A ​szatír (Kate Burrows 1.) 43 csillagozás

Martina Cole: A szatír

George ​Markhamnek van egy gusztustalan kis hobbija. Titokban, zárt ajtók mögött hódol a szenvedélyének. Egy idő után azonban George kis hobbija rögeszmévé válik, amely aztán gonosz, agresszív szexuális perverzitásba csap át. Patrick Kelly nehézfiú – London legfélelmetesebb gengsztere. Egyetlen gyenge pontja van, a lánya, Mandy. És amikor Mandy áldozatul esik a Grantleyi Hasfelmetsző néven ismert szadista szatírnak, Kelly bosszút akar – rendőrségi segítséggel, vagy anélkül. Az ügy felgöngyölítésével Kate Burrows felügyelőnőt bízzák meg. A rendőri hivatás áldozatokat követel, és már Kate házassága is ráment. Kate együtt érez Kellyvel – ő maga is szülő – csakhogy kockára teszi a karrierjét azzal, hogy egyre jobban összemelegszik egy ismert bűnözővel… Miközben a rend őrei és a londoni alvilág soha nem látott méretű embervadászatot folytat egy közös cél elérése érdekében, Kate-nek szembe kell néznie azzal a veszéllyel, hogy elveszíthet mindent, ami eddig fontos volt számára… a szatír… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1993

>!
Alexandra, Pécs, 2000
510 oldal · ISBN: 9799633677895 · Fordította: Csema György
>!
Alexandra, Pécs, 1995
496 oldal · puhatáblás · ISBN: 9638086734 · Fordította: Cserna György

Kedvencelte 8

Most olvassa 2

Várólistára tette 19

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Martina Cole: A szatír

Ez egy elképesztően jó könyve volt az írónőnek.
Ilyenkor annyira pezseg a vérem és olyan boldog vagyok, hogy anno rá leltem és azóta is hűen olvasom a köteteit.

Ebben a történetben, picit eltérünk a megszokottól, nem feltétlenül egy család „mocskokkal” megszórt drámájáról olvashattam.
És pont, ezért az újdonság érzésért tört elő belőlem az a megszokott őrült, minden sorát szétszedtem, és szinte faltam a sorokat.

A karakterek mind bűnösek, kicsit antihős érzése jön elő olvasás közben, mégis mindenkinek megvan a maga indoka és a múltba, vagy a jelenben átélt drámája.

George nem kis stílű bűnöző. Bár először csak „játék”, egy kis megkönnyebbülésért.
A mániává alakulás után viszont rendkívül agyafúrt, sokszor a végletekig pontosan megtervezett mániája rabjává válik.
Lenyűgöző volt végig követni, ahogy pszichopatává válik.

A másik két fő karakter pedig nem is lehetne különbözőbb egymástól, mégis úgy alakul a sorsuk közös úton kezdenek el járni.
Hogy mi történik eközben és mi lesz a vég kifejlett, ha érdekel elolvasod a könyvet.

Én úgy gondolom, Martina Cole egyik legjobb írását sikerült kézbe vennem és alig várom, hogy a következő kötetét is olvashassam.

Természetesen hatalmas kedvenc!♥

2 hozzászólás
Magdi1017>!
Martina Cole: A szatír

Közel húsz éve olvastam először ezt a könyvet, de már akkor tudtam, hogy nekem Cole könyvei kellenek… Zseniális és brutális a maga beteg módján. Minden könyve a londoni alvilág sötét bugyraiba vezeti el az olvasót.
Kate, az egyedülálló anya, és profi nyomozó egy gyilkosság által ismeri meg Patrick Kellyt – a maffiózót – ahol a férfi lánya az áldozat…. Közben a gyilkosságok folytatódnak, mindketten el akarják kapni a tettest. Kate törvényes, míg Patrick bármi módon, semmilyen eszköztől nem riad vissza . Ez konfliktusok sorát hozza maga után, hiszen a törvény 2 oldalán állnak. A gyilkos elég elővigyázatos, de egy banális szituáció oldja meg végül a bűntényt..
Én csak ajánlani tudom, egyik kedvenc íróm.

