Eastern 34 csillagozás

Martin Kay: Eastern

A Titánokkal vívott háborúban porrá lett földön Yuko hírhedt törvényen kívüli. Az elárvult lányt már csak szíve haragja élteti. Konok kitartással űzi Corbent, a gyűlölt zsoldosvezért, hogy elégtételt vegyen élete megnyomorítóján. Útja során nem várt társaságba botlik nővére egykori kedvese személyében. Vajk, az életunt kalandor egyetlen célja, hogy felderítse szerelme halálának körülményeit. Az elkövető nyomai a rettegett zsoldossereghez vezetnek.

Yuko és Vajk kényszerű szövetséget kötnek, hogy kézre kerítsék Corbent, a rájuk leselkedő veszélyek mellett azonban saját démonaikkal is meg kell küzdeniük. Hiába a kettejük között kibontakozó érzelmi kötelék, ha a zsoldosvezéren való elégtételt más módon képzelik el. Vajon sikerül felülkerekedniük önös érdekeiken egymás javára?

Martin Kay mesterien kombinálja a YA klasszikus elemeit a manga akciódús cselekményvezetésével egy fantasztikusan felépített posztapokaliptikus westernvilágban.Könnyed és humoros, letehetetlen olvasmány.

Tagok ajánlása: 15 éves kortól

>!
Twister Media, Budapest, 2018
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155631672 · Illusztrálta: Megyeri Manó

Kedvencelte 3

Most olvassa 19

Várólistára tette 130

Kívánságlistára tette 175

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
molybarby
Martin Kay: Eastern

Imádom a mangákat, az animéket, szeretek elmerülni a kitalált világokban. Ez is egy hasonló volt, kicsit más köntösben. Érdekesen indult a sztori, de valahogy nem tudott teljesen magával ragadni. A képek nagyon szuperek viszont, sokat dobnak a hangulaton. Volt, hogy sokszor csak azért olvastam még-még mert kíváncsi voltam a következőre. A borító is csillagos ötös.
Ami nem tetszett, az az volt, hogy néha azt se tudtam, hogy most akkor milyen időben, helyen jászódik is ez az egész. Mert ugye részben egy üldözésről szól az egész könyv. Mindenki mindenkit ki akar nyírni, vagy elkapni. De egyszer lovon vágtáznak, aztán komoly modern fegyverek kerülnek a képbe, tankok. Izgalomnak nem volt rossz, csak nekem olyan furi volt na. Persze mindenki golyóálló, kivéve a rosszfiúk. Voltak részek ahol úgy éreztem kétszer olvasom ugyanazt, mert megtörtént ugyanaz még egyszer, csak kicsit másképp spoiler spoiler
Összességében egész szórakoztató könyvecske volt, és igazából a vége tetszett a legjobban, az olyan jól jött ki. Kíváncsian vároma folytatást :)

4 hozzászólás
>!
reta09 P
Martin Kay: Eastern

A történet arról szól, hogy a borítón szereplő két alak keres valakit. Az egyik bosszút akar állni a múltban ért sérelmeiért, a másik keresi az igazságot, hogy felgöngyölítse szerelme halálának rejtélyeit. Habár céljuk közös, Yuko másképp képzeli el a dolgok folyását, mint Vajk, ez feszültséget kelt kettejük között. A kapcsolatuk titkokat rejt, ami szintén okoz majd a jövőben bonyodalmat.

Mindkét szereplő elég egyszerű, Vajk a tipikus magányos macsó, Yuko pedig a vagány csaj, ám belül nagyon sebzett. Egy icipici változás a megszokott életéhez képest, legyen az egy érzelmi kötődés, és kibillenti a rettenthetetlen bosszúálló angyal szerepéből, és visszavedni gyerekké, aki az apja elismerését akarja kivívni. Viszont nem rettennek vissza elvenni mások életét, ami miatt eléggé véres és hullákkal kövezett jelenetek követik egymást.

Maga a cselekmény nagyon pörgős és olvasmányosan van megírva, könnyen lehet vele haladni, jó szórakozást nyújt pár napra. A könyv minőségi kiadás a tekintetben, hogy én személy szerint nem találtam elütést vagy nyomdahibát, egy apróbb logikai bukfencet észleltem, semmi egyebet. Ez már önmagában nagy dicséret manapság, ez a szomorú igazság. Emellett lehet gyepálni, hiába hajtod ki teljesen, nem törik a gerince, max ha direkt megtöröd. Kényelmes a fogása, nem nehéz. Nekem kicsit széles a margó, de ez nem kritika.

A látványos jelenetek mellett viszont hiányoltam a mögöttes gondolatokat. Adott egy vidék, ahol zsarnok uralkodik, és hőseink egyetlen célja, hogy kergessék a bosszút, vagy épp személyes érdekeiket. Vártam volna bele valami társadalmi szerepvállalást, remélem, a következő részekben találkozni fogunk ilyennel is, mert van potenciál erre nézve.

