Börtönőr (Vigyázat, vámpírok! 1.) 3 csillagozás

Marosi Katalin: Börtönőr

Egy új faj tör világuralomra, akit eddig még csak a legendákból ismertek. Érkezik egy látomás, egy jóslat, és ennek egy emberlány is hamar a részese lesz. Mona nagymamájától tudja meg, hogy nincs más út, csak az, ha törvényesen is közéjük tartozik. De kik ők és mit akarnak? Londonban kirobban a harmadik világháború, ami a vámpírok hatalmát erősíti. Ki győz? Az emberek nem is sejtik, hogy fegyverek helyett a karó nagyobb szolgálatot teljesítene a kezük ügyében. 3…2…1… az utód megszületett.

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
Publio, 2015
84 oldal · ISBN: 9789633975268

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Marosi Katalin: Börtönőr

„Ez az éjszaka a miénk kell, hogy legyen, minden szempontból. Szeretnünk kell egymást, összefogni, anyának, fiának; az újdonsült szeretőknek.”

A fenti idézet csak egy azon „finomságoknak” amiket ez a 80 oldal tartogat az olvasó számára.
Minden bizonnyal még az olyan molyoknak, akik szeretik a tabu témákat is, elgondolkodnak, hogy a perverzitás, mely szakaszában járt gondolatilag az írónő, mikor ezt a sort leírta?!
Nos én nem akarom tudni a választ, de azt igen, minek gyötröm magam újra és újra ilyen „csodás” művekkel.
Lehet erős, de ezt a történetet, csak úgy tudom elképzelni, hogy a fiók mélyére rejteni és
mélyen elbújni. Rendkívül tudom értékelni a magyar írók szárnybontogatását, de ebben az esetben ez a szárny már görbén nőtt ki és akár hogy szeretne égbe szállni, vagy nagyon sokat kell gyakorolni, vagy el kell felejteni.
Nem a másik 29 könyv lesz a próbálgatás, mert ezek publikált műnek nevezet semmik, némely 16 oldal. Nevetséges még leírva is.
De mindenki azt csinál amit szeretne, én innentől kezdve tényleg megkímélem magam minden irományától. Mert egy, nekem szégyen ilyen a piacra került, kettő egy fejfájással kevesebb.

21 hozzászólás
Rhyen>!
Marosi Katalin: Börtönőr

Ha a Teddy bosszújának fél csillagot adtam, akkor hogy tudnám jelezni, hogy ez még rosszabb? Azt hittem, lehetetlen überelni, de ezzel a regényével Marosi Katalin bebizonyította, hogy a fantasy nem az ő világa. A romantikusokat legalább valamennyire meg lehet érteni, de ezek annyira kuszák, hogy az olvasó csak fogja a fejét. A szerző teljes mértékben magától értetődőnek veszi, hogy tisztában vagyok ennek az alternatív univerzumnak a történetével, a természetfeletti lények mibenlétével – meg úgy en bloc mindennel. Mert minek ide leírás? Miért is kellene kifejteni valamit? Hülye vagy, Rhyen, fogadd el!

Én ekkora baromságot még sosem olvastam. Rengeget szenvedtem a Teddy bosszújával, de most már belátom, hogy az tényleg vízválasztó mű, ezerszer jobb, mint ez a… valami. Gondolom a szerző elolvasta az Alkonyatot, megtetszett neki a vámpír téma, kiemelte a legfőbb elemeket, és uccu neki, megírta ezt a logikátlan, zagyva valamit.

Borzalmasan fogalmaz az írónő, kereken harminc idézetet szedtem ki belőle, csak a legjobbakat. Hemzseg a helyesírási hibáktól, a logikai buktatóktól. Feleslegesen váltogatja a nézőpontokat, mintha a pár évvel ezelőtti szerepjátékozásaimat olvasnám, azok is kábé ilyen minőségűek. Például: minek írt Iván szemszögéből? Teljesen felesleges, egy fejezet erejéig van jelen, aztán kereket is oldott.

Kidolgozatlan. Elvileg itt egy háború dúl az emberek és a vámpírok között, de ez annyiban kimerül, hogy kapunk egy szösszenetet Hollandiából, plusz megtudjuk, hogy a londoni vámpírnagyúr BUDAPESTET (nem, még véletlenül sem egy fontos várost) szemelte ki magának, és lebombázta. Minek? Teljesen felesleges ez a magyar vonatkozás, hülyeség. Érzelmeket nem kapunk, a szereplők hirtelen felindulásból cselekednek, és beleszeretnek mindenkibe. Lássuk a szerelmi életet:

Monica először szerelmes egy Iván nevű srácba, aki dobja őt, mert tudja, hogy vámpírrá fog válni. (Hogy mitől, miért, nem tudom.) Utána jön Ezékiel, a vámpírfő, aki felett senki sem áll ja de, szerelembe esnek. Még azt hiszem, Monica előtte összeszűri egy katonával a levet, akit vámpírrá változtat, aztán néha-néha felbukkan. És természetesen belé is szerelmes, helyette eldobja a pszichopata Ezékielt.

