What ​They Always Tell Us 3 csillagozás

Martin Wilson: What They Always Tell Us

JAMES AND ALEX have barely anything in common anymore—least of all their experiences in high school, where James is a popular senior and Alex is suddenly an outcast. But at home, there is Henry, the precocious 10-year-old across the street, who eagerly befriends them both. And when Alex takes up running, there is James’s friend Nathen, who unites the brothers in moving and unexpected ways.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
294 oldal · ISBN: 0385735073

Kedvencelte 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
BridgeOlvas I
Martin Wilson: What They Always Tell Us

Azon gondolkodtam a minap, hogy az év legelején több olyan regényt is olvastam, amelyik megrágott, kiköpött és én pedig hálás voltam neki ezért, azóta viszont – bár sok remek könyv került a kezembe – egy sem volt rám ilyen hatással. Aztán csütörtök reggel felültem a vonatra, hogy este az ország másik végében lássam az egyik kedvenc zenekaromat, és amikor Sopronban lepattantam a vonatról a regény 91%-ánál, azt kalkuláltam, vajon mikor is lesz vége a koncertnek, hogy visszabújhassak a könyvembe.

Ezek után azt gondolhatná az ember, hogy a What They Always Tell Us egy pörgős, cselekménycentrikus regény, de a legkevésbé sem az. A történet főszereplője egy testvérpár, akik mindenféle oknál fogva kamaszkorukra eléggé eltávolodtak egymástól, ám a szomszédba költöző kisfiú és az ő életét övező rejtély megoldása katalizátorként hat a fiúk kapcsolatára, hogy újra olyan testvérek lehessenek, akik lenni szeretnének. A történet másik fontos vonala az újra egymásra találás mellett a fiúk magukra találása, különösen Alex esetében, akinek hosszú utat kell bejárnia, mire sikerül rájönnie, hogy ki is ő valójában.

A regény nagyon lassú, csendes, szépszomorú történet, ami nem kecsegtet mindenféle hamis reménnyel, nem old meg mindent, de igenis megmutatja, hogy lehet jobb, mindig lehet jobb. Egyszerűen képtelen vagyok abbahagyni ezt a könyvet, a legjobb részeket újra és újra átolvasom, és magam is meglepődök rajta, hány „legjobb rész” van benne.


Népszerű idézetek

>!
BridgeOlvas I

"‘Sticks and stones may break your bones, but words can never hurt you.’”
“Yeah, that’s what they always tell us.”
“But it’s not really true, is it?”
“Not really. Lots of things they tell us aren’t true. A lot of what they tell us is garbage.”

3. Alex. (Kindle Edition)


Hasonló könyvek címkék alapján

John Green: Looking For Alaska
Harper Lee: To Kill a Mockingbird
Fannie Flagg: Fried Green Tomatoes at the Whistle Stop Cafe
Truman Capote: Other Voices, Other Rooms
Beth White: The Magnolia Duchess
Watt Key: Alabama Moon
Cassandra Clare: Lady Midnight (angol)
David Levithan: Two Boys Kissing
Leigh Bardugo: Six of Crows
Benjamin Alire Sáenz: Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe