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

AniTiger P>!
Marvel – Tények zsebkönyve

Marvel – Tények zsebkönyve Teszteld a tudásod!

Kifejezetten élveztem a változatos témájú és nehézségű kérdéseket, amikről néha elég volt annyit tudnom, hogy igaz vagy hamis az infó, máskor meg választanom kellett a lehetséges válaszok közül. Talán ez utóbbit jobban élveztem, mert néha egész vicces alternatív választásokat ajánlott a könyv! Egyszer még Mordort is belekeverték! :DD

Főleg képregényes tudás kell a játékhoz, de szerintem a Marvel-moziverzumos tudásommal is elég szépen szerepeltem. Szerettem, hogy még mindig találtam új, izgalmas karaktereket (pl.: Holdlány, Mókuslány), akikről keveset vagy semmit nem tudtam eddig, de a legjobban a számdaráló statisztikáit élveztem.

Negatívumként említeném azt, hogy elég sokszor X-men helyett X-man szerepelt a könyvben, ami lássuk be bosszantó elírás…

Bővebben…
https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2020/07/marvel-te…

Utószó_blogger>!
Marvel – Tények zsebkönyve

Marvel – Tények zsebkönyve Teszteld a tudásod!

Az utóbbi egy évben több olyan könyvet is forgattam, amely a Marvel világát járta körül – vagy a képregényeket, vagy a filmeket alapul véve. Így aztán jogosan remélhettem, hogy szert tettem némi alapvető tudásra a Marvel univerzumának hőseiről és gonoszairól, valamint a kalandokról, amiket átéltek. Ezért is örültem meg azonnal, amikor kiderült, hogy egy egészen különleges könyv jelenik meg magyarul, mely amellett, hogy elárul még néhány titkot a legfontosabb karakterekről és világokról, főként tesztekből áll, melyek egytől eddig a Marvel képregényekhez kapcsolódnak.
A könyvben tényleg rengeteg, mindenre kiterjedő kérdés van, az egészen egyszerűektől a bonyolultakig, így valószínűleg minden rajongó talál érdekességeket a kötetben, akármennyit is tud az univerzumról. Szerencsére minden oldal alján találunk megoldókulcsot, így nem maradunk egyedül a kérdéseinkkel, mindig megtudjuk a válaszokat is, és így könnyen ellenőrizhetjük, hogy mennyire ismerjük a Marvel világát. A könyv alapvetően a képregényekből táplálkozik, és bár sok kérdést a filmek alapján is meg lehet válaszolni, az egész könyvhöz mégis szükségeltetnek alapvető képregényes ismeretek.

Bővebben a blogomon: https://www.utoszo.hu/2020/07/27/marvel-tenyek-zsebkony…

Renáta_G>!
Marvel – Tények zsebkönyve

Marvel – Tények zsebkönyve Teszteld a tudásod!

A szerző, Melanie Scott, aki több mint 500 érdekességet gyűjtött össze könyvében a Marvel-képregények világából. A kötet különlegessége, hogy gyakorlatilag egy kvízkönyv különböző feladatokkal. Könnyűszerrel rendezhetünk akár egy jópofa játékestet a gyerekekkel vagy a haverokkal.

A kötet három fejezetre tagolódik. Az elsőben szuperhősökről kapunk információkat, a másodikban a gonoszoké a főszerep, a harmadikban pedig csodás világok, bolygók, képességek, varázstárgyak, fegyverek, jelmezek kaptak helyet.

„A szuperhősök tényleg bámulatosak, legyenek akár emberek, hihetetlen űrlények vagy istenek! E csodás kalandorok arra tették fel az életüket, hogy megóvják a világunkat – az összes többivel együtt!”

Bővebben: https://kulturpara.blog.hu/2020/07/15/marvel_tenyek_zsebkonyve


Hasonló könyvek címkék alapján

Marvel Studios: Képes útmutató
Kiss Dezső (szerk.): A nagy vadászat avagy a részecskék képregényes világa
David Solomons: Szuperhős lett a bátyám!
Ryder Windham – Daniel Wallace – Pablo Hidalgo: Star Wars: Évről évre – Egy galaxis története
Martin Oliver: Mozimánia
Richard Platt: Mozi
Geronimo Stilton: Amerika felfedezése
Ligeti Róbert: A második honalapító
Hervé Namias – Paulette Vène: Reménysugarak
Larry Gonick: A modern világ képregényes története 2. – A Bastille ostromától az iraki háborúig