Titkok ​útvesztője (Eastern 2.) 48 csillagozás

Martin Kay: Titkok útvesztője

Századokkal ​a Titánok pusztítása után két mindenre elszánt kalandor rója az Ural pusztaságát, hogy elégtételt vegyen sorsáért…

„Vajon akkor maradok erős, ha végrehajtom, amit elterveztem? Tényleg számít még ez a nyomorult bosszú, vagy csak azért űzöm, hogy tovább hazudhassak?”

Yuko folytatja a hajszát Vajk oldalán a gyűlölt zsoldosvezér után, noha cserébe el kell hallgatnia társa előtt az igazságot nővéréről. Ha kísértő bűntudata nem lenne elég, a lány újabb vetélytárssal kénytelen szembenézni Vajk csábítójaként. Nina, a cserfes fruska könnyedén zavarba ejti Yukót a praktikáival, ám tetteinek mozgatórugóit sűrű homály övezi.

Vajkot nyomasztja a kétség, meddig játszhatja még a hőst. Csak annyiban biztos, hogy Bagoáz vérebei már a nyomukban csaholnak. A rettegett nomád klánvezér, Törzsfőnök hamarosan beéri őket.

Vajon társával karöltve képesek lesznek túllépni a múltjukon, hogy végre egymásnak élhessenek? Létezhet számukra közös jövő?

Martin… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Twister Media, Budapest, 2020
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155631894 · Illusztrálta: Megyeri Manó

Kedvencelte 6

Most olvassa 5

Várólistára tette 38

Kívánságlistára tette 63

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

klara_matravolgyi>!
Martin Kay: Titkok útvesztője

Nagyon szépen köszönöm a lehetőséget a kiadónak és az Írónak, hogy lehetőséget kaptam megjelenés előtt elolvasni a könyvet!

Szerintem minden Eastern olvasó nevében nyilatkozok, mikor azt mondom, feszülten vártam, hogyan fog alakulni Yuko és Vajk sorsa. Megismertünk egy súlyos titkot, és ez a titok a második rész olvasása közben végig a fejemben járt. Egy érdekes keretet ad a történetnek a bűntudat és a titok felszínre kerülésének a fenyegetése. Nekem ez nagyon tetszett, tökéletes tompítása és fűszerezése volt ez az amúgy humoros és könnyed történetmesélésnek.

Összességében elmondhatom, hogy a második rész nekem jobban tetszett, mint az első. Nem mintha az nem lett volna jó, sőt! Arról van csak szó, hogy sikerült még azt is túlszárnyalni. Az akciójelenetek most még izgalmasabbak, a humoros jelenetek most még viccesebbek, a történet egésze pedig még pimaszabb, mint volt! Rengeteg szereplő üde színfoltot jelentett, kiemelném Ninát és a Törzsfőnököt, akik engem a legjobban elbűvöltek. Nálam főnyeremény, ha nevetni tudok olvasás közben, és hangos kacagásban egyáltalán nem volt hiány.

Akiknek tetszett az Eastern, azoknak a folytatása is biztosan tetszeni fog, Meg amúgy is, olvasd el, különben „Eszt még megbánod,tye kullanc!”

1 hozzászólás
Nikolett0907 P>!
Martin Kay: Titkok útvesztője

Bővebb értékelés a blogomon:
https://konyvelvono.blogspot.com/2020/11/martin-kay-tit…

„Soha ne bízz másban, csak aki a bőröd alatt lakik!”

Már sokszor kifejtettem, hogy mennyire vonzódom az egyedi témájú könyvekhez. Legyen az fantasy, western, vagy bármely más kategória, ha valami megfog benne, hűséges olvasója és követője leszek. Így jártam ezzel a sorozattal is. Az első kötetet nagyon megkedveltem, mert egy teljesen új, egyedi világképet adott a számomra. És mivel függővéges volt (nem morogtam érte kicsit sem) nagyon vártam, hogy mikor jelenik meg a második része. És most végre megkaptam, amire vágytam. Ezért először is szeretném megköszönni a Twister Média Kiadónak és a Szerzőnek, hogy előolvasóként kézbe vehettem a kötetet.

