Zsarolás 20 csillagozás

Martina Cole: Zsarolás

Nick Leary visszagondolva nem tudta volna megmondani, mi is tartotta ébren aznap éjjel. Talán a nyomasztó meleg vagy a mennydörgés távoli robaja. Sok minden foglalkoztathatta: „tiszteletre méltó” essexi vállalkozása, a szomszéd szobában alvó két kisfia, vagy talán gyönyörű felesége, amint ott szuszogott mellette… Bármi is volt az, Nick ébren volt, mikor az alsó szintről lépéseket hallott. Felébredt benne a harci szellem, mely mindig is arra sarkallta, hogy megvédje, ami a legtöbbet jelentette számára: a családját, a magánéletét, a hírnevét. Egész életében ezekért küzdött, és senkinek sem hagyja, hogy mindezt veszélybe sodorja! Hacsak nem csalja meg az ösztöne, és nem olyasvalami veszi ezúttal kezdetét, amit még ő sem tud megállítani…

Eredeti megjelenés éve: 2004

>!
Alexandra, Pécs, 2005
432 oldal · ISBN: 9633695155

Kedvencelte 3

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Gyöngyi0309 P>!
Martina Cole: Zsarolás

Régen elég sok könyvét olvastam az írónőnek, úgyhogy nagyjából tudtam mire számíthatok. Pont emiatt már az elején kitaláltam a csavart, de ettől függetlenül is izgalmas olvasmány volt. Martina Cole a londoni maffiavilág szakértője, néha el is gondolkodtam, hogy nem bennfentes-e annyira hihetően szemlélteti a szennyes dolgokat,
A történetei középpontjában mindig egy kétes család áll, akik a csúcsragadozók kategóriájába tartoznak. Legtöbbször azt is elmeséli, hogyan jutottak oda, a drog és a prostituáltak világa mindig hozzátartozik.Ebben a történetben nem meséli el Learly felemelkedését, csak rövid utalások vannak az odáig vezető útra. Inkább ez a hanyatlás története. Erőszakban most sincs hiány, ahogy erős karakterekben sem, a nők szokás szerint keményvonalasok, a férfiak pedig kegyetlenek. Ez a világ a gyerekeket sem kíméli, ahogy halad a történet egyre több élet esik darabjaira.
Olvasmányos a stílus, remek ponyva, szörnyű történettel.

mokus33>!
Martina Cole: Zsarolás

A könyv első harmadában szinte csak egy helyben topogott a cselekmény, már kezdtem unni, hogy ugyanazokat a gondolatokat, ugyanazokat a mozzanatokat ismétli az írónő. Utána felpörgött a történet, fokozódott az izgalom, de ezzel együtt olyan erőszakos elemek is előtérbe kerültek, amik engem nagyon elborzasztottak. Ez a harmadik könyvem az írónőtől, de ekkora agresszivitásra nem emlékszem az előző kötetekben. Lehangoló, hogy valóban élnek úgy emberek, ahogy a könyvben szereplő alvilági vagy éppen utcai figurák, és miközben tudom, hogy sajnos ez maga az élet, de közben nem szívesen olvasok róla. Összességében izgalmas és olvasmányos volt ez a könyv, de mégsem tetszett igazán, valószínűleg azért, mert a szereplők szinte egytől egyig taszítottak.

Sántha_Orsolya>!
Martina Cole: Zsarolás

Meglepődtem. Ami ritkán esik meg. Simán indult, aztán újra és újra arra késztetett, hogy átgondoljam az álláspontomat, nem ébredt fel bennem túl hamar a gyanú, de aztán mindvégig izgalomban tartott. Nagyon jó ponyva.

Szimirza>!
Martina Cole: Zsarolás

Nekem tetszett! Szeretem az írónő műveit , ez sem okozott csalódást!

kzsuzsu>!
Martina Cole: Zsarolás

Kemény. A végére nem számítottam. Nekem kicsit sok volt, hogy nem volt olyan szereplő, aki ne kábítószerezett volna.


Népszerű idézetek

Chivas>!

A legtöbb ember nem volt tisztában vele, hogy a bűnözők ismerik a törvényt; sőt jobban, mint némelyik zsaru. Ismerniük kellett, máskülönben öt percig sem maradhattak volna talpon. A sikeres bűnözők jelentős összegeket fizettek a jogászoknak és az ügyvédeknek, hogy jól értesültek legyenek, és minél könnyebben kibújhassanak az őket ért vádak alól.
Az igazságszolgáltatás leginkább arról szólt, hogy ki mennyit tud fizetni, nem arról, hogy mennyire bűnös, és ez újra bebizonyosodott.

Chivas>!

Willy odament a hátizsákjához, és megmutatta Tyrellnek a zseblámpáját, aminél olvasni szokott, büszkén mutatva fel, mint valami kincset, és számára valóban az is volt. A saját tulajdona volt, és bizony szegény Willynek nem volt sok mindene. Nagy, sárga elemlámpa volt, amilyet a munkások hordoznak magukkal, de az elemek bizonyára sokba kerültek a fiúnak, tekintve, hogy hogyan szerezte a pénzét. Tyrell fiai játékhoz használták a zseblámpáikat, arra, hogy a sötétben megijesszék egymást, amikor az álluk alá tartva felvillantották és fintorogtak. Sohasem tekintetnének ezekre a lámpákra életük szerves részeként, nem ez jelenti számukra a fényt és a kényelmet a hideg kapualjakban. Willy elmesélte, hogy a zseblámpa egy új világot nyitott meg előtte, J. K. Rowling és Terry Pratchett világát. Szeretett belefeledkezni a fantáziavilágba, ahol az emberek mindig megoldották a problémáikat, és mindig győzött az igazság és elbukott a gonosz.

Chivas>!

Egy darabig figyelte, ahogy alszik, és elgondolkozott rajta, hogyan lehet az, hogy bár egy gyereknek két szülője is van, ez itt egyet sem mondhat a sajátjának. Miért hoznak az emberek világra azért egy gyereket, hogy aztán teljesen megfeledkezzenek róla? Nem tudta felfogni.


Hasonló könyvek címkék alapján

Ellis Peters: A szent csontjai
Don Winslow: A kartell
Don Winslow: Az egység
Jo Nesbø: A megváltó
Tim Robert – Kevin Lyon: A 10-es körzet
Vavyan Fable: Ki feküdt az ágyamban?
Anne Priest: Angyalkönny
Rita Falk: Gőzgombóc blues
J. D. Robb: Halhatatlan a halálban