Refactoring 4 csillagozás

Kódjavítás újratervezéssel
Martin Fowler: Refactoring

Az ​objektumközpontú technológiák és különösen a Java nyelv elterjedésével az informatikai társadalomnak egy egészen új problémával kellett szembesülnie. Rengeteg olyan rosszul vagy egyáltalán meg sem tervezett program jelent meg a legkülönbözőbb szervezeteknél, amelyek javítása vagy továbbfejlesztése éppen ezért komoly akadályokba ütközött. Mivel ezeket a szoftvereket általában a kevésbé jól képzett programozók készítették, utóbb a jól képzett szakembereknek is komoly fejtörést okozott annak kiderítése, miként lehet azokat a lehető legkevesebb munkával optimalizálni.

Hosszú évek alatt aztán a meglevő de rosszul megtervezett kódok javításának egész komoly fegyvertára, gyakorlatilag metodológiája alakult ki, amit a javításra kárhoztatott fejlesztők dolgoztak ki az egyes esetek általánosításával. Ezen módszerek összessége annyira bevált a gyakorlatban, hogy a programok újrafejlesztése vagy hatékonyítása saját nevet is kapott, s az angol szakirodalomban refactoring néven… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1999

>!
Kiskapu, Budapest, 2006
370 oldal · ISBN: 9639637130 · Fordította: Gilicze Bálint, Nagy Daniella, Vlaskovits Dóra

Most olvassa 2

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 7

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

vic>!
Martin Fowler: Refactoring

Martin Fowler: Refactoring Kódjavítás újratervezéssel

Ez egy fantasztikus könyv. Munkám során sokat használtam a benne szereplő (újra)tervezési mintákat. Ajánlom minden programozónak. Kezdőknek azért, mert esetleg már eleve megtaníthatja őket a hibák elkerülésére, profiknak pedig nagyon tanulságos lehet. Tökéletesen megmutatja, hogy egy jól megtervezettnek és megírtnak gondolt programon is mennyit és mennyit lehet még javítani.


Hasonló könyvek címkék alapján

Kathy Sierra – Bert Bates: Agyhullám: Java
Joshua Bloch: Hatékony Java
Lakatos Attila – Nyékyné Gaizler Judit (szerk.): Java 2 Útikalauz programozóknak 5.0
Kaczur Sándor: Programozás Java nyelven
Vég Csaba: Instant Java / Java EE / SOA I-II.
Benkő Tiborné – Tóth Bertalan: Java
Joel Crichlow: Elosztott rendszerek
Daniel J. Berg – Steven J. Fritzinger: Java felsőfokon
Balogh Péter – Berényi Zsolt – Dévai István – Imre Gábor – Soós István – Tóthfalussy Balázs: Szoftverfejlesztés Java EE platformon
Rogers Cadenhead: Tanuljuk meg a Java programozási nyelvet 24 óra alatt