Azt hiszem nem is én lennék, ha nem a könyv külső és belső rajzait venném először szemlére. Még mindig azt kell, hogy írjam, nagyon tetszenek. Rendkívül szépen, mégis kicsit groteszk módon ábrázolja a történéseket. Az arcvonások szinte életre kelnek és ezernyi érzést fednek fel. Úgy gondolom, hogy már ezért megérte kézbe venni a művet.

A mostani regény ott folytatódik, ahol az előző résznek vége szakadt, illetve majdnem. Yuko és Vajk róják a szokásos köreiket, ami az egymáshoz való viszonyuk kibogozását illeti. Míg az előbbi szenved az el nem mondottaktól, addig az utóbbi lezáratlan múltja elől menekül, és nehezen nyit az új felé. Mindkét karakterről elmondhatom, hogy a szívem csücskei. Yuko fiatalsága ellenére sok keserűséget és fájdalmat cipel a vállán. Az új érzések és lehetőségek megbillentik az eddigi felfogását és csak nehezen tudja megérteni, merre is vezet az az ösvény, amire rálépett, mikor megengedte magának a luxust, hogy önmagán kívül más is fontos lehet. Vajk pedig egy sokat megélt harcosként, saját „vérző” lelke darabkáit próbálja egyben tartani, még azon az áron is, hogy kívülről nem több mint egy fatuskó. A két szereplő adja ennek a regénynek is a színét és illatát. Ha róluk olvastam számos érzés és gondolat járta át lelkemet és bár nagyon drukkolok egy bizonyos esemény miatt, mégis úgy érzem ennek még koránt sem lesz „boldog” vége.

A kötetnek van még egy főszereplője, aki sokszor csak a múlt fátylának fellebbenésekor látható, mégis meghatározó szerepe van a történésekben…..

Papírra_vetett_gondolataim>!
Martin Kay: Titkok útvesztője

Ez a kötet teljesen más volt, mint az első rész. Lassabb, átgondoltabb. Picit kevesebb volt a cselekmény, az izgalom, én úgy éreztem itt inkább a szereplőkőn illetve az ő múltjukon van a hangsúly. Személy szerint nekem pont ezért is tetszett az előző kötet egy picit jobban, mert itt nem éreztem annyira azt az erős ütemet, mint az előző résznél. Ettől függetlenül egy határozottan pozitív olvasásiélményről van szó, kíváncsian várom a folytatást!
Jah és ne menjünk el a gyönyörű rajzok mellett, amit imádtam nézegetni olvasás közben.

https://www.youtube.com/watch…

Alynne_Webb I>!
Martin Kay: Titkok útvesztője

Gratulálok a könyvedhez! Ismét egy izgalmas, letehetetlen történetet olvashattam. Nagyon tetszik, ahogy a regény a múltra és a karakterek érzelmeire fókuszál. Szerintem méltó folytatása az első résznek, és várom a következőt :)

1 hozzászólás
bagie P>!
Martin Kay: Titkok útvesztője

Sok minden kiderült, amire az első rész után csak kerestem a válaszokat – de kb ugyanennyi új kérdés is került a helyükre.
Én bírom Yukot és Vajkot – de most sokkal tovább kell – gondolom – várnom, hogy pont kerüljön (közös?) történetük végére, de remélem, nem olyan sokat – hogy elfelejtsem, amit eddig már kigubancoltam :)
A rajzok még mindig zseniálisak – szerintem sokat adnak a történethez, ami egyébként egy akciódús, zakkant, YA, humoros, romantikus történet.

Annie04>!
Martin Kay: Titkok útvesztője

"Örülök, hogy egy olyan másodk részt olvashattam, aminek cselekményvezetése jobb, karakterei érdekesebbek, mellékszereplői emlékezetesebbek (Miuval eddig nem foglalkoztam, de most már nagyon érdekel, hogy ki ez a boszorkány, és mi a francot akar Yukotól?), a humorával pedig egyenesen megvett kilóra. Yuko mellett nagyon csíptem a könyv humorát, ami miatt nem egyszer ért körbe a szám a fejemen.

