Hűvösvölgyi ​suli 6. (Hűvösvölgyi suli 6.) 124 csillagozás

Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 6.

Két hónap nem túl hosszú idő, mégis elegendő lehet egy megfejthetetlen érzés kifejlődéséhez, egy régi barátság megingásához, vagy épp egy szilárdnak hitt kapcsolat szétrobbantásához.
Na és persze mindezek mellett olyan életbevágóan fontos tanulságok elsajátítása is belefér, mint például hogy tél közepén simán kitörhet a tavasz, hogy tesiórán nélkülözhetetlen kellék a váltózokni, hogy a bőrfeszesítés alapos körültekintést igényel, csakúgy, mint teaivásban fogadni, vagy hogy – bár ez igen meglepő – a legrettegettebb tanár is emberből van.
A HŰVÖSVÖLGYI SULI immár tizenhét éves ikrei gőzerővel haladnak az énekesi, illetve írói pálya felé vezető rögös úton, melyet titkok, félreértések, szerelmi háromszögek, valamint felelősségteljes döntések öveznek.

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
370 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155463730

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Kassai Dóri · Lantos Károly (Karesz) · Kassai Nóri · Lilla · Dénes · Jácint · Timi · Zalán


Kedvencelte 7

Most olvassa 28

Várólistára tette 29

Kívánságlistára tette 36

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Camelia>!
Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 6.

A kedvenc részem. Ami hihetetlen, mert még sosem éreztem egy sorozat utolsó részeinél, hogy imádnám.
De ez tényleg jó volt.
Örültem, hogy végre kimozdulnak az otthoni közegből.
Vicces volt egy a sítáboros cucc.
De én nagyon élveztem, mert Attila végre lekerült a napirendi pontról.
És helyette lett egy Karesz.
Na ő sokkal cukibb szerintem. :D
Kicsit Dóri szerencsétlensége idegesítő volt. Nem értem miért kell egy tini sorozatnak mindenképpen arról szólni, hogy a főszereplő csaj rohadt béna, idegesítő és szerencsétlen, a cuki, jóképű, vicces pasi meg beleesik.
Örülök, hogy végül pozitív emlékekkel zárul a sorozat.

Könyvmolylány20 P>!
Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 6.

Annak ellenére, hogy már kicsit kinőttem a kamasz éveimből, ez a sorozat nagyon tetszik nekem! Könnyed, vicces, laza, tökéletes kikapcsolódás! Dóri ezúttal is hozza a formáját, amit csak lehet, elront, amit csak lehet, félreért. Nem tudom, hogy van-e ilyen ember a valóságban, aki ennyire béna lenne, mint ő. De ezt valahogy mégis aranyos és vicces módon teszi, s szerencsére vannak jó barátai, akik így szeretik őt. Na meg ott van neki Nóri is, az ikertesója. És persze most már spoiler Most már tényleg nagyon kíváncsi vagyok az utolsó kötetre, hogy hogyan fogja az írónő lezárni ezt a remek sorozatot! :)

Málnaszörp>!
Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 6.

A múlt héten, amikor a könyvtárban próbáltam levenni a polcról egy könyvet, fejbe vágott az ötlet, hogy tovább olvassam a sorozatot szó szerint, a fejemre esett Igaz, már nem nagyon emlékeztem az előző részekre, ezért néha elkellett gondolkodnom, hogy miről is olvasok, de arra nagyon nem emlékeztem, hogy ilyen idegesítő ez a Dóri.
Már csak egy rész van a sorozatból és kíváncsi vagyok mi fog történni a lányokkal.

Boglárka3346>!
Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 6.

Ez vajon az utolsó kötet? Mert nagyon úgy fejeződik be…..Pedig azt hallottam, hogy még lesz 7. része is. Remélem, hogy lesz, mert imádom ezt a sorozatot…..talán azért, mert olyan szerencsétlen vagyok, mint Dóri. :D

1 hozzászólás
Tündér_Lala>!
Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 6.

