Rogue ​Protocol (The Murderbot Diaries 3.) 20 csillagozás

Martha Wells: Rogue Protocol Martha Wells: Rogue Protocol

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Who knew being a heartless killing machine would present so many moral dilemmas?

Sci-fi’s favorite antisocial A.I. is back on a mission. The case against the too-big-to-fail GrayCris Corporation is floundering, and more importantly, authorities are beginning to ask more questions about where Dr. Mensah's SecUnit is.

And Murderbot would rather those questions went away. For good.
    

Martha Wells' Rogue Protocol is the third in the Murderbot Diaries series, starring a human-like android who keeps getting sucked back into adventure after adventure, though it just wants to be left alone, away from humanity and small talk.

Read Rogue Protocol and find out why Hugo Award winner Ann Leckie wrote, „I love Murderbot!”

>!
Tor Books, New York, 2018
160 oldal · ASIN: B0756JSWGL
>!
Recorded Books, Prince Frederick, 2018
ASIN: B07D9QD3RT · Felolvasta: Kevin R. Free
>!
Tor Books, New York, 2018
160 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781250191786

1 további kiadás


Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Öldöklő · Murderbot


Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

ViraMors P>!
Martha Wells: Rogue Protocol

I didn’t want to see helpless humans. I’d rather see smart ones rescuing each other.

Another one of those “oh shit” moments.

Nagyon élveztem az elejét, ahol lényegében folyamatosan dőlt az emberekre vetített cinizmus Murderbot-ból, és nagyon tetszett a vége. Ez utóbbit olvassátok el, és szerintem rögtön érteni fogjátok, miért. A kettő között viszont a lényegi történet nem igazán nyűgözött le. Elsősorban azért nem, mert alig történt valami, azt is eléggé önismétlésnek éreztem, a fennmaradó oldalakon pedig más sem hangzott el, hogy éppen mi és/vagy miért idegesítő. És akárhonnan is nézem, ez hosszú távon… idegesítő. De a befejezés tényleg határozottan bejött, elsősorban emiatt leszek kíváncsi, hogy mi sül ki a következő részből.

>!
Tor Books, New York, 2018
160 oldal · ASIN: B0756JSWGL
littlelinda>!
Martha Wells: Rogue Protocol

Az eleje érdekesen indult, kivételesen örültem a rövid kis ez-történt-az-előző-részekben visszaemlékezésnek, mert már régen olvastam az előző köteteket :D Tetszett, ahogy SecUnit kilogikázta, miért kell Milura mennie, és az is, ahogy ezt megoldotta. Viszont ezután gyakorlatilag rejtőzködve követte csak a (ember) csapatot, akiknek szintén Milun volt küldetése, és emiatt picit belassul a történet, amíg elő nem kerülnek a harci robotok és fény derül a csapat küldetésének valódi okára. Az utolsó fejezet végig nagyon igazmas, és a befejezés is tetszett, habár kezd zavaró lenni, hogy SecUnit folyton elmenekül az érzelmi problémák elől, és magára hagyja az embereket, akik csak egy kicsit is megkedvelték. SecUnit karaktere ebben a kötetben is nagyon szórakoztató volt a rengeteg szarkasztikus megjegyzéssel, viszont érződött, hogy tovább alakul a személyisége, ahogy a történetben megjelenő emberi karakterek viselkedése formálják őt.

Rémálom P>!
Martha Wells: Rogue Protocol

Azt hiszem, el kell engednem kedvenc murderbotomat. Amennyire imádtam az első részt, annyira nem jönnek be ezek a mellékküldetések, ahol mindig valami teljesen másnak indul a történet, mint ahova kifut. A humor persze megvan, de én iszonyatosan untam ezt.

2 hozzászólás
Lily_Poppy>!
Martha Wells: Rogue Protocol

Minden szájbarágós ismétlés ellenére szeretem és élvezem ezt a sorozatot. Jó kikapcsolódást nyújt és kifejezetten élvezem az emberek felé irányuló szarkazmusát, érdemes akkor kézbe venni ha mi is épp hasonlóképp érzünk az emberiséggel kapcsolatban. Érdekes, hogy egyre inkább kitekintünk a nagyobb cégek és rendszerek piszkos ügyei felé.

Starlight97 P>!
Martha Wells: Rogue Protocol

„Who knew being a heartless killing machine would present so many moral dilemmas.”


Népszerű idézetek

Szelén>!

They were all annoying and deeply inadequate humans, but I didn’t want to kill them. Okay, maybe a little.

Kapcsolódó szócikkek: Öldöklő
ViraMors P>!

I didn’t want to see helpless humans. I’d rather see smart ones rescuing each other.

Szelén>!

I HAVE THE WORST luck with bot-driven transports.

(első mondat)

CaptainV IP>!

I signaled Miki I would be withdrawing for one minute. I needed to have an emotion in private.

Szelén>!

And, granted, the fighting had decreased dramatically after the first time I pinned someone to a wall with one hand and established a clear set of rules. (Rule Number One: do not touch Security Consultant Rin.) But even that usually left me standing there helplessly listening to their problems and their grievances against each other, against various corporations they had been fucked over by (yeah, tell me about it), and against existence in general. Yes, listening to it was excruciating.

ViraMors P>!

It’s hard to keep humans safe when you can’t let them see you.

ViraMors P>!

I went up the wall just enough to give myself the right trajectory, then pushed off into a jump and landed on the combat bot’s head. Its cameras and scanners were up there, but the place where it did its actual processing and kept its memory was down in its lower abdomen. (So was Miki’s; it was more protected down there since people always shoot for the head.) (At least, people always shot for my head, so I assumed they did it to bots, too.)

Szelén>!

Transport decided that meant it could use me as onboard security and started alerting me to problems among the passengers.
[…]
Initially, it had been pretty easy. (“ If you bother her again I will break every individual bone in your hand and arm. It will take about an hour.”)

Starlight97 P>!

I hate hostage situations. Even when I’m the one with the hostages.

Chapter 5

Kapcsolódó szócikkek: Murderbot

A sorozat következő kötete

The Murderbot Diaries sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

James S. A. Corey: Tiamat's Wrath
J. D. Robb: Midnight In Death
Justin Cronin: The City of Mirrors
Naomi Novik: Victory of Eagles
T. J. Klune: Crisped + Sere
Ryka Aoki: Light From Uncommon Stars
T. J. Klune: Murmuration
Tahereh Mafi: Believe Me
Nick Jones: And Then She Vanished
Zsivicz Norbert: Sealed Empire