Úristen.

Meg aztán tele van olyan eseményekkel, amiknek semmi értelmük. Például minek keresett Monica árulókat? spoiler Ott volt az a rész a jósnővel. Monica össze van kötve vele, de nem szexuálisan, mert nem leszbikus, csak ő valami anyaszerűség neki, ezért nem lehet együtt Ezivel. Hopp, ez spoiler? NEM, mert később semmi jelentősége.

A végén a legerősebb az Alkonyat hatás. Nem mondom, hogy koppintás, mert mit tudom én, és ha már a Szürke ötven árnyalata (ami tényleg megérdemli ezután a könyv után a bestseller címkét) napvilágot láthatott, akkor ez miért ne? Mit számít, hogy borzalmasan fogalmaz az írónő, kit érdekel, hogy teljesen logikátlan az egész? Még így is össze tudott szedni pár embert, akik a végére írtak ajánlást. Komolyan mondom, nevetséges. Az egy dolog, ha tetszik, de nem hiszem el, hogy valaki ezt szépen megírtnak titulálja. Már csak a kiírt idézeteket nézd meg, ha nem hiszed el.

spoiler Hogy még ragozzam: itt még vérfertőzés is van! Monica gyermekeként hivatkozik Manuelre (a börtönőrre, akit átváltoztatott), erre lefekszik vele. Meghalok, komolyan.

Elkezdtem kijegyzetelni az eseményeket, de pár fejezet után abbahagytam. Ide bemásolom, hogy ne vesszen kárba a munkám. spoiler

Ha olvasásra szánod a fejed, mindenképpen gondoskodj alkoholról, vagy valamiről, ami enyhíti a szenvedést! Ezt egyszerűen lehetetlen ép ésszel kibírni. Még mindig nem tudom elhinni, hogy valaki erre egy pozitív szót is tud mondani.

Ó, majd elfelejtettem: a borító szép. Ennyi.

9 hozzászólás
Elena_Deveraux P>!
Marosi Katalin: Börtönőr

Te jó ég…Amikor elhatároztam, hogy elolvasom ezt a könyvet, azt hittem csak túloznak, hogy mennyire rossz. Hát kijelenthetem, hogy nem volt túlzás. :D Sztori konkrétan semmi, az biztos, hogy a Twilight hatással volt rá. A szereplők között volt olyan aki fogalmam sincs, hogy került képbe, csak ott termett, aztán még pár oldal és nagy a szerelem, de nem értem miért. XD Teljes káosz az egész, a mondatok sokszor teljesen értelmetlenek, kicsit költői köntösbe akarta rakni az írónő , de ez sem jött össze. Néha olyan mintha csak random össze lennének dobálva a szavak. Ha valakinek kell a fájdalom, melegen ajánlom ezt a művet…;)


Népszerű idézetek

Rhyen>!

– Kicsim, baj van? – bújt hozzám Mona, mire a már rég nem működő szívem, majdnem újra megállt.

1 hozzászólás
Rhyen>!

– Mire készülsz? – kérdeztem, de hangom egy csomó helyen elcsuklott.

1 hozzászólás
Rhyen>!

Az egyik pillanatban még stabilan álltam, a másikban pedig már a földön térdeltem, vagyis becsapódtam térddel a padlónak. Két erős férfi karjai által kerültem ily közelségbe a föld kegyeihez.

6 hozzászólás
Rhyen>!

– Na, kicsim, milyen volt a jósnőnél? – a jósnő említésére a hidegverés végigcikázott a gerincoszlopomon.

1 hozzászólás
Rhyen>!

Teljesen elmerült a könyvek, önéletrajzi iratok bűvkörében, és bárki is szólt hozzá, mindenkinek olyan éppen se kielégítő válaszokat adott.

2 hozzászólás
Rhyen>!

Ez az éjszaka a miénk kell, hogy legyen, minden szempontból. Szeretnünk kell egymást, összefogni, anyának, fiának; az újdonsült szeretőknek.

7 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Vigyázat, vámpírok! sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Üvegváros
Wayne Chapman: Észak lángjai
Malcolm J. Hunt: Kígyószív
John J. Sherwood: Százháború
Gaura Ágnes: Attila koporsója
Danielle D. Taylor: Az első lépések
Hernád Péter: Hollóember
T. Kovacsics Aranka: Káosz
Izolde Johannsen: Róma
Andy R. Cain: Az átok őrzője