A Hűvösvölgyi suli nagyon cuki, szerethető sorozat, ami könnyen a szívéhez nő az embernek karaktereivel, könnyed stílusával, rózsaszín világával. Bár engem zavart, hogy egyes helyzetekben úgy viselkedtek, ami egy 17 éves tini esetében egyáltalán nem volt reális (" a vodka ütős „ ” neee, te ezt honnan tudod „ ” nyugi, csak hallottam róla "). Értem, hogy nem feltétlenül én vagyok a célközönsége ennek a sorozatnak és pozitív értékeket akar közvetíteni, meg példaamutatásul szolgál…de néha már annyira irreális volt, hogy egyenesen utópisztikusnak éreztem azt a kamasz világot , amit az írónő lefestett elénk.

ninaaa>!
Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 6.

A sorozat legjobb része :)))
Dóri hozza a „dóris” formáját, dehát ezért szeretjük őt annyira :)
Nóri ebben a részben szerintem kicsit háttérbe szorult, de amikor szükség volt rá, ott termett a testvére mellett.
A lànyok felnőttek, de még mindig gyerekek. Fontos döntéseket hoznak, „dolgoznak”, de néha meg csak tinilányosan vitatkoznak, a fiúkon.
És Karesz <33333 Imádom. Egyszerűen csak úgy… Love. Sajnálom, hogy nem olvashattam róla többet, pedig igazán kiváncsi lettem volna rá, hogy milyen egy „komoly kapcsolatban” . :)

lena91>!
Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 6.

Jaj de szeretem én ezt a sorozatot.
Annyira jó lett a vége, és ha bár bosszankodtam Attila miatt, de most meg minden így lett tökéletes.
Úgy sajnálom, hogy véget ért, de az tuti, hogy nagyon sokszor újra fogom olvasni még ezt a sorozatot.
Olyan jó lenne, ha sose lenne vége.

olvasóegér>!
Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 6.

frissen írok, ezért lehet hogy nagy hülyeségeket írok,de bocsássatok meg csapongó lelkemnek.
Dórit még mindig imádom, ahogy Timit és Nórit is. Karesz imádni való.
Ez most a vége? Mert én imádom őket, és nem akarom abbahagyni.
Kareszba beleszerettem már az előző könyvben, és nagyon szurkoltam nekik. Dóri hezetét teljesen átérzem, mert én is most reménytelenül szerelmes vagyok, plusz túlgondolós is vagyok. Dóri vagyok, kisebb kiadásban. Amit nem tudok, hogy a borítón az egyik lány szemüveges. Az a Nóri?
Na a lényeg az, hogy nagyon tetszett ez is és az összes rész.Ha nem is lesz következő rész, Maros Editnek muszáj új könyvet írni!

booksta_girl01 >!
Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 6.

Ez a rész is hozta a sorozat eddigi színvonalát, mindig van valami, unatkozásról szó sincs, sőt, még meg is tud lepni alkalom adtán. Tetszett a sítáboros kitérő, legalább nem a megszokott otthoni vagy sulis környezetben zajlottak a dolgok spoiler. Persze jobban érezhető volt, hogy a szereplők változnak, érettebbek lesznek, ez természetes velejárója a történet előrehaladtának… De akkor is olyan jót mosolyogtam rajtuk, néhol meg velük együtt búslakodtam, egyszerűen belopta magát a szívembe ez a kötet is! Nem akarom még elengedni ezt… még nem!

>!
370 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155463730
ieszti>!
Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 6.

Ez most nem egészen ott folytatódott ahol én szerettem volna. Ebből kifolyólag több nyűglődés volt benne, mint ahogy szerettem volna.
Persze még mindig nagyon is olvasmányos a stílus, többségében szerethető karakterek (bár Timi számomra egyre kiábrándítóbb könyvről-könyvre.) jellemzik ezt a részt is. Na de akkor is, én nem ezt vártam… ezen pedig nem tudok túllépni.
A szokásos kis eszmei mondanivaló megint meg volt. – egyébként ezeket már várom is – kíváncsi vagyok mit hoz éppen fel Marosi Edit tanulságnak. (csak remélni tudom, hogy tanulnak is belőle a mai fiatalok)

Összességében persze azért még mindig ajánlom ezt a könyvet, mindazoknak akik szeretik az ifjúsági könyveket.


Népszerű idézetek

szimcsó98>!

– Mit lehet inni egy teázóban egyáltalán?
– Teát?

64. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kassai Dóri · Zalán
zohanna>!

