The ​Pillowman 3 csillagozás

Martin McDonagh: The Pillowman Martin McDonagh: The Pillowman

While still in his twenties, the Anglo-Irish playwright Martin McDonagh has filled houses in New York and London, been showered with the theatre world's most prestigious accolades, and electrified audiences with his cunningly crafted and outrageous tragicomedies. With echoes of Stoppard and Kafka, his latest drama, The Pillowman, is the viciously funny and seriously disturbing tale of a writer in an unnamed totalitarian state who is interrogated about the gruesome content of his short stories and their similarities to a number of child-murders occurring in his town.

Eredeti megjelenés éve: 2003

>!
72 oldal · ISBN: 9780822221005

Kedvencelte 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
blueisthenewpink SP
Martin McDonagh: The Pillowman

Gyomrokat felkészíteni, mert az első oldalakon rándul görcsbe, fordul fel, és nagyjából úgy is marad végig. Akinek gyereke van, szerintem ne olvassa. Iszonyat kemény darab. És baromi érdekes feszegetése az írói felelősségnek és az írói hiúságnak. A fordulatokkal vagyok kicsit bajban, mert az egyik, ami talán annak lehetett szánva, az első pillanattól egyértelmű volt. Talán mégsem szánta fordulatnak a szerző, és persze a hátteret rémálmodni sem lehetett volna. Majd most. A másikat is részben tudni lehetett, bár a végére az a spoiler. McDonagh nem mondatta ki senkivel a nyomozó sztorijának logikai hibáit spoiler, szerintem bízott az olvasóban/nézőben, ez tetszik. Az érzések ilyen skáláját ilyen intenzitással megmozgatni a nézőben/olvasóban, ráadásul ilyen rövid idő alatt, ez egészen bámulatos. Hiába kacsintgat ki többször is, hogy helló, ez csak egy szöveg, nem a valóság, most azért kell egy kis idő, míg összeszedem magam.

10 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Oscar Wilde: Salomé (angol)
Tom Murphy – Pat Kinevane – Michael West – Richard Dormer – Ailis Ni Riain – Rosemary Jenkinson – Louise Lowe: Contemporary Irish Plays
Richard Dormer: Drum Belly
Enda Walsh: Misterman
Sean O'Casey: Three Plays
Oscar Wilde: Complete Works of Oscar Wilde
George Bernard Shaw: Caesar and Cleopatra
John Millington Synge: The Well of the Saints
Peter Shaffer: Equus
Tennessee Williams: Cat on a Hot Tin Roof