Anyukák ​világa 6 csillagozás

Marta Gómez Mata: Anyukák világa

Van ​egy anyukavilág, ahol Bicikli anyuka ölelései puha kormánnyá változnak, ahol szundítani és ahova támaszkodni lehet, ahol Eper anyuka mindig, amikor úgy alakul, elpirul a boldogságtól, és Harmonika anyuka fülbemászóan, elegánsan és vidáman játszik egészen addig, míg titokban sírva nem fakad. Egy anyukavilág, ahol Sárkány anyuka fénylő és hosszú hátgerincén, mint egy villámvasúton, lecsúsznak a gyermekei, ahol Csipkerózsika anyuka teletölti az ágyat játékokkal, könyvekkel és reggelivel teli tálcákkal, és ahol Kalóz anyuka hajósinasaival reggelenként kifosztja a hűtőt.
Egy anyukavilág, ahol Sellő anyuka szeme olyan szép, mint a tengerekről verselő költők költeményei, ahol Csokoládé anyuka olyan melegséges és megnyugtató, akár egy csésze forró csokoládé, ahol Picasso anyuka kíváncsian megbámulja a világot, majd lerajzolja, és ahol Vonat anyuka a tökéletes logisztika, a precíz gépezet és erős motorok zsenije.
És egy anyukákkal teli világban ők mind Hercegnő anyukák,… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Naphegy, 2016
62 oldal · ISBN: 9789639869738 · Fordította: Simon Réka Zsuzsanna · Illusztrálta: Carla Nazareth

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

csgabi P>!
Marta Gómez Mata: Anyukák világa

Hát, kedves Anyukák, ez kötelező olvasmány, hogy megtudjátok, ti milyen Anyukák vagytok. :-) A szerző ugyanis több, mint húsz Anyukatípust különböztet meg könyvében. Piroska Anyuka kifejezetten bájos, Csokoládé Anyukával pedig abszolút egyet tudok érteni a mennyei édesség élvezetében. Olló Anyuka varázstehetsége elvarázsol, de irigylem Versenyautó és Tündér Anyukát is.
Egyszóval bájos, kedves olvasmány, kellemes órát szerez az elolvasójának.

3 hozzászólás
Szimirza P>!
Marta Gómez Mata: Anyukák világa

Most csalódott vagyok, mert nagyon akartam szeretni, és azt hiszem felnőttfejjel tekintve adhatnék 4 csillagot is vagy picit többet, de ha arra gondolok, hogy ez egy gyerekkönyv, akkor bőkezű voltam. Az illusztrációk szépek, különlegesek, de a szöveg nagyon felnőttes, cseppet sem áll közel a gyerekvilághoz :/

dianna76 P>!
Marta Gómez Mata: Anyukák világa

A könyv első kölcsönzője vagyok. Már a borítón lévő kép is cuki, s belelapozva a könyvbe, színvonalasnak tűnik.
Maga a szöveg nem igazán az én világom. Igazából azt sem tudom, hogy egy gyermeket mennyire kötne le, ha felolvasnák neki.
Sokféle anyukával találkozhatunk az oldalakon, s ki-ki beazonosíthatja magát valamelyikbe. Szerintem az a jó, ha valakiben mindegyik anyatípusból van egy kevés, bár akadtak kicsit extrémebbek is. Legyen minden anya egy kicsit féltő, gondoskodó, álmodozó, édesszájú, mindent megoldó, gyorskezű, szervezett, művészi, boldogságot sugárzó, melegszívű, hatékony, szabadság kedvelő, rugalmas, gyermeki, precíz, nyugodt, a mindennapokat színessé tevő, és olvasni szerető. Hogy melyik volt a legszimpatikusabb, legkedvesebb számomra, azt nehéz eldönteni. Az olvasni szerető mindenképp!
Tetszett az oldalpár, ami ábrázolja, mi minden található egy anya táskájában. A tartalomjegyzék eredeti, és ötletes. Az anyatípusok bemutatásán túl olvashatunk egy receptet is, és kapunk némi ismeretet egy-két gyors lábú állatról, és pár hangszerről.
Az illusztrációk szépek, és kellemes a színvilág. A szöveg azonban engem nem varázsolt el.

>!
Naphegy, 2016
62 oldal · ISBN: 9789639869738 · Fordította: Simon Réka Zsuzsanna · Illusztrálta: Carla Nazareth

Hasonló könyvek címkék alapján

Szabó Magda: Tündér Lala
Sven Nordqvist: Amikor Findusz kicsi volt és eltűnt
Csukás István: Pom Pom meséi – A lesből támadó ruhaszárító kötél
Csukás István: Süsü, a sárkány
Ursula Jones: A királykisasszony, akinek nem volt birodalma
Nagy Natália: A Nap születésnapja
Boldizsár Ildikó: Királyfi születik
Janikovszky Éva: Bertalan és Barnabás
Bálint Ágnes: Tündér a vonaton
Berg Judit: Rumini Zúzmaragyarmaton