Hiszen Lilla és Jácint járnak (ha ezt egy bő éve mondja nekem valaki, körberöhögöm…), Karesz és én pedig… jah, mi is járunk: egy osztályba. Ennyi. Slussz-passz. Vagy mi.

16. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jácint · Kassai Dóri · Lantos Károly (Karesz) · Lilla
zohanna>!

Mivel a hajtincsemen màr nem volt mit igazítani, időhúzás gyanánt odaléptem a szemeteshez, hogy kidobjam a rágómat. Mikor máskor ragadt volna az ujjamra, ha nem most, amikor egyszerre bámult rám Karesz, Mr. Szép és a szerkesztőség többi tagja.
– Hehe… ragaszkodós típus… – dadogtam kínosan mosolyogva, mire Dénes megjegyezte:
– Jó ízlése van annak a rágónak.

113. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dénes · Kassai Dóri · Lantos Károly (Karesz)
csak_egy_könyvmoly>!

Az sem segített a dolgon, hogy ezt az érintőképernyős témát még nem annyira vágom, mondhatnám tök béna vagyok hozzá. Így aztán, mikor hosszas töprengés után végre elkezdtem írni (a mondat végéig nem pillantva az üzenetmezőre, mivel annyira bűvöltem a betűket tartalmazó felületet…):
„Sajnos lebetegedtem, el kell napolnunk az eszmecserélős hócsatát”, ez lett belőle: „Dajmos lwbwtefwsten, wl kekk mapolmunk az estmexsetelos ehovsazat”:
De most komolyan! Kinek vannak annyira vékony ujjai, hogy elférnek ezeken az apró kis kockákon?! (És vajon, amikor éjszaka válaszoltam Karesznak, mégis mi a fenét küldhettem el neki…?!?)
Egy mozdulattal kitöröltem az egészet (ha így küldöm el, Karesz még azelőtt kiszeret belőlem, hogy belém szeretne… ki akarna egy olyan csajjal járni, aki a Halotti beszéd ómagyar nyelvén írogatja az SMS-eit, nem igaz?), majd valahogy belekeveredtem a szimbólumok mappába, vagy mibe.

7-8. oldal, 1.fejezet - Akkor most mi is van?...

Kapcsolódó szócikkek: Kassai Dóri · Lantos Károly (Karesz)
Suzana>!

Ha a szerelem logika alapján működne, sokkal egyszerűbb lenne az élet.

296. oldal

zohanna>!

– És? Hova megyünk? – kérdezte a lombrágó méretű srác.

63. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Zalán
booksta_girl01 >!

– A szivárvány gyönyörű. Ritka, megfoghatatlan… és ezerszínű: van benne kedvesség, báj, harag, titokzatosság, humor, önirónia… olyan, mint te.
– Jaj, Nóri, én menten beléd szeretek! – rikkantotta Timi, amin muszáj volt mindannyiunknak nevetni. – Ez annyira széééép!

348. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kassai Dóri · Kassai Nóri · Timi
Reader_RexFan>!

Hogy talán érzett valamit irántam, de megijedt, vagy nem is tudom és inkább visszakozot, mint hogy át kelljen adnia magát valaminek, ami nem az ő stílusa.

166. oldal

Reader_RexFan>!

Közvetlenül a kapun belül ugyanis egy félembernyi magasságú kerti törpe ácsorgott. Mint egy nagy szakállú, sipkás portás.
– Kiköpött Halmai! – vonyítottam, és Karesz kénytelen volt egyet érteni velem.
[…] megráztam a kerti törpe derékszögben tartott kezét.
– Jó napot, Halmai tanár úr! – üdvözöltem a szobrot, aki ettől az üvözléstől menten leesett a talpazatról, amelyen állt.

338. oldal

chuchu P>!

Sajnos totálisan nem érdekelt ez az egész téma. Giccsköcsögök… óriási!

341. oldal


A sorozat következő kötete

Hűvösvölgyi suli sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Tavi Kata: Szívkeringő
Szabó Tünde: Rácsok
Szűcs Vanda: Egy ikerpár titkos naplója – Szívzűrök
Leiner Laura: Egyszer
Kalapos Éva: Kéz a kézben
Leiner Laura: Akkor szakítsunk
Szilvási Lajos: Egymás szemében
Hajdú-Antal Zsuzsanna: Utánad
Hajdú-Antal Zsuzsanna: Visszatérünk