Naka illusztrációi csodálatosak, ahogy a borítón is látszik. Készített hozzá könyvtrailert is, az is fantasztikus, itt meg tudjátok nézni:
https://www.facebook.com/martinkaywrites/videos/2287049…

Itt pedig el tudjátok olvasni a komplett első fejezetet:
https://www.wattpad.com/640185909-eastern-yuko

Bővebben:
https://habarkonyveskocsma.blogspot.com/2018/12/martin-…

1 hozzászólás
>!
Regina092
Martin Kay: Eastern

Megmondom őszintén, nem olvastam még ebben a műfajban könyvet, de nagyon tetszett és egy felüdülés volt a többi fantasy, romantika illetve krimi mellett. Jó szívvel néztem, hogy ennek a kötetnek lesz folytatása.
https://konyvekszava.blogspot.com/2018/12/martin-kay-ea…

>!
Cintia9910
Martin Kay: Eastern

Egy fantasztikus könyv, érdemes olvasni Martin Kaytól, engem teljesen elvarázsolt. A második részt szívem szerint már most elkezdeném. :) Hosszabb értékelés itt : https://papirravetettgondolataim.blogspot.com/2018/12/e…

1 hozzászólás
>!
Bódis_Éva I
Martin Kay: Eastern

Vannak bizonyos szerzők, akik nem hajlandóak figyelembe venni a magyar irodalmi élet által hozott szabályokat, hanem túllépnek rajtuk, és ezzel alkotnak valami zseniálisat. Pont ilyennek éreztem az Easternt. A történet elképesztő lendülettel pörög végig a lapokon, a szereplők imádnivalóak, a köztük kialakuló feszültségek pedig akkor is izgalomban tartják az olvasót, amikor nem lőnek rájuk. Az akciójelenetek pörgősek és izgalmasak, és mind Vajk, mind Yuko újabb és újabb őrültséget csinál és még őrültebb kalandokba keverednek, folyamatosan meglepik az olvasót. Nagyon jól szórakoztam rajtuk és velük.

Azok számára, akik ismerik az animék világát (én eléggé elkötelezett vagyok), ismerős lehet a történetvezetés és az írás módja is. Végig olyan érzésem volt, mintha egy animét olvasnék. Még a „kameramozgások” is, a jelenetek felvezetései is ezt a hangulatot tükrözték. Nagyon tetszett, ahogy az író ezt kezelte – akkor is, ha ez szembemegy pár írói szabállyal –, segített látni a teljes képet az, hogy nem csak az adott szereplők szemével láttunk.

Az illusztrációk pedig zseniálisak lettek. A borítót egyenesen imádom, a belső illusztrációk pedig nagyon hangulatussá tették a könyvet, nagyon sok kedvenc képem van, és gyakran azon kaptam magam, hogy az illusztrációkat nézegetem.

Az egyetlen negatívum (és megígértem Martinnak, hogy ezt is megírom… :) ) számomra a nyelvezetben volt keresendő. Volt néhány kevésbé pontos megfogalmazás és a kelleténél bonyolultabb szerkezetek. De összességében ezeknek nem volt akkora súlyuk, hogy csillagozást vonjak le miattuk. Gyorsan bele lehetett lendülni a történetbe.

Mindenképpen beszereztem volna a könyvet, és rám mosolygott a szerencse a facebookos játékon, aminek azért is örültem, mert ennek kapcsán sikerült beszélgetnem Martinnal, és megismerni a lapok mögött rejlő embert. Ez mindig az egyik legizgalmasabb rész.

Nagyon várom a második részt és a beígért többit is! :)

1 hozzászólás
>!
Tessa_Linyssim P
Martin Kay: Eastern

" – Jegyezd meg, ha csak egy ujjal is hozzám érsz, halott ember vagy!
(…)
– Jól van, majd horkolással jelzem, ha elhagyott minden aljas szándék."

Most fejeztem be, és hűha!
Erről a könyvről nehéz rögtön olvasás után értékelést írni. De hát megígértem… :)

Először is, a borító nagyon jóra sikeredett, és a belső illusztrációk is hozzák a színvonalat, amit elvártam, amikor azt olvastam, hogy manga elemeket tartalmaz a könyv. Egyik-másik külön nagyon tetszik, és persze mindegyik passzol az éppen aktuális hangulathoz. :)

