Hogy mínuszból indultunk, az nem kifejezés.
Egyfelől azért, mert nem akartam felülni erre a trendvonatra, nem hiszek a keto diétában (és azt hiszem, a többiben sem), de mivel egy közeli családtag diagnózisfelállításakor elhangzott az orvos szájából, hogy a legújabb tanulmányok szerint ez jótékony hatással lehet az ő gondjára is, az ember nyilván minden követ megmozgat. Vagy legalább megnézegeti azt a követ. off
Elképesztő, hogy már van molyos címke is a ketogén diétára, én már az innen szűrt listával mentem másnap a dolgozóba kikölcsönözni a könyveket, mint egyetlen elérhető elem, a Gyors keto: lett az első áldozatom (vagy inkább én az övé).
Nos, az egyáltalán nem a szerző hibája, hogy sírni tudnék ettől az étrendtől.
És nem vagyok benne biztos, hogy ez akaraterő kérdése. Ha nem ehetek kenyeret a töltött káposztához, akkor nem eszem töltött káposztát. Esküszöm, képes lennék lemondani róla egy életre. De ott van a másik kedvencem, a kaszinótojás, amit örömmel ajánlanak a keto-tudósok: egyem azon hidegében, kanállal. Nincs teljes kiörlésű kenyér, wellness zsemle, furnérlemez abonett, semmi sincs. Szóval az van, hogy ez remek, hogy ehetek zsírt zsírral, de mégis hogyan? …És nem akarok okosabb lenni a tudósoknál, akik ezt leokézzák, de nekem ez állati fura, hogy az emésztésemnek és a hasamnak ez tök király… Finnyásságom szempontjából mindenesetre ez teljesen kizárt.
Így az egész étrendből két típust tudok értelmezni: a levest és a salátát. Mert az, hogy én itt mindenféle szószos nyenyenyunyákat köret nélkül kanalazzak az nem akaraterő hanem józan ész és jóízlés kérdése.
Ez ügyben Slajerova egész jófej, mert köretként nyomatja a karfiolrizst, ami valljuk be, nem ugyanaz, de a semminél nagyságrendekkel jobb; az ilyen zsörtölődő, borzalmas emberek száját is be lehet tömni vele, mint amilyen én vagyok.
Ráadásul elképesztően guszta kis tekercs-ötletei vannak, mindenféle töltikék, amikhez se tésztát, se kenyeret nem kívánok még én nyomorult sem. Egészen új dimenziót nyitott meg előttem.
Szóval amilyen bénán indult a kapcsolatunk, olyan kíváncsian próbálgatom majd a szerző receptjeit.