Mindent szerettem ebben a második részben, kivéve, hogy rövidnek éreztem. Az utolsó oldal után lapoztam még párat, hátha találok még néhány bekezdést, de nem… Ó, ne már!"

Bővebben: https://anniemindenesblogja.blogspot.com/2020/12/martin…

Életeim_száma_blog>!
Martin Kay: Titkok útvesztője

Összességében a Titkok útvesztője egy lassabb tempójú, a véget nem érő viaskodás helyett ezúttal inkább a szereplők múltjára és érzelmeire koncentráló folytatás lett, mely nem gyengébb, mint az első rész, pusztán más. Ha a trilógiára egyetlen nagy akciófilmként gondolnánk, akkor ez a rész a megpihenés, az emlékezés, az erőgyűjtés ideje, a vihar előtti csend, mely egy igazi csattanós, hangos és izgalmakban bővelkedő végkifejletet vetít előre. Várom a harmadik részt!
https://eleteimszama.blog.hu/2020/12/16/olvasmanyelmeny…

P_A_Doorman>!
Martin Kay: Titkok útvesztője

Nagyon vártam már ezt a kötetet. Hiszen az első rész olvasása közben is nagyon jól szórakoztam. Az igazság az, hogy az atomkor után játszódó posztapokaliptikus western, még mindig működik. Ez a kötet még életszerűbbé teszi az író által megálmodott világot, és ezt képes úgy tenni, hogy közben nem untatja az olvasót, de mégis végig a karakterek maradnak a történet középpontjában. A legnagyobb húzás a két kalandor Yuko és Vajk belső világának ábrázolásában van. A két főhős kis túlzással sokkal többet hadakozik saját magával, mint a világgal. Ez a lelki vívódás sokkal elevenebbé teszi őket és az olvasás élményéhez is sokat ad. Ám a kötet még korántsem fejezi be a történet mesélését. Az egész cselekmény egy nagy iránymutatás, mely egyértelműen a jövőben megjelenő harmadik kötetre helyezi a hangsúlyt. Csak reménykedni tudok, hogy az író beváltja az ebben a részben tett kimondatlan ígéreteket és egy igazán, mindent felülmúló látványos folytatással meséli el, hogy fiatal kalandoraink miként élték meg bosszújuk beteljesedését. Részletes kritikámat megtaláljátok a Smoking Barrels blogon.: https://smokingbarrels.blog.hu/2020/12/15/konyvkritika_…

Praetorianus P>!
Martin Kay: Titkok útvesztője

Ezt a könyvet ezennel Eastern előzménykötetté nyilvánítom. Nem mintha baj lenne, korántsem. Jó volt végre közelebbről megismerkedni a Nakamura családdal, ahogy Corben és Bagoáz is feltűnik, sok más régi és új szereplő mellett. A visszaemlékezések sok embert elhelyeznek végre az összefüggések kaotikusnak tűnő térképén, elkezd körvonalazódni a „ki-kivel-van” és a „ki-kit-ver-át”. Az első kötet titkainak egy részéről lehull a lepel, de maradt még bőven a harmadik kötetre. Továbbra sem tudunk sokat (semmit?) a Titánokról, ahogy a most feltűnt kárhozottak szerepe is homályos (bár ezt a közös tudat dolgot én kicsit soknak találtam, és olyan mindent-dobjunk-bele érzetem lett tőle), ahogy a Corbenéket sújtó titokzatos betegség mibenlétére is várhatunk újabb két évet.
Ami nem tetszett: kicsit kevesebb Yukot és Vajkot kaptunk, legalábbis érdemi interakció nem sok volt köztük némi szájtépésen kívül. A dumák továbbra is lazák és haláliak, a pofonosztások szerencsére kevésbé vannak bő lére eresztve, és jóval kevesebb is van belőlük. Yuko túlzásba vitt belső őrlődésétől lett egy kis lányregény-érzetem, azért önmagában le akartam vonni fél csillagot, de végül nem akartam ennyire vaskalapos lenni. A legnagyobb csalódást a terjedelem okozta. Az első kötet 70-75 százalékára tippelem, a sok párbeszéd miatt lényegében elrobognak előttünk az oldalak, mialatt a jelen cselekménye alig mozdul előrébb. Kevéskének éreztem a visszaemlékezésekhez képest.
Olvastam volna tovább, de most sajnos eljött az újabb várakozás ideje.