A cselekmény akciódús, hőseinknek mindig sikerül valahogy belecsöppenni a dolgok sűrűjébe, és kisebb-nagyobb sérülésekkel megúszni a dolgot. A történetvezetés is tetszett a visszatekintésekkel.
No meg a szerelmi szál…Ahogy Yuko is, meg Vajk is próbál a belső démonaival megküzdeni és eleinte igyekszik nem tudomásul venni az érzéseit. Ez kissé sablonos helyzet, viszont a @Martin_Kay-féle posztapokaliptikus western világban mégsem tűnik elcsépeltnek. ;)
Az izgalmas történetvezetésnek hála gyorsan a végére értem, főleg, mert egy idő után jött a „Csak még egy fejit!”-effektus, aminél ugyebár egyszercsak azt veszi észre a drága molyocska, hogy elfogytak az oldalak. :D

Pár dolog kiderült, még több nem, például még mindig nem tudom, hogy mi történt a világgal, ami miatt egy vadnyugati hangulatú új világ alakult ki. Minden esetre ezután a durva függővég után kíváncsian várom, hogy mi fog történni párosunkkal a továbbiakban. :)

A fél csillagot leginkább amiatt vontam le, mert volt pár fogalmazásbeli furcsaság, ami szúrta a szemem. spoiler

Összességében ez egy jó könyv, és remélhetőleg hamarosan jön a folytatás. :)

1 hozzászólás
>!
Dracklana
Martin Kay: Eastern

Az úgy volt, hogy apám közölte, hogy jó 3 óra múlva végez csak, szóval fogtam magam, és bementem a legközelebbi plázába, elütni az időt. Első utam a Libribe vezetett, ahol megállapítottam, hogy az ott lévő összes Neil Gaiman könyv megvan, így nem igazán tudtam, hogy mit is vegyek. Aztán megláttam az Eastern-t – amit facebookon, molyon AA-n – mindenhol – promóztak, hogy milyen jó, meg „mangás” könyv. Hát mondom, akkor vegyük meg – és milyen jól döntöttem!
Ez a könyv valóban olyan, amilyennek leírják – pörgős, akciódús, a karakterek nagy részét így vagy úgy, de megszerettem, és az, hogy az oldalán ott egy szép kis egyes szám (amit én csak azután vettem észre, hogy megvettem… pedig sorozatot nem szokásom vásárolni, amig be nem fejezik) csak még boldogabbá tett, mert ez az élmény majd folytatódni fog! A könyvben felépített világ kissé kaotikus – sci-fis, westernes, keverve a valósággal (pl. a kissé kommunista rendszerrel), és állítólag még a fantasy is jelen van, ami igaz most még csak egy kicsit érződött, de számíthatunk rá, hogy lesznek itt még durva dolgok. Yuko, mint női főszereplő végig remekelt – tipikus animés/mangás főhős, tragikus múlttal, feltűnő hajjal, kissé mocskos szájjal, menő hosszú kabáttal, pisztolyokkal, és katanával – és egyszerűen imádtam a heves vérmérsékletét, a titkokkal teli múltját (amiből kb. semmit nem tudtunk meg eddig, de már most sajnálom szegényemet), és főleg a Vajkkal közös jeleneteiket. Vajk is király kis férfi karakter, aki inkább a valódi jófiú a történetben – bár a nevén nem tudom túl tenni magam… értem, hogy magyar az író, de a többi közt annyira furcsa az, hogy Vajk… A történet gyakorlatilag egy pillanatra nem áll meg – már én vártam, hogy mikor ülnek le végre lelkizni (amit egyébként nem szoktam szeretni a könyvekben) – és a szép, mangás illusztrációk remekül illenek az egészhez.
Az öcsém tegnap megkérdezte, hogy miért ez a kedvenc könyvem (mindig vele hozattam le az emeletről), és neki akkor még azt mondtam, hogy nem is az – de így befejezve, esélyes, hogy idővel az lesz – a folytatás függvényében. Egy bevezető könyvnek tökéletes volt! Várom vissza Yuko-t és Vajkot!

1 hozzászólás
>!
Jawa
Martin Kay: Eastern

Csak le a kalappal az író előtt. Szerintem kijelenthetem, hogy ez a könyv nem csak a mostani magyar elsőkönyvesek közt, hanem a jelenlegi magyar young adult kategóriában is az egyik legjobb. Nem szeretném az Eshtar-hoz hasonlítgatni, de azt mégis muszáj elmondanom, hogy ez mű mérföldekkel lekörözi, ha ebben a két tematikában nézzük. Az írásmód kezdő íróhoz képest kifogástalan, a cselekmény nem akad el sehol, eseménydús, a karakterek marha jól ki vannak dolgozva, az egész ötlet egyedi, klisék sincsenek nagyon benne. spoiler Az illusztrációkat nem győzöm dicsérni, nagyon megtetszett NAKA stílusa. spoiler Talán az egyetlen negatívum ami felróható a kötetnek, hogy a sok akció mellett a történet érdemileg nem sokat haladt, inkább a múltra koncentrált, viszont egy sorozat bevezető könyvénél ez még nem is jelent bajt. Habár a könyv egy japán light novelre emlékeztet, és a történetet az író eredetileg anime formájában képzelte el, mégsem esik át a ló túlsó oldalára, nem használja a nagyon alap animés kliséket és emiatt mégis érezzük, hogy ez bizony magyar és ez nagyon jó! Viszont hangsúlyozom, hogy ez nem jelenti azt, hogy egy animációs sorozatnak nem állná meg a helyét, mert de!
Összegezve, köszönöm Martin, remek élmény volt! Kövi conon bizonyára újra találkozunk és élőben gratulálhatok!

