Könyörtelenül 12 csillagozás

A londoni alvilágban bármi megtörténhetett. Pillanatok leforgása alatt lehetett vagyonokat keresni és a csúcsra jutni, de ahhoz is elég volt egy szemvillanás, hogy minden elvesszen, pénz, hatalom és emberélet is. A barátság csak addig tartott, amíg haszon származott belőle, viszont az ellenségeskedés és a bosszú generációról generációra öröklődött…
Hiába telt el negyven év, a londoni alvilágban továbbra is bármi megtörténhet.
A népszerű írónő, Martina Cole legújabb bestsellerében is alámerül a bűnözők világába, és meggyőző hitelességgel ábrázolja a hagyományosan férfiak uralta alvilágot. Ám ezúttal a mellbevágó fordulatokat tartogató cselekmény egy család történetének keretien belül bontakozik ki.
Az apa, Patrcik Brodie szemében a családon kívül semmi sem szent. Céltudatosan és könyörtelenül tör hatalomra, amíg meg nem szerez mindent, amit akar. De végül túl irigylésreméltó helyzetbe kerül… A fiú, ifjabb Patrick Brodie ugyanolyan, mint az apja, megjelenésében és… (tovább)
Eredeti megjelenés éve: 2006

Ilyen még nem volt, hogy egy ennyire kedvenc írónőmnek leértékeljem egy könyvét.
Kezdeném avval, hogy minden megjelenést kincsként könyvelek el.
A témakörök nem nagyon változnak, csak a különböző események és bűntények mások, illetve a karakterek árnyaltsága.
Mégis váltig állítottam eddig, hogy számomra megunhatatlan, mint a világ felépítése, az események fordulatossága, a sok aljasság és bűn, ami beszennyezi a lapokat.
Sokszor nagyon nehéz sorsú szereplők széles skáláját vonultatja fel a szerző egy – egy története alatt, és igen csak oda kell figyelni, hogy ki kinek a rokona, és ellensége.
Az érzelmi skálát már nem is említem, sokszor úgy érzem ennél jobban nem lehet sokkolni és mégis, mindig bizonyosodik, hogy mekkorát tévedtem.
Ennél a történetnél mégis valahogy eluntam magam.
Igen itt is van minden, erőszak, családom belüli bántalmazás, bűnözés a legmagasabb fokon, mégis valahogy az egész olyan „lapos” érzetet keltett bennem és nagyon csalódottan csuktam be a könyvet.
Patrick és Lily karakterei talán az egyetlen, ami némi szint vitt a történetbe és valószínűleg ezért is olvastam végig.
Kár érte, sokkal jobb is lehetett volna.
Egy olvasásnak megfelelt.

Ez a könyv egy nő életéről szól, hogy mennyi csapással kell megbirkóznia. E szál mellett bepillantást nyerhetünk a londoni alvilágba is. Szerintem az első fejezetben túl sok szó esik a védelmi pénzekről, bankrablásokról, fogadásokról, klubokról stb., ezt én annyira nem élveztem, úgyhogy át is pörgettem néhány oldalt. Lehetett volna benne több táj/helyzetleírás is. Néhol sokat ugrott az időben és nem voltak elég kidolgozottak a történések.
Történet (főleg magamnak): spoiler