Cathy Connor és Eamonn Docherty sorsa már akkor megpecsételődött, amikor gyermekkorukban egymás mellé sodorta őket az élet. A londoni East End lerobbant utcáin nőttek fel. Attól kezdve sem a távolság, sem az élet borzalmai nem választhatták el őket egymástól. Egy prostituált gyermekeként felnőve Cathy megtanulta, miként menekülhet el nyomorúságos életéből egy önmaga által felépített álomvilágba, ahol nem létezik a szörnyű valóság. Ám amikor állami gondozásba kerül, kénytelen megismerni az élet realitását. Az ott átélt borzalmak nem hagynak számára választási lehetőséget… Megszökik, elmenekül, és elvegyül a Soho csillogó világában, ahol rátalál Desrae, a transzvesztita, akitől megtanulja, hogyan maradhat talpon a londoni alvilág szívében. Időközben Eamonn – semmirekellő apjával együtt – kénytelen Amerikába menekülni, ahol rövid időn belül hírnevet szerez magának az ír és az olasz maffia tagjai között, s New York egyik legkegyetlenebb bűnözőjévé válik. Csak idő kérdése, hogy útjuk… (tovább)
Menekülők 32 csillagozás

Eredeti megjelenés éve: 1997

Ezért a élményért megérte végig szenvedni a könyvet, mert ami ebben le van írva, az a legnagyobb szenny számomra, ami csak létezik.
De talán kezdeném avval, hogy anno még is ez volt az első regény, amivel beleírta magát az írónő a lelkembe.
Húszas éveim elején jártam, imádtam mindent amitől több vagyok, vagy akár tanulhattam belőle. Ez az érzés most sem változott, de ez a kötet nem úgy oktatott, ahogy az alapesetben elvárt lett volna.
Miért is tette volna másképpen? Hisz ez egy thriller – krimi, amiben egy nő és egy nőként élő személy sorsa fonódik egybe. Tragédiák sora neveli őket azzá, akivé későbbiekben válnak. De az egymáshoz való ragaszkodásuk, teljes hittel való kitartásuk, adja igazán értékét ennek a kötetnek, vagy akár a világnak. Ez pedig nem más, mint a szeretet.
Cathy hánytatott gyerekkora, családon belüli bántalmazástól kezdve a gyermek prostitúcióig, megtalálható minden. Menekülése az árvaházból, és az utána átélt, akkor még fel nem fogott borzalmak – egy igen erős felnőtt nőt eredményeznek, amihez persze hozzájárult egy nagyon fontos mozzanat, a „menedék”. Egy olyan személy által, aki szintén sérült, komoly problémákkal küzdött, mégis megadta a másiknak az otthon fogalmát, hogy ez miképpen és milyen hatással volt főszereplőnkre kiderül ha elolvasod a könyvet.
Viszont a lényegen nem változtat, mind a felnőtti bonyodalmak, mint a hozott nehézségek együttesével, egy kiemelkedő karakter fejlődésnek lettem szemtanúja, és végig ott volt bennem az érzés, hogy ő az egyik legjobb szereplő, akit bár valószínű csak a képzelet hozott létre, mégis számos elemével azonosulni tudtam, és mint már fent említettem, ez egy újraolvasás, mégis szinte teljesen ugyan azon érzésekkel szembesültem, mint először.
Fájt mikor kellett, sírtam, féltem, dühös voltam és megmakacsoltam magam, aztán idővel Desrae rám talált, és elkezdtem furcsa, de annál kellemesebb érzésekkel ismerkedni, mint hit, melegség, otthon, szeretett. És a megszokott nehézségek bár nem tűntek el, mégis kaptam egy életérzést, melyben felismertem honnan jöttem és miképpen tudom hasznosítani a mostani létemben. Megismertem a szerelmet, és ismét eljött a fájdalom, de mindig volt hova visszatérnem és ettől jobban viseltem a keserűség és megpróbáltatás időszakát…mert az otthon nélkülözhetetlen.
Úgy gondolom nem mindenki fogja meglátni azokat a dolgokat, életérzeteket, tanulságokat, melyek számomra ilyen nagy hatással voltak és vannak jelen pillanatban is.
De ha csak egy szimplán kellemes olvasásnak gondolod, az is jó.
Akárhogy is nézem, ez a kötet a legjobbak egyike számomra.
Mocskos és valóságos.
Hogy ki miben hisz és miképpen kezeli a fent leírtakat egyéni.
A legfontosabb az, hogy teremtsük meg a menedéket, ahova mindig visszatérhetünk.
Kedvenc és újraolvasós ! ♥

Martina Cole az egyik kedvenc írónőm :)
Most sem csalódtam benne :)
Ez a történet is Londonba játszódik.Az igazi alvilágot mutatja be. Cathy és Eamonn a két főszereplő.
Cathy egy erős nő,aki nagyon sok mindenen megy át,sajnos olyan embert szeret,aki nem érdemli meg és majdnem a vesztét okozza.
Eamonn egy önző,rafinált bűnöző .Nem volt a kedvencem..
Még olvastam volna a történetet. :)