A ​japán világ atlasza 6 csillagozás

Martin Collcutt – Marius Jansen – Isao Kumakura: A japán világ atlasza

A japán világ atlasza az átlagos olvasókhoz és utazókhoz szól, akik szeretnének fogalmat alkotni Japán gazdag kulturális örökségéről és a közegről, melyben mindez létrejött. Megértése, élvezete nem igényel különösebb jártasságot a japán történelem, földrajz, kultúra területén. Reméljük azonban, hogy sikerül lekötni azoknak az érdeklődését is, akik már jól ismerik Japánt. Az áttekintés a történelem előtti emberek kőszerszámaitól korunk gyermekeinek számítógépeiig terjed, és hasonlóan változatos a térképek válogatása is.

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Képes atlasz Helikon

>!
Helikon / Magyar Könyvklub, Budapest, 1997
238 oldal · ISBN: 9635484909 · Fordította: Kertész P. Balázs, Szentgyörgyi József, Tótisz András

Enciklopédia 3

Helyszínek népszerűség szerint

Japán


Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 21


Kiemelt értékelések

Quator>!
Martin Collcutt – Marius Jansen – Isao Kumakura: A japán világ atlasza

Sok japánnal foglalkozó írás megjelent magyarul, és úgy gondolom, ha az embert érdekli ez az egzotikus, miénktől eléggé eltérő kultúra, akkor a teljes kép kialakításához sok könyvet el kell olvasni, és beszélni olyan emberekkel, akik éltek ott, vagy hazánkban élő japánokkal, de vannak már blogok is, amik ezzel foglalkoznak, hogy milyen japán. Így lehet kialakítani, egy nagyjából teljesebb képet. Ez a könyv egyrészt a japán történelemmel foglalkozik, és bemutat néhány japán érdekességet, szokásokat, őslakosokat, temetkezést, tea szertartást, vallást röviden, földrajzot stb, másrészt foglalkozik a mai japánnal. Úgy gondolom, hogy akit érdekel a téma, annak érdemes elolvasnia ezt a könyvet is.


Népszerű idézetek

takiko>!

A japán történelem hajnalán születő shintó hit a japán érzelmi élet minden rétegét megérintette. Ez formálta a japánok jellegzetes hozzáállását a természethez, élethez, halálhoz, társadalmi élethez és szervezetekhez, politikai ideológiákhoz, ünnepekhez és sportokhoz.

Kapcsolódó szócikkek: Japán · sintoizmus · vallás
Cheril>!

A Japán Beltenger körzete, beleértve Sanyou-t, tüneményes fejlődésen ment keresztül.

28. oldal

takiko>!

A kami sem nem megszemélyesített természeti erő, sem nem olyan isten, aki az égből ítélkezik az emberek dolgai felett. Ám az emberek mégis segítségük hívhatják a kamikat, és rituális megtisztulással, szórakoztatásukkal képesek is kiengesztelni őket. Számuk állítólag körülbelül nyolcmillióra tehető, de igazából megszámlálhatatlan, mert bármely élő vagy élettelen személyt, transzcendens tulajdonságokkal rendelkező helyet vagy tárgyat lehet kamiként tisztelni. Lehetnek köztük császárok, udvaroncok, harcosok vagy félelmetes szellemek. Leginkább az égben, sziklákban, fákban, vízesésekben vagy szigeteken lakoznak. Küldönceik szarvasok, rókák és egyéb állatok, akaratukat papok vagy sámánok tolmácsolják.


Hasonló könyvek címkék alapján

Neil DeMarco: Világtörténelmi atlasz gyerekeknek
Középiskolai történelmi atlasz
A középkori világ képes atlasza
Nagy magyar csaták képes atlasza
Szabó Imre: A II. világháború képes atlasza
R. Putz – R. Pabst: Sobotta – Az ember anatómiájának atlasza
Verne Gyula hősei nyomában
David Attenborough: Az élővilág atlasza
Barbara Taylor: Állatatlasz
Philip Matthews: Az állatvilág atlasza