Világhódítók 6 csillagozás

Az igazi háborús bűnösök
Marschalkó Lajos: Világhódítók Marschalkó Lajos: Világhódítók

Nincs a magyar politikai irodalomnak még egy könyve, amely akkora világsikert aratott volna, mint a kiváló magyar jobboldali újságíró főműve. Három angol, két török, spanyol, arab stb. és fél tucat magyar emigrációs kiadás után veheti kezébe az olvasó az első hivatalos hazai kiadást. Minden sora elevenbe vág.

>!
Gede Testvérek, Budapest, 2003
364 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639298433
>!
kalózkiadás, Budapest, 1998
260 oldal · puhatáblás
>!
Süli József, München, 1958
264 oldal · puhatáblás

Kedvencelte 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

Hanging_Moss_9102>!
Marschalkó Lajos: Világhódítók

Marschalkó Lajos: Világhódítók Az igazi háborús bűnösök

Csekk vagy géppisztoly?
Teszi fel a kérdést Marschalkó.
Sajátos stílus, furcsa összefüggések, pontatlan, tárgyi tévedések, nyakatekert értelmezések.Marschalkó nem történész, könyve egy vélemény. Ebben osztom @G0211 véleményét. Nem kissé kisarkított, kifejezetten zavaros, tárgyi tévedésektől hemzseg a könyv. Nemrég olvastam Bosnyák Zoltán egyik könyvét, nos, más szint, más kategória: sokkal objektívebb, józanabb, nem pletykákra, kitalált anekdotákra hivatkozik, hanem adatokra, számokra. Komolyabb.
Marschalkó kérdése pedig összefügg a könyv fő megállapításával: szerinte a bolsevizmus és a kapitalizmus egy tőről fakad. Előbbit a géppisztoly, utóbbit a csekk tartja kontroll alatt.
Marschalkó egyik kedvenc és folyton visszatérő nézete:"a nyugati zsidó 20 milliós keleti hadsereget szerelt fel a keresztény nemzetek elpusztítására." Hitler, a nemzetiszocializmus mintha nem is létezett volna. Azért, mert a Führer „keresztes hadjáratot” hirdetett a bolsevizmus ellen? Ez is propaganda volt.
De „Dávid kiraly néger testőreiől” is szó esik a Fehér Ház előtt. Ezt már nem is értettem, mert előtte pozitívan írt a négerekről.
Történelmietlen, gyenge munka. A könyv végén, az utószóban is utalnak rá, hogy saját táborában sem osztott elsöprő sikert. Ezen azért nem csodálkozok.

Szűcs_László_Norbert P>!
Marschalkó Lajos: Világhódítók

Marschalkó Lajos: Világhódítók Az igazi háborús bűnösök

Marschalkó Lajos munkássága több figyelmet érdemelne meg.Mottója:Ne Bántsd A Magyart.

G0211>!
Marschalkó Lajos: Világhódítók

Marschalkó Lajos: Világhódítók Az igazi háborús bűnösök

Ez nem történettudományi munka. Nem is politológiai. Ez egy múlt század derekán élt, emigrációba kényszerült jobboldali újságíró esszéje. Éppen ezért a könyv tartalmaz tárgyi tévedéseket ill. hipotéziseket. Szellemi beállítottsága és vérmérséklete szerint az olvasó nevezheti a művet „gyűlöletkeltőnek” vagy „leleplezőnek”, „sötét propagandának” vagy „fényhozó igazságnak”.
Bárki is bármilyen előítélettel kezdene neki a könyvnek, előtte tegye fel magának a kérdést: a modern kor történéseit figyelembe véve, Marschalkó Lajos műve
mennyi átfedést tartalmaz a valósággal?


Hasonló könyvek címkék alapján

Drábik János: A kiválasztottak
Krausz Tamás – Barta Tamás (szerk.): Az antiszemitizmus történeti formái a cári birodalomban és a Szovjetunió területein
Tormay Cécile: Bujdosó könyv
Kodolányi János: A vas fiai
Madách Imre: Országgyűlés
Andrássy Gyula: A világháború problémái
Kossuth Lajos: Kossuth Lajos válogatott munkái
Dániel Anna: Így élt Türr István
Andrássy Gyula: Diplomácia és világháború
Anne Frank: Anne Frank naplója