Manga 20 csillagozás

Martin Hervé Delpierre – Jérome Schmidt: Manga

A ​japánok „mókás képeknek" hívják őket, és több, mint egymilliárd példányt vásárolnak belőlük évente. A mangákat, ezeket a fekete-fehér képregényeket a kiadók olcsó papíron, magazin formájában jelentetik meg. A japánok mindenhol ezt olvassák: külvárosi vonatokon, várótermekben,közparkokban. Akárcsak a televíziós sorozatok, a mangák is hetente, epizódon- ként jelennek meg, olyan, hosszú életű főhősökkel, akiknek újabb kalandjait izgatottan várják a rajongók. A Manga című könyv célja, hogy a manga kedvelőivel és a műfajjal most ismerkedőkkel is megismertesse e furcsa,különleges világot. A fényképek, eredeti rajzok és eddig kiadatlan interjúk között megismerhetjük az alkotókat, akiket hazájukban bálványként tisztelnek, a nagy sorozatok genezisét (Astroboy,Dragon Ball stb.), a tokiói cosplayereket (a manga-hősöknek öltöző és rendezvényeken pózoló fiatalokat) és a manga-őrültek világát, az éjjel-nappal nyitva tartó magazinkölcsönzőket, vagy a japán üzletembereket, akik, ha lekésik az… (tovább)

>!
184 oldal · ISBN: 9637052429 · Fordította: Hajós Katalin

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

barbikaunatkozik>!
Martin Hervé Delpierre – Jérome Schmidt: Manga

Őszintén szólva, így, sok évnyi anime és manga után, ez a könyv hatalmas csalódás volt.
Amikor először olvastam évekkel ezelőtt, nagyon szerettem. Ez volt az alap, amit tudni akartam erről a szubkultúráról. De most, hogy már nagyobb a tudásanyagom a témában, nem tudott lenyűgözni.
A fontosabb mangakák, mangák, helyszínek bemutatásának elképzelése nagyon jó volt, de a kivitelezés csapnivaló. Olyan, mintha egymás hegyére-hátára „hányták” volna a mondatokat, ráadásul még azt is hibásan. Annyi a kötetben a helyesírási és nyomdai hiba, mint égen a csillag. Ráadásul sajnos sok képnél felbukkan a pixelhiba. Pedig a képek, jelenetek, vázlatok nagyon tetszettek. Ez az egyik legnagyobb erénye a kiadásnak (az említett képi hibák ellenére).
Ajánlani viszont csak a „kezdő” animéseknek tudom nyugodt szívvel, mert aki régóta ismeri ezt a világot, annak nem nyújt semmi újat néhány képen és érdekességen kívül.

beitghanima>!
Martin Hervé Delpierre – Jérome Schmidt: Manga

Nos, nekem tetszett a könyv összeállítása. Tényleg igaz, hogy aki bele van merülve ebbe a világba annak kevés újat nyújt, viszont élvezni igenis lehet!
Nekem nagyon tetszett, mikor a Sailor Moon résznél voltam, hát az volt a kedvencem <3 ő volt gyerekkori hősöm :))

iamqki>!
Martin Hervé Delpierre – Jérome Schmidt: Manga

Akik csak most érdeklődnek a mangák és világuk után, azoknak tökéletes könyv kezdésnek, bár az ára egy kicsit elrettentő. Viszont biztos vagyok benne, hogy még néhány otakunak is tartogat újdonságokat. :)

kriszmanesz P>!
Martin Hervé Delpierre – Jérome Schmidt: Manga

elég régóta rajongok a manga és anime kultúra iránt, és valóban érdekes volt a nagy, műfajmegújító, úttörő mangakákról olvasni… de túlságosan szedett-vedett, kapkodó volt az egész. és valójában nekem nem mondott semmi újat nem éreztem kereknek sem a mangakák, sem az alkotói folyamat, sem a műhelytitkok, sem pedig a cosplaykultúra bemutatását. mintha egy iskolai dolgozatot vázlatot olvasnék. különösen zavarónak éreztem a formátumot: a könyv nehéz, nagy méretű, nincs egyértelműen jelezve a hasábok olvasásának sorrendje, és egyes kinagyított képek nem jó minőségűek, pixelekesek, amik sokat levonnak az élvezeti értékből. összességébe ez a könyv csalódás volt számomra.

KatieV I>!
Martin Hervé Delpierre – Jérome Schmidt: Manga

Aki nagyon benne van a témában, annak semmi újat nem fog mondani ez a könyv, aki meg nem annyira, az úgyse fogja megvenni. Mellesleg vannak benne itt-ott apró, de nagyon bosszantó hibák.


Hasonló könyvek címkék alapján

Barry Miles: Hippik
Beregi Tamás: Pixelhősök
Will Ellsworth-Jones: Banksy
Ruth Benedict – Mori Szadahiko: Krizantém és kard
Yutaka Yazawa: Hogyan éljünk japánul
Rózsa Péter: Barangolás ősi kultúrák világában
Hársvölgyi Virág: Japán
Stephen Turnbull: Szamurájok – a japán harcos (nem hivatalos) kézikönyve
Daniel Gimeno (szerk.): Japán
Ian Reader: A sintoizmus