4 hozzászólás
Luna_Dephensis>!
Martin Kay: Titkok útvesztője

Ebben a kötetben a szereplőinkről és a világról is egyre többet tudhattunk meg. Nekem nagyon izgalmas és érdekes volt. Kíváncsian figyeltem, merre haladnak a karakterek mind fizikai értelemben, mind az érzéseik útján. Hőseink előéletébe is bepillantást nyerhettünk, így jobban feltárultak a mozgatórugóik is. Noha az előző részhez képest egyértelműen több teret nyertek az érzelmek, az író akció terén sem szűkölködött. Süvítettek a golyók, ahogy azt kell. Akár a karakterek lelki aspektusairól van szó, akár az akcióról, nekem nagyon bejön, ahogy Martin Kay megjeleníti ezeket. Szeretem a karakterei hibáit, esendőségét, vagy ahogyan az eseményeket és azok hangulatát újabb és újabb mederbe tereli (vagy épp BUMM, belecsapja, ha erre van szükség).

Nagyon tetszett, hogy kicsit jobban megismerhettük a világot. Azok a helyszínek! Hol lehet elintézni, hogy ezt végignézhessem animeként? :D És ha már a vizuális részénél tartunk: Naka, az illusztrációidat most is nagyon odatetted! Az autóktól kezdve, az épületeken át, az utolsó fenyőfáig.

Mivel az első rész kapcsán volt visszajelzés, miszerint sok benne a trágár kifejezés, most jobban odafigyeltem erre is olvasás közben. Be kell látni, akad benne. Mégis, én szükségét érzem, mert annyira passzol a karakterek jelleméhez, ettől sokkal őszintébbnek tűnnek a reakcióik bizonyos helyzetekben. Szerintem ez a sztori ezzel együtt kerek, hozzátartozik a lazaságához és a feszült jeleneteihez egyaránt. Aki mégis nagyon érzékeny az ilyesmire, az ennek tükrében vegye kézbe. Nem unikornisok írták fénylő szivárványtintával. :)

off

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

P_A_Doorman>!

Soha ne bízz másban, csak aki a bőröd alatt lakik!

23. oldal – Saori (TWISTER Kiadó)

Praetorianus P>!

Még ma elmondod, mit akarsz, vagy elvárod, hogy leitassalak?

91. oldal

Chöpp P>!

Nem kapsz két pofont, ha most elmész szépen játszani, megértetted?

62. oldal

Nyuszibusz>!

Amikor a reményt itallal pótolod, különös vallomásokat facsar ki belőled

148. oldal

P_A_Doorman>!

Múlhatna már ez a szörnyű émelygés…

(első mondat)

Lione P>!

Ugyan, mi maradna a férfiaknak, ha elvennénk tőlük a hadakozást? Még a végén belátnák, hogy a házimunka nem tréfadolog.

9. oldal

1 hozzászólás
Luna_Dephensis>!

Yuko merengve figyelte a bronzharcos szilaj vonásait, ahogy a messzibe tekint kucsmája alól. Feszes uniformisában eltökélten markolta fegyverét, hogy őrt álljon egy letűnt világ emlékei fölött.

222. oldal

korbács P>!

Mindeddig azt hazudtam a világnak, hogy elégtételt akarok venni a szeretteimért. Annyit mondogattam, hogy talán magam is elhittem…Pedig az egész mindvégig rólam szólt. Egyes-egyedül rólam! Magamért akartam bosszút állni… Ez a hazugság tett ilyenné.


Hasonló könyvek címkék alapján

Estelle Brightmore: 13. napon
Robin O'Wrightly: Az amulett rejtélye
Alexandra Bracken: Sötét örökség
Rick Riordan: Neptunus fia
Kerstin Gier: Zafírkék
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu
Dan Wells: Ruins – Romok
Katharine McGee: Az ezredik emelet
Ransom Riggs: Lelkek könyvtára
Kendare Blake: A rémálmok lánya