1 hozzászólás
>!
imros93
Martin Kay: Eastern

Ez egyszerűen eszméletlen volt! Nem hiszem, hogy más hasonló jellegű könyv lenne a piacon, így nagyon vártam ezt a posztapokaliptikus animés stílusú western kalandot és nem csalódtam. A sztori kellően fordulatos, aminek a folytatását kíváncsian várom. A cselekmény elég pörgős, így letehetetlen. Ami kicsit hiány számomra a világ ismertetése vagy mélyebb betekintése, ezt hiányoltam, de ez valószínűleg megtörténik a folytatásban. Ami a legjobb volt azok a karakterek. Yuko tipikus tsundere hozzáállásával és Vajk veterán harcos karakterével és egymás hajtépésével, ez a páros egyből belopta magát a szívembe. Az illusztrációkért külön pluszpont, hiszen vérfrissítő ez a mangás stílus beékelve a regénybe, ami kicsit úgy jobban elengedi a fantáziát és helyre is tesz néhol. Tűkön ülve várom a folytatást és remélem egy itthoni anime adaptációt is láthatunk belőle majd. (Yuko szinkronja nagyon bejött!) :)

1 hozzászólás
>!
Bixlowina
Martin Kay: Eastern

Nehéz olyan könyvről értékelést írni amit imádtam , mint ennél. Mert míg a rosszabb könyveknél tudom írni miben lehetne jobb meg mit kellet volna kihagyni, itt viszont nem. Imádtam a karaktereket, nem áll meg egy percre sem a történet. Jól beletek hozva a fordulatok. Úgy hogy lényegében, aki mondjuk ezt az értékelést látja csak annyit mondhatok hogy OLVASD EL.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Huppsz

– Nem igazán vágyom emberek közé. Nekem te éppen megfelelsz társaságnak.
– Hmmm.. – Yuko durcás arcot vágott a félhomályban. – Micsoda egy életunt pofa vagy!
Egy zsák krumpli kecsességével visszahuppant a gerendára.

298. oldal

>!
Huppsz

– Hová, hová, szépségeim? Melyikteknek tépjem le elébb a pelenkáját?
– Álmodozz csak, zsírpogácsa! – kiáltotta vissza Yuko zsigerből jövő daccal.

226. oldal

>!
reta09 P

– Miért nem alszol a másikon? Pont a méreted – bökött oldalra Vajk rosszul mímelt gyámoltalansággal.
Yuko vére forrni kezdett a méregtől.
– Az egy gyerekágy, cseszd meg! Én pedig nem vagyok törpe!!!

177. oldal, Ki vagy te?

>!
Martin_Kay IP

Hiába volt az elmúlt évek alatt egyedüli oltalmazója a magány, Yuko máris attól rettegett, mi lesz, ha visszatér.

182. oldal, Ki vagy te?

>!
reta09 P

– Vigyorogj, tökfej! – rikkantotta a fülébe Yuko, mialatt könyökhajlatával megkapaszkodott a férfi gigájában. Még mielőtt Vajk bármit tehetett volna, a kamera pittyent egyet, és a lencse túloldalán örök mozdulatlanságba dermedt a kínos jelenet.

246-247. oldal, Terhes érzések

>!
reta09 P

– Gyere már, te lajhár!
Yuko már a kijárat előtt toporgott, így a férfi megnyújtotta lépteit.
– Bocs, de még szoknom kell, hogy ennyit loholok egy nő után.

256. oldal, Terhes érzések

>!
P_A_Doorman P

A porszemek metsző zápora elől kalapja karimája mögé rejtette az arcát.

41. oldal, – Hajsza (Twister Kiadó, 2018)


Hasonló könyvek címkék alapján

Estelle Brightmore: 13. napon
Lois Lowry: Az emlékek őre
Susan Ee: World After – Túlélők világa
Acsai Roland: Jin és Jang
Alexandra Bracken: Sötét játszmák
Vivien Holloway: Végtelen horizont
Dan Wells: Fragments – Töredékek
Elisa J. Smith: Fák is susogják…
Böszörményi Gyula: 6… 5… 4…
Alaya Dawn Johnson: Nyárherceg