2 hozzászólás
gyuszi64 >!
Martina Cole: A szatír

2020/62.
Ej, mindig elkövetem ugyanazt a hibát! Na, mondom, új író, 22 könyvvel a molyon, akkor nem szabad sem korai, sem késői könyvét olvasni (még tanulnia kell, illetve ne legyen már fáradt); ismerkedni csak a művek közepe tájáról érdemes; és ha már megszoktam a szerző stílusát, akkor majd jöhetnek a kezdeti és az öregkori művek is. Alulról az ötödiket választottam, de gyanús lett a dolog, hát erre látom a wikin, hogy ez volt az írónő második könyve. Sajnos, kicsit éreztem is rajta, szerintem pár kötettel később már jobban írt…

Az 1993-as regény egyébként nem rossz (két évtizeddel ezelőtt a szerzőt rengetegen olvasták nálunk), érezni rajta, hogy nő írta – de ez általában is igaz a női szerzős könyvekre, nagyobb empátiával ábrázolják a női szereplőiket. Elég sokat markol M. Cole, összetett a regény, a részletek összehasonlításakor viszont rendre alulmarad, még ha csak az általam olvasott női krimiíróknál maradunk, akkor is:
– A nyomozás-vonal gyenge (nem erről szól a könyv), pl. J.D. Robb másik kategória.
– Nem rossz a szereplők motiváció-ábrázolása, de a Nora Roberts-regények ebből a szempontból jobbnak tűnnek.
– A mozaik-stílus nem rossz, de pl. Kate Mortonnal vagy Karin Alvtegennel azért nem vethető össze.
– A világábrázolása kellően realista (persze nem K. Ohlsson-szintű profi), de hiába keményebb a valóságközelítés, pl. a kisvárosi C. Lackberggel szemben kissé érezni a kort, mégis csak lassan három évtizedes a megjelenés…

Egy kicsit viszont mindenből kapunk: karakterek, családok jellemzése, munka és magánélet, romantika, bűn és brutalitás. A regény egyetlen nagy hibája, hogy az alapkonfliktust (rendőrnő és fehéringes bűnöző) a végén sem oldja fel, ezért további fél csillagot szigorúan levonok. spoiler

Boszika87>!
Martina Cole: A szatír

Egy érdekes történetett olvashatunk.
A londoni alvilág itt is fontos szerepet játszik Patrick Kelly személyében.
Kate Burrows igaz rendőrnő, aki a igazságszolgáltatást képviseli.
Egy tragédia miatt ezt a két embert, két világot egy gyilkos szatír hozza össze.
Kegyetlen és beteg gyilkost ismerhetünk meg. Akinek sajnos, a hátteret is megismerhetjük.
Izgalmas és fordulatos és kis romantikával megspékelve.
Ajánlom elolvasni. :)

Iii>!
Martina Cole: A szatír

Nagyon nagyon tetszett. Ez volt az első könyv , amit olvastam a szerzőtől, de beszerzem a többit is. A cselekmény hihetetlenül lekötött. Jó volt belelátni mindegyik szereplő életébe, gondolatmenetébe. Voltak benne brutális részek, de sajnos az életben is vannak. Számomra letehetetlen volt.

3 hozzászólás
Szilvi_Sz>!
Martina Cole: A szatír

2007-ben vásároltam a repülőtéren útban Törökország felé.
Konkrétan nem tudtam letenni éjszakánként.
Hihetetlenül izgalmas volt!

Emerencia P>!
Martina Cole: A szatír

Martina Cole könyveiben van valami egyedi. A kifejezésmódja ,a stílusa, a helyszínei. Nem egy átlagos krimi A szatír. Néhány könyvét ismerve is azt mondanám, hogy ez a története kimondottan durvára sikerült, de aki ebben a műfajban keres olvasnivalót ,az előre számít meglepetésekre.

3 hozzászólás
kvici>!
Martina Cole: A szatír

Izgalmas, érdekes könyv. Nekem a szerelmi szál erőltetett volt benne, ez levont valamennyit az élvezeti értékéből. Olvasásra ajánlom.

Gál_Dorina>!
Martina Cole: A szatír

Izgalmas , nagyon beteg story :D Tetszett a befejezés !


A sorozat következő kötete

Kate Burrows sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jane Corry: A halott ex
Ruth Ware: A nő a tízes kabinból
Louise Candlish: Mi házunk
Clare Mackintosh: Látlak
Stephen King: A halálsoron
Robert McCammon: Egy fiú élete
Dan Wells: Nem akarlak megölni
J.D. Barker: Szíve helyén sötétség
Helena Silence: Ezüsthíd
Angela Marsons: Elfojtott sikoly